Pandera Odesláno 11. dubna Nahlásit Odesláno 11. dubna Dle KN je parcela s parkovištěm v majetku Pardubického kraje. Dřív tam bylo jen P reserve s dodatkovou tabulkou "Jen pro návštěvníky sport. haly" Nechápu proč to takto změnili... https://mapy.cz/s/lapunobele
kuncák7 Odesláno 11. dubna Autor Nahlásit Odesláno 11. dubna před 6 minutami, Pandera napsal: Dle KN je parcela s parkovištěm v majetku Pardubického kraje. Dřív tam bylo jen P reserve s dodatkovou tabulkou "Jen pro návštěvníky sport. haly" Nechápu proč to takto změnili... https://mapy.cz/s/lapunobele Protože to nikdo nedodrzoval a parkovalo se tam vesele. Mělo se to řešit spíše jako u sportovní haly - Icerink , pretlucka 23, praha 10. Ale to se to v tvém případě nevejde, tak z toho někdo udělal tenhle paskvil. Lze se optat ( e-mailem ) na Pardubickém magistratu
kuncák7 Odesláno 12. května Autor Nahlásit Odesláno 12. května Tak zvyklej jsem na ledascos, zažil jsem toho dost - kolegyni, co dle podnětu občana navrhovala do všech zákazových značek přimalovat sluníčko i pár dalších bizárů, ale teda toto je i na mě dost. https://www.idnes.cz/praha/zpravy/piktogramy-praha-dopravni-znaceni-doprava-pesi-zona-zdurazneni.A250512_132731_praha-zpravy_lysa
kuncák7 Odesláno 6. srpna Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna Asi největší akce v mém okolí teď. Pár věcí ne úplně dotažených, ale co už. Už když jsem se tam narodil, tak to tam bylo plánováno, ale dočkal jsem se ( zpoždění skoro 52 let ). https://www.youtube.com/watch?v=fO7vDkVJm6A
Conrad Odesláno 6. srpna Nahlásit Odesláno 6. srpna (upraveno) Rozšíření bylo umožněno díky ubrání jednoho jízdního pruhu pro auta. V této souvislosti proto došlo k odpovídající úpravě světelné signalizace na přilehlé křižovatce tak, aby se kapacita průjezdu pro auta co nejvíce blížila dosavadnímu stavu a nedocházelo k nárůstu kolony směrem na tramvajové koleje,“ Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/dpp-tramvaj-staromestska-ostruvek-doprava.A250806_104048_praha-zpravy_svm?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Šířka pruhu pro cyklisty je jako by se tam jel závod Míru, zatím co pro auto to bude pohodlné pro Fiat 500. Upraveno 6. srpna uživatelem Conrad
vanderB. Odesláno 6. srpna Nahlásit Odesláno 6. srpna ale je to ochranný cyklopruh, ne? Ne vyhrazený jízdní pruh pro cyklisty?
kuncák7 Odesláno 6. srpna Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna před 32 minutami, vanderB. napsal: ale je to ochranný cyklopruh, ne? Ne vyhrazený jízdní pruh pro cyklisty? Ano. Vjet se tam smí a taky bude muset, ale nesmíš ohrozit, omezit. 1
Conrad Odesláno 6. srpna Nahlásit Odesláno 6. srpna Před hodinou, kuncák7 napsal: Ano. Vjet se tam smí a taky bude muset, ale nesmíš ohrozit, omezit. Diky za odpověď ale neni mi jasné toto Do jízdního pruhu pro cyklisty mohou řidiči v podélném směru vjíždět i tehdy, není-li přilehlý jízdní pruh pro toto vozidlo dostatečně široký. Při vjíždění do jízdního pruhu pro cyklisty nesmí řidič ohrozit cyklistu jedoucího v tomto pruhu. Do vyhrazeného jízdního pruhu pro cyklisty mohou ostatní vozidla do vyhrazeného jízdního pruh vjíždět nebo jej přejíždět jen ve vyjmenovaných případech a jejich řidiči přitom nesmí ohrozit ani omezit v jízdě vozidlo jedoucí ve vyhrazeném jízdním pruhu dle § 14 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Tedy pokud není moje vozidlo širší než vyhrazený pruh mohu tam jen ve vyjmenovaných případech. A to jsou které? Samozřejmě při tom nehrozit.
kuncák7 Odesláno 6. srpna Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna (upraveno) Ve zkratce - v objektivních případech jako je např. - odbočení vpravo či vlevo, objíždění překážky. Bez mučení se ti přiznám- dnes už se mi to nechce hledat ( už jsem vypsal tunu odpovědí, jedna lepší než druhá a teď už jenom cucám z hlavy, na co si vzpomenu, co obvykle používám ). Upraveno 6. srpna uživatelem kuncák7 1
odjinud Odesláno 15. srpna Nahlásit Odesláno 15. srpna Lobbojume u nas uz delsi čas za dopravní uzávěru naší ulice, konkrétně tedy chodníku, který tvoří takovou stinovou komunikaci pro obsluhu Alzaboxu a jinych vydejnich boxu u nas na sídlišti. Naštěstí se pred casem "podařilo" jedne té dodavce v noci docela nečechrtat jeden strom, tak se toho mestska cast chopila a koukal jsem, ze prozatím plácli značku "pěší zóna" na začátek ulice. Co me lehce znervózňuje je množství volného místa po čarou, kam se daji psat různé výjimky. Kuncáku, je logika, ze ty výjimky se tam napisou rovnou u dodavatele značky, nebo se tam dodělávají po instalaci?
