Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No ... asi před měsícem se mi dostalo do ruky od známého CD nějakého "prodejce" s jeho nabídkou. Má snad všechny modely Breitling, IWC, Omega, atd. atd. Včetně srovnání s originálama. To je pokoukáníčko :axehead:

Jednotná cena 2200 Kč :)

Odesláno
Strojky B vychazeji ze standardni Ety, takze chronograf se 7750 ne, ale napr. Avenger Seawolf s 2824 ano.

Takze pokud uvidim otevrene pouzdro u B chronograf tak se da 7750 poznat? Nebo jejich vlastni upravy pri kompletaci zmeni nejak zasadne vzhled tak, ze mi to 7750 pripominat nebude?

Odesláno
Takze pokud uvidim otevrene pouzdro u B chronograf tak se da 7750 poznat? Nebo jejich vlastni upravy pri kompletaci zmeni nejak zasadne vzhled tak, ze mi to 7750 pripominat nebude?

Dá se to poznat. I strojek, kterej normálně nevidíš (je pod pevným dýnkem), je u B. krásně dekorovanej a je na první pohled vidět rozdíl mezi tímhle a strojkem nejnižšího grade. Na úpravy bych se nesoustředil, pokud tam reálně vůbec nějaké jsou..

Odesláno (upraveno)

Ačkoliv se nepovažuji za snoba, myslím si, že nosit fake luxusních hodinek je společensky nepřijatelné a asi bych s přihlédnutím k takové skutečnosti hodnotil i jejich majitele.

Zajímalo by mne ale zejména, zda mám jako neodborník vůbec v normálním života běhu, tj. při běžném společenském styku provázeném letmým neupřeným pohledem na ruku dotyčného příležitost takové hodinky rozpoznat, tj. bez jejich sundání a zkoumání pod lupou.

V opačném případě pak už bude záležet jen na psychologických úvahách, zda právě tato proti mně stojící osoba je či není natolik morálně pokleslá, aby si fake připnula.

Upraveno uživatelem Paullus
Odesláno (upraveno)

No rozpoznání obecně .... jak kdy a jak u čeho .....

spousta originálních chronographu má své kopie , ale často třeba místo stopek nahrazují dny v týdnu, měsíc a podobné náhražky, pak popie místo automatu do toho narvou skutečný chronograph, ale quartz

Pak je otázka zpracování , pouhým okem viditelné nepřesnosti, ručičky nelícují se stupnicemi na ciferníku atd.

Otázka morální poklesnosti bych asi nerozvádel, pokud by se zde nekdo chlubil super kouskem a třeba na srazu zdejších

"závysláků" se proláklo , že jde o fake, nevím.... nevím .... nechtěl bych být v jeho kůži, ale zrovna nedávno je mi kamarád pochlubil super koupí "panerek" a jakou z toho má radost a za dvojku prostě užasné . . .bla bla bla . . .upozornil jsem ho , že patrne je to výplod dálného východu . . přesto byl štastný a dál jsem ho raději netrýznil

Prostě se mu líbili na ruce a nic s ním nehne . . . dobrá , není to zrovna genius a v jeho práci s fake asi nikodo nevšimne, partne je ani nezařadí v jaké hladině by se pohybovaly originály

Takře moralku bych posuzoval asi podle společnosti ve které se fake na ruce objeví

Upraveno uživatelem PigyCZ
Odesláno

Včera jsem potkal u benzinky týpka v oktávce r.v. tak 2000. Na ruce měl BforB v bicoloru. Vypadal moc štramácky, takovej celej nóbl. Sklíčko se mu na hodinkách príma lesklo, celé to bylo tak cetkové. Spíš nerozumím lidem, kteří si koupí Oktávii TDI a na ruce nosí BforB za mega s polámaným turbem :D Vysvětlovat ani ptát se na hodinky jsem nechtěl, už od pohledu bylo jasné, že by nepochopil.

Odesláno
Včera jsem potkal u benzinky týpka v oktávce r.v. tak 2000. Na ruce měl BforB v bicoloru. Vypadal moc štramácky, takovej celej nóbl. Sklíčko se mu na hodinkách príma lesklo, celé to bylo tak cetkové. Spíš nerozumím lidem, kteří si koupí Oktávii TDI a na ruce nosí BforB za mega s polámaným turbem :D Vysvětlovat ani ptát se na hodinky jsem nechtěl, už od pohledu bylo jasné, že by nepochopil.

Dobře jsi udělal, tendle týpek co mu to v naftě táhne vod spodu by to ani nepochopil, možná by se zatetelil, kdybys mu je pochválil, to by si pak myslel, že dalšího napálil co si myslí že má hodinky za mega a je tak velkej King!

Odesláno (upraveno)
...... Takře moralku bych posuzoval asi podle společnosti ve které se fake na ruce objeví

Samozřejmě takhle jsem to měl na mysli; pokud uvidím na ruce zaflákané krvavými šupinami, kterou mi pouliční prodavač kaprů podává na Štědrý den odborně vykuchanou rybu, chronograf Vacheron Constantin Tour de l?lle, nebudu se pravostí těch hodinek až tak zabývat...

Upraveno uživatelem Paullus
Odesláno
Dobře jsi udělal, tendle týpek co mu to v naftě táhne vod spodu by to ani nepochopil, možná by se zatetelil, kdybys mu je pochválil, to by si pak myslel, že dalšího napálil co si myslí že má hodinky za mega a je tak velkej King!

