Přejít na obsah

Hlučný soused

Hector

Doporučené příspěvky

Hlučný soused nesmí omezovat ostatní sousedy v užívání jejich bytů (a porušovat tím domovní řád). To je základ.

Pak se pojďme bavit dal, co se s tím dá udělat. Legální cesta psaní dopisů je neefektivní a zdlouhavá. Nepomůže-li lidská domluva, je potřeba přitvrdit.

V našem případě jsem přitvrdil, protože jsem to bral jako obranu rodiny. Prý se mě sousedi teď bojí, ale je klid. To ticho.. to ticho... :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 209
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nastěhoval jsem se do vysnenyho mezonetu, dva byty v celým patře a asi po měsíci se vedle mě nastěhovalo 9lidi přes inzerát na spolubydleni. Před oběma byty na chodbě je bezpečnostní mříž se zrcadlovým sklem, která se jen velmi obtížně zavírá potichu. Zkrátka se musí jen dovrit a zaklapnout. Dveře od výtahu taky dělaj kravál a když vedle vás bydlí tolik lidí, který triskaj dverma od bytu, mrizema a pak ještě od výtahu minimálně dvakrát denně krát devět. Nevydržel jsem to dlouho. Hlasitá muzika, živý nástroje, po baráku bordel, v ložnici v podkroví se střešním oknem mi tapkali frajeři po střeše nad hlavou a cumeli na mě, neustále řvoucí korela, pytle z odpadkama na chodbě, non-stop zatloukání hřebíků (a to sem myslel že mě fakt jebne, celej den i noc ťuk ťuk - ťuk! nechápu co tam frajer dělal), dupání a běhání po pokoji dokola, zažil jsem toho fakt hodně. Teď mám klid. Pomohlo jediný, bejt trochu nervák a pokaždý se hned ozvat. Běháš po pokoji o půlnoci debile, ses normální? Necháš si pustenej metal na plný koule celou noc ty hovado, myslíš že tady bydlíš sám? Pokaždý jsem musel i když nerad. Hned a tvrdě. Jednou mě mě tak nasrali rozkopaný odpadky před bytem že jsem bušil na dveře roztocenej jak káča a byl jsem trošku vostrejsi, týpek mi řekl ať jdu do prdele a chtěl mi zavřít dveře před nosem. Zastavil jsem se až v půli chodby, frajera jsem odtlačil metr od dveří s tím, že přede mnou určitě nikdo zavírat dveře nebude. Koktal pořád dokola opustte nás byt... Dvakrát jsem se nadechnul, šel ven za práh a nechal si zavolat najemkyni na kterou je psaná smlouva, dohodli jsme se jako lidi ať si hlídá spolubydlící a je klid. Žižkov je zvláštní čtvrť. Bylo by těch historek a zážitků daleko víc, ale to je tak do hospody :-)

Odkaz ke komentáři

Kluci jste zvláštní. Bravo, že vlezl bez dovolení do cizího bytu ?

No tak je to asi v pořádku a nebo mám po dovolené příliš smířlivou náladu a jsem divný!

Jak bez dovolení, vždyť mu pan soused řekl, ať jde do prdele. A pokud to pan soused myslel jinak, nakonec se to přecijen vysvětlilo a situace se vyřešila.

Odkaz ke komentáři

Longu nedělej,že  jsi takovej distingovanej :cheers: . Já pozoruji poslední dobou ,že lze aplikovat na teměř všechny životní situace obyčejná selská moudra. Třeba to o pytli a záplatě. Já sem třeba dobrej ve volání z lesa. Ne vážně je to složité. Já bydlím na samotě v lese (ne obrazně) a když někam jedu tak sem nervní z lidí i když se chovaj normálně.

Upraveno uživatelem saida
Odkaz ke komentáři

Nemám potřebu překračovat práh, ale taky se nenechám poslat do prdele. Jestli jste si nevšimli, nejsem úplně vylizanej a uvědomil jsem si, že i když mi ty lidi kazej dny, nemám tam co dělat a šel na chodbu.

Když to zkousite 8x po dobrým a furt nic... A nějaký mohl nemohl, smí nesmí... pánové, moralizovat když je po všem umí každej. Já jsem si pořádek udělal

