Přejít na obsah

Orient s nekonečným kalendářem

petanprim

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nádhera! Držím palce, ať sbírku nadále rozšiřuješ. Taky je musím sehnat, jsou krásný a ma ruku sednou neskutečně! Zvlášť ty tmavě modrý jsou dokonalý. Btw. u koho je necháváš servisovat, nějaký tip prosím? Díky.

Upraveno uživatelem Olaf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za slova podpory,teď už je dost těžké narazit na další barvy,myslím si že bude tak cca víc jak 25 barev,ale boužel jsem nikde nesehnal přesnější informace,a moje všechny Orienty servisuje  p.Volavka(hodinářství Volavka Praha Karlín)p:Volavka má i náhradní díly,sklíčka,a umí je opravit,já jsem zatím vždy maximálně spokojen(černé Orienty mi zatím nedorazily,známa má přijed z Anglie až příští měsíc,těším se

post-62808-0-79909500-1552140256_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Tahle hodinky mám moc rád,nosíval je i můj otec ještě za totáče.Mám tyhle dvoje zelený nosím každý den-je to pro mně nejhezčí barva cifru.Ty druhý mám schovány jsou ještě s větším nápisem Japan na ciferníku i na dínku.

post-405-0-79612800-1557073008_thumb.jpeg

post-405-0-91808800-1557073023_thumb.jpeg

post-405-0-20677500-1557073041_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po měsíci...
  • po 4 týdnech...

Ahojte borci, trochu sa cítim trápne, ale poriadil som si tieto fešandy a neviem s nimi narábať :-))) V prvom rade, nedajú sa manuálne natiahnúť a iba pomocou auto náťahu?

Ďalej, viete mi presnejšie vysvetliť ako funguje meranie rýchlosti myslím? Ďakujem

post-12849-0-26248800-1581597626_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Venceremos1 tento model nemá ruční nátah takže nezbejvá než mávat rukou, ale hodinář mi prozradil že i když automaty ruční nátah mají tak je to pro hodinky poněkud nezdravé natahovat je tímto způsobem, a s tím tachometrem ti nepomůžu taky sem to po vygůglení nepobral

post-68231-0-33623300-1584129108_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po měsících...
V 13. 2. 2020 v 13:40, Venceremos1 napsal:

Ahojte borci, trochu sa cítim trápne, ale poriadil som si tieto fešandy a neviem s nimi narábať :-))) V prvom rade, nedajú sa manuálne natiahnúť a iba pomocou auto náťahu?

Ďalej, viete mi presnejšie vysvetliť ako funguje meranie rýchlosti myslím? Ďakujem

post-12849-0-26248800-1581597626_thumb.jpg

Taky jsem si je https://www.orient-watch.com/Collections/ORIENT/Sports/ORIENT%3A-Mechanical-Sports-Watch/p/EU07005W dnes koupil a jsem z nich jelen... To "měření rychlosti" je logaritmické pravítko a o tom jsem něco našel tady - https://www.hodinky-365.cz/blog/jak-funguje-logaritmicka-stupnice .
Bohužel tam jsou i nápisy NAUT, STAT a 80 KM, které v tom odkazu výše vysvětlené nejsou. Pokud navíc někdo víte, do jakého roku je ten kalendář, který určuje aktuální měsíc, budu vděčný za vysvětlení, co za rok nastavit až se dostaneme mimo ty "hodinkové" roky...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...