Midlochu Midlochu to jsi si to tedy rozlil,já i Tara máme Octavie TDI

:thumbsdown_anim:

Odesláno

Ja mel moznost videt na cloveku fake (B-Navimetr) jednou. Poznal jsem to podle vahy hodinek, byli lehoucke. A podle tahu, ktery vypadal jak kdyz ho z plechu naohybal ucen 1 rocniku klempire. Kdyz jsem to dotycnemu rekl, vubec mu to nevadilo a nechapal co resim. Optal jsem se kde je koupil a sel se tam podivat. Ac se jedna o vyhlaseny Budejovicky bazar (mobily, autoradia apod.) v cikanske ctvrti, prodavac me mile prekvapil. Mel tam Breitlingu vice a kdyz videl ze na ne koukam hned mi je nabizel. Cena cca 2500kc. Zeptal jsem se ho zda jde o Breitling a on mi rekl ze ne, ty ze stoji mnohem vic, tohle ze je z Ciny. Kdyz jsem se zeptal zda vydrzi, rekl mi co bych chtel za ty prachy.... Prijemne me prekvapil, ac jsem pak byl byl za blba.

Odesláno (upraveno)

Ja vcera potkal troje Navitimery v letnanskym Tescu .. vsechny byly navleceny na takovejch "sampon" typech. Jedny bych hadal i za pravy - sklicko melo modrej odlesk a vypadaly asi tak 100x lip, nez ty dvoje, co jsem videl o par minut predtim. Je to desny..

Fascinuje me, ze spousta lidi je schopna napr. obdarovat rodice/pritelkyni replikou.. "Na, tati, tady jsem ti koupil Breitlingy." Nejak si nedovedu predstavit, ze bych svymu tatovi nebo manzelce koupil napodobeninu. Ted chci pro zenu Omegy Speedmastery (ty modry, co tu behaly) a taky na ne setrim.. Byt bych mohl vyrazne usetrit a koupit repliky..

OFFTOPIC

Mimochodem .. mne dneska Breitle spadly z policky na zem (z vysky 1,7 m na dlazbu). Shodil jsem je neopatrnou manipulaci. Malem jsem se pos*al :(. Ta rana byla naprosto strasna! Hodinky kupodivu prezily, nejsou ani skrable. Spis to odnesla spona na gumovem pasku, ktera prestala zavirat. Uz jsem ji opravil, ale vztek mam porad. Jen doufam, ze hodinky pujdou dal a nezblaznej se :). Dal bych si par facek..

Upraveno uživatelem DaDriva
  • Po letech...
Návštěvník brequet
Odesláno

Je docela zajímavé,když jedete "sockou" MHD v Praze a podíváte se na některé exoty,které vypadají jako houmlesáci a mají na ruce B-čka.

Dost mě to vadí a nosit k nim na ruce ceduli,že je to "echt" také.

Nezbývá nic jiného,než se na to vykašlat a nevšímat si toho.

To samé v pražské tržnici v Holešovicích,kde je k vidění snad vše,od Tagů,přes Panerai,IWC a B-čka,za cenu cca 1500.- Kč,faktem je,že některé vypadají docela dobře z dálky a chronograf nahrazují den v týdnu,měsíc a já nevím,co všechno.

Jen jednou jsem viděl opravdu dobrou kopii Tagů-Carrera s Etou 7750,i s AR a fakt dobrou.Jsou prý k sehnání za cca 12 000.-Kč.

Já si raději koupím "echt" Certiny s Valgrangesem / větší ETA 7750 / , nic neřeším a mám radost,že je mám.

Alespoň těhle kopií moc není,jestli vůbec jsou a zatím je nemají ani asiati,ani houmlesáci.

• po 2 týdnech...
Odesláno

no zajimava diskuze ale sahnete si do duse a reknete ze si kupujete vse origo nechci hajit nikoho co prodava nebo nosi kopie becek ale svet je takovy delaji se kopie nahradnich dilu na auta a kupujou se delaj se hodinky a kupujou se ,obleceni a kupuje se ,dnes se delaji takove kopky ze je ani nepoznate kde je poptavka tam je i nabidka.

Odesláno

no zajimava diskuze ale sahnete si do duse a reknete ze si kupujete vse origo

Sahám si do duše a můžu říct upřímně, že ano. Stačí se držet jednoduchého pravidla: Když nemáš na to co chceš, kup si levnější alternativu. Nikoliv padělek.

Nemáš na Mercedes? Kup si Fiat. Nemáš na svetr Lecoste? Kup si svetr... já nevím kde ... třeba u Pietro Filipi. Nemáš na Rolex, kup si Seiko. Nemáš na vilu? Pronajmi si byt atd.

Jo a ty se ddalfe prosím snaž používat interpunkci a kapitálky. Najít kde v tvých příspěvcích končí věta a začíná další je docela obtížné.

A nevytahuj 4 roky stará témata :)

Odesláno

no zajimava diskuze ale sahnete si do duse a reknete ze si kupujete vse origo nechci hajit nikoho co prodava nebo nosi kopie becek ale svet je takovy delaji se kopie nahradnich dilu na auta a kupujou se delaj se hodinky a kupujou se ,obleceni a kupuje se ,dnes se delaji takove kopky ze je ani nepoznate kde je poptavka tam je i nabidka.

Kopie náhradních dílů? není trochu rozdíl srovnávat padělek, fejk a pod s druhovýrobou nebo aftermarketem? sakra srovnávej srovnatelné...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...