Přejít na obsah

Majetek vojenské správy

maxs

Doporučené příspěvky

martinbore, jestli sis alspoň přečetl mé příspěvky, tak právě že nevím, že to tak je.

Neboj tvé příspěvky čtu velmi pozorně :-).Ale asi jsem se blbě vyjádřil...Jde o to,že jediný zdroj informací je LoH.A co když tam je to chybně?Mě přijde,že tam plno věcí nesedí...Myslím si ,že by mělo být věcí "veřejného zájmu" zdejších členů to zmapovat tak dokonale,aby v tom bylo jednou provždy jasno. Vytvořit projekt(stránky,rozsáhlý článek nebo databázi),který by se věnoval těmto bezesporu světoznámým hodinkám(MVS).Proboha,kdo jiný by měl to mít pod palcem,když ne právě my.Vždyť tady na foru a v republice je největší koncentrovaný počet těchto hodinek a my se tady věčně jen dohadujeme...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 135
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Myslím si to samé...

Ale co si představuješ pod pojmem NON-Magnetic?

Podle wiki není rozdíl v NON-magnetic a Anti-magnetic.

wikipedia:

Anti-magnetic (non-magnetic) watches are those that are able to run with minimal deviation when exposed to a certain magnetic field.

Z toho by vyplívalo, že všechny tři calibry jsou anti-magnetic...

Odkaz ke komentáři

Jaban, jdeme do toho - mimo jiné na aukru je další kousek s 15.94 a cifrem z 15.26 s nápisem antimagnetique. Buďto jsou ty ciferníky na 15.94 opravdu porcelánové (já ji bohužel nemám, takže nevím), že se tak rozbíjejí a nahrazují (předpokladem je m.j. pochopitelně stejná rozteč mimostředky od středu :D), nebo opravdu existuje antimagnetická 15.94 a máme 4 verze jako prd! jsem si jist, že kdyby byla antimagnetická, na cifru by to stálo, onehdá to byla komplikace jak brno.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po 3 týdnech...

Vypadá to, že je na nich víc nepůvodních dílů než jen korunka - pružince která podpírá osu vteřinovky chybí kámen a na stavítku nad setrvačkou chybí jeden výstupek.

Fotka pro porovnání je odtud.

post-2639-1239796294.jpg

Odkaz ke komentáři

Vypadá to, že je na nich víc nepůvodních dílů než jen korunka - pružince která podpírá osu vteřinovky chybí kámen a na stavítku nad setrvačkou chybí jeden výstupek.

Fotka pro porovnání je odtud.

Dík, tedy musím říct, že máš skvělý postřeh. Bez porovnání mi nepřišlo, že je tam něco špatně.

Ona ta pružina je asi vůbec nějaká provizorní oprava.

Odkaz ke komentáři

Dík, tedy musím říct, že máš skvělý postřeh. Bez porovnání mi nepřišlo, že je tam něco špatně.

Ona ta pružina je asi vůbec nějaká provizorní oprava.

není zač, taky jsem měl o ně zájem a dost jsem si porovnával detaily.

všiml jsem si ještě jedné "vady na kráse" - neoriginální šroubek kola nad pérovníkem - ten původní měl plochou, širší hlavičku se zkosenými hranami. Někdo je kdysi opravoval stylem "co mám a nějak to funguje".

Na Aukru jsou ještě jedny MVS Lemanie, ale ty mají neorigo ručky (z ruských Uralů) a dost poškrábaný ciferník. Ale jejich strojek vypadá o trochu líp než tento.

Odkaz ke komentáři

Ten výstupek nad setrvačkou, o kterém píšeš, to se mi nějak nezdá. Vypadá to jako kousek drátu pro zastavení setrvačky při focení a do strojku nepatří.

Edit: a ty druhé na Aukru mají sice zachovalejší strojek, zato jim někdo šikovný v pouzdře vyrobil pěknou díru pro korunku :)

post-291-1239812927.jpeg

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Ten výstupek nad setrvačkou, o kterém píšeš, to se mi nějak nezdá. Vypadá to jako kousek drátu pro zastavení setrvačky při focení a do strojku nepatří.

Edit: a ty druhé na Aukru mají sice zachovalejší strojek, zato jim někdo šikovný v pouzdře vyrobil pěknou díru pro korunku :)

No právě, na obou se zub času a "šikovné" ruce dost neblaze podepsaly..... :thumbsdown_anim:

Co se týká toho drátku, jeho funkci taky neznám, ale viděl jsem ho už na víc fotkách Lemanií (MVS a dalších z té doby).

Snad někdo zkušenější nebo majitel bude vědět víc.

Tady je detail, je vidět že to je součást stavítka. Zdroj je stejný jako minule - SteveG's web

post-2639-1239822402.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...