Karlos Odesláno 15. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2009 Ten drátek by měl svoji funkci pouze v případě, že bys ty hodinky chtěl koupit a tím "chybějícím drátkem" odradit další zájemce Našel jsem jednu fotku strojku v prodejní sekci, po drátku ani památky... páč tam žádný drátek nemá co dělat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 16. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2009 V "co je kde na prodej" jsou další Lemania MVS s drátkem. Tak nevím. http://cgi.ebay.de/LEMANIA-grosse-Militaer...A1%7C240%3A1318 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SAS Odesláno 16. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2009 Ten drátek by měl svoji funkci pouze v případě, že bys ty hodinky chtěl koupit a tím "chybějícím drátkem" odradit další zájemce Našel jsem jednu fotku strojku v prodejní sekci, po drátku ani památky... páč tam žádný drátek nemá co dělat. Prohledal jsem pár fotek co mám doma a na většině z nich ten kus drátu je, nejen MVS. Vypadá to, že asi nějakou funkci má - fotka je opět ze stejného zdroje. Asi ho hodináři na některých hodinkách odstranili při opravách setrvačky. Jestli chceš, tak sem můžu postnout víc fotek, ale nechce se mi u každé dohledávat zdroj. Věděl by někdo zkušenější, proč tam byl?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 16. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2009 Hmm, tak to teda čumím a uznávám svůj omyl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 16. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2009 Prohledal jsem pár fotek co mám doma a na většině z nich ten kus drátu je, nejen MVS. Vypadá to, že asi nějakou funkci má - fotka je opět ze stejného zdroje. Asi ho hodináři na některých hodinkách odstranili při opravách setrvačky. Jestli chceš, tak sem můžu postnout víc fotek, ale nechce se mi u každé dohledávat zdroj. Věděl by někdo zkušenější, proč tam byl?? Napadá mě, že by se přihýbáním toho drátku dala seřizovat vůle vlásku, alespoň tahle fotka k tomu vybízí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SAS Odesláno 16. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2009 Hmm, tak to teda čumím a uznávám svůj omyl. Nic si z toho nedělej, když jsem to uviděl poprvé, tak jsem taky jen čuměl a přemýšlel proč to tam dali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 16. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2009 Asi ho hodináři na některých hodinkách odstranili při opravách setrvačky. Jestli chceš, tak sem můžu postnout víc fotek, ale nechce se mi u každé dohledávat zdroj. Věděl by někdo zkušenější, proč tam byl?? Je to ochrana proti "přehození" vlásku po nárazu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SAS Odesláno 16. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2009 Je to ochrana proti "přehození" vlásku po nárazu. díky za vysvětlení! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 Na aukru jsou teď jedny Lemanie se zkříženými meči na dýnku. http://www.aukro.cz/item612325466_lemania_...eno_d_1408.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mengelis Odesláno 26. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2009 http://www.aukro.cz/item617418556_longines...ve_pilotky.html jsou echt? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 26. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2009 (upraveno) http://www.aukro.cz/item617418556_longines...ve_pilotky.html jsou echt? Jen co jsem si všiml cal. L15.68Z tzn. prvorepublikové rozhodně nejsou a ani druhorepublikové Byli vyrobeny až po válce. Korunka se mi jeví jako původní. nepíše jestli jsou funkční a jsou foceny zastavené (to samo sebou nic neznamená, funkční třeba jsou) Není k dispozici foto vnitřní strany dýnka, strojek taky moc vidět není. Ale "echt" nejspíš jsou. (Pokud se tím myslí pravé...) edit: čj Upraveno 26. dubna 2009 uživatelem JPS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alt Odesláno 26. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2009 Cifernik z prostredni generace a strojek z posledni, nejmladsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 26. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2009 Cifernik z prostredni generace a strojek z posledni, nejmladsi. S ohledem na pozici čísel na vteřinovém ciferníku (jsou vodorovně) a použitým fontem velkých číslic, bych si tím nebyl tak jistý. Podle mě jde o plechový číselník z poslední řady. Ale můžu se mýlit... Nicméně je velmi zachovalý a vypadá moc dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alt Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2009 Posledni rada ma pismo pozlacene. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2009 Posledni rada ma pismo pozlacene. Co znamená pozlacené písmo??? Které? Nápis Longines? Odkud čerpáš info, jestli se mohu zeptat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alt Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2009 (upraveno) Ty z Aukra maji pismo bilou barvou [pokud me oci neklamou], zbytek odpovida treti generaci - treba se to taky tak delalo. Uz se tu ty rozdily resily milionkrat, dam sem proflakle foto zlateho pisma z House of Longines: Upraveno 27. dubna 2009 uživatelem alt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2009 (upraveno) Podle mě to nejsou mvs, ale běžný poválečný civilní model a ciferník je ocelový lakovaný a podle umazané 5 a 7 z třetí generace (tedy podle mě origo běžně prodejný 15.68Z - ty, co sem dal alt z HoL), emailový cifr druhé generace nemá myslím umazanou 5 a 7 a jak je emailový, je jasně čitelný ten bílý podklad a taky na něm obyčejně tak dobře nedrží luminiscence. To, že má logo bíle, a ne zlatě, jak píše alt, je asi tím, že to je jiná serie, než ta, co v Bratislavě po válce koupili pro armádu. Upraveno 27. dubna 2009 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alt Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2009 cigi ma pravdu, nevsiml jsem si poprve tech umazlych 5 a 7 - je to asi vazne nejaka civilni variace na treti generaci MVS. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2009 Buďme střízlivý - ta třetí generace MVS (15.68Z) je pravděpodobně malou podmnožinou (variantou) tohodle jinak asi dost oblíbeného modelu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2009 cigi ma pravdu, nevsiml jsem si poprve tech umazlych 5 a 7 - je to asi vazne nejaka civilni variace na treti generaci MVS. No vždyť jsem psal, že má jiný font číslic, než ciferník prostředního strojku. Třeba číslo 1 nemá u emailového cifru (15.26) zobáček... I proto jsem si myslel, že je to ocelový z třetí generace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se