lolohh Odesláno 20. června 2008 Nahlásit Odesláno 20. června 2008 (upraveno) Vždycky když jsem četl, jak někdo špekuluje nad tím, že nějaké hodinky nemají záruční karty, tak jsem si říkal, co to řeší, že je to jedno. Teď jsem se dostal do stejné situace a jsem z toho taky v ... Mám nabídku na rok staré PAM104, ke kterým ale není COSC certifikát ani záruční karty. Je k nim účet z USA. Krabice je. Pan prodavač (majitel) říkal, že od člověka, od kterého jsou tyto PAM bral už dříve Radomiry, ke kterým byl stejný účet. Hodinky prodal, ony se pokazily, tak je dal k panovi Městkovi do Carollina, který zařídil záruční opravu v Mnichově nebo kde. Ale tento příběh může být pohádka, já vim. Je to v obchodě, který na mě působí velmi důvěryhodně (ať už jiným sortimentem nebo obsluhou nebo tím, že na svém místě v centru Prahy je už poměrně dlouho), takže se nebojím fejků. Ale nemám z toho dobrý pocit, právě kvůli absenci těch karet, červíček trošku hlodá... Zbytečně panikařím? Mám koupit své vysněné hodinky a tím se definitivně vyléčit z té hrozné chrono nemoci? Edit: teď jsem si to po sobě přečetl a vlastně nevím, co chci slyšet, protože je mi jasné, že bez prohlídky se o tom nedá nic říct. Jen jsem se asi potřeboval vybrečet se svým "trápením". Upraveno 20. června 2008 uživatelem lolohh
cigi Odesláno 20. června 2008 Nahlásit Odesláno 20. června 2008 (upraveno) To je těžký, lolohh, fakt. Já musím říct, že po té peripetii, co tu popsal tuším YPO bych nad dvacet tisíc v čechách v obchodě koupil leda primky od prima nebo dievas od kubsona. Přiznám, že PAM jsou tak často padělávaný hodinky (jako rolex nebo breitling), že bych při nejmenší pochybnosti vycouval. Nota bene - můžeš si koupit ještě trochu lepší PAM (s rezervou chodu) od cybera v prodejním vlákně, to je v klidu, slušně, bez pochyb. Upraveno 20. června 2008 uživatelem cigi
kulix Odesláno 20. června 2008 Nahlásit Odesláno 20. června 2008 Těžká volba, nevím kolik za ně chce, ale takový skvost bys asi už měl mít se vším co k tomu patří... A také se ti to bude hůře prodávat..
lolohh Odesláno 20. června 2008 Autor Nahlásit Odesláno 20. června 2008 cigi: Ukazatel rezervy chodu pro mě není významné plus a ty od Cybera jsou výrazně dražší. kulix: no právě, že vím, že to k tomu patří, ale vzhledem ke slušné ceně o nich vážně přemýšlím. A kdybych je koupil, tak by mě snadnost prodeje nezajímala, protože to budou moje úplně poslední hodinky
Onisan Odesláno 20. června 2008 Nahlásit Odesláno 20. června 2008 to lolohh: kecy, kamaráde, kecy... skoro všechny hodinky co mám byly moje poslední... Já bych do toho nešel... Mám s některými prodejci z Václaváku své zkušenosti, díky své dřívější práci, a tak klidně pošli SZ ať to nikdo nevidí.. a já zkusím zjistit jak je to s tou jeho seriozností dnes btw: já ti paneraiky nevykoupím... Panerai nejni pro mně
Pe3xxx Odesláno 30. června 2008 Nahlásit Odesláno 30. června 2008 Vždycky když jsem četl, jak někdo špekuluje nad tím, že nějaké hodinky nemají záruční karty, tak jsem si říkal, co to řeší, že je to jedno. Teď jsem se dostal do stejné situace a jsem z toho taky v ... Mám nabídku na rok staré PAM104, ke kterým ale není COSC certifikát ani záruční karty. Je k nim účet z USA. Krabice je. Pan prodavač (majitel) říkal, že od člověka, od kterého jsou tyto PAM bral už dříve Radomiry, ke kterým byl stejný účet. Hodinky prodal, ony se pokazily, tak je dal k panovi Městkovi do Carollina, který zařídil záruční opravu v Mnichově nebo kde. Ale tento příběh může být pohádka, já vim. Je to v obchodě, který na mě působí velmi důvěryhodně (ať už jiným sortimentem nebo obsluhou nebo tím, že na svém místě v centru Prahy je už poměrně dlouho), takže se nebojím fejků. Ale nemám z toho dobrý pocit, právě kvůli absenci těch karet, červíček trošku hlodá... Zbytečně panikařím? Mám koupit své vysněné hodinky a tím se definitivně vyléčit z té hrozné chrono nemoci? Edit: teď jsem si to po sobě přečetl a vlastně nevím, co chci slyšet, protože je mi jasné, že bez prohlídky se o tom nedá nic říct. Jen jsem se asi potřeboval vybrečet se svým "trápením". no chapem, ze ta tie hodinky lakaju, hlavne ked ide o slusnu cenu, a tak isto viem ze vsetko je o peniazoch.. ale... ako si povedal, su to tvoje vysnene hodinky/mimochodom panerai su aj moje vysnene hodinky ale iny typ/ a tvoj sen nebude dokonale naplneny kedze nie su kompletka/krabica, papiere/, a aby ta potom stale nehryzlo svedomie, ze co ak su.. aku maju minulost.. a pod a nakoniec sa ich aj tak zbavis.. ja osobne by som do toho nesiel, lebo ked si kupujem take hodinky mozno raz za zivot, tak chcem aby to malo smrnc.. a mozno si aj priplatim za ten pocit ked si ich beriem od autorizovaneho predajcu, a to budem mozno setrit aj rok navyse.. to je iba moj nazor, pocuvaj vsak svoje srdce..
