mrTT Odesláno 13. května 2008 Nahlásit Odesláno 13. května 2008 Na začátek musím říct,že jsem v hodinkách úplný laik,ale dostaly se mi do rukou po dědovi hodinky značky sea-gull.Hodinky mají stáří cca 25-30let,když byl děda v číně na dovolené(alespoň to tvrdí).Hodinky jsou docela pěkné,docela bych je chtěl nosit,ale mají ulomenou osičku a v žádném hodinářství v Brně, ve kterých sem byl mi to odmítli opravit (cca 3 hodinářství).Tak jsem se chtěl obrátit na vás,jestli nemáte někdo nějaký tip na hodinářství,kde by to svedli nejlépe v brně,nebo okolí.Popřípadě,kolik by oprava mohla cca stát..Předem díky..ještě vám tu dám nějaké fotky těch hodinek. hodinky1 hodinky2 hodinky3
safi Odesláno 13. května 2008 Nahlásit Odesláno 13. května 2008 (upraveno) Doporučuji člena fóra jménem mechano..opraví vše od Číny až po Alijašku P.S. odkazy na obrázky nefungují Upraveno 13. května 2008 uživatelem ¨safi
mrTT Odesláno 13. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2008 mě ty odkazy jedou,ale dám to přímo sem..a skusím se zeptat..thx.
safi Odesláno 13. května 2008 Nahlásit Odesláno 13. května 2008 (upraveno) Z Čínských hodinek jsou Sea-Gull obecně považovány za nejkvalitnější (v rámci sériové výroby). Měl jsem jedny hodinky se strojkem od Sea-gull a z pohledu strojku jsem proti nim nemohl říci křivé slovo. Takže napiš soukromou zprávu mechanovi, pošli mu hodinky a za několik týdnů je máš doma. Upraveno 13. května 2008 uživatelem ¨safi
mrTT Odesláno 13. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2008 zkoušel sem mu napsat,ale má plnou schránku,tak si počkám..ale ještě jednou díky za odpovědi a rady..
Návštěvník tolja Odesláno 13. května 2008 Nahlásit Odesláno 13. května 2008 mrTT napsal: Na začátek musím říct,že jsem v hodinkách úplný laik,ale dostaly se mi do rukou po dědovi hodinky značky sea-gull.Hodinky mají stáří cca 25-30let,když byl děda v číně na dovolené(alespoň to tvrdí).Hodinky jsou docela pěkné,docela bych je chtěl nosit,ale mají ulomenou osičku a v žádném hodinářství v Brně, ve kterých sem byl mi to odmítli opravit (cca 3 hodinářství).Tak jsem se chtěl obrátit na vás,jestli nemáte někdo nějaký tip na hodinářství,kde by to svedli nejlépe v brně,nebo okolí.Popřípadě,kolik by oprava mohla cca stát..Předem díky..ještě vám tu dám nějaké fotky těch hodinek. hodinky1 hodinky2 hodinky3 Hodinky to jsou slušné, jen tě možná trochu zklame informace, že se tyto hodinky v osmdesátých letech daly koupit i u nás jak s manuálním nátahem, tak i s automatickým v cenách tuším mezi 800 - 1500 Kčs. Jestli jsou hodinky funkční, a jen jim chybí osička s korunkou, tak bych zkusil koupit na Aukru ty samé. Podívej, jaké jsem nedávno za pár kaček koupil já.
safi Odesláno 13. května 2008 Nahlásit Odesláno 13. května 2008 mrTT napsal: zkoušel sem mu napsat,ale má plnou schránku,tak si počkám..ale ještě jednou díky za odpovědi a rady.. poslal jsem ti soukromou zprávu
koblih69 Odesláno 13. května 2008 Nahlásit Odesláno 13. května 2008 mrTT napsal: Na začátek musím říct,že jsem v hodinkách úplný laik,ale dostaly se mi do rukou po dědovi hodinky značky sea-gull.Hodinky mají stáří cca 25-30let,když byl děda v číně na dovolené(alespoň to tvrdí).Hodinky jsou docela pěkné,docela bych je chtěl nosit,ale mají ulomenou osičku a v žádném hodinářství v Brně, ve kterých sem byl mi to odmítli opravit (cca 3 hodinářství).Tak jsem se chtěl obrátit na vás,jestli nemáte někdo nějaký tip na hodinářství,kde by to svedli nejlépe v brně,nebo okolí.Popřípadě,kolik by oprava mohla cca stát..Předem díky..ještě vám tu dám nějaké fotky těch hodinek. hodinky1 hodinky2 hodinky3 Patrně ( na 99% ) mám náhradní osičku včetně originální korunky, ale musel bych to vyzkoušet ( mám jich několik od různých kalibrů a neumím to identifikovat. Dokonce mám asi i velmi slušné slíčko, pouzdra, strojky.... takže bych ti asi mohl pomoct.
barvas Odesláno 23. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2009 tolja napsal: Hodinky to jsou slušné, jen tě možná trochu zklame informace, že se tyto hodinky v osmdesátých letech daly koupit i u nás jak s manuálním nátahem, tak i s automatickým v cenách tuším mezi 800 - 1500 Kčs. Jestli jsou hodinky funkční, a jen jim chybí osička s korunkou, tak bych zkusil koupit na Aukru ty samé. Podívej, jaké jsem nedávno za pár kaček koupil já. Zdravím, přesně tyhle hodinky mi koupily rodiče před 26 lety k 18 narozeninám. Bylo to v Praze, dolní část Václavského náměstí, osobně jsem si je tam vybíral. Prošly se mnou vojnu, 2 manželství a doposud funkční leží doma v šuplíku.
