Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte...

oxidujem tu už pár mesiacov. Najskôr som sa rozhodol pre plniace perá. Vďaka afrika-b (ovi) :)

No a teraz mám zálusk na nové hodinky. Moje quartz Saphir nie sú zlé, ale chce to zmenu. Navyše ani ich stránku neviem nájsť. A popri tom sú dosť drahé.

Nuž, ale poďme k novým hodinkám. Mám akú takú predstavu aké by mali byť:

- najradšej by som bol, keby bola zadná strana hodiniek priehľadná,

- teraz už asi tušíte, že by som chcel mechanické/automaty

- kožený - čierny remienok (neviem, dá sa kúpiť s kovovým a potom vymeniť za kožený? asi áno),

- tvar okrúhly, ale radšej by som bol za hranatý. Ale pri mechanických sa asi nedočkám

- nechcem tam žiadne stopky a nič podobné. Len biely podklad, troje ručičky a dátum.

- a teraz to najdôležitejšie - cena - 5-6 tis. SKK

Dá sa niečo v tomto rozpätí vybrať? pozerám hore dolu stránky s hodinkami. aj české aj slovenské. Značku nejak vyhranenú nemám. či japan, či swis, german. Ruské nechcem.

Pozeral som seika, primky. Ako slovák by som bral aj primky, ale nič pekné som nenašiel. Možno vy niečo vyberiete.

Ďakujem za pomoc.

proteus

Odesláno

Ďakujem za rýchle reakcie. Vostoky sa mi nepáčia. Neoslovili ma. Nepadli do oka. Bohužiaľ.

koblih69... ako si to myslel s tou domácou výrobou? tak, že sú dosť drahé na to, že je to domáci výrobok?

a čo tieto? http://www.azwatch.cz/hodinky/se604-seiko-5-i-white-dial-ii

viem, nemajú kožený remienok, ale to by sa asi dalo urobiť. Páčia sa mi aj tieto: http://www.azwatch.cz/hodinky/se903-seiko-...t-white-dial-ii

A čo Seculus - swis made? či môj finančný limit je dosť malý?

Odesláno

Sú krásne. aj cena je fajná. Lenže sú bez možnosti ručného doťahovania. a povedzme si narovinu. Ja pri pc v práci toho veľa nenachodím, takže aj automatické naťahovanie bude oslabené, prakticky žiadne. A aby mi stály tak to nie. alebo aby som ich každé ráno pohybom naťahoval to tiež nie. Ale štýl je pekný.

Odesláno
Sú krásne. aj cena je fajná. Lenže sú bez možnosti ručného doťahovania. a povedzme si narovinu. Ja pri pc v práci toho veľa nenachodím, takže aj automatické naťahovanie bude oslabené, prakticky žiadne. A aby mi stály tak to nie. alebo aby som ich každé ráno pohybom naťahoval to tiež nie. Ale štýl je pekný.

Sedím na prdeli valnou většinu týdne a když nosím jen jedny hodinky s automatickým nátahem, tak se mi ještě nezastavily. Průšvih je, až když je začnu střídat.

Odesláno

Ty Seiko 5 jsou dobrá volba pro začátek. Spolehlivé a slušné hodinky za výbornou cenu jen jsou trochu malé, ale to nemusí vadit. Taktéž doporučuju se kouknou na Orient. Obojí však většinou také nemá ruční nátah což ti vadí, ale já dělám taky celý den na PC a Seiko i Orient jsou naprosto v pohodě. Dotahují se i při mírném pohybu spolehlivěji než třeba Eta. Nemusíš se tedy ničeho bát. Jinak ta moje poznámka byla šměrována k Primu a jejich slepé cestě, ale nechci zakládat flame...

Odesláno

Možná trochu výš a o něco dráž, ale je to na nich znát...

Seiko Spirit typ:

SCVS001, SCVS003, SCVS005, SCVS007, SCVS009, SCVS011, SCVS013, SCVS015

Osobně upozorňuji na SCVS005 - mám slabost pro číselné indexy v tomto podání, bohužel se málo vidí. Jsou prostě nejlepší.

http://www.12ampm.com/store/display.php?id=384&

zde je diskuze:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...amp;#entry29258

post-1394-1211223348.jpg

Odesláno

Vďaka za linky :)

Už keď teraz kúpim hodinky, tak chcem poriadne a na dlhý čas. :)

Môj osobný konzultant - afrika-b ma tak trochu zasvetil do tajov hodinárstva. Rozhodol som sa, že to bude Seiko alebo Orient. Ale Seiko vypadá nádejne. Teraz sa už len rozhodnúť ktoré. Tie spirit sa mi veľmi páčia.

Mám takú otázku. čo myslíte, môžu byť hodinky v taliansku lacnejšie? Kamarátka tam odchádza za prácou a povedala, že sa pozrie. Vraj iné značky boli o dosť lacnejšie. Aj keď mne ako ekonomovi je jasné, že u výrobcu je výrobok najlacnejší. Jedine, ak by to v taliansku šlo bez cla, alebo vďaka inej zľave. čo vy na to?

Odesláno
Zdravím,

do užšieho výberu sa dostali tieto hodinky:

1. http://www.chronoshop.cz/katalog/hodinky-A...adia-bila-modra

2. http://www.seiyajapan.com/product/S-SCVS01...15_SCVS013.html

Čo vy na to? Prečo áno, prečo nie. A ktoré.

Jednoznacne archimede. Pridu mi 'ine'. Sam som nad archimede uvazoval, ale momentalne riesim podobnu dilemu ako ty, len mam podmienku GMT :)

Odesláno

Možná proti proudu....Mám kolem zápěstí tak 17 cm a jsem rád. Oboje zmiňované jsem zvažoval. Na ruce vyzkoušel Arcadie a seznal, že jsou na mě moc velké.

Záleží kolik máš kolem zápěstí cm, pak jak je tenké pouzdro po obvodu a jak jsi odvážný.

Změř si zápěstí a uvědom jaké a jak rozložené indexy ti vyhovují víc, já potřebuju čísla kolem dokola :rolleyes: Seika mají čárky Arcadie čísla.

Mým optimem se nyní jeví výše navrhované Seiko Spirit ..., ..., SCVS005, ..., ...

Odesláno (upraveno)

Archimede aj u mna zatial vedú. Farebnú variantu určite meniť nebudem. Biely podklad a modré ručičky to ja chcem. hlavne tie modré ručičky sa mi veľmi páčia. :)

práve som zmeral zápästie. cca 19 cm. tak to mi budú asi veľké, čo? :(

Upraveno uživatelem Proteus
Návštěvník YPO
Odesláno
Archimede aj u mna zatial vedú.

... správná volba - jsou to moc pěkné a výrazné hodinky ;)

Odesláno
Archimede aj u mna zatial vedú. Farebnú variantu určite meniť nebudem. Biely podklad a modré ručičky to ja chcem. hlavne tie modré ručičky sa mi veľmi páčia. :)

práve som zmeral zápästie. cca 19 cm. tak to mi budú asi veľké, čo? :(

Taktez mam 19 a zajimala by me odpoved na stejnou otazku. :-) Ale tipl bych, ze to bude ok.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...