mamenec Odesláno 15. srpna Nahlásit Odesláno 15. srpna Obvykle se to instaluje rovnou tak, jak bylo úředně stanoveno. Každé dopsání tedy bude znamenat celý úřední proces absolvovat znovu
kuncák7 Odesláno 16. srpna Autor Nahlásit Odesláno 16. srpna Jak píše kolega. Jak bys chtěl tohle vyvesovat opatřením obecně povahy a zdůvodňovat? Není tohle práce vaší samosprávy? Vypadá to přesně tak, jako kdyby se toho chytl někdo u nas- fuserina a vznik paskvilu.
odjinud Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna Takže lze čekat, že bude následovat svépomocné vystřihování pismenek z Rudého práva a dolepování všemožných výjimek?
kuncák7 Odesláno 17. srpna Autor Nahlásit Odesláno 17. srpna Nejen to. Zkus prosím zjistit vice- na úřední desce by měl být vyvěšen záměr opatření obecné povahy. Odbor dopravy by měl mít alespoň stanovení. Prostě něco. Já mám teď dovču a to poměrně dlouho, jinak bych vznesl dotaz sám u vás.
odjinud Odesláno 18. srpna Nahlásit Odesláno 18. srpna Neni tam nic, to uz jsem se dival. Mozna bylo, ale jak to sejmou, vymažou to a historie se tam dohledat nedá.
kuncák7 Odesláno 12. září Autor Nahlásit Odesláno 12. září Jen pro řidiče a členy, co bydlí na P10- od 22.9 bude zřízena v oblasti Solidarity tvz. Školní ulice- bude uzavřena část ulice Brigádníků, jen na hodinu, ale stejně bych doporučoval místo objíždět ( rodiče tam nemají kde vyhazovat děti ). Ještě teď skripu zubama (celkově patří příběh spíš do - co mě naštvalo ).
juk Odesláno 16. září Nahlásit Odesláno 16. září Nová pomůcka pro @kuncák7 https://zdopravy.cz/dopravni-znaceni-jako-chyba-designu-ulic-ministerstvo-vydalo-prirucku-jak-se-vizualniho-smogu-zbavit-259613/
kuncák7 Odesláno 16. září Autor Nahlásit Odesláno 16. září před 34 minutami, juk napsal: Nová pomůcka pro @kuncák7 https://zdopravy.cz/dopravni-znaceni-jako-chyba-designu-ulic-ministerstvo-vydalo-prirucku-jak-se-vizualniho-smogu-zbavit-259613/ Teď to tu zrovna čtu a nestačím se divit. Holt neziskovka a dopravní expert, to nejde o sobě ( až by na něj ricela nepříčetná členka Matky sobě či místostarosta, to by osazoval o sto šest ).
juk Odesláno 16. září Nahlásit Odesláno 16. září před 44 minutami, kuncák7 napsal: Teď to tu zrovna čtu a nestačím se divit. Holt neziskovka a dopravní expert, to nejde o sobě ( až by na něj ricela nepříčetná členka Matky sobě či místostarosta, to by osazoval o sto šest ). Furt si tu někdo stěžuje na příkazy zvenčí, ale řekl bych, že si tu komplikujeme život sami sobě... Fakt stačí přejet do sousedního východního Německa, kde měli taky 40 let komanče, jsou ve stejné EU a je to jak v jiném světě. Nejenže mají těch dopravních značek míň, ale jsou i rozměrově menší, takže tolik nepřekáží. Spíš mě překvapuje to křičení na úřadě v dnešní době všudypřítomného nahrávaní, kamer a podobně.
kuncák7 Odesláno 16. září Autor Nahlásit Odesláno 16. září Před hodinou, juk napsal: Furt si tu někdo stěžuje na příkazy zvenčí, ale řekl bych, že si tu komplikujeme život sami sobě... Fakt stačí přejet do sousedního východního Německa, kde měli taky 40 let komanče, jsou ve stejné EU a je to jak v jiném světě. Nejenže mají těch dopravních značek míň, ale jsou i rozměrově menší, takže tolik nepřekáží. Spíš mě překvapuje to křičení na úřadě v dnešní době všudypřítomného nahrávaní, kamer a podobně. To by ses divil. Nikdo nechce být za toho zlého a něco zamitnout a tak se vesele osazuje, kreslí/ maluje, ale nevydrží to, neboť je to tou nejlevnější barvou a hlavně, nikdo to nedodržuje a nekontroluje a tak se tam osadi další značka, pro jistotu. Teď tu mám urputného žadatele z jedné ulice, chce zrcadlo ( oblast mezi dvěma prechodama pro chodce, kde se nejede rychle, nedaleko zatáčka, provoz 50 aut v obou směrech za hodinu, nehoda se tam stala naposledy v roce 2013, výhled super. Pan ale nevidí doslova přes dva tulipány ). Momentálně je to i s mou odpovědi že ani omylem, u vedoucího odboru. Nemám iluze, že se mu bude vyhověno. K těm rozměrům znacek- norma připouští i menší rozměry, ale využívá se málo, minimálně nebo skoro vůbec. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se