odklizec Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 V ramci zachovani rovnovahy v prirode, timto vyrabim toto vlakno. Sem postujte sve postrehy, navrhy a skicy svych prestav o sportovnich hodinkach.
31682 Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 31682 napsal: Já bych volil Sport I, ale s automatem. Nerezové pouzdro je již hotové a tak by možná stačila pouze úprava dýnka pro jiný kalibr. A to dýnko určitě s průhledem na strojek. Automatickým strojkem a hlavně průhledným dýnkem by byla zaručena "exkluzivita" LE. Pokud možno se safírovým sklíčkem. Nevypouklým, rovným.
watch Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Pouzdro Sport I. Kalibr 96 nebo 68. Kovovy tah?
typograf Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Jeden názor k zamýšlené nové l.e. Prim Na tomto vlákně se již vystřídalo nespočet různých návrhů a připomínek k nové limitované edici, kterou by si řada z nás přála realizovat, tak jako tomu bylo u l.e. CH. Jak jsem již uvedl dříve, mnozí z nás mají buďto svoji konkrétní představu (rozdílnou) nebo žádnou. Není tady sjednocující prvek, jakým Linea byla. Proto navrhuji, abychom na celý počin začali nahlížet s nadhledem, jak zde již naznačoval cigi. Než začneme navrhovat konkrétní technická řešení, měli bychom se zamyslet nad otázkami: Jaký by nová edice měla pro značku Prim význam z hlediska současných modelů a l.e., mám na mysli jak by je doplňovala, jak by oslovila své budoucí majitele, co by jim dala a jaké by sdíleli pocity při nošení takových hodinek. Předpokládám, že jsme fandové této značky, že tedy budeme navrhovat ?Primky? a ne hodinky takové, jaké by se tomu či onomu zrovna líbili (nebo hodily, protože takové ještě doma nemá). Vycházím-li z předpokladu, použití původního kalibru Prim (původně jsem navrhoval eta-řešení, ale přesvědčili jste mne, že by to nebylo správné z hlediska celé filozofie nové edice), navrhuji kalibr 50 z následujících důvodů. 66 již byla pro l.e. CH použita. 68 je v současnosti používána v l.e. Diplomat. Kalibr 96 se umisťuje do l.e. zlatých Spartaků. Navíc všechny staré strojky, které jsou dnes využívány do ?drahých? l.e., budou asi stěží vyčleněny Eltonem pro jiné účely a venku se např. 96 špatně shání. Kalibr 50 je zajímavý nejen mimostřednou vteřinovkou, ale také tím, že je nejstarší a byl použit do prvních Spartaků. Použitím padesátky by došlo ke vložení duše do nově vznikajícího projektu. Mnozí z vás disponujete krásnými sbírkami starých Primek. Tady bych asi hledal námět nového příběhu. Něco z těchto ?hodinek pamětníků? do sebe nasát a potom začít navrhovat. A nebránil bych se novému pouzdru. Takto by mohl vzniknout remake celé epochy Primu. Vžijte se do Primu. L.e. CH byla první. Kdyby se nám podařilo dotáhnout do konce tuto druhou edici mohlo by vzniknout něco ještě hodnotnějšího s opravdovou duší. Držím palce všem.
pakr Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 To co píše typograf bych spíš nechal na společenskou verzi (kalibr 50, nové pouzdro). Sportovní verzi bych směřoval směrem modifikace existujícího nebo bývalého modelu. Napadají mě 3 možnosti: 1. Modifikovat SportI - podobné, jak se psalo v této diskuzi: http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?pid=8145#p8145 to znamená nerezové pouzdro jako SportI původní velikosti, nerezový kroužek vykládaný safírovým kroužkem, safírové konkávní sklo. Použitý kalibr (68 případně 96) vzhled ciferníku a ruček bych nechal až na případné diskuzi. 2. Udělat větší remake SportII - nerezové pouzdro, nerezový kroužek, safírové konkávní sklo, kalibr 68. 3. Pojmout to jako doplněk k Ch.L.E. a upravit současný, ale ještě neexistující model CodenisII a vložit do něj starší kalibr 68 (nebo 96) a lehounce upravit grafiku číselníku jako se stalo u Ch.L.E. Vznikla by tak parádní dvojice L.E., která by se i doplňovala. Já osobně jsem pro variantu 3. Což znamená zatím ještě čekat. Co ostatní?
Lukáš Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 to Pakr: počkáme na Codenis a uvidíme.
Prokop Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Myslím, že pro úspěch tohoto vlákna je klíčové se shodnout na tom, jakou ze 3 variant nastíněných pakrem preferujete. Varianta 3 je pro mě zajímavá i tím, že by opět uvedla nový model na trh. Opět by to byla diskuze tak trochu vývojového charakteru.
cigi Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 (upraveno) . Upraveno 20. března 2011 uživatelem cigi
Roman Šula Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Soudková pouzdra se mi nelíbí, zastávám názor, i když je třeba konzervativní, že hodinky mají být kulaté, stejně jako budíky v autě nebo letadle.
