Filipes Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 naprosto OT: chci si koupit motorovou pilu, malou, ne moc drahou, potřebuju jen občas něco přefiknout poradíte obecně nebo značku nebo konkrétní model? čemu se naopak vyhnout? jsem naprostý laik! díky F.
afrikab Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 Nekupuj si zbytecne velkou, boli pak ruce. Nekupuj si zbytecne moc plastovou, plast prilis mnoho nevydrzi. Ale hlavne, ostry retez je zaklad. Pak uz zalezi jen na fortelu a zrucnosti. Znamy ma Husqvarnu a bracha Castor. Presne typy ti nereknu. Obe samozrejme benzinove.
Pavel R. Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 Já vlastním pilu Oleo-Mac od Mountfieldu a jsem spokojen. Je dobré podívat se po modelech střední třídy (označované jako farmářská). http://www.mountfield.cz/pily/ Třída hobby je slabá a profi zbytečný luxus, pokud se nehodláš živit dřevorubectvím, což jak píšeš nehodláš . Měl jsem možnost pracovat s více pilami, ale dnes bych volil asi Stihl, něco z té střední třídy, objem motoru okolo 40 ccm, např. něco takového http://www.merkuriaartes.cz/ms-230-cb-35-p...2S30R0L1N0.html nebo nějakou Husqvarnu, např. model Husqvarna 340, cena cca 10 000,- Kč. Takže asi tak... Jo a pozor na ochranné pomůcky, brýle jsou nutnost!
Filipes Odesláno 2. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 2. května 2008 díky za reakce! mrkám na Husqvarnu
Bak Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 Filipes napsal: díky za reakce! mrkám na Husqvarnu Ak chceš pracovať iba okolo domu (chaty) a máš prístup k 220 V zásuvke, kúp si predlžovací kábel a elektr. pílu DOLMAR 2000 W s 35 cm lištou. Radím z vlastnej skúsenosti
Filipes Odesláno 2. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 2. května 2008 já na zahradě nemám elektriku, jinak na webu se mi líbí H 142e 40ccm asi 7.000,- http://www.husqvarna.cz/node1556.aspx?pid=144 ještě ji půjdu omrknout a osahat, kdybyste měl někdo tip na jinou, sem s ním
boo-beek Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 Tatik se mj. pilou zivi, takze nejaky info... co se obecne znacek tyka, tak pokud znacku s velkym Z, tak Stihl, ty jsou celkove mnohem mene plastove nez husquarna. Navic maji (resp. mivaly, jak je to ted, to nevim) dozivotni zaruku na starter. Pokud Ti na znacce moc nezalezi, resp. skousnul bys nejakou neznamou a ozelel servis v kazde prdeli, tak jsou dalsi moznosti Dolmar a Jonsered, kde je za mene penez docela dost muziky (konkretne Dolmar). Kvalitativne jsme porad okolo urovne HQ, ale za podstatne mensi penize. Pokud opravdu top pilu na celej zivot, tak ale fakt Stihl. Zni to jak z reklamy, ale za tu dobu, co tatik vymenil asi 4 nebo 5 pil HQ, tak Stihl mu porad drzi - jeden kus ma od te doby, co si pamatuju, ze nejakou pilu ma - tzn. cca. 17 let
boo-beek Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 http://www.nejnaradi.cz/profesionalni-moto...80kc-vcetne-dph Tohle je poradna masinka na zahradu
Filipes Odesláno 2. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 2. května 2008 joo, Dolmar a Jonsered mám taky v hledáčku
kubson Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 a já znám písničku: já mám pilu na motór ona dobře řéže u benzínky načerpám ona totiž béře un dzun dzůn, un dzun dzůn řízy řízy řízy un dzun dzůn, un dzun dzůn přefiknu dvě břízy! ještě že je už pátek ...
horal Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 kubson napsal: a já znám písničku: já mám pilu na motór ona dobře řéže u benzínky načerpám ona totiž béře un dzun dzůn, un dzun dzůn řízy řízy řízy un dzun dzůn, un dzun dzůn přefiknu dvě břízy! ještě že je už pátek ... :lol2: Jinak za mě : Před patnácti lety jsem vystudoval dřevařskou průmku, něco i přeříz a platilo, že buď Hq nebo Stihl. Osobně mi padla Hq. Vybavovala i nižší třídy dobrými inovacemi. Tenkrát byla novinka vyhřívání a vícebodové uchycení madla, které eliminuje otřesy. Hllavně nebyla tak vysoká jako Stihl. Jednak se s ní dostaneš líp ke kládě/ do řezu / nenarážíš brzdou o kmen. Je tím vlastně ovlivněna celá ergonomie jelikož - skoro každý druhý řez znamená pilu otočit o 90° a tam se projeví jestli vydržíš dělat v jednom kuse dokud nedojde benzín a jak moc tě potom budou brnět ruce. Hodně je to o plynulosti práce a zkušenostech. Doporučuji obecná a bohužel nedodržovaná pravidla bezpečnosti-viděl jsem chlapa řezat krovy nad hlavou, pak měl přes celý obličej padesát stehů a byl rád, že nepřišel o oko. Zpětný vrh je ku.va, který si nikdo nepřipouští, bohužel neodpouští - se mi to i rýmuje... Jinak se řeže v mrazu, jinak v létě. Pantáta si koupil v Baumaxu nějakou benzínku asi za 5k(myslím Partner, ale neručím), pomlel jsem s tím celou zahradu tak 5m3 a taky se s tím poprala. - ne větší/těžší než je a bude potřeba - i s nejmenší lištou se dají řezat pořádný hovada, koupit lištu náhradní (při sevření se vymění a sevřená s ní nějak vymorduje) - raději přidat výkon - dle toho co budeš řezat(dub není bez) - určitě používat minimálně brýle/štít a při kácení i helmu - občas něco odletí, vymrští se, řezem povolí pnutí a pak to hledáš v oku, pilu odhodíš a vůbec jí nevadí, že se točí... - nešidit mazání a broušení - asi jediná záruka po záruce Tož tak...
