w.a.l.t.e.r. Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 Dobry den, uvazuji o nakupu novych hodinek. Celkem se mi zamlouvaji Omega Seamaster ("Bondovky"). Mate s nimi nekdo nejakou zkusenost? Je lepsi nakoupit v kamennem obchode nebo lze i pres internet (a kde bez rizika)? Dekuji
Ondraj Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 Ahoj, mám sice model s chronographem, ale pouzdro, tah (ocelový), jsou stejné. Hodinky jsou velice precizně vyrobeny, je radost je nosit, přesnost strojku je dána dle norem a s Omegou bych se toho nebál. (taky nejsou z babku, že) Zapínání i tah je krásná poctivá práce (žádné ohnuté plechy, vše je masív) Upozorním tedy na věci, které by mohly vadit. 1. hodinky jsou dost těžké 2. tah neumožňuje jemné doladění na ruku, jsi limitován velikostí článku. (mají ale jeden článek, který má asi 1/3 délky normálního článku, tím se dá velikost doladit). Závěr: už bych je nedal z ruky V kamenném obchodě máš záruku, ale ceny jsou u nás dosti vysoké. Přes Internet ani v cizině jsem nikdy hodinky nekupoval, ale přes inzerát z druhé ruky už ano. Měl jsem štěstí, ale vždy je třeba zvážit dobře rizika. Osobně bych si nové v zahraničí klidně koupil, použité už ne. U použitého zboží je vždy pro mne důležité si alespoň podle možností zkontrolovat funkčnost, vzhled atd. (nemám rád zajíce v pytli) Co jinak říkáš třeba na Fortis ?
w.a.l.t.e.r. Odesláno 12. září 2005 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2005 Fortisky se mi take libi. Mel jsem na ruce chronograf B-42 a super. Zpocatku to byly me favoritky, hlavne kvuli pomeru cena / vykon. Jenze potom jsem objevil ty Omegy a ... ... znas to. Prekvapuje me, ze napr. na Amazon.com se daji poridit za cca $1.400. V Praze u Dusaka je nabizeji za 54000,-. To je fakt dost velky rozdil.
Ondraj Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 Taky jsem dal Omegám přednost před Fortiskama. Ten finanční rozdíl je fakt velký. Ale...
w.a.l.t.e.r. Odesláno 12. září 2005 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2005 Fortisky vypadaj fakt dobre. Jenze kdyz si pak vezmes do ruky Omegy, Breitling ... zjistis obrovsky rozdil a hned Ti dojde, kde se bere ten cenovy rozdil.
Ondraj Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 Ty Fortisky se mi víc líbí s koženým tahem než kovovým. Trošku me vadí, že Fortis začínají prodávat skoro v každém hypermarketovém hodinářství. Malinko to u mě shazuje a zbytečně značku. Jinak ty Omegy jsou opravdu fajn a pokud jsi ochoten investovat ty peníze, tak budeš spokojenej
Otto Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 Nechci porovnávat neporovnatelné, ale kdysi jsem si koupil Tissotky model PR 100 s modrým ciferníkem za cca 8 500,-kč. Co mě utkvělo v paměti, protože je už nemám, bylo to jak byly masivní a to včetně ocelového tahu - taky žádný ohnutý plech. Zajímavé je to, že později jsem měl jiný model TISSOTU taky s masivním kovovým tahem, ale ten už špinil zápěstí. Jen jsem měl trochu zpocené ruce hned šedá šmouha na zápěstí.
Viktor Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 Omega Bond SMP můžu jen doporučit tady jsem je chytil s pěkně zarovnanou vteřinovkou - náhoda nikoliv záměr. + doladěné hodinky, precizní provedení podle mého jeden z nejlepších kovových tahů ciferník s vlnkama pod různými úhly dopadajícího světla - jsou to snad nejčastěji nošené automaty, hlavně v cizině je člověk relativně často potká Heliový výpustný ventil je trochu pitomost někomu se zdá hodinová ručka trochu krátká, mně někdy taky Kde koupit? Český kamenný obchod zkusit jedině s hotovostí a vyjednat slevu, prý to někde funguje, já to zatím nezkoušel Německé diskontní on-line prodjejny Haeffner, Denknaller, Miguel - zboží se zárukou, ceny cca o 20% níž eBay.de pro odvážné, namátkou: nové: http://cgi.ebay.de/OMEGA-SEAMASTER-PROFESS...1QQcmdZViewItem použité v dobrém stavu: http://cgi.ebay.de/OMEGA-Seamaster-Profess...1QQcmdZViewItem ... ty jsou ale quartz Ještě bych se zamyslel nad verzí SMP GMT, vím, nejsou to bondovky a jsou černý a mají o trochu horší tah, ale mají užitečnou komplikaci a taky jsou bez He ventilu, pouzdro stejné... cena jen o málo vyšší Nebo nové Planet Ocean, ale tam se musí dost připlatit...
