Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

mám v plánu si koupit tyto moony  a protože nejsem žádnej expert, rád bych se s vámi poradil na co si dát pozor a co vyzkoušet před tím, než si je koupím. Existuje nějaká možnost jak si ověřit jejich pravost?

Díky moc za pomoc

Odesláno

Já Ti nevím Romane, ale máš k tomu karty a na nožce (asi) ref. číslo, které se musí shodovat. Samozřejmě můžeš zajít s prodávajícím k AD a ověřit jejich pravost, ale s největší pravděpodobností to bude stát nějaký ten groš.

Odesláno

Nevim, co chces vlastne poradit? Ty hodinky jsou pravy, akorat nemaji tu velkou bednu, ale ta se da objednat samostatne, tah ostatne taky... Pokud to sectes, uz budes skoro na novych pres ch24...

Odesláno (upraveno)

Velká bedna je k ničemu, byl jsem z toho hotovej chvilku a teď už přes rok chytá prach ve skříni. Absence tahu je na houby, na druhou stranu se aspoň můžeš rovnou vykašlat na tu poslední referenci která sedí málokomu (mně teda jo ale jsem spíš výjimka) a dokoupit něco lepšího - předchozí reference se zúžením na 18mm, občas se tady vyskytne oyster a nebo novej plecháč 1171/633 od AD za cca 11k. Cenově pak ale budeš skoro na novejch z chrona.

Upraveno uživatelem ragu
Odesláno

Před koupí nebo prodejem jakýchkoliv hodinek chodím vždy k AD na ověření pravosti a nikdy mě to nestálo ani korunu :) pouze jednou, když jsem si chtěl být jistý na 100%, jsem platil 150,- Kč v Carollinu za otevření a kontrolu strojku.

Ale osobně tedy věřím, že tady na fóru se padělky nepohybují  :eek:

Odesláno

Když jsem volal do Bechyněho ohledně ověření pravosti u Rlx, tak mi řekli 1500,-  :hannibal:

Odesláno

Podle me jsou OK, jak bylo receno vyse. Pokud bude sedet SN na nozce s kartou, nemel bych strach.
Pokud bys do ty krabice chtel origo streva, dej vedet. Za postu poslu.

Odesláno

Tiez si myslim, ze krabica je fajn na chvilu, ale nakoniec aj tak skonci v skrini ako pise ragu. 68 bez tahu je dobra cena, ak moony planujes nosit na kozi (ako ja)... 

Odesláno (upraveno)

Velká bedna je k ničemu, byl jsem z toho hotovej chvilku a teď už přes rok chytá prach ve skříni. Absence tahu je na houby, na druhou stranu se aspoň můžeš rovnou vykašlat na tu poslední referenci která sedí málokomu (mně teda jo ale jsem spíš výjimka) a dokoupit něco lepšího - předchozí reference se zúžením na 18mm, občas se tady vyskytne oyster a nebo novej plecháč 1171/633 od AD za cca 11k. Cenově pak ale budeš skoro na novejch z chrona.

Jak se liší předchozí reference od nové reference tahu (kromě lepší nové spony)? 

Upraveno uživatelem Fade
Odesláno

Pokud se nepletu tak starší tah není šroubovací a má zúžení na 18mm. I koncovky u pouzdra by měly být jiný.

http://www.omega-addict.com/reviews/bracelets/

http://www.omega-addict.com/reviews/bracelets/article2.html

Pokud se nepletu já, rozdíl je jen v kvalitnější sponě a šroubcích. Koncovky by měly být stejné a zúžení má nový tah taky na 18mm. 

Mám právě nový tah a hledal jsem rozdíly, ale našel jsem jen tyto.

Odesláno

Pokud se nepletu já, rozdíl je jen v kvalitnější sponě a šroubcích. Koncovky by měly být stejné a zúžení má nový tah taky na 18mm.

Mám právě nový tah a hledal jsem rozdíly, ale našel jsem jen tyto.

O jaký referenci se bavíme? Poslední by měla být 1958/957 (STZ004194) ne? A ta je 20/20mm.

Odesláno

Nene, poslední reference je zase zúžená na 18mm a spona má posunutá tlačítka. Tady to popisuju lépe a přesněji: 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/112895-world-of-speedmaster-moonwatch/?p=2055356

No píšeme asi o tom stejným: STZ004195 STZ004196 jsou reference jednotlivých částí tahu, STZ004194 je spona. Mám moony z 2017, takže mám i tenhle tah a celou dobu žiju v tom, že je 20/20, respektive možná je lehce zůženej ale spona má 20mm. Nemůžu to teď změřit, protože je mám na 1171/633.

Odesláno

No píšeme asi o tom stejným: STZ004195 STZ004196 jsou reference jednotlivých částí tahu, STZ004194 je spona. Mám moony z 2017, takže mám i tenhle tah a celou dobu žiju v tom, že je 20/20, respektive možná je lehce zůženej ale spona má 20mm. Nemůžu to teď změřit, protože je mám na 1171/633.

Jo, chápeme se. Já to měřil a je to opravdu 18mm u spony. Spona má 20 mm. Taky mám 2017 Moony.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...