odklizec Odesláno 5. června 2006 Nahlásit Odesláno 5. června 2006 Ale kvůli tomu, abych mohl dát korunku na 4 a netrčela mi tak z hodinek, hlasuju pro 20mm. Hehe..neboj..tohle ti pocitam u ostatnich stejne neprojde Pak bys totiz musel mit subcifernik na 10
cigi Odesláno 5. června 2006 Nahlásit Odesláno 5. června 2006 Sakra, to jsem přehlídl, ale nechávám si otevřené všechny možnosti........ :)
odklizec Odesláno 7. června 2006 Nahlásit Odesláno 7. června 2006 Tak jsem prave vyhral jeden hamilton 921. To je ten co je pouzity v RGM hodinkach! A mam spadeno i na dalsi strojky.. Jinak zatim jsem dostal predbezny cenovy odhad na prestavbu a obavam se, ze pokud se nas nesejde vic, vidim to blede. Zatim je to jen hruby odhad zalozeny na predpokladu min. 10 kousku a bez strojku a jsme nekde kolem 30k bez DPH Specifikace jsou vicemene ty, co se tu probiraly. Zatim jeste netusim, jak se projevi na vysledne cene vetsi pocet zajemcu. Doufam ze nejake urcite. Ted jde jen o to je sehnat. Byla by skoda to cele pohrbit.
HIFI Odesláno 7. června 2006 Nahlásit Odesláno 7. června 2006 Ta cena je v podstatě za pouzdro + přestavbu? Jaká je domluva na ciferník a ručičky?/komplet nové,nebo se použije jako základ ze starých hod./ Myslím,nebude snadné získat hodně zájemců pro tento projekt,především vzhledem k ceně.
odklizec Odesláno 7. června 2006 Nahlásit Odesláno 7. června 2006 Ta cena je predbezne za vsechno, mimo strojek. Teda i cifernik a rucicky, ktere budou asi nove. Bude to tak jednodussi. Bohuzel, ta cena je takova jaka je. Ale je to zatim jen predbezny odhad a vschno jeste muze byt jinak. Tech 10 lidi je asi minimum, tak nejak doufam, ze nas bude vic a tim padem budou i vyrobni naklady mensi. Celkem verim tomu, ze kdyz se vysledek ukaze "venku" a bude priznivejsi cena, nebude problem jich delat vic. O tenhle typ hodinek je zajem a specialne dekorovane hamiltony jsou fakt pekne strojky i na pohled.
HIFI Odesláno 7. června 2006 Nahlásit Odesláno 7. června 2006 Obávám se,že při této ceně nás nebude hodně,zvláště když se podívám na vedlejší diskuzi o sportovní řadě,kde při odhadované ceně Primem 30-40k prakticky debata skončila. A přiznám se,že i já jsem čekal cenu lehce trochu jinde,no uvidíme tedy, kolik závazných zájemců se tady najde. Co se týče strojku souhlas,ten Hamilton je na podobnou záležitost super, nebo tedy alespoň mě se zamlouvá. Blahopřeji k výhře cal. 921. Ty další strojky co píšeš,Tě zajímají kvůli té přestavbě?
odklizec Odesláno 7. června 2006 Nahlásit Odesláno 7. června 2006 Ano. Doufam, ze tak nebo onak k te prestavbe jednou dojde. A jelikoz je 921 docela dost uzkoprofilova zalezitost, tak to potesilo. S ostatnima strojkama si dam pohov, az jak to tady vykrystalizuje. Bohuzel, taky jsem doufal v trosku jinou cenu, specialne kdyz si uvedomim, ze za stejne penize muzu mit uz komplet hotovou prestavbu a to i vcetne strojku. Co mne na tom lakalo, ze by to zase byla spolecna akce chronomag fora a vyrobeno v cechach. Kdyz to jinak nepujde, zkusim to i jinde.
noname Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Vzhledem k tomu, že to nebude PRIM a nebude tam ani strojek PRIM, tak by možná stálo za to oprášit možnost vyrobení pouzdra někde jinde. PRIM asi nebude vhodný partner na podobné projekty.
Dali Odesláno 8. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Pokud máte někdo možnost prověřit cenu někde jinde tak s tím souhlasím. Jak jsem se bavil s mechanem tak varianta nakoupit nejakou čínu, vykuchat a upravit by měla vyjít levněji. Já sobně bych asi akceptoval, pokud neseženeme levněji, i tuhle cenu. To co se nabízí na Ebay se mi většinou nelíbí, nebo je dražší a tohle by bylo podle mých představ.( alespoň doufám).
