špelda66 Odesláno 29. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2025 (upraveno) Byl jsem v Hybernské a super zkušenost, bez vyzkoušení bych už nikdy nekupoval, byl tam zrovna "vrchní kloboučník" Vladimír a věnoval mi určitě minimálně půlhodinu, veliká spokojenost, nakonec jsem si odnesl i šálu. Doporučuji, byl to i zážitek. Upraveno 29. prosince 2025 uživatelem špelda66 1 1
Ivan Lelák Odesláno 30. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 před 19 hodinami, Xenomorfus napsal: Rozhodne bych se mrknul, at nemas kopii nejakeho vyrobku svetoveho vyrobce klobouku. Sice to vyjde levneji, ale mne by to stvalo Nevím, co přesně myslíš, nejspíš ne to, že by na tom byla značka nějakého známého výrobce, ale ve skutečnosti by to byl jen fejk. Z toho Carlsbad, aspoň podle referencí, nepodezírám. Pokud máš na mysli něco, co se něčemu podobá, tak já se v tomhle zase tak moc neorientuji, víc vím víceméně jen o Tonaku, ona je si spousta klobouků podobná, ty výšky, průměry, tvary se tak nějak opakují. A okud má něco slavného specifickou barvu nebo krempu, stejně to asi nepoznám. Navíc stejně nevím, co přesně budu chtít, to se rozhodnu až na místě, něco mne musí "cvrnknout do nosu" a musí to být láska na první pohled, pak nezaváhám a koupím to, jinak ne, v kloboucích nejsem promiskuitní.
Ivan Lelák Odesláno 30. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 před 18 hodinami, špelda66 napsal: Byl jsem v Hybernské a super zkušenost, bez vyzkoušení bych už nikdy nekupoval, byl tam zrovna "vrchní kloboučník" Vladimír a věnoval mi určitě minimálně půlhodinu, veliká spokojenost, nakonec jsem si odnesl i šálu. Doporučuji, byl to i zážitek. Díky. Souhlasím, výběr hodinek i klobouku je jistě zážitek, chce to čas, dát si jich spoustu na hlavu a jak jsem psal výš, tyhle věci u mne fungují na principu lásky na první pohled, jinak už nekupuji ani hodinky, ani klobouky. A pokud je k ruce dobrý personál, je takové nakupování i radost
Xenomorfus Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 před 9 hodinami, Ivan Lelák napsal: Nevím, co přesně myslíš, nejspíš ne to, že by na tom byla značka nějakého známého výrobce, ale ve skutečnosti by to byl jen fejk. Z toho Carlsbad, aspoň podle referencí, nepodezírám. Pokud máš na mysli něco, co se něčemu podobá, tak já se v tomhle zase tak moc neorientuji, víc vím víceméně jen o Tonaku, ona je si spousta klobouků podobná, ty výšky, průměry, tvary se tak nějak opakují. A okud má něco slavného specifickou barvu nebo krempu, stejně to asi nepoznám. Navíc stejně nevím, co přesně budu chtít, to se rozhodnu až na místě, něco mne musí "cvrnknout do nosu" a musí to být láska na první pohled, pak nezaváhám a koupím to, jinak ne, v kloboucích nejsem promiskuitní. Viz vyse, jak jsem jiz psal. "karlsbad" dela klombok, jen o par let driv jej zacala delat Akubra, model Cattleman. Prazaci ho maji jako Statesman Countryman. Jako delaji ho kluci prazaci levneji. Asi jako Steinhart, kdyz nemas na Rolex Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Ivan Lelák Odesláno 20. února Autor Nahlásit Odesláno 20. února (upraveno) Vlastně jsem zapomněl napsat, že minulou sobotu jsme zajeli do Carlsbad Hatu v Hybernské. Nejdřív tam byla symptanda prodavačka a já si koupil Denver Traveller od německé firmy Mayser. Mám už doma slamák, 2 fedory, jeden australák, jeden outdoorový oleják, jeden těžce zimní kanadský klobouk s chlopněmi přes uši, ale neměl jsem žádný trilby, alias "Boghart". Výběr byl náročný, nejen klobouk, ale i barva, ale nakonec vyhrála světlejší béžová, která mi seděla k černé bundě, bílému svetru i jakémukoliv tričku, k polobotkám i teniskám. Monča si mezitím taky něco zkoušela, ale nic nekoupila. Zašli jsme pak do nedaleké kavárny a když jsme šli zpět k autu, stavili jsme se v kloboučnictví ještě jednou. Byl tam už i pan majitel, taky sympaťák a nakonec Monča odcházela s australákem Shady Lady od australského výrobce Jacaru. Je ozdobený šátkem, který se dá použít víceméně jakýkoliv a zcela to mění charakter klobouku. Případně se dá nosit bez šátku. Pan vedoucí ho ještě trochu vytvaroval za pomoc páry a žehličky, usušil ho, udělal nám kávu, prostě skvěle strávený čas v příjemném prostředí. Foto jsou prezentační. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 20. února uživatelem Ivan Lelák 1
