Patrik Odesláno 27. června 2008 Nahlásit Odesláno 27. června 2008 Před pár dny jsem viděl ve výloze nějaké Glashütte co měly velké datum a k tomu ještě (také ve "velkém provedení") ukazatel čísla týdnu (1-53). Přestože to není zrovna komplikace po které bych prahl, určitě je to zajímavé a leckdy by se mi v práci (tedy spíš v té bývalé) hodila (lichý/sudý týden, zboží má dorazit v tom a tom týdnu,...).
Ghill Odesláno 27. června 2008 Nahlásit Odesláno 27. června 2008 Pre mna, kedze cestujem to je jednoznacne GMT. Pacia sa mi aj minute repeater a rezerva chodu, ale to uz sa dostavame cenovo niekam inam. GMT hodinky som si uz kupil, takze mission succesful
Viktor Odesláno 27. června 2008 Nahlásit Odesláno 27. června 2008 Mě jsi stejně dostal s tím námořním chronometrem - tak bych řekl, že to je teď moje nejoblíbenější komplikace - vyřešit, jak ho nosit na ruce :D - Nový příspěvek od Dirka Dornblutha - v Německu parta nadšenců rekonstruuje starou loď Gorch Fock I a Dornbluth jim k tomu vyrobil hodinky ve stylu námořních hodin: Je to limitka 75 kousků, třeba pak udělají stejný bez těch malůvek K tématu: mám rád ukazatel rezervy chodu.
Návštěvník YPO Odesláno 27. června 2008 Nahlásit Odesláno 27. června 2008 Nový příspěvek od Dirka Dornblutha - v Německu parta nadšenců rekonstruuje starou loď Gorch Fock I a Dornbluth jim k tomu vyrobil hodinky ve stylu námořních hodin: Je to limitka 75 kousků, třeba pak udělají stejný bez těch malůvek K tématu: mám rád ukazatel rezervy chodu. Viktore ty seš takový znalec - kdo vymyslel (začal) s tímhle číselníkem alá UN ?
Návštěvník Kamil Odesláno 27. června 2008 Nahlásit Odesláno 27. června 2008 Viktore ty seš takový znalec - kdo vymyslel (začal) s tímhle číselníkem alá UN ? No přece UN na svých námořních chronometrech.
Návštěvník YPO Odesláno 27. června 2008 Nahlásit Odesláno 27. června 2008 No přece UN na svých námořních chronometrech. ...... a to jsem chtěl slyšet ....... je to prostě pěkný - já si snad nějaký koupím
xlaque Odesláno 28. června 2008 Nahlásit Odesláno 28. června 2008 Nechcem rypať, ale UN začali až v roku 1846, no v Greenwichskom muzeu je veľa anglickych chronometrov zo 17. storočia s rovnakym rozloženim. Ale pokial bola reč len o naramkovych, tak som
Návštěvník Snow Odesláno 28. června 2008 Nahlásit Odesláno 28. června 2008 (upraveno) Určitě chronograph ( ještě jsem ho nikdy použil, ale líbí se mi ), datum považuji také za nezbytný, den v týdnu nepotřebuji a úplně je mi volný tourbillon, ukazatel moonphase a rezerva chodu . Edit A takhle bych si hodinky představoval, Alpiny zároveň spadají do mého příspěvku dream watch . Upraveno 28. června 2008 uživatelem Snow
Seamaster Odesláno 29. června 2008 Nahlásit Odesláno 29. června 2008 Ja to mam rad bez komplikaci, co bych povazoval za prinos by byla power reserve, ale nejak dumyslne skrty zobrazeni, aby to nerusilo na ciferniku, klidne zespodu na dynku pruhled, nebo nejak z boku...fantaziruju, ale trba uz to nekdo dela :-)
cody Odesláno 30. června 2008 Nahlásit Odesláno 30. června 2008 Libi se mi repetice a turbo, vlecna sekundovka a ratterperante (ci jak se to pise?) Kalendar a stopky mi cifernik delaji neprehledny V realu se spis tesim na akusticky alarm a rezervu chodu, coz jsem pohromade ve svem limitu neobjevil. Bez rezervy chodu se obejdu, takze nyni vede ALARM!