Odkaz ke komentáři

asi se všichni shodneme na tom že od 22.00 do 6:00 je noční klid .... přes to nejede vlak

pak je tu inovace která stěžovatelům na hluk nenahrává

Hlukem se rozumí zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož imisní hygienický limit stanoví prováděcí právní předpis. Vibracemi se rozumí vibrace přenášené pevnými tělesy na lidské tělo, které mohou být škodlivé pro zdraví a jejichž hygienický limit stanoví prováděcí právní předpis. Za hluk podle věty první se nepovažuje zvuk působený hlasovým projevem fyzické osoby, nejde-li o součást veřejné produkce hudby v budově, hlasovým projevem zvířete, zvuk z produkce hudby provozované ve venkovním prostoru, zvuk z akustického výstražného nebo varovného signálu souvisejícího s bezpečnostním opatřením76), zvuk působený přelivem povrchové vody přes vodní dílo sloužící k nakládání s vodami, zvuk působený v přímé souvislosti s činností související se záchranou lidského života, zdraví nebo majetku, řešením mimořádné události, přípravou jejího řešení nebo prováděním bezpečnostní akce nebo mimořádné vojenské akce76). Za vibrace podle věty druhé se nepovažují vibrace působené přelivem povrchové vody přes vodní dílo sloužící k nakládání s vodami a vibrace působené v přímé souvislosti s činností související se záchranou lidského života, zdraví nebo majetku, řešením mimořádné události, přípravou jejího řešení nebo prováděním bezpečnostní akce nebo mimořádné vojenské akce76).

takže do hlučného bytu se dá dostat pouze dvěma způsoby ..... nelegálně vrtačkou (hned) ..... legálně s hygienikem (roky ?) ..... je to jenom o trpělivosti

Odkaz ke komentáři

Tam taky nesmí, pokud s tím nesouhlasí ten, kdo si pokoj zaplatil...

Poslouchaj, Roubíček, dám jim hádanku:

Je řeka, ? široká řeka. Na jednom břehu tý řeky pes.

Hladovej pes, kterej tři dny nežral. ?uměj si představit?

Na druhým břehu tý řeky se válí kus masa.

Jak se ten pes k tomu masu dostane, když tam není žádnej most a pes přeplavat nesmí?

No? tak to nevim.

Nechaj se podat?

A no jo.

Von tu řeku přeplave.

Jak to??? Dyť přeplavat nesmí!!!

Nesmí, ale přeplave.

Odkaz ke komentáři

Hlučný soused nesmí omezovat ostatní sousedy v užívání jejich bytů (a porušovat tím domovní řád). To je základ.

Pak se pojďme bavit dal, co se s tím dá udělat. Legální cesta psaní dopisů je neefektivní a zdlouhavá. Nepomůže-li lidská domluva, je potřeba přitvrdit.

V našem případě jsem přitvrdil, protože jsem to bral jako obranu rodiny. Prý se mě sousedi teď bojí, ale je klid. To ticho.. to ticho... :)

Jelikoz nepomahaji domluvy, tak ja osobne bych asi jako prvni zkusil to votagovani dveri nejakym kontrastnim sprejem...

Odkaz ke komentáři

Poslouchaj, Roubíček, dám jim hádanku:

Je řeka, ? široká řeka. Na jednom břehu tý řeky pes.

Hladovej pes, kterej tři dny nežral. ?uměj si představit?

Na druhým břehu tý řeky se válí kus masa.

Jak se ten pes k tomu masu dostane, když tam není žádnej most a pes přeplavat nesmí?

No? tak to nevim.

Nechaj se podat?

A no jo.

Von tu řeku přeplave.

Jak to??? Dyť přeplavat nesmí!!!

Nesmí, ale přeplave.

Je to tak,  já vím. Dyť jo.

Pes se nažere a když ho přitom nechytnou, je spokojenej. 

No a když ho chytnou, tak je bolavej, ale není hladovej..

Krásně mi to vysvětlili, pravda pravdoucí... všude kolem šábes, ale tam kde jsem stál bylo najednou úterý  :lol2: , je to tak.

Odkaz ke komentáři

Řeším něco podobného, ale trochu opačně. Když jsme byli v paneláku, tak to byla pohoda, říkal jsem tomu důchoďák, klídek a ticho. Přestěhovali jsme se do řadovky a soudruzi co to stavěli asi zřejmě lehce ošidili společné zdi(kupovali jsme už skoro hotové, jen jsme dodělávali vnitřky). Sousedi vedle mají jezevčíka a když odejdou ráno do práce v půl sedmý, tak ten pes začne štěkat a štěká dokud nepřijdou domů, třeba do půl třetí, ale v jednom kuse tak max s nějakou minutou přestávky. Nikdy jsme to neřešili, jelikož jsme chodili oba na celý den pryč, ale od té doby co máme malou dcerku a manželka je s ní doma, tak je to na nervy. Holka nemůže v poledne pořádně spát a ráno jí to brzo budí. Se sousedem řeč není a nikde jinde se to prakticky řešit nedá, jelikož je to ve dne. Když občas ve dne hlídám malou, tak mám sto chutí jít vyrazit dveře a toho psa zabít, je to fakt na zešílení.

Meli jsme to same v byte, ale byla to civava. Kdyz zena otehotnela, tak z toho stekani byla zrala na doktora. Vyresilo se to pomerne rychle, psa skrablo a je po nem. Nervaci nezijou dlouho

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...