Šimon Stoklasa Odesláno 15. května 2008 Nahlásit Odesláno 15. května 2008 Dobrý den, úvodem musím říct, že jsem rád za to, že jsem čirou náhodou narazil na toto fórum, jak doufám plné odborníků Jelikož nemám příliš hodinářských zkušeností obracím se na Vás. Obchodníky z kamenných obchodů vynechávám, protože mám pocit, že se snaží hlavně prodat a ne objektivně poradit (ikdyž existují i světlé vyjímky). Milovníky drahých hodinek musím zklamat, z žádných takových exemplářů bohužel nevybírám-jsem jako student finančně limitován ) Za svoje první hodinky jsem utratil něco málo přes tři tísice. Je to necelé tři roky zpátky, bylo mi patnáct. Tehdy jsem jimi byl nadšen, ale následovalo rychlé vystřízlivění-především mnoho technických bugů. Casia a digitálky asi už nikdy více.. Navíc Casia za 999.- mi posloužila líp.. První Nedávno jsem se dostal zase k nějakému obnosu peněz a rád bych si udělal radost koupí nějakých hodinek. Především se mi musí líbit a být spolehlivé po technické stránce (v rámci možností, poměr cena/výkon). Bohužel, minimálně technická stránka je pro mě absolutní španělskou vesničkou.. Rád bych Vám tady ukázal moje favority a přečetl si si Vaše kritické hodnocení. Můj první favorit byl tento: wenger A druhý tento: wenger 2 Opravdu se mi zalíbil ten design, pro mě jednoduchý a relativně čistý. Přiznám se, že mě okouzlil nápis Swiss Made(pomyslná meta luxusu), ale po přečtění zdejších vláken zjišťuji, že Swiss není vždy 100% zárukou toho, co bych očekával, minimálně v případě firmy Wenger. Trochu zklamán tady tímto zjištěním jsem si tady prošel ruské výrobce a našel jsem taky zajímavé kousky. O jiných výrobcích neuvažuju-asi opravdu kvalitní a pěkné hodinky ze švýcarska jsou mimo můj dosah - než začnu opravdu kvalitně vydělávat. A ostatní výrobci-Německo, Francie,... pro mě nemají to kouzlo, nejsem schopen říct proč, snad až na ruské výrobky. Tak jsem se zahleděl do těchto hodinek Nadchla mě mimo jiné barva. Miluju žlutou. Rád bych si tady přečetl Vaše názory, postřehy.. popřípadně komentáře k výrobcům celkově. Taky se rád podívám na Vaše typy v této cenové relaci, ikdyž nepředpokládám, že bych se odkláněl od mých favoritů (málokdo se mi trefí do gusta, což je vzájemné ) Předem moc děkuju, Šimon
Návštěvník Snow Odesláno 15. května 2008 Nahlásit Odesláno 15. května 2008 Šimone, momentálně je každá rada drahá, protože jsi nespecifikoval, co je to určitý finanční obnos, pokus se být konkrétnější .
skik Odesláno 15. května 2008 Nahlásit Odesláno 15. května 2008 (upraveno) A co např. Seiko, nebo Orient, také ne? mechaniky, nebo jen quartz, čistý design, nebo chronograf ? ... jak píše snow, chtělo by to upřesnit... Upraveno 15. května 2008 uživatelem skik
Šimon Stoklasa Odesláno 15. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. května 2008 Šimone, momentálně je každá rada drahá, protože jsi nespecifikoval, co je to určitý finanční obnos, pokus se být konkrétnější . 300-350USD
Šimon Stoklasa Odesláno 15. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. května 2008 A co např. Seiko, nebo Orient, také ne? mechaniky, nebo jen quartz, čistý design, nebo chronograf ? ... jak píše snow, chtělo by to upřesnit... Chronograf určitě. No a dál si bohužel nejsem jistý, jestli mechanika, nebo quartz.. Spíš mechanika
Návštěvník Odesláno 15. května 2008 Nahlásit Odesláno 15. května 2008 Chronograf určitě. No a dál si bohužel nejsem jistý, jestli mechanika, nebo quartz.. Spíš mechanika neřeš zemi původu hodinek, řeš hodinky. Ruské strojky se dávají do německých hodinek (Junkers, Zeppellin), švýcarské ety do ruských hodinek, některá seika se dělají v malajsii a z německých pouzder se dělají hodinky v Anglii. Na to se vykašli. Pokud chceš chronograf v mechanice, peněz na to máš asi málo. Nejblíže by se tomu blížila ruská produkce např. www.poljot24.de, ale musíš si uvědomit, že co ruské hodinky, to originál. Značně rozkolísaná kvalita. Poku chceš chronograf, tam máš na výběr celkem dost a když čapneš nějakou slevu, tak můžeš mít i poměrně solidní kus ze švajcu (Zodiac, Certina, Tissot). Občas prolítnou i tady na fóru. Zrovna teď jich bylo několik na tahu.