Ondraj Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 Ješte o tom tahu. ty lesklé kousíčky v tahu nejsou jen ražené a leštěné, ale jsou to zvlášť dílky. První články tahu (ještě ty v hodinkách) jsou také z masivu, z každé strany zevnitř jsou díly sešroubovány.
Ondraj Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 Nechci porovnávat neporovnatelné, ale kdysi jsem si koupil Tissotky model PR 100 s modrým ciferníkem za cca 8 500,-kč. Co mě utkvělo v paměti, protože je už nemám, bylo to jak byly masivní a to včetně ocelového tahu - taky žádný ohnutý plech. Zajímavé je to, že později jsem měl jiný model TISSOTU taky s masivním kovovým tahem, ale ten už špinil zápěstí. Jen jsem měl trochu zpocené ruce hned šedá šmouha na zápěstí. Tady je ale i to zapínání vymyšleto tak, že jednotlivé díly mohou být vyrobeny z masivu. to u Tissot a levnějších hodinek není, zapínání je většinou plechová záležitost. Jedny Tissot mám PRS 200 a ty nebarví. Jinak tah z masívu bývá dnes častý, otázka je ale z jakého materiálu. Není nerez jako nerez. U těch Omeg jepoužitý materiál tvrdší než je běžné, vše je leštěno, nikoliv lakováno nebo jinak povrchově upraveno. Dokonce i ta barva nerezi je malinko jiná než u běžných hodinek, jakoby více do stříbrna.
Viktor Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 Tak ještě pár osobních zkušeností k tomu tahu u bondovek. Krajní dílky jsou trochu zaoblené, za nic se nezachytávají, nikdy. V porovnání třeba s klasickým tahem Rolex Submariner podle mého mnohem líp sedí na ruce. Leštěné dílky mě ze začátku moc neoslovily, ale už jsem si zvykl. Tah je celkem odolný proti poškrábání, to ale bohužel neplatí pro sponu, která se podle mých zkušeností škrábne velmi snadno.
Ondraj Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 někomu se zdá hodinová ručka trochu krátká, mně někdy taky Tomu nerozumím. To jako záleží, jak se vyspíš, že se ti někdy zdá krátká, jindy ne ? :-)))))
Viktor Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 někomu se zdá hodinová ručka trochu krátká, mně někdy taky Tomu nerozumím. To jako záleží, jak se vyspíš, že se ti někdy zdá krátká, jindy ne ? :-))))) No jo, je to opravdu nějak tak, prostě si někdy říkám "nebylo by to s delší ručičkou ještě o chlup lepší?" Pak je zahlídnu na Brosnanovi a říkám si "vypadaj skvěle", ale zas mě začne trápit ten product placement a natáhnu na chvíli Seika nebo tuhle poctu starým nezprofanovaným Seamasterům 300 s ručkou akorát :-p
Ondraj Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 No jo, když je na výběr :-) Mě se osobně právě ta malá ručka líbí a s velkou vytváří na ciferníku takovou zvláštní nenásilnou dominantu.
Cyber Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 to:Ondraj Ondraji, nechci Te zklamat ale Seamastery mam uz tak dluho, ze jsem musel nechat lestit tah, a muzu Te ubezpecit, ze ty leskle kousicky, jak tomu rikas, je pouze a jenom zpusob lesteni nerezu. Je to z jednoho kusu. Taky proto se Seamastery poznaji na dalku uz z metru a pul, a lacine sunty s hongkongskymi pastrojky maji prave jen napodobeninu tohoto typickeho tahu. Omlouvam se vsem nositelum techto zmetku, ale pokud chteji alespon zdalky vypadat ze maji kvalitni hodinky, at koupi napodobininy Oysteru od Rolexu, ktere maji celkem obycejny kartacovany tah, a nejdou tak snadno odhalitm, tedy dokud je nemate v ruce :-) to: all Bondy jsou dobra koupe. Tim ze se staly nejprodavanejsimi Omegami na celosvetovem trhu, budou zrejme jeste dlouho v nabidce, a tim stale aktualni. Necekejte od nich, ze z nic nekdo upadne na zem. Je to klasika, neco jako svycarske primky, pravda trochu drazsi. Jinak v ramci Swatch Group, kam Omegy patri, jsou premiove znacky jako Breguet, Blancpain, potom ta stredni trida jako Omegy, Rado a nizsi stredni trida jako Longines, Tissot, Mido, Hamilton a Certina a nakonec hodinky pro mlade Swatch. GMT bych nedoporucoval. Neni to klasika, cena je o polovinu vyssi, a za usetrene penize bych radeji koupuil nejake zajimave Fortisy.
