Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Cau lidi,

Tak jsem pred casem premejslel nad tim ze bych si poridil nejake hodinky. Mam predstavu o "univerzalnich" hodinkach v tom smyslu, abych je mohl nosit normalne (ustrizene kapsace, tricko...) treba na ruzny koncerty a zaroven kdyz v praci musim na nejakou schuzku v obleku, tak aby nevypadaly uplne blbe, takze proste neco decentniho neutralniho a trosku odolnejsiho (min 200m WR). Urcite to vidim na quartz s velikosti do 42mm s cenou max do 10000kc, kovovej tah vymenitelnost za gumovej je plus.

zatim co jsem koukal tak jsem tak nejak vybral tohle

Cristopher Ward C6SKS

Citizen Infusion

Tissot PRC 200

tak snad jsem na nic nezapomel. co si o tom myslite, mate jine napady a tak?

Odesláno (upraveno)

no tak jasne. tak je to v podstate se vsema univerzalnima nebo spis neuniverzalnima vecma. Tak jako nemusej bejt uplne sportovni, treba jako ty Tissot. Predpoklad je i takovej ze nebudou stopro spolecenske.....proste jenom aby v kombinaci s oblekem nebyly jak pest na oko

Upraveno uživatelem KreuZ
Odesláno
Hamilton... a za ty prachy to budes mit i v automatu ;)

Ale on psal, že quartz nechce.

Mně se dřív líbily tyto Tissoty nebo s bílým ciferníkem. Jsou to chronografy, které podle mě ke sportovnímu oblečení jdou, do obleku nevim, snad taky, ale to si musíš posoudit sám.

Odesláno

Ideální hodinky pro sport i k obleku jedině Seiko Alpinist :smile_anim: .

Velikost 38mm, 200m, automat s ručním nátahem, hacking.

Jako bonus navíc kompas :king: . Co si přát víc?

http://japwatches.wordpress.com/2007/09/23...15-and-sarb017/

Odesláno (upraveno)
Hamilton... a za ty prachy to budes mit i v automatu ;)

no jenomze v tehle cenove kategorii jsou ty automaty nepresny. kdyz kouknu treba na ty Seiko co zminoval Well tak tam uvadej +25s az -15s za den takze to teoreticky muze delat i kolem deseti minut za mesic....

EDIT: ale jinak vypadaj hodne dobre, takovou podobnou predstavu mam

Ale on psal, že quartz nechce.

Mně se dřív líbily tyto Tissoty nebo s bílým ciferníkem. Jsou to chronografy, které podle mě ke sportovnímu oblečení jdou, do obleku nevim, snad taky, ale to si musíš posoudit sám.

no na tyhle jsem koukal taky...

Upraveno uživatelem KreuZ
Odesláno
no jenomze v tehle cenove kategorii jsou ty automaty nepresny. kdyz kouknu treba na ty Seiko co zminoval Well tak tam uvadej +25s az -15s za den takze to teoreticky muze delat i kolem deseti minut za mesic....

Mám je a přesnost se pohybuje -1 až -3s za den. Moc přesnějších automatů koupit ani nelze.

Odesláno
no 1 az 3s za den neni moc. vychazel jsem z toho webu na kterej si mi poslal link...

Tolerance je vždycky někde jinde než skutečnost. Však ani quartzky nemůžou mít (a nemají) nulovou toleranci.

Odesláno
Tolerance je vždycky někde jinde než skutečnost. Však ani quartzky nemůžou mít (a nemají) nulovou toleranci.

Slušný kvarcky mají 1-3 s za měsíc ... ani to je nezachránilo abych je všechny nevymýtil... pak dopadneš jako můj GŘ zjistí na několikadenním jednání, že došla baterka :D naštěstí jsem měl troje volné hodinky a tak jsem jedny Omegy zapůjčil... no zatím vybírá který automaty si koupí ... :speak_cool:

Odesláno (upraveno)

Z těch hodinek co jste nahoře napsal, mají podle mého názoru nejlepší desing Citizen Eco-Drive Diver Infusion Watch BN0040-00A.

Já už bych si na ruku quartz hodinky nedal. Navadí mi, že si mechanické hodinky musím častěji seřizovat, líbí se mi, že mají hodně koleček a tikají.

Poku by Vám nevadila mechanika, tak můj ty je:

Seiko Mechanical SARB023

INVICTA MENS SWISS GRAND PRO DIVER 26 JEWEL AUTO 7147 (spíše sportovní)

Upraveno uživatelem ondra_v

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...