RadimS Odesláno 1. července 2008 Nahlásit Odesláno 1. července 2008 já ti nevím, některé fejky jsou fakt dobře udělané, certifikát není záruční list, ten můžeš po skončení záruky vyhodit, ale certifikát pravosti je od toho, aby nikdo o pravosti hodinek nemusel pochybovat, což tenhle případ nebude. Nebojíš se toho, že se na ně budeš koukat a pořád si říkat, že možná nejsou pravé? P.S: přijde mi to jako kupovat auto bez techničáku
Seamaster Odesláno 1. července 2008 Nahlásit Odesláno 1. července 2008 Se vsim jiz napsanym souhlasim, i kdyby to byly originaly, mit hodinky komplet i s kartami ma nekolik podstatnych vyhod - pokud ´jsou hodinky jeste v zaruce vyrobce, tak je to jasne, bez karat zadna zaruka neni, nevim kolik OP dava, ale moh by to byt problem, dalsi je ze pokud by ses eventuelne rozhodl je prodat, zas bude problem. Prirovnani ke koupi auta be TP proste sedi - at uz je to original, nebo zcizeno, nebo je to proste jen original se ztracenymi doklady, nikdy nebudes mit klid a to se u dozivotnich hodinek nehodi, ne? Minimalne bych si nechal SN overit u OP, kdy a kde byly hodinky prodany a jestli je nemaji v nejake databazi jako zcizene, pokud to jde - pokud se prave pro abcsenci dokladu s tebou vubec budou bavit. Osobne bych do toho nesel, i kdyz chapu, ze pokud je cena lakava, je to tezke, ale za pripadne problemy a zklamani to nestoji myslim.
spiderer Odesláno 1. července 2008 Nahlásit Odesláno 1. července 2008 Mam radsi hodinky komplet se vsim vsudy, ale pokud bude rozumna cena a moznost overeni pravosti, tak bych do toho klidne sel, garancni karty, krabici ani COSC certifikat na ruce nikdy nosit nebudes a pokud neuvazujes o dalsim prodeji tak te to nemusi mrzet
Návštěvník Snow Odesláno 1. července 2008 Nahlásit Odesláno 1. července 2008 (upraveno) Moc rád bych věděl jak se nakonec lolohh rozhodl, jestli mohu za sebe, tak bych zůstal u IWC se 100 % jistotou původu, ovšem já jsem starý bázlivec . Edit - teď si vlastně uvědomuji, že IWC lolohh prodal, takže je asi roznodnuto, nechám se překvapit v Pochlubte se ... " Upraveno 1. července 2008 uživatelem Snow
kulix Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Odesláno 2. července 2008 Psal mi, že má dovolenou, tak si budeme muset chvíli na rozhodnutí počkat..
lolohh Odesláno 13. července 2008 Autor Nahlásit Odesláno 13. července 2008 Nakonec jsem je nevzal. Měl jsem strach (i když jsem na 98% přesvědčen, že byly v pořádku) a hlavně jsem si pak uvědomil (i díky korespondenci pomocí SZ), že PRO MĚ správný OP nemají datum a mají ruční nátah. Takže jsem na dovolené jen přemýšlel, jestli se mi líbí víc 005 (mají plné dýnko, což považuju za velké plus a mají na ciferníku logo, což se mi teď líbí, mám však strach, co bych na něj říkal za rok, dva, pět) nebo 111 (mají "horší" dýnko a sendvičový ciferník, což je však jen malé plus, líbí se mi i "nesendvičový" ciferník). Ke konci dovolené jsem sice s hrůzou zjistil, že mi snad stačí na běžné nošení Samuraje, ale teď jsem zase viděl pár fotek a už o tom nejsem tak přesvědčen Jinak srovnání s autem bez TP celkem pokulhává, protože jezdit autem bez TP se nesmí, ale nosit hodinky bez certifikátu se smí. Přesně jak píše spiderer, karty a certifikáty se na ruce nenosí.
