Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Překlep samozřejmě, Magic Lever. Což snad každý pochopil, když byla řeč o patentu. Teda pokud to pochopit chtěl, většina diskutujících snad ano :)

tvl já se vedle tebe cítím jako úplná nula. Ještě, že tě tu máme. Upraveno uživatelem Ruiz.aw
  • Odpovědi 105
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pan neomylný McStinger prostě nikdy neudělá překlep, je zcela bezchybný, že? Nebo se snažil si něco najít a tak trapně dělá z prdu kuličku. Což ten nováček pochopí spíš tak, že tady jsou jenom samolibí frajírci, kteří se místo hodinkám věnují nesmyslům.

Odesláno

já myslím, že jestli to tu Peto77 čte, tak došel k tomu že raději bude normální zdravý jedinec, že zrušil účet, čímž ušetřil hromadu peněz a čas odečítá dál z mobilu.

neděkuj, nemáš zač :D

podle mě (snaha vrátit se k tématu vlákna) potápky nejsou úplně ideální volnočasové hodinky (odolné hodinky pro aktivní životní styl), protože to jsou převážně spíše větší hodinky a mají většinou dost výrazný vzhled. stále mi, přijdou vhodnější hodinky vycházející z explorerů. i proto, že jsou mnohem více univerzální (hodí se i ke košili).

já jsem si želvy pořídil až když jsem zjistil, že prostě nutně potřebuju potápky a tento typ pouzdra, abych mohl v létě nasadit mesh v brouzdat se s nima v bazénu a cítit se při tom přinejmenším jako cousteau :) ale teď jsou v zpátky v krabici a čekají až zas přijde koupací sezóna.

takže bych volil seiko alpinist, nebo řadu seiko prospex land, nebo hamilton khaki. pořídit si jako první univerzální hodinky potápky podle mě není správný krok, pokud se teda nejedná o suby. a ani to by nebyl správný krok. protože by se mohlo stát, že bys byl rovnou na konci cesty a co pak, že :)

Odesláno

Asi závisí od každého. Ja ak dám na ruku automaty, tak sú to potápkoidné hodinky. Turtle treba skúsiť, nie sú to zlé hodinky a podľa tvaru ruky môžu sadnúť. Od Seika aj nejaké päťký nie sú od veci, napr. tento rad.

Pozrel by som sa aj vedľa do Citizenu, Fugu vlákno. Sú menšie než turtle. Ešte sú v čiernom za dobrú cenu na DFI. Nemať už zelenú limitku, neváham.

Odesláno

Bol si v tom avione?

Bol nemali tam nič, ale i tal som tam mal cestu :)

je podminkou ze se ma jednat o potapky?

co neco ze serie prospex land? nebo alpinisty? hamilton khaki?

edit. ja si pod pojmem hodinky pro aktivni zivotni styl predstavim nejspis rolex explorer

Na potápkach sa mi páči ten dizajn :), prospex land som videl len jeden model, ale  moc sa mi nepáčil. Rolex to hej, ale  také hodinky sú už nad rozpočet. :) Alpinisty,hamiltony nepoznám, keby ťa napadli nejake konkrétne modely tak sem s nimi, rad si ich pozriem.

Odesláno

Podložené info? U trolla, který tu není ani půl roku, foto hodinek žádné a 83 příspěvků s informační hodnotou 0? Neblázni :)

Každopádně @Peto77, hrůzu jménem Deep Blue si nekupuj, po čase by tě štvalo, že sis nekoupil za stejné peníze originál. A upřímně mně se třeba taky SKX007/009 zrovna dvakrát nelíbí. Jestli máš ruku na Želvy, tak běž do nich a pokud ne, tak jak už tu zaznělo, Sarb017 nebo-li Green Alpinisty v téhle cenové relaci také seženeš a splňují všechno, co chceš. Akorát tedy nemají černý ciferník... 

Dnes som ich mal na ruke a čakal som uprimne, že budú vačšie :))

Tie alpinisty musím pozrieť, nejaké tipy? :)

No a to je měřítko? Myslim safír, hacking a handwind? Na sportovní využítí, jak je v názvu vlákna, bych já safír nevolil a to proto, že se snáz rozbije a škoda pak je větší, než škrábanec na skle.

A hacking ani handwind mě třeba vůbec nechybí, vteřinky nehonim a natahovat nepotřebuju, proto mám automat.

A propracovaný cifr? To je přece individuální, jestli chceš to, nebo ono, zrovna SKX mám kůli tý úžasný jednoduchosti,jsou tím dokonalý.

Pro někoho je lepší DB, protože dělaji "SKX" s jeho požadavky ( cifr,safír atd.) pro jiného je lepší Seika nechat upravit a pro mě jsou nejen SKX dokonalý, někdy mám náladu na ně, jindy na Primky po dědovi, jindy na digitálky.

No a vlastně to píšu jen proto, že bych na sport safír opravdu nevolil.

Presne, som rád, že mame podobný názor.Ten safír na športovych hodinkach asi nebude najvhodnejší :) Hardflex mi vôbec neprekáža.

