zbartos Odesláno 17. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2020 V 25. 9. 2020 v 12:18, zbartos napsal: Teď jsem mluvil s dovozcem http://www.orienthodinky.cz/ a ten mi řekl, že kalendář i u aktuálně jím dodávaných modelů (otázkou ale je, zda jde o letošní výrobky, nebo ještě o výrobky z roku cca 2015, když se prý takových hodinek prodá do 10 kusů za rok...) je jen do roku 2036 (já mám v hodinkách roky 2010-2031). Ale že lze vyměnit příslušný díl s roky, kde jsou roky posunuté do aktuálna. Nebo, že je možné na současný díl natisknout/nalepit nové roky. Na vysvětlení NAUT, STAT a 80 KM jsem se zapomněl zeptat... Citovat Dovozce orienthodinky.cz mi poslal i návod (viz pdf příloha níže), jak používat logaritmické pravítko na hodinkách Orient FEU07 a jsou tam vysvětlené i zkratky NAUT, STAT a 60 KM. Orient logaritmické pravítko.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lacifer Odesláno 20. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2020 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 20. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2020 tak tohle je velká paráda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hugo666 Odesláno 21. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2020 Moc pěkný, dělali se ještě jiné barvy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lacifer Odesláno 21. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2020 Díky kluci, pokud vím existují ještě tmavě modré , černé a bílé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 21. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2020 (upraveno) Těch barevných variant bude ještě víc...namátkou níže pár variant, ale co tak šmejdím po ebay a buyee, tak mně příjde že těch variant bylo opravdu hodně... různé odstíny (možná jen různé stupně vyblednutí číselníku ), přechody barev... to nemluvím o variantách bez loga a s logem... já jsem se takto před pár lety chtěl pustit do sesbírání všech kombinací vintage digitálek Elektronika B06-202 - vybral jsem si pouze jeden typ potisku a na počátku našel 8 variant... říkal jsem si OK to mě nezabije...jenže ony se vynořovaly další a další varianty...začalo to zabírat místo v hodinkovnici, krátilo fond na jiné hodinky které bych poctivěji nosil a stejně to nebralo konec, tak mě to přestalo bavit a vykašlal jsem se na to Ale tvoje sbírka je moc pěkná.... tak vydrž, třeba to nakonec seskládáš, nebo si dej hranici že s nimi zaplníš max. jeden box ať se v tom netopíš Bledě modré s černým tiskem: Žluté s černým tiskem: Černé byly zmíněné Růžové, si nejsem jistý jestli nejsou ty druhé zleva ve vrchní řadě, akorát pod úhlem se více tvářící do šeda: Zelenkavé Šedé - tuším také nejsou ty které vidím v tvé krabici Bílé Upraveno 21. listopadu 2020 uživatelem Snekofon Nové foto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lacifer Odesláno 21. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2020 No pěkný, koukám že to bude běh na dlouhou trať všechny ty varianty posbírat, navíc přesně jak píšeš člověk postižen chronobundem potřebuje hodinky nakupovat nejen na koukání přes sklo, ale i na jiné aktivity, už jsem přestal kouřit a pít abych to zvládal financovat, a zatim nemám v plánu kvůli hodinkám přestat jíst a žít, každopádně dík za inspiraci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 21. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2020 ty bílé bycjh tam asi nedal,není to jiný model? myslím že Lacifer to bude mít naštudovaný,jinak moc pěkné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lacifer Odesláno 21. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2020 Jojo ta vrchní řada jsou SK a ty bílé uprostřed je novější dle mého názoru už né až tak povedený model.Jen pro info spodní řada jsou nejstarší kousky bez zde na fóru tolik nenáviděneho loga (mě osobně vůbec nevadí) soudě dle roků na kalendářním věnci vždy 1971 - 2015. Na modelech s logem uprostřed je 1988 - 2032 tudíž je stále ještě na dlouho aktuální. Na těch nových už je kalendář například od roku 2010 - 2031 jako by se už (od dob kdy je Orient pod Seikem) nepočítalo s tím že hodinky vydrží déle než 20let... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lacifer Odesláno 21. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2020 Nové / Staré Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
