Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

z pozice nováčka na fóru a ve světě hodinek si dovoluji tímto poprosit o radu při výběru hodinek.

Asi před dvěma lety jsem se dostal ke starším hodinkám a hodinářskému časopisu. Od té doby

mě nenechává klidným žádná výloha s hodinkami a při kontaktu s lidmi jim místo pohledu do očí

čumím na zápěstí. Rád bych společenské hodinky s ukazatelem data a rezervy nátahu asi do 50tis.kč.

Do mého finále se dostaly tyto modely: 1. Mido Baroncelli Power Reserve, 2. Nomos Tangente Date Power Reserve,

3. Longines Clou de Paris Power Reserve. Jejich cena v uvedeném pořadí stoupá, ale vím, že ne vždy dražší znamená lepší.

Pak ještě Zeno s rezervou nátahu, kde neznám přesný název, ale zkoušel jsem je v hodinářstvá v Jungmannově ulici v Praze.

Všechny se mi líbí, ale rád bych se dozvěděl zda a pokud ano, tak v čem se tyto modely liší kvalitou strojku a zpracování.

Děkuji za ev. odpovědi a jsem rád, že existuje místo, kde se dá pokecat či dozvědět se něco zajímavého na téma hodinky. :smile_anim:

Odesláno

Za me 100% Nomos... jednak se mi libi nejvic a jednak je to pro me nejprestiznejsi zalezitost - pro neznalce bude siceprestiznejsi Longines, ale vlastni kalibr v tomhle cenovym limitu je bomba ;)

Odesláno

pripájam sa ku kolegom - Nomos.

pekné hodinky, ktorým nič nechýba - vlastný kaliber, patentovaný ukazovateľ rezervy chodu a systém dátového venca, nadčasový a elegantný vzhľad

post-1577-1211894447.jpg

Odesláno

Pokud by melo jit o ciste spolecenske hodinky, prakticky temer pouze k obleku a ne na casual noseni tak by u me vyhraly take Nomos (nad Mido o velky kus, protoze jsou celkove designove krasne panensky cisty), pokud by to mely byt hodinky na kazdodenni noseni vzdy a vsude tak bych volil ty Longinesy, ktere se mi vzhledove ze vsech libi nejvice.

Pripadne nejake dalsi moznosti by mohly byt:

ZENITH GRANDE PORT ROYAL POWER RESERVE - http://cgi.ebay.com/NEW-ZENITH-GRANDE-PORT...1QQcmdZViewItem

03055068501R513.jpg

Perrelet Power Reserve Tonneau - http://cgi.ebay.com/NEW-Perrelet-Power-Res...1QQcmdZViewItem

A1017_3side2.jpg

ORIS FRANK SINATRA AUTO POWER RESERVE - http://cgi.ebay.com/NEW-LIMITED-ORIS-FRANK...1QQcmdZViewItem

66775754061LS.jpg

Armand Nicolet Hunter GMT & Power Reserve - http://cgi.ebay.com/NEW-Armand-Nicolet-Hun...1QQcmdZViewItem

9043A-NR-M9040.jpg

OMEGA DeVille Co-Axial Power Reserve - http://cgi.ebay.com/OMEGA-DeVille-Co-Axial...1QQcmdZViewItem

russ2.jpg

Odesláno

Hlasujem za NOMOS zo vsetkych vyssie uvedenych sa mi pacia najviac a vlastny kaliber v tejto cenovej relacii urcite nie je na zahodenie. Hanbu by asi neurobili ani tie ostatne, ale za mna NOMOS.

Odesláno

Zdravím a ještě jednou děkuji všem za odpověď a další tipy.

Vítězstvi Nomos bylo, jak jsem tak trochu předpokládal, jednoznačné.

Takže bych si mohl začít plánovat cestu do Glasshutte. V ČR zatím asi zastoupení nemají, že?

Předběžně by na nákup mohlo dojít po prázdninách, ale určitý rodinný konsensus je nezbytný. :thumbsup_anim:

Odesláno
Zdravím a ještě jednou děkuji všem za odpověď a další tipy.

Vítězstvi Nomos bylo, jak jsem tak trochu předpokládal, jednoznačné.

Takže bych si mohl začít plánovat cestu do Glasshutte. V ČR zatím asi zastoupení nemají, že?

Předběžně by na nákup mohlo dojít po prázdninách, ale určitý rodinný konsensus je nezbytný. :thumbsup_anim:

Zastoupeni tu bohuzel zatim nemaji, i kdyz jeden clen se nechal slyset, ze by to byl takovy jeho sen... ;)

Ale to je asi hudba vzdalene budoucnosti :) Nicmene do Glashuette to neni zas tak daleko a koupit si hodinky primo tam, kde se vyrabeji, taky nebude uplne k zahozeni :)

• Po roku...
Odesláno

Zdravím a dovoluji si oprášit toto téma.

I díky Vám jsem byl od minule rozhodnutý pro Nomos, ale nepodařilo se mi ještě

navštívit Glashuette či jiný obchod v zahraničí, kde bych si hodinky prohlédl a

vyzkoušel. Letos v zimě na lyžovačce v Rakousku jsem ve Villachu narazil na

hodinky Union

(tanto model, ale já bych volil čený ciferník) a rázem se vše trochu zkomplikovalo,

protože se mi opravdu velmi zalíbily. Zde na fóru jsem se dočetl, jak se to s

touto značkou má, ale to mě neodradilo. Naopak tato značka mě velmi zaujala

a k další komplikaci došlo, když jsem v knížce "Náramkové hodinky..." objevil

model,

který mě zaujal ještě více.