juk Odesláno 20. února Nahlásit Odesláno 20. února před 4 hodinami, Ivan Lelák napsal: Vlastně jsem zapomněl napsat, že minulou sobotu jsme zajeli do Carlsbad Hatu v Hybernské. Nejdřív tam byla symptanda prodavačka a já si koupil Denver Traveller od německé firmy Mayser. Mám už doma slamák, 2 fedory, jeden australák, jeden outdoorový oleják, jeden těžce zimní kanadský klobouk s chlopněmi přes uši, ale neměl jsem žádný trilby, alias "Boghart". Výběr byl náročný, nejen klobouk, ale i barva, ale nakonec vyhrála světlejší béžová, která mi seděla k černé bundě, bílému svetru i jakémukoliv tričku, k polobotkám i teniskám. Monča si mezitím taky něco zkoušela, ale nic nekoupila. Zašli jsme pak do nedaleké kavárny a když jsme šli zpět k autu, stavili jsme se v kloboučnictví ještě jednou. Byl tam už i pan majitel, taky sympaťák a nakonec Monča odcházela s australákem Shady Lady od australského výrobce Jacaru. Je ozdobený šátkem, který se dá použít víceméně jakýkoliv a zcela to mění charakter klobouku. Případně se dá nosit bez šátku. Pan vedoucí ho ještě trochu vytvaroval za pomoc páry a žehličky, usušil ho, udělal nám kávu, prostě skvěle strávený čas v příjemném prostředí. Foto jsou prezentační. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ten poslední, bez šátku, mám od Bushman na léto a je suprový. Scippis Darwin. 1
Lobber Odesláno 3. března Nahlásit Odesláno 3. března Počítají se i bekovky ??? Nebo tu budu narušovat styl !? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
horal Odesláno 3. března Nahlásit Odesláno 3. března Pokud jsi kloboukový typ, můžeš ponosit i bekovku, třeba při projížďce autem bez střechy nebo na parforsním honu. 2
Ivan Lelák Odesláno 3. března Autor Nahlásit Odesláno 3. března Před hodinou, Lobber napsal: Počítají se i bekovky ??? Nebo tu budu narušovat styl !? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Bekovky tu svoje vlákno nemají a protože se často prodávají ve stejných obchodech (viz. třeba Carlsbad Hat), myslím, že sem patří. Navíc je nosím taky, i když mám zatím jen 2, zrovna dneska tu zimnější. Určitě ještě nějaká přibyde.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 4 1
Lobber Odesláno 3. března Nahlásit Odesláno 3. března Tak tedy dík :0))) Já jsem do klobouku zatím nedospěl, nebo, res. ho tak nějak nemám k čemu nosit a ani si ho na sobě vlastně neumím představit . Bekovky jsou právě v tomhle takový rozmanitý a univerzální. Jinak tohle je třetina toho co mám , takový ty nejoblíbenější - ta bílá s puntíkatým, je moje vůbec první bekovka , kterou mám snad už 15let - nějaké vady na kráse má. Zub času taky zanechal šrámy, ale je stále moje nejoblíbenější na sportovní aktivity …. a nejvíce ulítávám co se týče bekovek do společnosti na české zn. Personality. A pak jich mám hodně i od Ferrat. A teď u Personality přemýšlím o něčem na zakázku jak ve sportovním , tak elegantním stylu . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
