Přejít na obsah

Orient s nekonečným kalendářem

petanprim

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
  • Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Těch barevných variant bude ještě víc...namátkou níže pár variant, ale co tak šmejdím po ebay a buyee, tak mně příjde že těch variant bylo opravdu hodně... různé odstíny (možná jen různé stupně vyblednutí číselníku :) ), přechody barev... to nemluvím o variantách bez loga a s logem... já jsem se takto před pár lety chtěl pustit do sesbírání všech kombinací vintage digitálek Elektronika B06-202 - vybral jsem si pouze jeden typ potisku a na počátku našel 8 variant... říkal jsem si OK to mě nezabije...jenže ony se vynořovaly další a další varianty...začalo to zabírat místo v hodinkovnici, krátilo fond na jiné hodinky které bych poctivěji nosil a stejně to nebralo konec, tak mě to přestalo bavit a vykašlal jsem se na to :)

Ale tvoje sbírka je moc pěkná....👍 tak vydrž, třeba to nakonec seskládáš, nebo si dej hranici že s nimi zaplníš max. jeden box ať se v tom netopíš 😀

Bledě modré s černým tiskem:

ORP3.png.1f5bab988028c80fb34310c1c1e4a2ec.png

Žluté s černým tiskem:

ORP1.png.039b9b2f71f3e3355081dfc414aff513.png

Černé byly zmíněné

ORP4.png.843f1bb17a2806a5f00f5426afdeeaea.png

Růžové, si nejsem jistý jestli nejsou ty druhé zleva ve vrchní řadě, akorát pod úhlem se více tvářící do šeda:

ORP5.png.7ebe2d8fdcace3a2cdd5fefc2fb62f4b.png

Zelenkavé

ORP2.png.73781cb52572482fe9e58ee68a3fd801.png

Šedé - tuším také nejsou ty které vidím v tvé krabici

ORP6.png.32d9a4e6e95eb6fb01a892187ad8ae0d.png

Bílé

ORP7.png.da0314abd768de0c5d24448acea7333b.png

Upraveno uživatelem Snekofon
Nové foto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pěkný, koukám že to bude běh na dlouhou trať všechny ty varianty posbírat, navíc přesně jak píšeš člověk postižen chronobundem potřebuje hodinky nakupovat nejen na koukání přes sklo, ale i na jiné aktivity, už jsem přestal kouřit a pít abych to zvládal financovat😁, a zatim nemám v plánu kvůli hodinkám přestat jíst a žít, každopádně dík za inspiraci 👍

Odkaz ke komentáři

Jojo ta vrchní řada jsou SK a ty bílé uprostřed je novější dle mého názoru už né až tak povedený model.Jen pro info spodní řada jsou nejstarší kousky bez zde na fóru tolik nenáviděneho loga (mě osobně vůbec nevadí) soudě dle roků na kalendářním věnci vždy 1971 - 2015. Na modelech s logem uprostřed je 1988 - 2032 tudíž je stále ještě na dlouho aktuální. Na těch nových už je kalendář například od roku 2010 - 2031 jako by se už (od dob kdy je Orient pod Seikem) nepočítalo s tím že hodinky vydrží déle než 20let... 

Odkaz ke komentáři

Jak je to na těch nových s rychlou čitelností času? Bílý ciferník a bílé ručky, dá se to? Po dvou neúspěších se vstupem do světa mechanických hodinek se značkou Seiko jsem si řekl, že to zkusím s Orientem, tyhle se mi vzhledově líbí, mít logaritmický pravítko na ruce láká moje hračičkovské já, ale říkám si, jestli na tom je vůbec vidět, kolik je hodin :)

Odkaz ke komentáři

Dík, na téhle fotce je to pěkně čitelné, na všech videích, co jich je youtube plný, to vypadalo hůř. A teď otázka číslo dvě, nad kterou jsem se zamyslel až když jsem položil otázku číslo jedna: jak moc je to veliké? 🙂 Kouknul jsem do hodinkovnice na ty dvoje Seika, co nenosím, a uvědomil si, že jsem od jejich pořízení zmenšil zápěstí o centimetr a půl. Půjdou tyhle monstra na 17cm zápěstí?

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Tyto hodinky se mi líbí už hodně dlouho a chtěl bych si je pořídit. Víc se mi líbí ten starší model se zobrazením dne v týdnu vedle datumu.

Může mi, prosím, někdo vysvětlit, jaký je mezi těmi staršími a novějšími modely rozdíl co se týče těch komplikací?

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, Hantronix napsal:

Tyto hodinky se mi líbí už hodně dlouho a chtěl bych si je pořídit. Víc se mi líbí ten starší model se zobrazením dne v týdnu vedle datumu.

Může mi, prosím, někdo vysvětlit, jaký je mezi těmi staršími a novějšími modely rozdíl co se týče těch komplikací?

Rozdíl je v tom že na starých je věnec kterým se přiřazuje rok k příslušnému měsíci ve výřezu v dolní části cifru, a dny nahoře, tento věnec se ovládá otáčením spodní korunkou, vrchní čudlík slouží klasicky k nastavení dne v týdnu. 

Na nových je vše obráceně, věnec s roky ve vrchní části cifru, dny dole, ovládá se mačkáním vrchního čudlíku (což není úplně super vynález), spodní korunka je na posuv lunety s logaritmickym pravítkem. 

Když si koupíš starší model chybu rozhodně neuděláš, ale doporučuju shánět ty s "Marlboro" logem, na těch starých bez loga totiž už letošní rok nenajdeš viz debata vejš ⬆️ 

Odkaz ke komentáři

Díky za info.

Kalendář do roku 2032 je celkem v pohodě, tak se pokusím sehnat nějaké s logem. Mě osobně se tam to logo líbí. A nejlépe s tmavě modrým cifrem,

Taky jsem si všiml, že ten nový model se dělá i bez otočné lunety a tím pádem i bez spodní korunky. Ale tato varianta se mi už tolik nelíbí.

Zajímavá varianta je ta s osmiúhelníkovým pouzdrem a datumem na 4.

Orient_8.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...