flax Odesláno 13. září 2005 Nahlásit Odesláno 13. září 2005 Mohl by mi nekdo rict jaky model PRIMek je na nize uvedenem obrazku? Jsou celkem hezke az na to ze nemusim zlatou, pokud by sly vyrobit z nelestene uslechtile oceli urcite bych si dal rict.
JJ Odesláno 13. září 2005 Nahlásit Odesláno 13. září 2005 Tohle je nějaký soliter, jinak velice podobný modelu Tycho de Brahe. Za patřičnou částku to určitě půjde vyrobit z kde čeho... To zlaté provedení odhaduju tak na 200kKč.
flax Odesláno 13. září 2005 Autor Nahlásit Odesláno 13. září 2005 Tak to neni nic pro mne, radeji zustanu u ruskych mechanickych hodinek do 10.000.
Prokop Odesláno 14. září 2005 Nahlásit Odesláno 14. září 2005 Nejsem si jistý, zda je tato diskuze ještě aktuální. Vyobrazený model je skutečně solitér z 18k zlata a skutečně se jedná model podobný typu Tycho de Brahe, který máme v nabídce mezi limitovanými sériemi. Mohlo by se zdát, že jde o rozdíl pouze v materiálech, ale u hodinek je odlišný celý jejich boční profil. Tycho de Brahe je limitovaná série, postavená na nerezovém pouzdře. V tomto bodě je tedy Váš požadavek uspokojitelný. Pokud však očekáváte, že se cena těchto hodinek dostane k 10.000,-Kč, musím s lítostí konstatovat, že to není možné. Hodinky se vyrábí na základě objednávky konkrétního zákazníka a součástí jsou i individualizace. Už jen strojek svou cenou přesahuje Vámi zmiňovanou částku nekolikrát. Model Tycho de Brahe je v nabídce za 96.000,-Kč. Diskuze o opodstatněnosti ceny je součástí dalšího fóra na chronomagu.
Návštěvník Kamil Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 Podívejte, co jsem objevil na Ebay: A tady je odkaz: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...AMEWA%3AIT&rd=1 Co na to PRIM a ostatní? To asi nebude z NMnM.
Oldaolik Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 Není to MnM, je to Prim, limitovaná reedice hodinek pro ČSA z roku 1968, mám je v provedení s ocelovou lunetou a jsou super, bohužel na mě trochu malé, ale přesto super. Pokud se nepletu byl to jeden z prvních modelů Prim s výrobním číslem, safírovým sklem a ETA strojkem.
Návštěvník Kamil Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 Tím NMnM jsem myslel Nové Město nad Metují, čímž jsem chtěl říci, že mi to připadá nějak divné. Reedice Prim Orlík z Elton hodinářská, a. s. vypadá úplně jinak.
Lukáš Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 to Oldaolik: Dávej pozor, všude kde je nápsáno Prim, tak nemusí být Prim. Bohužel.... to Kamil: Ten odkaz na Ebay jsm prohlédl a vůbec se mi to nezdá, Premier a Orlík dohromady, Prim psal, že mají jejich hodinky prosklená dýnka u všech modelů. Zde je kovové a také z logem Orlík.
odklizec Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 Klid, je to PRIM.. http://www.cifernik.cz/en/index.php?page_s...&id=11&reset=60
Lukáš Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 Takže díky odklízeči, alespoň jsem nepsal další hlouposti
odklizec Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 Nedavno na ebay zase bezela aukce na Prim Rider.. http://cgi.ebay.com/Prim-Bikers-Watch-XXL-...1QQcmdZViewItem
Lukáš Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 Mimochodem ty Orlíky v pouzdře Premieru jsou dost nehezký, můj dojem. Ani sportovní, ani společenské, no jak říkám, není to můj styl. Ridery bych snad i koupil, jen kvůli tomu, že jsou určeny motorkářům a já také jezdím, bohužel bych raději nějakou větší klasiku (pouzdro). Leda nějaký solitér
cigi Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 viděl jsem tyhle hodinky asi před dvěma lety v hodinářství v bývalém domě bytové kultury na budějovickém náměstí v praze za cca 10.000,- Kč a myslím, že je ještě mají v kotvě se stříbrnou lunetou. Souhlasím s Lukášem - nic moc - takový přechodový model - pouzdro ještě ok, ciferník snad, ručičky absolutně ne, nejasná koncepce - co to vlastně je? Snad jako sběratelská raritka to má smysl, pochybuju ovšem, že jde o remake starších primek, spíš se zdá, že je to takový první pokus.
Lukáš Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 Je to klasický kalibr 66. Hranaté pouzdro se používalo pro modely Automatic, ten by byl zajímavější.
Prokop Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 To Kamil (Prim Orlík na eBay): jsou to naše hodinky, přesně jak poznamenal Oldaolik. Jde o první naše luxusnější hodinky s nerezovým pouzdrem, safírovým sklem a v té době ještě plným dnem. Byly odvozeny z modelu Premier a spolu s nimi byly v nabídce od roku 2000 do půli roku 2004, kdy na místo modelu Orlík nastoupil plnohodnotný remake. Jinak tehdejší model Orlík se prodával velmi dobře a zasloužil se o celkovou změnu orientace firmy. V tomto smyslu to byl přelomový model. Na druhou stranu i já souhlasím s tím, že s tématem Orlíku nemají mnoho společného. Jde v podstatě o společenské hodinky s lunetou z masivního bílého zlata. To Ondra: To co napsal Lukáš je správně. Jde skutečně o kalibr 96. Slovní názvy modelů tehdy nebyly obvyklé a dávaly se buďto nějak významným modelům anebo byly přisouzeny běžným životem jako přezdívky.
rango Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 Tiez mam jedny primky s hranatym puzdrom, len moje su automatic 21 jewels. Kupil som si k nim novy remienok, a su v prekvapivo dobrom stave. To bude ten kaliber 96? Uz sa tesim na slubenu galeriu kalibrov na webe PRIMu, aspon si to budem moct porovnat, a zisit co mi este v zbierke chyba. Tie ostatne hodinky som pridal len tak pre zaujimavost, na fotke bolo este miesto PRIM SPORT, PRIM natahovacie, PRIM automatic, POLJOT de luxe 23 jewels - pozlatene, POLJOT natahovacie - vsetko funkcne.
odklizec Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 OT to Rango.. Presne tyhle Sporty shanim Kdyby jsi chtel nahodou vymenit za jine PRIMKy z me kolekce, dej vedet. Urcite se dohodneme..
Prokop Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 To rango: Ano, hodinky mají kalibr 96. Jedná se o stejný kus, jaký teď pro jednoho zákazníka renovujeme do zlatého 18k pouzdra. To je až na detaily shodné s tím jaké tu ukazoval Ondra.
rango Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 to odklizec: zatial sa ich zbavit nechystam, ale keby som zohnal este jedny dam ti vediet...mimochodom stali ma 100 korun slovenskych puzdro je v dost "zlom" stave, ale strojcek ide bez problemov... to PRIM: to mam radost, ze niekomu sa pacia az tak velmi, ze si na ne da vyrobit puzdro zo zlata
odklizec Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 to rango.. OK diky. Tyhle jedine PRIMKy bych si rad nechal zrenovovat, protoze se mi opravdu libi jejich design a i velikostne zhruba vyhovuji mym pozadavkum
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se