PepaSFI Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 protože vlastnim kus lesa tak s tim mam trochu zkušenosti. Pily mam dvě. Ta starši a větši je Stihl Kontra kterou tata koupil asi před 30 lety už jako použitou. Děsny monstrum impozantniho vykonu. Druha je americka Homelite koupena někdy v 90 letech. Znalci hororů jistě viděli kultovni Evil Dead, tam si zahrala s trochu delši lištou. Tehdy nad ni všichni ohrnovali nos, stala jen asi 8000 zatimco ty prave značky byly tak za 14 a vic. Kromě dotahovani šroubků a občasneho vyčištěni karburatoru zcela bez zavad. Na občasne nařezani par polen do krbu a udržbu zahrady stači asi jakakoliv, snad s vyjimkou těch podezřele levnych. Hlavně nešetřit na oleji, je to rychloběžny motor a špatny olej tomu moc ubližuje. Ostry řetěz, občas vzit pilnikem dřiv než se moc vytupi a jinak nechat nabrousit v dobrem servisu. Což může byt problem, znamy nechal nabrousit u Mountfielda a ja mu na to řek že bych je s tim flakl přes hubu a chtěl bych novy řetěz. Modre zuby a nahrnute otřepy. Prostě maji mašinku nastavenou na jednu miru a jedou to natvrdo. Ja brousim u Stihlu, ten chlap tady je moc pečlivej ale strašnej žvanil. To je jak holič ze staryho filmu :-) p.s. omlouvam se za zprasenou diakritiku, mam čerstvě nainstalovany novy system a ještě to nemam vyladěne.
vor Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 Já mám Dolmar asi 10 let, celkem pravidelně s ní něco přefiknu a šlape jak hodinky. No a el. pila, to je tak pro děcka.
budo Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 (upraveno) vor napsal: Já mám Dolmar asi 10 let, celkem pravidelně s ní něco přefiknu a šlape jak hodinky. No a el. pila, to je tak pro děcka. OT: S tou elektrikou .... nemám s ní osobní zkušenosti, ale myslím, že pro použití u domu bude určitě daleko praktičtější, než benzín, nebo rvát se s něčím velkým na cirkulu. Teda v případě, že mám trochu objem řeziva. Když toho je na řezání víc (já mívám), určitě musí být kvalitní elektrická řetězovka luxusním pracantem. Hádám že maká potichu, zalevno, bez smradu, s menšími vibracemi a je lehčí. Zas tak bych ji nezatracoval. EDIT: překlep Upraveno 2. května 2008 uživatelem budo
vor Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 Kolem domu možná jo. Ale pokud chceš jít něco uříznout třeba v lese, což se taky může stát, tak jsi v pr... No a min. týden jsem něco zrovna řezal na chatě a byl tam soused s tou el. pilou ( nevím jakou) a co já jsem tam udělal za pár minut, tak on se tam s tou pilou pachtil půl dne.
budo Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 vor napsal: Kolem domu možná jo. Ale pokud chceš jít něco uříznout třeba v lese, což se taky může stát, tak jsi v pr... No a min. týden jsem něco zrovna řezal na chatě a byl tam soused s tou el. pilou ( nevím jakou) a co já jsem tam udělal za pár minut, tak on se tam s tou pilou pachtil půl dne. Kousek lesa mám, profi HQ taky. V kvalitě el. pilek budou jistě rozdíly jako všude jinde a o důležitosti rozdílů v manuální zručnosti a zkušenostech mezi tebou a sousedem by se třeba také dalo leccos probrat. Prostě jen chci říct, že ač nemám osobní zkušenost, přesto bych elektrickou pilku nezatracoval.
BUBÁK Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 Žádný nesmyslný kompromisy, jednoznačně STIHL! http://www.merkuriaartes.cz/zbozi-SFA531B1...S30R0L1N10.html Solidní je taky,Husqarna a Jonsered, ale mají vyšší ceny.
PigyCZ Odesláno 3. května 2008 Nahlásit Odesláno 3. května 2008 pražský masakr motorovou pilou Vám přináší filipes Husqarna , slouží mi 6-7let, 1x v servisu přetěsnění
Filipes Odesláno 3. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 3. května 2008 pánové díky všem, zatím jsem měl v ruce Jonsered a zase úplně mě nenadchla...tak ještě uvidím, razím do dalšího obchodu
dagou Odesláno 3. května 2008 Nahlásit Odesláno 3. května 2008 Filipes napsal: pánové díky všem, zatím jsem měl v ruce Jonsered a zase úplně mě nenadchla...tak ještě uvidím, razím do dalšího obchodu Mrkni na McCulloch, patří pod Husquarnu a je to dost dobrý a trvanlivý. A cenově to nešplhá nikam do závratných výšek. A navíc je to pila, která hraje v Doomovi.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se