Kasper Odesláno 15. května 2006 Nahlásit Odesláno 15. května 2006 Mam tu navod na zalozenie PayPal uctu v cestine. Snad to niekomu pomoze pri nakupe hodiniek. Dufam, ze je spravny. PayPal - návod k registraci a založení účtu Nejznámější platební systém PayPal, který umožňuje bezpečné placení kartou na internetu, je konečně oficiálně dostupný i pro uživatele z ČR. V článku naleznete podrobný návod k registraci a založení PayPal účtu. Systém PayPal je možné využívat pro bezpečné placení zboží a služeb kartou na internetu. Od 17.6.2005 je dostupný i pro uživatele z ČR. ČR patří momentálně do skupiny zemí, ve kterých je možné PayPal využívat pouze pro posílání peněz a placení kartou. Dalšími zeměmi z této skupiny jsou kromě ostatních nových členských států EU (Estonsko, Kypr, Litva, Lotyšsko, Malta, Maďarsko, Polsko, Slovensko, Slovinsko) také Anguilla a Jižní Afrika. Službu PayPal může využít kterýkoliv majitel e-mailové adresy. Získáte tak možnost bezpečného placení kartou na mnoha zahraničních serverech a obchodech, které platby přes PayPal podporují. Největší výhodou je, že se uživatelům z ČR otevírá možnost nákupu v největší internetové aukční síni eBay.com , kde lze nyní za vydražené zboží jednoduše zaplatit pomocí platebního systému PayPal. Číslo platební karty tak bude znát pouze společnost PayPal a nemusíte se tedy obávat zneužití vaší platební karty nedůvěryhodným obchodníkem. Servery a obchody, kde pomocí PayPal zaplatíte, vaše číslo platební karty znát nebudou. V následujících řádcích si popíšeme způsob vytvoření účtu, registraci platební karty a vysvětlíme si, jak pomocí PayPal zaplatit. Jedinou nevýhodou je, že uživatelé z ČR mohou využívat PayPal účet zatím pouze pro placení kartou a zasílání peněz na jiné účty. Nemohou na svůj PayPal účet platby přijímat. Registrace a založení účtu Postup registrace a založení účtu je velmi jednoduchý a zabere vám pouze pár minut. Registraci nedoporučujeme těm uživatelům, kteří alespoň trochu nerozumí angličtině v písemné formě. Účet si založíte na serveru společnosti PayPal . Na úvodní stránce vybereme odkaz "Sign Up". Na následující stránce vybereme typ účtu "Personal Account" a jako zemi, kde žijeme, vybereme "Czech Republic". Pomocí tlačítka "Continue" zadané údaje odešleme a přejdeme na další stránku. Zobrazí se nám registrační formulář pro vyplnění osobních údajů. Všechny údaje píšeme bez diakritiky (háčků a čárek), protože PayPal neumí české kódování znaků. Jako domácí telefon ("Home Telephone") by mělo být číslo na pevnou linku a bez mezinárodního volacího kódu. Dále vyplníme emailovou adresu a heslo (min. 8 znaků). Dále jsou požadovány dvě kontrolní otázky a odpověďi na ně. Vyberte si např. jméno vaší matky za svobodna ("Mother's maiden name") a město narození ("City of birth"). Registrační formulář je zakončen vyjádřením souhlasu s registračními podmínkami, které doporučujeme raději přečíst, a opsáním bezpečnostního kódu podle zobrazeného obrázku. Celý formulář následně odešleme pomocí tlačítka "Sign Up". Po odeslání registračního formuláře je na emailovou adresu, uvedenou při registraci, zaslán email s názvem "Activate Your PayPal Account!". V tomto emailu naleznete odkaz pro dokončení aktivace PayPal účtu a potvrzení vlastnictví registrované emailové adresy. Přidání karty k účtu Po odeslání registračního formuláře je zobrazen formulář pro přidání platební karty k PayPal účtu (karty Visa Classic, Mastercard, případně American Express). Karty musí být tzv. embossované (musí mít reliéfní písmo) a samozřejmě musí mít povoleny transakce v prostředí internetu. Po zadání typu karty, čísla karty, datumu expirace a verifikačního kódu z druhé strany karty (poslední tři číslice) odešleme tyto údaje pomocí tlačítka "Add Card". Následně máte u PayPal účtu registrovanou neověřenou platební kartu. Pro ověření platnosti a pravosti vaší platební karty je vám z ní stržena částka 1,5 ?, která je vám následně připsána na účet u PayPal při provedení první platby. Ověření platební karty dokončíte, až když vám poštou (nebo jinak) přijde od banky výpis transakcí platební kartou. U některých bank můžete zjistit stav