Ondraj Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Když tu jednou projde taková kalkulace od Eltonu, už jiná nikdy nebude nebo jen vyšší. Také jsem pro možnost prověření výroby jinde, třeba zjistíme, že je vše OK, ale budeme mít srovnání, to je v dnešní době hodně důležité. Myslím, že Prim zkouší co skousne trh, Chronomag je k tomu naprosto ideální půda. Chápu, že dnešní ceny v podobných oborech se netvoří stylem výrobní cena x nějaký rabat a hotovo, ale ceny se spíše určují než počítají. Pouzdro Sport I může být v nějaké renovaci kalkulováno za cca 2000 Kč, samostatné může být nabízeno za 5000 Kč. Je jasné, že Prim už tímto vlastně vytváří nějakou ochranu svých produktů tak, aby nevznikala samovolná neřízená masová výroba hodinek, což je pochopitelné a správné. Jenže tento model se nehodí pro většinu zdejších členů, pro jejich případné projekty. Toto jsem si uvědomil při mé zkušenosti s koupí pouzdra na Sport I, kde jsem tak trochu vystřízlivěl a procitl z do té doby z naprosté zaslepenosti a závislosti.
odklizec Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Musite si uvedomit jednu vec, ze maloseriova vyroba pouzdra do 10 kusu je draha. Za predpokladu, ze se nejedna o produkt, ktery se da pouzit v seriove vyrobe. Druha vec je, ze tech 10 kusu je podle mne jen min. pocet na zacatek a predpokladam, ze by zajemcu bylo casem vic. Jenze kdyz to prvnim lidem date za bratru 30k, tezko se pak da jit s cenou dolu, protoze to prvni lidi, kteri vlastne vyrobu zaplatili prinejmensim pekne otravilo. Porad je treba se na to divat tak, ze to je opravdu hruby odhad. Pokud se bude delat popis dna parc. kalenim a ne frezovanim, hned je cena o 2.5k nizsi. A vetsi pocet zajemcu cenu urcite jeste srazi, doufam.. Ale je fakt, ze pri soucasnem odhadu cen ty zajemce sezeneme tezko i na prvnich 10 kusu S tou cinou to nevidim moc schudne. Pouzdra urcite nebudou pripravene na velke strojky a nedovedu si predstavit, jak se bude do uz hotoveho pouzdra dlabat vetsi otvor aby se tim zarovn to pouzdro neznicilo. Stejne tak nebude sedet osa na korunku..tohle podle mne cesta neni. Urcite ne. pokud chceme strojek typu hamilton nebo jiny stary kapesni. Jina vec je predelat cinu s etou/unitasem, do jktere se da zase eta/unitas. Jenze i tak ti nekdo musi vyrobit cifernik a rucicky a jsi tam, kde jsi byl..
In Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Do tohoto projektu bych šel s předpokladem, že získám originální hodinky se zajímavým strojkem, přičemž na vzhledu těchto hodinek bude i můj podíl. Jsem i nadále zájemce o projekt zatím s výhradou. Rozhodně nechci hodinky s označením Prim nebo dokonce se strojkem Prim. Pro moje potěšení s výrobky Prim zatím pořád stačí kořist z bazarů apod. Ještě i názor k sopuběžné diskusi, Sport I jsou hezké hodinky, ale kolikrát je budu mít na ruce když navíc svojí velikostí ve mně vzbuzují dojem dámského modelu.
Ondraj Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Při těchto cenách si můžu koupit např. Azimuthy i s dekorovaným Unitasem a nechat si vyrobit jen ciferník a případně změmit ručky. A mám hned velké pouzdro s konkávním safírovým sklem.
Ondraj Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Do tohoto projektu bych šel s předpokladem, že získám originální hodinky se zajímavým strojkem, přičemž na vzhledu těchto hodinek bude i můj podíl. Jsem i nadále zájemce o projekt zatím s výhradou. Rozhodně nechci hodinky s označením Prim nebo dokonce se strojkem Prim. Pro moje potěšení s výrobky Prim zatím pořád stačí kořist z bazarů apod. Ještě i názor k sopuběžné diskusi, Sport I jsou hezké hodinky, ale kolikrát je budu mít na ruce když navíc svojí velikostí ve mně vzbuzují dojem dámského modelu. Tak zrovna ty Sport I i se svou velkostí nebo nevelikostí vypadají na ruce i tak dobře.
odklizec Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 No asi nemusime, ale zase mit hodinky bez loga a uplne bez popisu? To by asi bylo divne, ne? A jestli ty hodinky nemaji byt lacine vypadajici orezavatko, tak to nejaky ten napis chtit asi bude. Min. logo na ciferniku. Jinak asi bych se v pripade pouziti Hamilton strojku primlouval za logo Hamilton (presne podle vzoru jak bylo na original kapesnich hodinakch).
Onisan Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Nemyslím si, že hodinky bez loga vypadají lacině, to je nesmysl...
odklizec Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Blbe jsem to napsal. Nemyslel jsem lacine jako lacine, ale spis tak nejak bezprizorne Zase nemaji to byt letecke hodinky, takze by to "nejake" logo nebo napis myslim chtelo.
Onisan Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 No tak to jse zvědav,co za logo nebo název a hlavně jaké provedení loga někdo vymyslí.... K tomu jsem dost skeptický....
steel Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 no jisteze hamilton na ciferniku :-) no ono na tom dynku s pruhledem bude velmi malo mista
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se