Argon Odesláno 9. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2018 Tak už tu máme sekci Doxa Grafic i Edox delfin... tak si říkám, že by tu mohlo být i vlákno Certina DS-2. Podle mě kultovní hodinky, které svou odolností (DS - double security) dobře zaplnily díru na trhu. Certina DS-2 byl nástupce původního modelu DS. Prvně je uvedly na trh v roce 1968. Měly in-house strojek a to manuální Certina 25-66 a 25-661 (s datumem), pak i automat Certina 25-651 (Certidate) a 25-652 (certiday). Velikost hodinek je 38,5 x 42 což je na svoji dobu docela veliký kousek. Model C-tronic byl ještě větší 43,5x48. Klasickým znakem hodinek se stala nádherná želva na dýnku.... to byl i jeden z hlavních důvodů, kvůli kterým jsem je koupil :-). Číselníky měli různé barevné varianty a musím uznat, že naprosto neskutečné, zvlášť ty barevné, které hází odlesky od tmavé až po zářivé. Pouzdra byly ocelové, mosazné pozlacené, a i full gold. Dobrý odkaz - http://www.vintagecertinas.ch/en/certina-ds-2-2/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Odesláno 9. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2018 Tak pánové, fotky a postřehy sem :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yen.da Odesláno 2. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2018 Venčení psa a želvy.. Čas os času DS2ky vytáhnu a vždycky dělají radost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Odesláno 2. prosince 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2018 Paráda, jsem rád, že se tu nějaké další ukázaly. Ds2 jsou podle mě hodně povedené a na svoji dobu fakt maxi velké hodinky. Kolega zrovna jedny dneska vydražil na ebay. Jen jsou zlacené, já mám ocel radši Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yen.da Odesláno 4. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2018 Na ty na Ebay jsem taky koukal, šly za docela dobrou cenu. Ony obecně vintage Certiny jsou hodně moc povedené, ještě mám pár jiných. Rád bych ještě nějaké s barevným číselnikem sehnal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Btrokan Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Troska to tu ozivim rychli cvak mojich DS 2 jek1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michigan5 Odesláno 13. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2019 Koukal jsem po nich už dlouho a tak jsem si jedny pořídil k vánocům. No hned při seřízení jsem zjistil že mám problém, naštěstí to bylo jen očesané hodinové kolo. Po nekonečném čekání na díl (Vánoce+Silvestr+PPL) jsem to konečně dal dohromady. Nastavení soukolí které přetáčí den/datum byla taky velká legrace ale naštěstí bylo v pořádku. Jak jsem zjistil tento díl je za šílené peníze takže doporučuju dát si na to při pořízování pozor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 Kde jsi to kolo sehnal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Odesláno 17. ledna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 (upraveno) Koukal jsem po nich už dlouho a tak jsem si jedny pořídil k vánocům. No hned při seřízení jsem zjistil že mám problém, naštěstí to bylo jen očesané hodinové kolo. Po nekonečném čekání na díl (Vánoce+Silvestr+PPL) jsem to konečně dal dohromady. Nastavení soukolí které přetáčí den/datum byla taky velká legrace ale naštěstí bylo v pořádku. Jak jsem zjistil tento díl je za šílené peníze takže doporučuju dát si na to při pořízování pozor. Vypadají v super stavu. To jsou ty co proběhly Aukrem, případně sbazarem? Upraveno 17. ledna 2019 uživatelem Delawer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michigan5 Odesláno 18. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2019 Jo jo Aukro začátkem prosince. A kolo na eBay. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Btrokan Odesláno 18. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2019 Tak troska lepsie fotky mojich DS 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pciza Odesláno 7. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2019 Dnes dorazily.Radost veliká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yen.da Odesláno 24. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2019 Dvoubarevné DS2 na dnešní procházce.. Na modrém NATO strapu ideální letní hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 15. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2022 Parádní reissue..a čtivá recenze od Helveti ZDE. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 16. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2022 (upraveno) A ještě si tu odložím pár screenshotů. Upraveno 16. října 2022 uživatelem Dagoberd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 18. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2022 A ještě luxusní recenze od dalšího eshopu. TU Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yen.da Odesláno 12. února Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února (upraveno) Hlásím nový přírůstek a zároveň aktuálně mé jediné DS-2. Už mi nějaké chyběly. překvapila mě i luminiscence po letech.. Upraveno 12. února uživatelem Yen.da Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se