Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Měl bych na vás zkušené a moudré dotaz, zda by jste mi prosím prozradili co je toto zač ???

vnější průměr = 34 mm

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Hledal jsem, ale nenalezl............ :(

Odesláno
Měl bych na vás zkušené a moudré dotaz, zda by jste mi prosím prozradili co je toto zač ???

vnější průměr = 34 mm

Hledal jsem, ale nenalezl............ :(

Je to předchůdce UMF 2.

Odesláno
a coto je UMF 2?

Úrenmašinenfabrik (DDR) model 2, kotvový strojek podobný Primu 50. Firma se proslavila hlavně výrobou šěsťákovejch sraček bez kamenů a se setrvačkou ve špičkách. To bylo ale způsobeno vedením kádry z lidu s červenou dekou přes oči. Jinak původní firma Thiel dělala i dost pěkně.

Odesláno
Díky za vysvětlení :)

Takže jestli to dobře chápu, tak by se nechaly časově zařadit do 40-50 let loňského století, je to tak ???

No přibližně, já bohužel nevím přesně kdy znárodnili toho Thiela ale zkrátka : Thiel se to jmenovalo za soukroma a potom UMF. Taky nevím od kdy ten Thiel dělal tenhle model strojku.

• po měsících...
Odesláno

Vzhledem k tomu, že sklíčko mělo u 12tky prasklinu, tak jsem se rozhodl, že jej nechám vyměnit za nové... No, to jsem si naběhl...:(

Nejprve je přítelkyně vzala do hodinářství na Francouzké (měla cestu kolem), nejprve mi volala, že je si je tam hned vzali s tím, že to bude vyměněné za půl hodiny a cena cca 140 kč, za hodinu volala opět s tím, že nemají správné sklíčko, tudíž výměna se nekonala... To by mě až zas tak netrápilo, kdyby jsem večer nepřišel na to, že původní sklíčko demontovali, následně zjistili že nemají náhradu, tak tam nacpali zpět to staré, akorát že při této činnosti se prasklina rozšířila na cca 1/4 obvodu a přibylo několik dalších...

Tak jsem je vztekle odložil za bar a po nějaké době se odhodlal k dalšímu pokusu.

Odnesl jsem je k dalšímu hodináři, dlouho přeměřoval, nakonec mi oznámil, že takové sklíčko nemá, ale objedná. Po pár týdnech jsem se u něj znova zastavil, že prý sklíčko už konečně má, tak jsem tam nechal a večer si je vyzvedl...

Sklíčko je nové.

Akorát, že je jiné než tam mělo být... takže co překáželo, to pan hodinář "odborně" ubrousil...

:( :( :(

Odesláno
Že bych mu ještě nakonec zašel poděkovat ???

Tak jsem to nemyslel, u "hodináře" tohoto typu si ale člověk může oddychnout, když zmrví jen nové díly, které si sám sežene.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...