blokace plateb přímo přes internetbanking (např. eBanka). Naleznete zde i platbu u PayPal ve výši 1,5 ? v přepočtu na Kč. U této transakce v jejím popisu také naleznete 4-místný kód, který slouží pro dokončení její registrace u PayPal. Přihlásíte se na svůj účet u PayPal a u této platební karty zadáte tento kód a tím její aktivaci u PayPal dokončíte. Od této chvíle máte svůj účet u PayPal aktivní a můžete ho použít pro placení na internetu. Platba na internetu přes PayPal Pokud chcete na některém serveru (např. platba za vydražené zboží na eBay), který to podporuje, zaplatit pomocí svého účtu u PayPal, nemusíte mít na tomto účtu žádný zůstatek. Na serveru, kde chcete platit, vyberete jako způsob platby PayPal. Po odeslání objednávky, jste požádáni o přihlášení se do PayPal a odsouhlasení příslušné platby. Tato platba je vám stržena z účtu u PayPal a pokud zůstatek nedostačuje na platbu, tak je provedeno inkaso z platební karty, kterou máte u PayPal zaregistrovanou. Tím je zajištěno, že v podstatě zaplatíte platební kartou, ale její číslo nemusíte poskytovat obchodníkovi nebo serveru, kde platíte. Dále můžete zasílat peníze na jakýkoliv jiný PayPal účet nebo pouze na emailovou adresu. Za PayPal účet ani za platby se neplatí žádné poplatky. Poplatky totiž platí pouze příjemci plateb. Závěrem PayPal je jedním z mnoha platebních systémů na internetu, i když nejrozšířenější (asi 73 mil. uživatelů). Vážnou konkurencí v Evropě je platební systém Moneybookers.com, který nabízí mnohem větší možnosti pro české uživatele než systém PayPal. Tento systém si přestavíme v některém z příštích článků.
kubson Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 no, ja bych se bez alespon elementarni znalosti anglictiny do paypalu/ebay vubec nepoustel - prece jenom jde o penize, ze?
crx Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Paypal je super věc. Poslat platbu je triviální i pro člověka s minimálními znalostmi angličtiny. Jediné co je potřeba ja embosovaná platební karta (s prolisem), umožňující internetové transakce. Výhody oproti jiným platbám - platba se provede okamžitě, bez poplatku , a výhodným kurzem (střed) ....
Návštěvník Kamil Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Jediné co je potřeba ja embosovaná platební karta (s prolisem), umožňující internetové transakce. Dovolil bych si nesouhlasit! Platím v podstatě virtuální internetovou kartou od Ebanky už dva roky bez jakýchkoliv problémů.
Duke650 Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Pozor, embosované karty, vydané některými bankami (např. ty od GE Money Bank), jsou standardně zablokované pro internetové platby. Kvůli PayPal jsem si musel od GEMB nechat vystavit speciální kartu, kterou se dá platit jen na webu...
Petr33 Odesláno 25. června 2006 Nahlásit Odesláno 25. června 2006 Máte někdo zkušenost s placením na WorldPay? Chtěl jsem koupit hodinky na "21Jewels.com", ale nemůžu se dostat přes placení kartou. Hlásí to, že byla platba zamítnuta bankou. Kartu bych měl mít odblokovanou. Díky
Filipes Odesláno 26. června 2006 Nahlásit Odesláno 26. června 2006 u ČS já chtěl přesně za tímto účelem pořídit embosovanou platební kartu-jejich požadavky mě tak otrávili že raděj zneužívám kolegy na tomto fóru (díky safi!)
Ladis Odesláno 11. července 2006 Nahlásit Odesláno 11. července 2006 Je tu prosím někdo kdo využívá nějakým způsobem platby přes ČS. Napiště co je třeba.
afrikab Odesláno 11. července 2006 Nahlásit Odesláno 11. července 2006 Staci Embosovana platebni karta, napriklad VISA partner, na niz si zprovoznite platby pres internet. Staci jen ty zabezpecene. Pak uz staci si kartu na PayPal nechat overit.
safi Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 Na www.paypal.com je uvedena ČR mezi zeměmi "Accounts are also available in the following countries using PayPal.com to send money only:" Znamená to že můžu přes Paypal pouze posílat peníze na jiný Paypal account a ne přijímat peníze z jiného Paypal účtu? Nebo výše uvedená věta znamená, že neexistuje propojení mezi Paypal účtem a účtem běžných bank např. pro výběr peňez v hotovosti z Paypal účtu přes jakoukoliv běžnou banku?
