Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

S tou výškou bych to neviděl tak tragicky, i když je pravda, že tenčí hodinky se nosí líp a nehrozí tolik, že s nimi člověk zavadí o kde co. Měl jsem tu čest před pár týdny mít na ruce IWC Portuguese Perpetual Calendar, mají celkovou výšku skoro 16 mm, a perfektně na ruce seděly. A kdybych ty prachy měl, tak věřte, ale co, tohle všichni určitě znáte...

• Odpovědi 225
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Osobne si chci poridit spis nejaky nerezovy, nebo z ceho vlastne jsou ty dekorovane strojky typu Hamilton nebo nektere Omegy. Tohle mi prijde dost obycejne, nic na pokoukani? Tehle "zlacenych" strojku ale bude asi nejvic? Nerikam, ze je vylozene skaredy, ale prece jen bych chtel do prestavby neco peknejsiho ;)

Odesláno

Je to tak. Pravda, že toto je dost levná a dostupná varianta. Když mě by bylo zase líto kuchat nějaké hezké hodinky s krásným strojkem, leda sehnat samostatný strojek.

Odesláno

V to prave doufam i ja, ze se mi podari sehnat komplet strojek bez pouzdra a ciferniku. Vcera uz jsem skoro prihodil na jeden vyse uvedeny 24 hodinovy hamilton. Vypadal dobre, ale pak jsem si vsimnul, ze mu chybi to vystrecene kolecko. Sice by asi nebyl problem ho nahradit jinym, ale proc, ze? Aukce nakonec skoncila na nejakych 130USD. Co je celkem dost na nekompletni strojek ;) No uvidime, jak rikam, objevuji se celkem casto, takze by nemusel byt problem ani s nahradnimi dily.

Odesláno

To ano, ale pokud by se podařilo sehnat více stejných strojků, tak by samozřejmě cena pouzdra byla tímto faktem snížena. Bohužel vlastně ani nevím jaké hodinky bych teď chtěl, něco velkého, hezkého, tak padesátá léta. Ale koupil jsem motorku, teď jednám o nějakých "skoro autech", tak uvidíme.....:)

Odesláno

Podívekjte se na sbazar, kolik se tam prodává pěkných použitelných kapesních hodinek, pokud ovšem nechcete nějakou specialitku. Problém a náklad bude pouzdro. Už připravuju některé zásady : nerez, kulaté, subtilní, sklíčko co nejvíce ke kraji( plastové, to je jasan), nožky příkře dolů (jako letecké longiny) - to je ergonomická nutnost u velkých hodinek. Co dýnko? - nevypustíme ho, aby se do nich muselo sklíčkem? Tak jako tak se bude často měnit nebo leštit. Ušetřila by se výška a asi i náklady, ale asi by nešel spodní průhled do strojku....:)

Odesláno

No tak pruhled dole povazuju za nutnost zase ja ;) Pokud si sezenu pekny strojek, chci na nej videt i bez nutnosti otevirat pouzdro. U rovneho pruhledu by nemusel byt problem ani s mineralem. Urcite by bylo pekne, kdyby tam byl na pantu jeste i kovove vicko, ktere by zakryvalo to pruhledne (jako je to u klasickych, viceplastovych kapesnich hodinek) ale to by myslim zbytecne celou vec prodrazilo.

Odesláno

no tak se sjednotme na hamiltonech :-) ; obavam se, ze jednodussi bude ta omega, nejdrive bych vsak zkluil poptat pouzdro (zrejme u prima) a navrhnout nejaky cifernik - co takhle inspirace u dorblueth ALE urcite modrene rucky :-)

Odesláno

Ja uz jsem s primem neco takoveho resil, zkusim se poptat na tohle. Problem vidim v tom sjednoceni strojku a pak samozrejme v nakladech na vyrobu pouzdra. Pokud nas bude mene nez 20, tak to nevidim ruzove. Na druhou stranu si troufam tvrdit, ze se proda vsechno, co se vyrobi a jeste bude chybet. Jenze sehnat 20 stejnych (alespon rozmerove) strojku v jakz takz dobrem stavu nebude med.

Zkuste si spocitat, do jake ceny podle vas ma cenu koupit strojek a kdy to prestava byt zajimave? No nebude to sranda..

Odesláno

steele - to pouzdro je dobré, ještě pro mě moc masívní - taky je v něm asi safír. Dýnko je elegantní a tak bych ho možná řešil. O tom hnusným strojku raději pomlčím - vypadá jako hypnotizérský pomůcky - hodil by se k němu doktorský ciferník s počítadlem tepů :). Ciferník si myslím potíž nebude - musíme zapracovat, nejlepší by byl smaltovaný - to prostě MUSÍME sehnat. Vime přece, že to jde! Ale to pouzdro! Já myslím, že pod deset tisíc za kus se na nás každý vykašle. Dopředu avizuju, že moderní unitas mě ani trochu neláká - tuctové to toho času zboží a navíc ETA. Ale rezerva chodu je pěkná věc!

Odesláno

Tvar pouzdra bych navrhoval něco takového, ručky taky, ale modřené. Vlastně tak trochu větší linea s užším okrajem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...