Lukáš Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Já se právě těším na Codenis jako hrom Ale to pouzdro Sport I by se mi líbilo se dvěma korunkami. Jedna ovládání lunety a druhá klasika. Pěkně vypouklé plastové sklíčko, je jednoduché na výměnu, je levné a je nejvíc vypouklé! Prim kalibr 68 nebo 96, ale datum buď vůbec anebo klasicky na 3ce, protože ke dvoum korunkám se posunuté nehodí. Prime nahoď nějaký foto Codenis nebo alespoň pouzdro, moc prosím.
Lukáš Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 to Roman Š.: to jo, ale soudek je také klasikou mezi hodinkovými pouzdry. Pro tentokrát bych ho ale nevolil.
31682 Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 cigi napsal: Co se týče originality, techniky (tlumič nárazů, safír, uložení lunety), času, námahy a nadšení prima, mají jednoznačně přednost codenis! Dalo by se souhlasit, ale stále preferuji Sport I. cigi napsal: Sport I je oproti ostatním levnější, nadčasový a universální (není tak vyloženě sportovní) a dalo by se pootáčet, což bych rád vyzkoušel. Pokud by sklíčko mělo být vypouklé, tak u sportovních hodinek rozhodně požaduji plast.
cigi Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 (upraveno) . Upraveno 20. března 2011 uživatelem cigi
Návštěvník Kamil Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 cigi napsal: Romane šulo, připojuji se k Lukášovi - soudkové pouzdro bez nožiček - je pro namáhané hodinky naprosto klasický racionální tvar, řekl bych přímo předurčený pratvar - stejně jako pro společenské kruh. Ten je pro sportovní zase zcela nevhodný. Neřekl bych! Podívej se na dva nejklasičtější a nejrozšířenější sportovní modely, které všichni kopírují nebo klonují. Mám na mysli Rolex Submariner a Omega Seamaster.
Viktor Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Mně se líbí Prim Sport I tak, jak je, a mám pocit, že jeho úpravami nic moc nezískáme a s těma tenkýma nožkama z toho nikdy opravdu sportovní model nebude. Byl bych jednoznačně pro opravdové sportovní hodinky postavené na soudkovém pouzdře Prim Sport II, trochu zvětšit, trochu vylepšit detaily, matný povrch, pohrát si s ciferníkem a otočnou lunetou pod sklem, třeba s dvanáctihodinovou stupnicí a udělat z toho současně model GMT s možností nastavit druhé časové pásmo... Jen pro inspiraci obrázek soudkového pouzdra se sportovním ciferníkem (oboje půjčené z různých hodinek), no nebyla by to zajímavá cesta?
odklizec Odesláno 17. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Osobne nechapu smysl vnitrni 13-24 hodinove stupnice, pokud nni otocitelne a pokud tam neni dalsi rucicka, ktera ukazuje ze je cas v tomto useku dne (pak ale ocekavam stupnici 1-24).
Viktor Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 odklizec napsal: Osobne nechapu smysl vnitrni 13-24 hodinove stupnice, pokud nni otocitelne a pokud tam neni dalsi rucicka, ktera ukazuje ze je cas v tomto useku dne (pak ale ocekavam stupnici 1-24). Odklízeči, to bych teď neřešil, ten ciferník je tam jen pro inspiraci, spíš bych přivítal konstruktivní názory na vytvoření limitované edice sportovních Primek v pěkném robustním soudkovém pouzdru :/ .
Prokop Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 To Viktor: Jak psal Pakr, byla by to cesta a ani já bych s ní neměl žádný problém. V zásadě to jde v souladu s duchem primek!
dehyd Odesláno 18. května 2006 Nahlásit Odesláno 18. května 2006 odklizec napsal: Osobne nechapu smysl vnitrni 13-24 hodinove stupnice, pokud nni otocitelne a pokud tam neni dalsi rucicka, ktera ukazuje ze je cas v tomto useku dne (pak ale ocekavam stupnici 1-24). Jen pro info: 24 hodinové určování času je vojenský standard. V Evropě nám to nepřijde nic vyjímečného, protože se to tu běžně používá i v civilním životě. Dacani v Americe ale běžně používaj jen 12-ti hodinový standard s oblíbeným upřesněním AM/PM. Americká armáda pak často používá takto upravené hodinky, aby podle vojenských časových aplikací voják-dacan vůbec poznal, kolik je vlastně hodin Odtud pak ten design hodinek. (mám tam sice smajlík, ale není to "joke")
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se