Cyber Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 Jo jeste k tem rucickam. Proc je ta mala rucicka tak mala....... To proto, ze kdyz jste pod vodou, nebo kdyz se v noci podivate na hodinky, tak presne vite kolik je hodin, kolik minut a kolik VTERIN. Rucicky se totiz NIKDY neprekryvaji. U Omegy to chytre vymysleli. Az je budete mit na ruce, tak si toho vsimnete. Pozor na fejky, tam to je tak, jak to v HongKongu zrovna prislo pod ruku. Vetsinou se prekryvaji, a luminiscencni vrstva je jen jednoducha, ne dvojita jako u hodinove rucicky.
Ondraj Odesláno 12. září 2005 Nahlásit Odesláno 12. září 2005 Ondraji, nechci Te zklamat ale Seamastery mam uz tak dluho, ze jsem musel nechat lestit tah, a muzu Te ubezpecit, ze ty leskle kousicky, jak tomu rikas, je pouze a jenom zpusob lesteni nerezu. Je to z jednoho kusu. Nevím, jak tvůj tah, ale u mého články z jednoho kusu určitě nejsou. Měl jsem tah vyndaný a ten první článek (ještě v hodinkách) je rozebírací a ty leštěné kousíčky jdou vyndat. Dále jsem měl v ruce jiný článek a tam to bylo také z více kusů. Doporučuji se na to pořádně podívat třeba pod lupou. Jedině, že by tah na chronographech byl jiný než na klasice. Jinak jsem si říkal, že ty leštěné kousíčky bych nejradši vyměnil třeba za trochu jinak barevný nerez, aby se to dalo leštit a přitom tah zůstal stále stejně zajímavý. Mám rád hodinky, u kterých se tah dá přeleštit, problém je, když je kombinace lesklého z broušeným. U lepších (lépe vymyšlených) jsou leštěné plochy pod úrovní, aby se po přeleštění zachovaly.
Ondraj Odesláno 13. září 2005 Nahlásit Odesláno 13. září 2005 To záleží na tom, jaký chci docílit povrch. Používám brusnou gumu (někdy i normální) , brusné pasty. Hodně jemných škrábanců na matném zabroušeném tahu se dá odstranit kartáčkem na zuby lehce namočeným v brusné pastě. Nevýhoda: nehodí se na kombinace s leštěným povrchem, protože kartáček zmatní i ty leštěné plochy. Výhoda: Zabrousí i tam, kde bych se s ničím jiným nedostal. Spona, pokud je hodně poškrábaná, da se nejdříve zabrousit hodně jemným smirkem, pak záleží čeho chci docílit. Na spony se mi osvědčil jemný ocelový kartáč do vrtačky. Někdy se osvědčila i jemná drátěnka z kovových špon (spíše vlasů). (osvědčilo se u titanového tahu) Pokud je tah už sám o sobě lesklý, tak přichází na řadu vrtačka. Na nějaký velký šroub mám namotanou v dostatečných vrstvách jemnou kůži (nebo látku), jako případné brusivo používám neoxid (nebo cokoliv na leštění chromu) případně tekuté písky či zubní pastu. Na závěr doleštím samotnou kůží. Jak říkám, nejhorší jsou kombinované tahy, kde se někdy musí brousit každá článek zvlášť. Někdy je lepší objetovat leštěné plochy ve prospěch možnosti dobrého zabroušení celého tahu. Při výběru hodinek hodně koukám právě na tah, jakým způsobem se dá o něj pečovat a kde jsou joho případná úskalí. Jak jsem již řekl, celkem mě mrzí (když pominu kombinace zlata), že nebývají tahy sestaveny z různých kovů. Myslím, že i u těch Omeg by to nevypadalo špatně, pokud by tam třeba místo těch lesklých destiček byly destičkky třeba z titanu. ale stačil by jakkoliv trochu jinak barevný nerez a efekt by byl na světě. S těmito naprosto amaterskými pokusy o leštění si hraji cca 10 let, a snažím se prioritně využívat běžně dostupné prostředky v domácnosti.
flax Odesláno 13. září 2005 Nahlásit Odesláno 13. září 2005 To s tou gumou je hodne zajimave reseni, jakou presne pouzivas tvrdost? Urcite to vyzkousim. Pouzivam do prace hodinky Casio OCW-500, protoze potrebuji 100% presnost na sekundu. Telo hodinek je bohuzel vylesteno do dokonaleho lesku a okraj kolem safiroveho sklicka se bohuzel celkem jednoduse "zanese" jemnymi skrabanci, ktere jsou sice videt jen pri urcitem uhlu pohledu, ale i prez to je to neprijemne. Takze bych to rad vyzkousel s tou gumou.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se