Pavel Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Odesláno 18. května 2008 Nazdar pánové, nemáte někdo zkušenost s laserovou operací zraku? Nosím 30 let brýle a pomalu jsem dospěl k tomu, že mi možná bude líp i bez nich. Jen nevím jestli dělám dobře, mám panickou hrůzu z toho, když se ve mě má někdo vrtat a spravovat to, co příroda pokazila. Děkuji za každou odpověď.
Gilius Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Odesláno 18. května 2008 Kdysi jsem viděl pořad,kdy o této operaci mluvil(a byla ukázána) sportovní redaktor z ČT1(jméno mi teď vypadlo). Oko Ti umrtvěj a potom spravěj....není to žádná slast(na pohled),ale je spousta jiných,horších...a výsledný efekt za to prý stojí. Takže..pokud nechceš brýle,běž do toho..... Strach mám z felčarů taky,jsem u nich pečenej vařenej,pomoc mi moc neuměj....teď zkouším novou léčbu a možná se blejská na lepší časy.Píchám si injekce a taky to jde....to zmákneš
kubson Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Odesláno 18. května 2008 jak dlouho se ty operace dělají? co to udělá za 30-40let?
Gilius Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Odesláno 18. května 2008 jak dlouho se ty operace dělají? co to udělá za 30-40let? no..prý to není navždy......ale nejsem odborník,prodávám pouze,jak jsem nakoupil.
Pavel Odesláno 18. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 18. května 2008 (upraveno) jak dlouho se ty operace dělají? co to udělá za 30-40let? No možná to teď vyzní blbě, ale vzhledem k tomu že je mi 38 a většina mojí rodiny umřela na rakovinu okolo 60-ti let, tak to rozpětí 30-40 let mě až tak nezajímá . Mě jde spíš o to, že teď mám na každém oku 9 dioptrií a chtěl bych znovu zažít když ráno otevřu oči a na budíku uvidím kolik je hodin... Upraveno 18. května 2008 uživatelem Pavel
HonzaX Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Odesláno 18. května 2008 Sousedka je po této operaci už možná 10 let a je spokojená . Předtím měla čočky jak dna od lahve . Chvíli trvalo než si na ni lidé zvykli , že nemá brýle .
Gilius Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Odesláno 18. května 2008 No možná to teď vyzní blbě, ale vzhledem k tomu že mi 38 a většina mojí rodiny umřela na rakovinu okolo 60-ti let, tak to rozpětí 30-40 let mě až tak nezajímá . Mě jde spíš o to, že teď mám na každém oku 9 dioptrií a chtěl bych znovu zažít když ráno otevřu oči a na budíku uvidím kolik je hodin... Pokud máš až takhle silné dioptrie,potom bych neváhal.
vanderB. Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Odesláno 18. května 2008 Sestra na tom byla pred par lety, taky mela dost dioptrii a ted ma alespon 1 a 1 a pul myslim ...chodi na kontroly a myslim, ze jinak si nestezuje.