Odesláno

já myslím, že jestli to tu Peto77 čte, tak došel k tomu že raději bude normální zdravý jedinec, že zrušil účet, čímž ušetřil hromadu peněz a čas odečítá dál z mobilu.

neděkuj, nemáš zač :D

podle mě (snaha vrátit se k tématu vlákna) potápky nejsou úplně ideální volnočasové hodinky (odolné hodinky pro aktivní životní styl), protože to jsou převážně spíše větší hodinky a mají většinou dost výrazný vzhled. stále mi, přijdou vhodnější hodinky vycházející z explorerů. i proto, že jsou mnohem více univerzální (hodí se i ke košili).

já jsem si želvy pořídil až když jsem zjistil, že prostě nutně potřebuju potápky a tento typ pouzdra, abych mohl v létě nasadit mesh v brouzdat se s nima v bazénu a cítit se při tom přinejmenším jako cousteau :) ale teď jsou v zpátky v krabici a čekají až zas přijde koupací sezóna.

takže bych volil seiko alpinist, nebo řadu seiko prospex land, nebo hamilton khaki. pořídit si jako první univerzální hodinky potápky podle mě není správný krok, pokud se teda nejedná o suby. a ani to by nebyl správný krok. protože by se mohlo stát, že bys byl rovnou na konci cesty a co pak, že :)

Ďakujem, pozriem na tie modely,  nie všetko je idealne.Ale necham si poradiť. Turtle som mal dnes na ruke a pohoda.

Asi závisí od každého. Ja ak dám na ruku automaty, tak sú to potápkoidné hodinky. Turtle treba skúsiť, nie sú to zlé hodinky a podľa tvaru ruky môžu sadnúť. Od Seika aj nejaké päťký nie sú od veci, napr. tento rad.

Pozrel by som sa aj vedľa do Citizenu, Fugu vlákno. Sú menšie než turtle. Ešte sú v čiernom za dobrú cenu na DFI. Nemať už zelenú limitku, neváham.

Dík moc pozriem zajtra na to.

Odesláno

Presne, som rád, že mame podobný názor.Ten safír na športovych hodinkach asi nebude najvhodnejší :) Hardflex mi vôbec neprekáža.

Safír bude vždycky vhodnější, protože se nepoškrabe. A jestli se třeba na kole vykotíš někam do škarpy a hodinkama přímo na šutr, tak bude po nich ať tam máš sklo jaký chceš. Minerál (Hardlex) má opodstatnění jenom u tak levných modelů, kde si místo poškrabanýho skla koupíš rovnou celý nový. Ale to ostatně poznáš sám :)

Odesláno

SRP777

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

SRPC25  (Deep Blue Batman) 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Skutočne som čakal, že budú väčšie, baby turtle som skúšal tiež, ale  tie boli už malinké.

Tým chcem povedať, že prihliadajme aj na veľkosť hodiniek  k postave a celkovému dojmu mam 184 cm.

Tie modré Batmanky vyzerajú dobre čo poviete ? 

Odesláno (upraveno)

Ty modry zelvy ti myslím sedi moc fajn!

Me zelvy tak dobre nesedly, a to jsem cca podobny typ (vyšší, hubeny ruce)..

Upraveno uživatelem petr_cha
Odesláno

Tie biele sport sú neskutočne pekné, Citizen sú prečo tak lacné?

Safír bude vždycky vhodnější, protože se nepoškrabe. A jestli se třeba na kole vykotíš někam do škarpy a hodinkama přímo na šutr, tak bude po nich ať tam máš sklo jaký chceš. Minerál (Hardlex) má opodstatnění jenom u tak levných modelů, kde si místo poškrabanýho skla koupíš rovnou celý nový. Ale to ostatně poznáš sám :)

Tak na bike si ich asi brať  nebudem.Nie vždy je argument cena hodiniek pri safire a predsa minerálne sklíčko ma tiež svoje +

Odesláno

Konečně někdo ví, že na hodinky patří jen safír :lol2:

Keď už je reč o tom safire, kolko stoji taká prerábla  na safír napr u želvy. Je tam záruka, že ostanú vodotesné?

Odesláno

Tak na bike si ich asi brať nebudem.Nie vždy je argument cena hodiniek pri safire a predsa minerálne sklíčko ma tiež svoje +

Výhodu minerálu vůči safíru žádnou nevidím. Někdo tady psal cosi o křehkosti, ovšem zapomněl dodat, ža každý sklíčko má určitou tloušťku. Ostatně safír v.s minerál se zde řeší od nepaměti a pokaždý ten safír jaksi vítězí: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/5070-m%C3%A1-smysl-titan-saf%C3%ADrov%C3%A9-sklo/ :)

Odesláno

Keď už je reč o tom safire, kolko stoji taká prerábla  na safír napr u želvy. Je tam záruka, že ostanú vodotesné?

To je přesně jedna z věcí, proč je lepší ten safír originál. Želvy mají vodotěsnost 200m z výroby a to ti nikdo po úpravě nezaručí. Max. 100m. Jasně, stačí to, ale je z toho jakási pachuť. A navíc hrabat do fungl nových hodinek je taky takový divný.

Odesláno

SRPC25  (Deep Blue Batman) 

attachicon.gifIMG_20181102_180225.jpg

Skutočne som čakal, že budú väčšie, baby turtle som skúšal tiež, ale  tie boli už malinké.

Tým chcem povedať, že prihliadajme aj na veľkosť hodiniek  k postave a celkovému dojmu mam 184 cm.

Tie modré Batmanky vyzerajú dobre čo poviete ? 

attachicon.gifScreenshot_20181102-191511.png

ano, ty vypadají výborně. navíc je máš rovnou na tahu.

želví pouzdro má tu výhodu, že je i přes svou velikost dobře nositelné (kromě seiko ufo a seiko padi želv nosím hodinky pouze do 40 mm)

Odesláno

Zkus napsat klukům z Pražského hodinářství: záleží jaký safír budeš chtít: plochý, klenutý, s antireflexem apod, tenčí, silnější, je jich víc druhů, odhadoval bych že i s prací a tlakovkou Tě to přijde na cca 1200,-Kč. Jinak přetěsnění a výměnu bych se u profesionálů naprosto nebál, ani to že WR bude na 100m, je to standard a na běžné plavání zcela dostatečné. Jinak safír se sice nepoškrábe, ale je křehký, takže není problém narazit hranu, a to naprosto bez ohledu na to jak silný je. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...