Jump to content

Tangente 35 vs 38mm

PavelM

Recommended Posts

Zdravím všechny, řešil někdo tento problém? Do hodinek jsem se zam7iloval, snad již po x letech i rozhoupal ke koupi a zbývá vyřešit poslední část skládanky - velikost. Ruku mám ca 17,5cm, současné hodinky SKX009 jsou velikostí dle mého názoru tip top. Oblekovky by mely být menší, alespoň já to tak vnímám a nomosy mají taaaaak dlouhééééé nožičky :)

Ideální varianty - je tu někdo z Liberce / MB kdo by měl tantenty/tangomaty v 35 nebo klidně i 38 velikosti a byl by ochotny se sejít na kafe?

Díky za každou radu (ano, do Glasshuette to nemám daleko a dá se to všechno vyzkoušet na místě) :)

Hodinkám zdar

• 3 weeks later...

Zdravím Pavel,

ak si ešte nekúpil, tak by som bol za verziu 35mm.

Obvod mojej ruky je 17cm a šírka zápästia cca 5.5cm.

V tomto vlákne je pár mojich fotiek (na jednej sú aj na ruke).

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/77657-nomos-tangente/?fromsearch=1

Hodinky stále mám, nosím ich cca 4 mesiace v roku (hlavne v zime v práci), cez leto

mi vadí kožený remienok.

Niekedy aj v lete, vytiahnem ich na týždeň-dva z krabičky a nosím.

V auguste 2017 mi nešťastne spadli cca z 1 m na parkety, priamo na ciferník, zlepil

sa vlások. Vo Wempe objednali od Nomosu nový, vymenili, vyregulovali chod, spravili

skúšku vodotesnosti a ja som zaplatil 200? :D

Pár mesiacov po regulácii išli cca +3s/deň a potom sa vrátili na svoju obvyklú hodnotu,

cca +6s/deň.

Neviem či za to môže zmena teploty alebo ich nejako nevedome mierne zmagnetizujem

(ak teda niečo ako jemné zmagnetizovanie existuje).

Moje najpresnejšie mechaniky sú zatiaľ Seiko SRP785K, počas nosenia -1s/deň a pri

odložení ciferníkom hore 0 až +1s/noc. Asi šťastie alebo antimagnetický vlások so SPRON510 čo v nich je.

Potom napíš, ktoré si si kúpil a pochváľ sa s fotkami :)

• 6 months later...

Zdravím Pavel,

ak si ešte nekúpil, tak by som bol za verziu 35mm.

Obvod mojej ruky je 17cm a šírka zápästia cca 5.5cm.

V tomto vlákne je pár mojich fotiek (na jednej sú aj na ruke).

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/77657-nomos-tangente/?fromsearch=1

Hodinky stále mám, nosím ich cca 4 mesiace v roku (hlavne v zime v práci), cez leto

mi vadí kožený remienok.

Niekedy aj v lete, vytiahnem ich na týždeň-dva z krabičky a nosím.

V auguste 2017 mi nešťastne spadli cca z 1 m na parkety, priamo na ciferník, zlepil

sa vlások. Vo Wempe objednali od Nomosu nový, vymenili, vyregulovali chod, spravili

skúšku vodotesnosti a ja som zaplatil 200? :D

Pár mesiacov po regulácii išli cca +3s/deň a potom sa vrátili na svoju obvyklú hodnotu,

cca +6s/deň.

Neviem či za to môže zmena teploty alebo ich nejako nevedome mierne zmagnetizujem

(ak teda niečo ako jemné zmagnetizovanie existuje).

Moje najpresnejšie mechaniky sú zatiaľ Seiko SRP785K, počas nosenia -1s/deň a pri

odložení ciferníkom hore 0 až +1s/noc. Asi šťastie alebo antimagnetický vlások so SPRON510 čo v nich je.

Potom napíš, ktoré si si kúpil a pochváľ sa s fotkami :)

Ahoj, díky moc za podnětný příspěvek, dostal jsem k němu až teď. Dle tvé fotky vypadá 35jako ideální míra. Asi to vyřeším osobní návštěvou výrobce, i když ty ceny u něj jsou dost hrůzostrašný :)..  Tu přesnost jsi nějak vyřešil?

Přidám svoje Tangenty Gangreserve 35mm na svý ruce 16,5-17cm typu "lovečák", jak se tu říká. Nedávno jsem je tu zkoušel nabídnout a když jsem sepisoval specifikace, docela mě těch 35mm zaskočilo. Žil jsem celou dobu v domnění, že jsou to 38mm :) Takže tý malý velikosti bych se vůbec nebál.

post-14317-0-41791100-1574627111_thumb.jpg