Pietro103 Odesláno 30. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2009 barvas napsal: Zdravím, přesně tyhle hodinky mi koupily rodiče před 26 lety k 18 narozeninám. Bylo to v Praze, dolní část Václavského náměstí, osobně jsem si je tam vybíral. Prošly se mnou vojnu, 2 manželství a doposud funkční leží doma v šuplíku. Tak sa pridam aj ja. Ja som mal tiez tieto hodinky. Nosil som ich strasne rad, ale svojho casu som odstranoval stary nater z drevenych dveri a ta zeravina mi odprskla na sklicko. A na moje prekvapenie to vypalilo dieru do sklicka. Chcel som ich dat opravit, ale sklicka nemali tak mi rodicia kupili Poljoty s budikom Tie som este u rodicov nasiel ale tie SeaGuly uz nie
mischa Odesláno 30. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2009 Prodávaly se u nás dvoje. Ruční nátah stál 650 Kč a automat 960. Mám oboje. Když se to porovná, byly to tehdy jediné zaplatitelné hodinky v nerez pouzdru, Všechny ostatní šroty- Prim, Poljot, GUB byly proti tomu zpracováním dětskými hračkami. Už tehdy bylo pouzdro opravdu pečlivě udělané a porovnávat jejich ciferníky a ručky se prostě nedá. Oba stroje jsou velmi dobře udělané, jsou odolné a překvapivě přesné. Někde jsem tu dával fotky hodinek i strojů, stačí hledat. Taky jsou oboje vodotěsné, asi tak, jako Prim Sporty.
Návštěvník tolja Odesláno 30. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2009 Trošku O.T., ale pokud byste někdo měl doma odrbané automaty s jednoduchým datumem, jak o nich píše mischa, tak bych o ně měl zájem. Múže jim být vzhledově cokoliv, podmínkou je funkční, nebo opravitelný stroj, výborný číselník a původní signovaná korunka. Za eventuální nabídky s cenou anebo návrhem výměny formou sz předem děkuji.
ramon Odesláno 1. února 2009 Nahlásit Odesláno 1. února 2009 tolja napsal: Trošku O.T., ale pokud byste někdo měl doma odrbané automaty s jednoduchým datumem, jak o nich píše mischa, tak bych o ně měl zájem. Múže jim být vzhledově cokoliv, podmínkou je funkční, nebo opravitelný stroj, výborný číselník a původní signovaná korunka. Za eventuální nabídky s cenou anebo návrhem výměny formou sz předem děkuji.tady jsem jedny viděl, je to staré, ale třeba se neprodaly...
Návštěvník tolja Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 ramon napsal: tady jsem jedny viděl, je to staré, ale třeba se neprodaly... Díky ramone, ale já mám NOS pouzdro u hodináře, a sháním funkční vrak s dobrým číselníkem, abych si z nich udělal to samé, co svého času nabízel mikina. Smutné je, že můj hodinář to pouzdro v šupleti našel až poté, co zkanibalizoval na cizí opravy dva funkční kousky s rozbitým sklíčkem, které jsem mu donesl. Samozřejmě jsem seagully od té doby nepotkal.
2139103620 Odesláno 24. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2009 Mal by som dotaz k týmto hodinkám. Aký je najlepší spôsob pri spúšťaní? Mám na mysli koľko krát potočiť korunkou, aby sa mi po celodennom nosení nezastavili do rána. Pretože mám také skúsenosti s nimi, že ráno o 7:00 som ich iba "rozhrkal" cca. 1 minútu a odložil večer o 8:00 no a nasledujúce ráno o 8.00 už stáli. Tak by ma zaujímalo, či sa nemájú spúšťať točením korunky.
orlando1 Odesláno 26. září 2011 Nahlásit Odesláno 26. září 2011 Můj nejnovější úlovek. Uvnitř strojek eta 2872, signovaná korunka, paráda
Jiribartl Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Odesláno 27. září 2011 Něco podobného jsem měl, je to dobrý úlovek.
ivkopivko Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Odesláno 10. října 2011 uz mam tieto: http://www.seagullwatch.eu/auto/M189S.php zatial som velmi spokojný!
zekon7302 Odesláno 11. října 2011 Nahlásit Odesláno 11. října 2011 V 10. 10. 2011 v 19:09, 'ivkopivko' napsal: uz mam tieto: http://www.seagullwa.../auto/M189S.php zatial som velmi spokojný! hezké,ale doufám že ne za tu cenu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se