jirkakoutny Odesláno 15. května 2008 Nahlásit Odesláno 15. května 2008 Chronograf určitě. No a dál si bohužel nejsem jistý, jestli mechanika, nebo quartz.. Spíš mechanika No kdyby nahodou quartz, tak me v nizsi cenove relaci docela zaujaly tyto: http://www.goldeligius.cz/shop/img/certina...53670294269.jpg http://www.goldeligius.cz/shop/img/certina...53671294269.jpg Cena 8 000,- Kc (model chrono), neco pres 5 000,- Kc (bez chrono).
H-B Odesláno 15. května 2008 Nahlásit Odesláno 15. května 2008 Podle meho skromneho nazoru, ktery neni zdaleka tak edukovany jako od jinych matadoru zde, zalezi hodne na volbe quartz/mechanika. Pokud by slo o quartz, myslim, ze dobre hodinky dostane clovek treba v podobe tech Certin, co jsou tu v prodeji (i kdyz za lehce vyssi cenu)..
jirkakoutny Odesláno 15. května 2008 Nahlásit Odesláno 15. května 2008 Podle meho skromneho nazoru, ktery neni zdaleka tak edukovany jako od jinych matadoru zde, zalezi hodne na volbe quartz/mechanika. Pokud by slo o quartz, myslim, ze dobre hodinky dostane clovek treba v podobe tech Certin, co jsou tu v prodeji (i kdyz za lehce vyssi cenu).. Jj, ty DS Action jsou o neco drazsi nez ty DS Podium. Krome designu se lisi tusim jen lepsi vodotesnosti (teda pokud jsem neco neprehlidl, kdyztak me prosim doplnte).
Ivan Lelák Odesláno 15. května 2008 Nahlásit Odesláno 15. května 2008 Jako poměrně čerstvý fanda ruských hodinek mohu zatím vřele doporučit. Nemám příliš zkušeností s jinými značkami (mám ještě úžasné pilotky MVS Lemania po tátovi a quartzky Diesel, míval jsem i jiný komerční "šunt"), momentálně mám 2x Aviator, 1x Poljot Strela a 1x Šturmanskije, ale ruské hodinky jsou krásné, relativně levné, dělají se v limitovaných sériích no a kvalita se ukáže časem, zpracování ale vypadá velmi slušně.
skik Odesláno 15. května 2008 Nahlásit Odesláno 15. května 2008 (upraveno) Určitě nejsem znalec, jen pro inspiraci napíšu co bys si za tebou nastavených podmínek vybral Pokud bych v této (tj 300-350 USD) měl vybírat chronograf, tak buď z druhé ruky funkční mechaniku (problém), nebo raději nový quartz (a vybral v této ceně z quartzů, kde výběr je, v mechanikách - chronografech - není). Osobně mám dobrou zkušenost se značkou Seiko. Díval bych se po Seiko premier alarm chronograph - v této ceně se dá sehnat nový (např. 21jewels) pozn. - ještě se podívej na Seiko spirit (není chronograf, ale pěkná mechanika ) Určitě si vyber takové, které se ti líbí, bez ohledu (v jistých mezích) na značku, či zemi původu - jak už ostatně psali předemnou... Upraveno 15. května 2008 uživatelem skik
Šimon Stoklasa Odesláno 15. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. května 2008 (upraveno) Tak tady tyhle Certiny jsou taky moc povedené.. Moc se mi líbí.. Myslíte, že je to povedenější, co se týče kvality a technického pojetí , než Wengery? A druhá věc, co ty žluté Sturmanskie? Opravdu se mi líbí.. Ono při nejhorším bych koupil obojí.. Upraveno 15. května 2008 uživatelem Šimon Stoklasa
B.F.G. Odesláno 15. května 2008 Nahlásit Odesláno 15. května 2008 Zatím bych nejvýše hodnotil právě ty Šturmanské. Drž se jich..