logout Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Jak je to na těch nových s rychlou čitelností času? Bílý ciferník a bílé ručky, dá se to? Po dvou neúspěších se vstupem do světa mechanických hodinek se značkou Seiko jsem si řekl, že to zkusím s Orientem, tyhle se mi vzhledově líbí, mít logaritmický pravítko na ruce láká moje hračičkovské já, ale říkám si, jestli na tom je vůbec vidět, kolik je hodin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lacifer Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Myslím že je to cajk, ty ručky jsou stříbrný, a můžu říct že při nošení jsem neregistroval že bych musel dýl než na jinejch odečítat kolik je, ale dělaj je I s modrým a zeleným sunburst cifrem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
logout Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Dík, na téhle fotce je to pěkně čitelné, na všech videích, co jich je youtube plný, to vypadalo hůř. A teď otázka číslo dvě, nad kterou jsem se zamyslel až když jsem položil otázku číslo jedna: jak moc je to veliké? Kouknul jsem do hodinkovnice na ty dvoje Seika, co nenosím, a uvědomil si, že jsem od jejich pořízení zmenšil zápěstí o centimetr a půl. Půjdou tyhle monstra na 17cm zápěstí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lacifer Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 No je fakt že úplně malé nejsou, těžko říct, pro představu fotky na ruce 18cm, a porovnání s monstrama, jen už je málo světla takže obrázky telefonem celkem hrůzovec... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
logout Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Tak asi zpět k rýsovacím prknům, tohle by bylo trochu moc velké. Ještě jednou díky moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lacifer Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Vůbec nejni zač Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 15. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 Tyto hodinky se mi líbí už hodně dlouho a chtěl bych si je pořídit. Víc se mi líbí ten starší model se zobrazením dne v týdnu vedle datumu. Může mi, prosím, někdo vysvětlit, jaký je mezi těmi staršími a novějšími modely rozdíl co se týče těch komplikací? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lacifer Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2020 před 12 hodinami, Hantronix napsal: Tyto hodinky se mi líbí už hodně dlouho a chtěl bych si je pořídit. Víc se mi líbí ten starší model se zobrazením dne v týdnu vedle datumu. Může mi, prosím, někdo vysvětlit, jaký je mezi těmi staršími a novějšími modely rozdíl co se týče těch komplikací? Rozdíl je v tom že na starých je věnec kterým se přiřazuje rok k příslušnému měsíci ve výřezu v dolní části cifru, a dny nahoře, tento věnec se ovládá otáčením spodní korunkou, vrchní čudlík slouží klasicky k nastavení dne v týdnu. Na nových je vše obráceně, věnec s roky ve vrchní části cifru, dny dole, ovládá se mačkáním vrchního čudlíku (což není úplně super vynález), spodní korunka je na posuv lunety s logaritmickym pravítkem. Když si koupíš starší model chybu rozhodně neuděláš, ale doporučuju shánět ty s "Marlboro" logem, na těch starých bez loga totiž už letošní rok nenajdeš viz debata vejš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2020 Díky za info. Kalendář do roku 2032 je celkem v pohodě, tak se pokusím sehnat nějaké s logem. Mě osobně se tam to logo líbí. A nejlépe s tmavě modrým cifrem, Taky jsem si všiml, že ten nový model se dělá i bez otočné lunety a tím pádem i bez spodní korunky. Ale tato varianta se mi už tolik nelíbí. Zajímavá varianta je ta s osmiúhelníkovým pouzdrem a datumem na 4. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lacifer Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2020 Nejni zač , těch variant je mraky, tahle osmiúhelníková je fakt zajímavá, ale jak vidím tak kalendář už to má za pár: 2003 - 2024 já mám momentálně v hledáčku tento model z roku 1976, ten má kalendář fakt nekonečnej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se