spiderer Odesláno 13. července 2008 Nahlásit Odesláno 13. července 2008 lolohh - a ted tedy porad vahas mezi 105 a 111 nebo uz je i nejaka dalsi varianta?
lolohh Odesláno 13. července 2008 Autor Nahlásit Odesláno 13. července 2008 lolohh - a ted tedy porad vahas mezi 105 a 111 nebo uz je i nejaka dalsi varianta? Ano, váhám hlavně mezi 005 (ne 105, jak píšeš) a 111. Oboje mají plusy i mínusy (dýnko, ciferník, cena, ...). Momentálně jsem nakloněn spíše na stranu 005. Chvílema uvažuju i o něčem jiné, ale nic kloudného mě vesměs nenapadá. Nebo napadne, ale za chvíli to vyloučím, jen k těm OP se pořád vracím...
Cyril Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 (upraveno) Nemám bohužel tolik času se tomuto fóru věnovat tak poctivě jako vy, naposledy jsem se důkladněji zabořil do těchto stránek kolem Vánoc ....tedy jedna otázka a jedna prosba o radu. 1. Jak si vysvětlit zastavený prodej Cyberových 005 s odůvodněním, že členské číslo 39 je volné? Byl tam nějaký problém, nebo co se stalo? 2. Přiznám se, že nestuduji prospekty ani interent tak poctivě jako vy, kteří máte očividně nastudováno. tedy možná hloupá otázka.... Existuje model se sendvičovým ciferníkem a přesto s automatem? Již jsem se tady dočetl, že automat je "jenom" vylepšená ETA a že manuální nátah je to jediné a nejlepší.... (pokud ano, tedy v čem?). Musím se přiznat, že mě automat nevadí. Ani ten od ETY. Sendvič je však super. Chtěl bych model s krytem korunky, určitě bez loga a se sendvičem. Datum mít nemusím, průhledné dýnko se mi líbí. Hodinky nejsou můj hlavní kůň, ale OP mají to, co jsem u ostatních hodinek nenašel. Mám rád originalitu a ta se OP určitě nedá upřít. Díky za případně rady. Cyril. Upraveno 6. ledna 2009 uživatelem Cyril
Cyril Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Sorry za plevel, nechtěl jsem kvůli těmto dotazům zakládat nové vlákno....
Baker Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Existuje model se sendvičovým ciferníkem a přesto s automatem? Pokud vim tak ne.
lolohh Odesláno 6. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Nemám bohužel tolik času se tomuto fóru věnovat tak poctivě jako vy, naposledy jsem se důkladněji zabořil do těchto stránek kolem Vánoc ....tedy jedna otázka a jedna prosba o radu. 1. Jak si vysvětlit zastavený prodej Cyberových 005 s odůvodněním, že členské číslo 39 je volné? Byl tam nějaký problém, nebo co se stalo? 2. Přiznám se, že nestuduji prospekty ani interent tak poctivě jako vy, kteří máte očividně nastudováno. tedy možná hloupá otázka.... Existuje model se sendvičovým ciferníkem a přesto s automatem? Již jsem se tady dočetl, že automat je "jenom" vylepšená ETA a že manuální nátah je to jediné a nejlepší.... (pokud ano, tedy v čem?). Musím se přiznat, že mě automat nevadí. Ani ten od ETY. Sendvič je však super. Chtěl bych model s krytem korunky, určitě bez loga a se sendvičem. Datum mít nemusím, průhledné dýnko se mi líbí. Hodinky nejsou můj hlavní kůň, ale OP mají to, co jsem u ostatních hodinek nenašel. Mám rád originalitu a ta se OP určitě nedá upřít. Díky za případně rady. Cyril. 1. Cyber odpočívá od chronomagu, to je celé. 2. Stejně jako Baker, taky o tom nevim. Manuální nátah jediný a nejlepší je trochu upravený Unitas, takže je to skoro jedno. Ale ten Unitas aspoň ty hodinyk celkem vyplňuje, není to malá mašinka. Kolik místa zabírá ta 7750, to nevím, ale myslím, že méně. Nesendvičového ciferníku se neboj, dojdi se na něj někam podívat (teda do Carollina nebo k někomu kdo je má) a podle mě zjistíš, že se ti líbí i ten nesendvič.
Baker Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Kolik místa zabírá ta 7750, to nevím, ale myslím, že méně. Asi tolik.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se