xlaque Odesláno 30. června 2008 Nahlásit Odesláno 30. června 2008 Rattrapante od francuzskeho rattraper- dobehnuť A za mna: turbo, repeticia- nechcem byť snob, perpetual calendar- to už je zaujimavejšie, ale ked kalendar, tak annual, chcel by som chrono s rattrapante, nejaky alarm, pri športovych oročna luneta, datumovka- nutnosť (!!!!), rezerva chodu- iba na Reversach ( ), k mesačnej faze om sa už vyjadril
cody Odesláno 1. července 2008 Nahlásit Odesláno 1. července 2008 Rattrapante od francuzskeho rattraper- dobehnuť Mam toho plnou hlavu a pekne jsem se sekl. Nemyslel jsem Rattrapante, ale Retrogradni (doufam ze to mam dobre) ukazatele - takhle vlevo mit hodiny a vpravo minuty. Jeee to bylo pane Hurych, to by bylo...
HB63 Odesláno 1. července 2008 Nahlásit Odesláno 1. července 2008 U většiny mých hodinek si vystačím s ukazatelem datumu takže bych přivítal velký datum.Líbí se mi retrográdní ukazatel datumu a třeba i ukazatel fází měsíce.
Honza49 Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Odesláno 2. července 2008 Mám jedny hodinky, na kterých není kromě 3 ručiček nic. Jsou to mé nejoblíbenější hodinky. Na datum nevidím, stařecká slepota , den v týdnu - vím který je.
Milil Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Odesláno 2. července 2008 (upraveno) turbo, repeticia- nechcem byť snob, perpetual calendar- to už je zaujimavejšie, ale ked kalendar, tak annual, chcel by som chrono s rattrapante, nejaky alarm, pri športovych oročna luneta, datumovka- nutnosť (!!!!), rezerva chodu- iba na Reversach ( ), k mesačnej faze om sa už vyjadril Tak teď v tom mám zmatek :-) Myslel jsem, že: - Annual calendar je funkce která zobrazí správně datum, nehledě na délku měsíce, ale neumí přestupné roky - Perpetual calendar je funkce která zobrazí správně datum, nehledě na délku měsíce a bere se v potaz i přestupný rok (je tedy lepší jak annual) Navíc ani jedno neříká co všechno na ciferníku bude. Klidně to může být jen datumovka s číslem dne. Teda takhle jsem si, až doteď, myslel, že to je Jenže podle podle toho jak jsi popsal své priority komplikací to vypadá, že je to jinak. Jak je to tedy správně? Upraveno 2. července 2008 uživatelem Milil
Návštěvník Kamil Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Odesláno 2. července 2008 (upraveno) Jak je to tedy správně? Tak, jak jsi to napsal, xlague v tom má zmatek. A annual calendar neumí správně přehodit datum z února na březen, musí se nařídit jednou ročně, proto "anuální". EDIT: Neplést si s anální! Upraveno 2. července 2008 uživatelem Kamil
Milil Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Odesláno 2. července 2008 Tak, jak jsi to napsal, xlague v tom má zmatek. A annual calendar neumí správně přehodit datum z února na březen, musí se nařídit jednou ročně, proto "anuální". EDIT: Neplést si s anální! S tím annuálním kalendářem jsem si jistej nebyl (oprávněně), takže dík za upřesnění. A anální komplikaci, to bych skutečně nerad
xlaque Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Odesláno 2. července 2008 Ja v tom nemam zmätok, ale myslel som to tak, že pri annual byva prehladnejši cifernik, aj ked existuje aj prehladne perpetualy ako napr Glashutte Senator
B.F.G. Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Odesláno 2. července 2008 Oblíbená (nejoblíbenější) komplikace je hlasitý tikot! Oblíbená podle mého osobního ratingu: Tourbillon, big date, perpetual calendar, repetice, rattrapante chronograph. Oblíbené i když zbytečné (tohle by byli největší favorti, i když bych absolutně nevěděl co s těmito komplikacemi dělat jiného, než na ně civět ): Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
J.F. Odesláno 2. července 2008 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2008 Při zakládání vlákna jsem opomněl napsat jaké komplikace bych nikdy nesnesl. Tedy: GMT (se jmény jakýchsi divných měst, kam neplánuji cestu) protože mě z důvodu v závorce sere. A dále "retrográdní" ukazatele čehokoli. Kruhový přirozený pohyb je krásný a myslím, že ani nezpůsobuje takové opotřebení, jako skákání zpátky. Smysl mechaniky je přeci v její trvalosti analogovém vyjádření, jeho věčném opakování dokola a dokola. Pro ostatní jsou digi.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se