Ivan Lelák Odesláno 6. května Autor Nahlásit Odesláno 6. května Jak už jsem psal výše, bekovky sem určitě patří, dokonce by si možná zasloužily samostatné vlákno. Určitě je to má chyba, že stále ještě vnímám klobouk (nemyslím teď westernový či australák) tak trochu "vznešeněji" a dobrodružněji, zatímco bekovku více "dělničtěji" a každodenněji. Ale je to pochopitelně blbost. S klobouky jsem začal asi před 10 roky, zpočátku to byl výhradně Tonak (mám několik plstěných Fedor a jeden slamák), z NZ jsem si přivezl oleják a australák, k jedněm Vánocům jsem dostal kanadský zimní s chlopněmi přes uši. Letos, viz. někde výše, přibyl Trilby z Carlsbad Hat, viz výše. Bekovky se u mne tradují přesně 10 let, kde jsem si v Holandsku chtěl strašně jednu koupit, ale zvítězila škudlivost. Na dlouhou dobu byla pauza, až před dvěma roky jsem si konečně koupil 2 české, také viz. výše. Také se znovu chystám do Carlsbad Hat, protože bekovek není nikdy dost. Před týdnem, přesně po 10 letech, jsem v Holandsku navštívil stejný krámek jako kdysi a zase mne tam uchvátila jedna bekovka od holandské firmy Barts. Letní, trochu průhledná, perfektně držící tvar, s dokonalým potním páskem, pod kterým se navíc skrývá mechanismus pro nastavení obvodu. Úžasně sedí na hlavě a jsem z ní nadšený. Jo, a ještě jsem objevil tuhle noname "džínovou", nemáte ji někdo? Moc se mi líbí, ale fotka může klamat.. Díky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Vir Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května Ano já jí mám Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
AKUC Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května v Ríme som skúšal Borsalino ale klobúky mi nesadnú, tak zatiaľ k bunde len tieto Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Ivan Lelák Odesláno 7. května Autor Nahlásit Odesláno 7. května před 21 hodinami, Vir napsal: Ano já jí mám Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ta ale nevypadá jako ta na mé ilustrační fotce. Kde jsi ji kupoval? před 21 hodinami, AKUC napsal: v Ríme som skúšal Borsalino ale klobúky mi nesadnú, tak zatiaľ k bunde len tieto Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Voskovka Barbour, tu musím mít!! Mám 2 voskované bundy, klobouk, ale bekovku ne. Před 5 lety jsem na Novém Zélandu koupil voskovanou bundu, klobouk i bekovku. Po návratu jsem si nechal bundu a klobouk, bekovku jsem dal kamarádovi, tehdy jsem je ještě nenosil a on ano, o pár let jsem toho už litoval. Takže super, díky!! 1
Vir Odesláno 7. května Nahlásit Odesláno 7. května (upraveno) Už si nepamatuji kde jsem ji bral a ani kolik stála...mám ji hodně dlouho. Jo nevypadá úplně stejně jako ta ilustrační. Upraveno 7. května uživatelem Vir
Harwey Odesláno 7. května Nahlásit Odesláno 7. května zatial mam len jednu, newsboy sashiko, ale nejaku letnu budem potrebovat Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jone Odesláno 11. května Nahlásit Odesláno 11. května V 29. 12. 2025 v 17:26, Xenomorfus napsal: Rozhodne bych se mrknul, at nemas kopii nejakeho vyrobku svetoveho vyrobce klobouku. Sice to vyjde levneji, ale mne by to stvalo …tak jsem to uvážil ze všech stran a při přiklonil se ke Xenovu náhledu: Na hlavě bych rozdíl asi nepoznal, ale v hlavě by mi to časem (jak se znám) nejspíš hlodalo… Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Dík za trknutí… 2
Xenomorfus Odesláno 11. května Nahlásit Odesláno 11. května před 6 hodinami, Jone napsal: …tak jsem to uvážil ze všech stran a při přiklonil se ke Xenovu náhledu: Na hlavě bych rozdíl asi nepoznal, ale v hlavě by mi to časem (jak se znám) nejspíš hlodalo… Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Dík za trknutí… Tak vitej do klubu "akubraku" . Je fajnovy. V tehle barve ho ma Fred (kamos a mistni mlcenlivy clen). At Ti dela radost. Nemas za co, kazdy to zkratka vnima jinak. Jako u hodinek a jejich "levnych inspiraci" 1
Ivan Lelák Odesláno 19. května Autor Nahlásit Odesláno 19. května V 11. 5. 2026 v 12:56, Jone napsal: …tak jsem to uvážil ze všech stran a při přiklonil se ke Xenovu náhledu: Na hlavě bych rozdíl asi nepoznal, ale v hlavě by mi to časem (jak se znám) nejspíš hlodalo… Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Dík za trknutí… Dobře jsi udělal, mám podobný od Tonaku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se