Přejít na obsah

Majetek vojenské správy

maxs

Doporučené příspěvky

Ten drátek by měl svoji funkci pouze v případě, že bys ty hodinky chtěl koupit a tím "chybějícím drátkem" odradit další zájemce :)

Našel jsem jednu fotku strojku v prodejní sekci, po drátku ani památky... páč tam žádný drátek nemá co dělat.

post-291-1239823752.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 135
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ten drátek by měl svoji funkci pouze v případě, že bys ty hodinky chtěl koupit a tím "chybějícím drátkem" odradit další zájemce :)

Našel jsem jednu fotku strojku v prodejní sekci, po drátku ani památky... páč tam žádný drátek nemá co dělat.

Prohledal jsem pár fotek co mám doma a na většině z nich ten kus drátu je, nejen MVS.

Vypadá to, že asi nějakou funkci má - fotka je opět ze stejného zdroje.

Asi ho hodináři na některých hodinkách odstranili při opravách setrvačky.

Jestli chceš, tak sem můžu postnout víc fotek, ale nechce se mi u každé dohledávat zdroj.

Věděl by někdo zkušenější, proč tam byl??

post-2639-1239867998.jpg

Odkaz ke komentáři

Prohledal jsem pár fotek co mám doma a na většině z nich ten kus drátu je, nejen MVS.

Vypadá to, že asi nějakou funkci má - fotka je opět ze stejného zdroje.

Asi ho hodináři na některých hodinkách odstranili při opravách setrvačky.

Jestli chceš, tak sem můžu postnout víc fotek, ale nechce se mi u každé dohledávat zdroj.

Věděl by někdo zkušenější, proč tam byl??

Napadá mě, že by se přihýbáním toho drátku dala seřizovat vůle vlásku, alespoň tahle fotka k tomu vybízí.

Odkaz ke komentáři

Jen co jsem si všiml

cal. L15.68Z

tzn. prvorepublikové rozhodně nejsou a ani druhorepublikové :) Byli vyrobeny až po válce.

Korunka se mi jeví jako původní.

nepíše jestli jsou funkční a jsou foceny zastavené (to samo sebou nic neznamená, funkční třeba jsou)

Není k dispozici foto vnitřní strany dýnka, strojek taky moc vidět není.

Ale "echt" nejspíš jsou. (Pokud se tím myslí pravé...)

edit: čj

Upraveno uživatelem JPS
Odkaz ke komentáři

Cifernik z prostredni generace a strojek z posledni, nejmladsi.

S ohledem na pozici čísel na vteřinovém ciferníku (jsou vodorovně) a použitým fontem velkých číslic, bych si tím nebyl tak jistý. Podle mě jde o plechový číselník z poslední řady. Ale můžu se mýlit...

Nicméně je velmi zachovalý a vypadá moc dobře.

Odkaz ke komentáři

Ty z Aukra maji pismo bilou barvou [pokud me oci neklamou], zbytek odpovida treti generaci - treba se to taky tak delalo.

Uz se tu ty rozdily resily milionkrat, dam sem proflakle foto zlateho pisma z House of Longines:

post-1511-1240821709.jpg

Upraveno uživatelem alt
Odkaz ke komentáři

Podle mě to nejsou mvs, ale běžný poválečný civilní model a ciferník je ocelový lakovaný a podle umazané 5 a 7 z třetí generace (tedy podle mě origo běžně prodejný 15.68Z - ty, co sem dal alt z HoL), emailový cifr druhé generace nemá myslím umazanou 5 a 7 a jak je emailový, je jasně čitelný ten bílý podklad a taky na něm obyčejně tak dobře nedrží luminiscence. To, že má logo bíle, a ne zlatě, jak píše alt, je asi tím, že to je jiná serie, než ta, co v Bratislavě po válce koupili pro armádu.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

cigi ma pravdu, nevsiml jsem si poprve tech umazlych 5 a 7 - je to asi vazne nejaka civilni variace na treti generaci MVS.

No vždyť jsem psal, že má jiný font číslic, než ciferník prostředního strojku. Třeba číslo 1 nemá u emailového cifru (15.26) zobáček... I proto jsem si myslel, že je to ocelový z třetí generace.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...