Nyní jsem tedy nakloněn koupi hodinek z Glashuette, ale kterých ještě nevím.

Pokud by to byly Nomos, nebo Union č.1, chtěl bych zcela nové, kupované

v kamenném obchodě. Pokud by šlo o Union č.2, musem bych kupovat již

používané, protože se již asi nevyrábí a nejsou v aktuální nabídce Union.

Prosím opět o radu. Myslíte si, že nabídka U č.2 na chrono24 2.300,-euro je

odpovídající? Co mi bez ohledu na přijatelnost ceny vadí je, že nejsou s černým ciferníkem.

Díky

Roman

Odesláno

No nic pardon, jsem počítačový negramot.

Tak tedy "Union" se skrývá pod:www.chrono24.com/cz/unionglashuette/1476404.htm

a "model" je ukryt pod:www.chrono24.com/cz/unionglashuette/1385983.htm

Prosím moderátory, aby můj předchozí příspěvek smazali.

1 a 2.

Děkuji Ti mnohokrát

Odesláno
No nic pardon, jsem počítačový negramot.

Tak tedy "Union" se skrývá pod:www.chrono24.com/cz/unionglashuette/1476404.htm

a "model" je ukryt pod:www.chrono24.com/cz/unionglashuette/1385983.htm

Prosím moderátory, aby můj předchozí příspěvek smazali.

Děkuji Ti mnohokrát

Není zač. Zkracování odkazů není tak složité. Přes Ctrl+C si zkopíruješ odkaz, který chceš postnout do příspěvku, klikneš na tu ikonku nahoře nad textem - vpravo od smajlíků (nějaká zelená věc se zeleným plusem), přes Ctrl+V tam zkopíruješ jen odkaz, klikneš na OK, místo "Navštivte můj web" napíšeš text, který chceš aby byl vidět, klikneš na OK a je to :)

Odesláno

Tak jsem tomu nasadil korunua teď už se v tom asi nezorientuje nikdo.

V mém prvním dnešním textu odpovídá "Union" obrázku, který označil lolohh 2

a "model" je 1.

I když mi to asi nevěříte, skutečně se nesnažím takto nahnat 50 příspěvků :thumbsup_anim:

Odesláno
Není zač. Zkracování odkazů není tak složité. Přes Ctrl+C si zkopíruješ odkaz, který chceš postnout do příspěvku, klikneš na tu ikonku nahoře nad textem - vpravo od smajlíků (nějaká zelená věc se zeleným plusem), přes Ctrl+V tam zkopíruješ jen odkaz, klikneš na OK, místo "Navštivte můj web" napíšeš text, který chceš aby byl vidět, klikneš na OK a je to :)

Dooobra ficura! To jsem ani nevedel ;)

Jinak za me... zepredu jsou hezci cislo 2 a zezadu cislo 1... :)

(mysleno podle LoloHHova mereni)

Odesláno (upraveno)
Dooobra ficura! To jsem ani nevedel ;)

Jinak za me... zepredu jsou hezci cislo 2 a zezadu cislo 1... :)

(mysleno podle LoloHHova mereni)

Já bych šel taky do "mého" čísla 2 - stojí půlku, jsou nové, větší a hezčí :)

Edit: nevěděl? A jak jsi dělal odkazy? Ručně? To bych se na to ani nevyprdnul :)

Tak jsem tomu nasadil korunua teď už se v tom asi nezorientuje nikdo.

V mém prvním dnešním textu odpovídá "Union" obrázku, který označil lolohh 2

a "model" je 1.

I když mi to asi nevěříte, skutečně se nesnažím takto nahnat 50 příspěvků :thumbsup_anim:

Promiň, to jsem asi pokadil.

Edit: nepokadil. Odkaz, který jsi v obou případech neúspěšně vkládal jako první mám pod číslem 1 a odkaz, který ses pokoušel vložit jako druhý dále v textu mám pod číslem 2 :)

Upraveno uživatelem lolohh
Odesláno

Nomos tangente power rezerve date je radikálnější, originálnější, charizmatičtější, hezčí, neokouká se ... tyhle mainstreamový union se mu nevyrovnají ani jedny. (kde je safi, aby mě konečně jednou pochválil?)

Na nákup bych vyrazil přímo do Glashütte a prošmejdil to tam důkladně.

Odesláno
Já bych šel taky do "mého" čísla 2 - stojí půlku, jsou nové, větší a hezčí :)

Edit: nevěděl? A jak jsi dělal odkazy? Ručně? To bych se na to ani nevyprdnul :)

Promiň, to jsem asi pokadil.

Edit: nepokadil. Odkaz, který jsi v obou případech neúspěšně vkládal jako první mám pod číslem 1 a odkaz, který ses pokoušel vložit jako druhý dále v textu mám pod číslem 2 :)

Ještě jednou děkuji, samozřejmě jsem to pokadil JÁ a to už na začátku.

Myslíte si, že 2.300,-euro je za ty "staré" Union je adekvátní? Mám totiž

pořád cukání to z Glashuette protáhnout do Drážďan alespoň se na ně koknout.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...