Přejít na obsah

Nomos Tangomat Date

safi

Doporučené příspěvky

vraťme se k hodinkám ...... víš jaká je cena Tangomatu v mateřském městě ? ať mám o čem přemýšlet ;)

Nevím, ale 1x - 2x týdně jezdím kolem, tak se zeptám a zkusím ukecat slevu. Ale jak znám Němce, tak bych se vůbec nedivil, kdyby tam byly dražší než někde v cizině. Třeba v Drážďanech mají GO v několika krámech a senátory, který sem chtěl, měli všude jinde v Evropě i jinde, kde jsem je viděl, levněji...

Upraveno uživatelem Malaket
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Design Nomos Tangente a Stowa Antea navazuje na tyto modely:

IWC cca 1940

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

A. Lange 1930

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Stowa Antea 1938

Zdroj : www.stowa.de, www.clubnomos.de

Upraveno uživatelem ¨safi
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
vraťme se k hodinkám ...... víš jaká je cena Tangomatu v mateřském městě ? ať mám o čem přemýšlet ;)

Nevím, ale 1x - 2x týdně jezdím kolem, tak se zeptám a zkusím ukecat slevu.

OK ..... nijak to nehoří - pouze pokud budeš mít chuť a čas ..... teď mi jeden člen psal katalogové ceny a je to tak jako tak masakr :) - 40t a výš (s datem)

Odkaz ke komentáři

Ještě mě napadlo,že v Drážďanech na starém městě je takový krámek v prvním patře, který se specializuje na vintage a pre-owned německý hodinky. A ten maník, co to tam vlastní, má super přehled a určitě i konexe v Glashutte, tak se zeptám i u něj. A pak se k němu můžeme všichni podívat. Je na co!

Odkaz ke komentáři

Ještě jedna zajímavost, kterou jsem před pár dny vypátral - původně Nomos používal Peseux bez jakékoliv úpravy. Pak jej vybavil hackingem a následně i datum.

Po čase Nomos začal na základ kalibru Peseux s komplikacemi (Hacking a datum) montovat tříčtvrteční plátování.

Posledním krokem k novému kalibru byla výroba i spodního plátu kalibru a dalších komponent - tak se narodily kalibry Alpha, Beta, Gama a Delta. Osobně mi přijde tento přechodod od obyč. Peseuxu k valstnímu kalibru velmi chytrý a ufinancovatelný i na tak malou firmu jako je Nomos.

Kalibry v Tangomatu tušímže Nomos vyvynul sám zcela od základu.

Odkaz ke komentáři

Další fotografie z Ebay (Nomos Tangomat date)

Upraveno uživatelem ¨safi
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...