jjjj Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 to znamená, že z čr lze pouze odesílat, nikoliv přijímat platby.
panacea Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 ... jo přijímat platby nelze, já si musel nechat odblokovat kartu v KB, standardně je totiž zablokovaná pro net, ale asi musí bejt embosovaná, to je ta s hlubotiskem (čísla vystupují jako reliéf), ikdyž asi jako podmínka to nebude..., jakmile mi ji odblokovali (musel jsem napsat žádost) všechno běží OK !
panacea Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 já ji měl a nepoužíval, protože v USA ji na netu neakceptovali při on-line nákupech. Nechal jsem si odblokovat normální kartu u KB a jde to v pohodě.
odklizec Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 Vtip je v tom, ze v americe (a jinde) platba kartou neznamena automaticky online platbu zpracovanou online terminalem. Dost obchodu funguje tak, ze ve formulari zadas cislo, ktere oni pak rucne zpracovavaji pres terminaly, ktere neakceptujou internetove platebni karty (prouzek papiru s cislem). Pripadne se zapomene zadat cvv2 kod, co je dalsi dost casta pricina proc platba neprobehne.
X-Bob Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 já ji měl a nepoužíval, protože v USA ji na netu neakceptovali při on-line nákupech. Nechal jsem si odblokovat normální kartu u KB a jde to v pohodě. dotěrná otázka: embosovanou, nebo neembosovanou?
panacea Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 mám odblokovanou embosovanou, tamta byla virtuální e-karta, tzn. jen na papíře.
teg Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 No ptal jsem se na infolince u CS a rekli mi ze pro platby na internetu neni potreba porizovat embosovanou kreditku, staci jen povolit platbu na klasickou debetni kartu (neembosovanou), dnes si to du zaridit ) ebay tes se
flákač Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 Neembosovaná karta bývá bez kódu CVC2/CVV2 (tři číslice natištěné na podpisovém proužku, které ověřují kartu a zároveň signalizují její fyzickou nepřítomnost karty při transakci), takže ji nelze použít při pravých internetových platbách, jako je PayPal. Mám zkušenost z KB: Nabídli mi odblokování debetní ploché Visa Electron, která by byla bez kódu na nic. Embossovanou kreditku odblokovat odmítli. Používám několik let bez problémů zmíněnou e-Kartu (Mastercard), nově včetně PayPal, kterou lze použít právě jen pro internetové platby. Stojí 60 Kč/rok. V jednom britském e-obchodu jsem se setkal s odklízečem popsanou situací, bylo to vydavatelství (odborná kniha pro známého), tak jsem se nebál jim údaje karty říct. U jiného druhu zboží bych s debetní kartou koupi zboží vzdal, záleží na důvěře v prodávajícího a relativní velikosti částky.
teg Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 Neembosovaná karta bývá bez kódu CVC2/CVV2 (tři číslice natištěné na podpisovém proužku, které ověřují kartu a zároveň signalizují její fyzickou nepřítomnost karty při transakci), takže ji nelze použít při pravých internetových platbách, jako je PayPal. Mám zkušenost z KB: Nabídli mi odblokování debetní ploché Visa Electron, která by byla bez kódu na nic. Embossovanou kreditku odblokovat odmítli. Používám několik let bez problémů zmíněnou e-Kartu (Mastercard), nově včetně PayPal, kterou lze použít právě jen pro internetové platby. Stojí 60 Kč/rok. V jednom britském e-obchodu jsem se setkal s odklízečem popsanou situací, bylo to vydavatelství (odborná kniha pro známého), tak jsem se nebál jim údaje karty říct. U jiného druhu zboží bych s debetní kartou koupi zboží vzdal, záleží na důvěře v prodávajícího a relativní velikosti částky. No ja tam prave ty tri cisla mam a zenska na infolince rikala ze to neni problem tak uvidim na pobocce )
frelichl Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 No ptal jsem se na infolince u CS a rekli mi ze pro platby na internetu neni potreba porizovat embosovanou kreditku, staci jen povolit platbu na klasickou debetni kartu (neembosovanou), dnes si to du zaridit ) ebay tes se Tak to ti lhali. Neembosovanou kartu je možno použít jenom někde, respektive skoro nikde. A zrovna paypal nabízí ve formuláři na přidání karty jen embosované karty.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se