risa7 Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Odesláno 18. května 2008 Zdravim, byl jsem na operaci ve Zline u doktora Stodulky: tuto stranku si precti: http://www.lasik.cz Pokusim se napsat sve zkusenosti. Prvni jsem si zjistil sve zname, kteri na operaci byli. Zadny z nich nema problemy. Nekterym se ale castecne po nekolika letech cast dioptrii vratila. Rekl bych tak 1 dioptrie po nekolika letech a pak uz to bylo celkem stabilni. Otazka je, jestli by se jim zrak nezhorsil i bez operace. Ja jsem rok a pul po operaci a vidim skvele, zadne zhorseni. Kazdy z techto lidi rekl, ze by na to sel znovu. Byl jsem na operaci Lasik, metodu PRK nedoporucuji, je zastarala. Jsou dva zpusoby Lasiku: jeden je, ze povch cocky odrezou mechanicky a ted je novy, ze se to odreze Laserem, ten je modernejsi a lepsi, je ale drazsi. A pak Laserem odpali ty dioptrie. Probehlo to tak, ze jsem prisel do cekarny, pak me premerili dioptrie. Potom me umrtvili oci a vicka a to tak, ze me nakapali kapky do oci a hadrikem natreli vicka. Za chvili byli oci i vicka tuhe. Vse naprosto bezbolestne. Normalne jsem videl a mohl i mrkat. Pak jsem cekal az na me prijde rada. Asi 20 minut. Presel jsem do mistnosti s Laserem. Laser je docela maly. Je to postel. Na jedne strane ma diru. Do diry se polozi hlava, aby se nehybala. Nahore je laser. Nasledovalo odrezani lamely z oka. Byl to takovy pristroj, ktery se docela silne pritlacil na oko (aby se nepohlo). Cele zarizeni vrcelo jako traktor. A odrezala se lamela. I kdyz byl tlak docela silny a oko se kousek zatlacilo do hlavy, neda se rict, ze by to byla bolest. Byl to jen tlak, bolest jsem necitil, ani jsem necitil odrezani lamely. Nasledne doktor pinzetou otevrel odrezanau lamelu. Okem jsem to videl jak to otevrel. Mel jsem za ukol divat se stale okem do jednoho bodu ktery svitil nahore. Pak se spustil Laser. Laser mel frekvenci hluboko v ultrafialove oblasti (mam dojem ze 170nm) Pokud pohnes okem, tak se nic nedeje. Laser ma navadeni, ktere bylo vyvinute pro rizene strely a sleduje pohyb oka. Pri paleni se ozyval slysitelny skvrkot, jako kdyz se smazi rizky. A z oka sel kour, ktery se odsaval. Vse bylo bezbolestne. Kazde oko trvalo asi 5 min. Po ukonceni operace se to pokapalo, aby se odplavilo smeti a lamela se zaklopila. Na oko se pak nasadila kontaktni cocka, aby se oko chranilo. Pak jsem vysel z mistnosti a sel jsem to zaplatit. Videl jsem jen bilou mlhu. A vse bylo jako v pare. To proto, ze na rozhrani odrezane lamely se rozptylovalo svetlo. Poradne jsem nevidel penize, ani kam se mam podepsat. A mohl jsem odejit. Dulezite je mit nekoho s autem pro odvoz a velmi tmave slunecni bryle. Asi po tydnu jsem byl na kontrole a cocky z oka me vytahli. Prvni dny jsou kriticke. Lemela neni prirostla a muze se urvat. Byli pripady, ze si pacientka ve spanku promnula oko a lamelu si utrhla. Nevim jak to pak resi. Dovolenou si je treba vzit minimalne 14 dni (pojistovna nehradi nic). Po celou tuto dobu je treba byt v zatemele mistnosti a nechodit na slunce. Oko trochu boli, neni to ale zadne hruza. Prirovnal bych to k zanetu spojivek. Po 14 dni neni mozne pracovat na pocitaci. Vubec jsem neprecetl ikony. Situace se stale zlepsuje, hlavne nepodlehat panice. Slusne to bylo az tak za tri mesice. Pak jeste do roka se to mirne zlepsilo. Do tech trech mesicu jsem mel problem se semafory. Videl jsem je nekolikrat. To bylo dane tim, jak lamela na oku prirustala na ruznych mistech ruznou rychosti. Ted vidim naprosto normalne na blizko i na dalku. Zcela srovnatelne, jako bych mel bryle. Subjektivne v tom neni rozdil. Ve dne nemam zadne problemy ani na silnem slunci.V noci vidim kolem ostrych svetel paprsky. Treba u aut. Neni to ale zadna tragedie. Auto se da normalne ridit. Ty paprsky nejsou zas tak hrozne.Na zadnich svetlech skoro nejsou videt. Taky, kdyz se podivam v noci treba na svitici diodu tak z ni jdou lehke paprsky. Po operaci jsem misto diody videl jen kruhy, krere se postupne zmensovaly az do bodu s paprsky. Jeste bych dodal ze automaticky dela i korekce pro videni v noci ( Ta se drive nedelala). Upraveny prumer oka byl 9,5 mm. Coz bohate staci. Maximalni rozsireni duhovky je kolem 8 mm. Co se tyka nocniho nebe, tak hvezdy a mesic vidim normalne. Kolem hvezd paprsky nejsou. Uff to jsem se ale rozepsal.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se