Návštěvník RaGe Odesláno 15. května 2008 Nahlásit Odesláno 15. května 2008 Zatím bych nejvýše hodnotil právě ty Šturmanské. Drž se jich.. Souhlasím !!!
Šimon Stoklasa Odesláno 15. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. května 2008 No, doufám, že se mi podaří sehnat.. Zatím jsem je našel jen u německého obchodníka, co je má za 300USD (4800 CZK), ale bohužel prodává do S a J Ameriky, Austrálie, Asie a do VB, ale zbytek ne.. Takže doufám, že se "slituje" a pošle to do ČR.. Mrzelo by mě, kdyby ne.. Fakt po dlouhé době hodinky, co mají pro mě takovy stravitelný design.. Pokud pohořím, zkusím Certinu.. Taky moc pěkné, jenže.. Na Ebay to bude problém sehnat..
Penca Odesláno 16. května 2008 Nahlásit Odesláno 16. května 2008 No, doufám, že se mi podaří sehnat.. Zatím jsem je našel jen u německého obchodníka, co je má za 300USD (4800 CZK), ale bohužel prodává do S a J Ameriky, Austrálie, Asie a do VB, ale zbytek ne.. Takže doufám, že se "slituje" a pošle to do ČR.. Mrzelo by mě, kdyby ne.. Fakt po dlouhé době hodinky, co mají pro mě takovy stravitelný design.. Pokud pohořím, zkusím Certinu.. Taky moc pěkné, jenže.. Na Ebay to bude problém sehnat.. Pokud myslíš tady toho(Juri Levenberg): http://cgi.ebay.com/US-STURMANSKIE-ZIVIL-W...1742.m153.l1262 Tak ten normálně do CZ posílá,a je možno platit přes PayPal(nějaký hodinky jsem od něho bral),clo nehrozí-EU.
Penca Odesláno 16. května 2008 Nahlásit Odesláno 16. května 2008 (upraveno) P.S. ta cena 300USD možná není konečná-můžeš zkusit "Best Offer".Myslím že je tam dříve prodával v aukci kolem 250USD. Taky v podobný ceně jsou tyto(limitka 300ks)43mm: http://cgi.ebay.com/US-KIROVA-FLIEGER-POLJ...1742.m153.l1262 Upraveno 16. května 2008 uživatelem Penca
Šimon Stoklasa Odesláno 16. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2008 Pokud myslíš tady toho(Juri Levenberg): http://cgi.ebay.com/US-STURMANSKIE-ZIVIL-W...1742.m153.l1262 Tak ten normálně do CZ posílá,a je možno platit přes PayPal(nějaký hodinky jsem od něho bral),clo nehrozí-EU. Přesně tady jsem si ty hodinky vyhlídnul... Moc díky za echo.. Určitě zkusím best offer a navíc se chci nějak rozumně domluvit na poštovném
rach Odesláno 16. května 2008 Nahlásit Odesláno 16. května 2008 Ahoj, na tyhle ses díval? http://cgi.ebay.de/Nuevo-HAMILTON-KHAKI-GM...1742.m153.l1262 Mám je, a můžu doporučit....
Penca Odesláno 16. května 2008 Nahlásit Odesláno 16. května 2008 Přesně tady jsem si ty hodinky vyhlídnul... Moc díky za echo.. Určitě zkusím best offer a navíc se chci nějak rozumně domluvit na poštovném Poštovné jsem platil 15Euro(asi 24USD).Vše proběhlo asi do týdne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se