Přejít na obsah

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
to hciq: Noo, to je dost dobrý. Za sebe bych vypustil velké číslice 7, 9, 11 a naopak přidal ty minutový 40, 50 po obvodu. Šel by udělat takovýto obrázek pro představu?

bude to prázdný.....vyzkoušeno. Něco tam totiž musí být. No a díru pro vrtící se setrvačku tam dávat nechci, a nebo třeba asi nějak takto

post-817-1217760975.jpeg

post-817-1217761550.jpeg

Upraveno uživatelem hciq
Návštěvník Kamil
Odesláno

Pořád ještě by se mi líbila nestejná velikost těch ukazatelů. Aby se dalo pořádně přečíst datum a rezerva chodu může být menší. Vyvážil bych to nápisem na číselníku.

Odesláno

Ten poslední návrh je teda masakr, být to finální verze, tak posílám zálohu :smile_anim: Ještě zrušit minutový index 40/50 a bude to dokonalé, vpravo název, čísla, info o rezervě, datu a vlevo pouze strohé čáry a kružnice. Fakt se mi to líbí.

Odesláno

Vím, že jsem tu nový a nemám do toho moc co kecat, ale souhlasím s Phoenixem. Ty číslice bych tam nechal, ale to je jen můj subjektivní názor. To je vše!

Odesláno

Zatím jsem stále dumal jestli se přihlásit mezi zájemce o MOIMO či nikoli, ale s touhle variantou bych měl jasno - tedy, ne :) Tohle by se mi asi hodně rychle okoukalo. Mě se nelíbí takto hodně zvýrazněné komplikace, velké indexy, nápisy na křivce. Spíš jsem pro vzhled kdy méně znamená více, ale to "méně" je přivedeno nějakými detaily k dokonalosti.

Jestli teda můžu, ač zatím nemám zájem - co třeba ručičky komplikací schovat pod ciferník a zobrazovat jen jejich konce ve výřezu? Na (dejme tomu tmavém) ciferníku by tedy byly u retrograde světlá čísla u nich výřez s tmavým podkladem a bílou ručkou. Nestálo by to za úvahu?

Víc by se mi zkrátka zamlouvaly hodinky které by byly vyjímečné svým zpracováním a dejme tomu kalibrem než jejich divokým vzhledem.

Odesláno

Za me tedy palec dolu. Je tam toho proste moc, vim ze me tady ostatni ukamenuji, ale prece jen, co to retrogradni datum vypustit. A mozna by nebylo spatne dat korunku na pozici "4" a ukazatel rezervy by sel potom na pozici "6".

Odesláno (upraveno)
Líbí se mi všechny návrhy. Nejvíce asi ten úplně první (velká čísla, šedý číselník).

Jo a vůbec by mi nevadilo, kdyby hodinky neměly vteřinovku.

Tak za mě by vteřinovku určitě měly mít!

Upraveno uživatelem lib
Odesláno

V základu dobré. Ale také bych tam nemusel mít ty doslovné nápisy Retrograde Date a Power Reserve. Co kdyby se tyto dva nápisy nahradily slovy Mobilis (nad jedním subciferníčkem) a Mobili (nad druhým). Předložka In by se zakomponovala někam mezi...

Anebo to nechat jak je to v návrhu, ale nápis Mobilis in Mobili umístit (kvůli vyváženosti) na opačný obvod ciferníku zhruba mezi pozicí 7 a 11...? (To měl asi na mysli už Kamil...?)

Odesláno
Líbí se mi všechny návrhy. Nejvíce asi ten úplně první (velká čísla, šedý číselník).

Jo a vůbec by mi nevadilo, kdyby hodinky neměly vteřinovku.

Znovu jsem ty návrhy prohlížel. Ano. Také se mi nejvíc líbí ten úplně první návrh. Šedý. Ale zkusil bych to bez těch velkých čísel. Místo nich nápis Mobilis in Mobili (jak jsem už psal výše). Na vteřinovce také netrvám.

Odesláno (upraveno)

Tedy za mě - líbí se mi to moc!

Asi nejvíce se mi líbí ten první, šedý návrh - jen tu šedou bych směřoval více do světle smetanovo-šedé. Velké číslice zmenšit o třetinu a za mě se ještě zamyslet nad retrograde date...aby to nebylo přepláclé. Tady bych hodně zauvažoval o návrhu, co padl výše - u retrograde nechat čouhat jen koneček (jde-li) a čísla poněkud zvětšit. Rezervu asi nechat tak jak je, její posunutí je zřejmě ještě možné.

Nápisy u komplikací bych udělal poloviční, mobilis in mobili by tak mohlo být na stejném místě a opticky by název nezanikl - byla by tak zachována přehlednost.

Edit - vteřinovka nutná :-)

Upraveno uživatelem Alessio
Odesláno (upraveno)

Předposlední obrázek je pro mne správný směr... jen bych se přimlouval za odstranění nápisů "power r." a "retrograde date" ... Pokud tam má být tolik ruček tak minimalizovat jakékoliv nápisy na číselníku!!!!!

Namísto té barvy "vanila" bych volil barvu která se objevila na první verzi... tzn. šedivou... S šedivou se dostaneme zpět k obrázkům ilustrujícím J. Verna .)

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno

Já musím bohužel z projektu odstoupit, protože se to designem dostalo přece jen jinam, než byly moje představy. Možná, že hotový budou parádní a já si to jen nedokážu v této fázi představit. Tak pak se, pokud třeba někdo z projektu na poslední chvíli odstoupí, pokusím nějakej kousek z "B" kategorie zakoupit. :)

Odesláno (upraveno)

Za mě palec nahoru - první vlaštovka, po tom, co vypadlo pouzdro V5 už to vypadalo beznadějně (viz moje pesimistický řeči) - super hciq! Mám radost, že jste zvolili stroj s retrográdním datumem a rezervou chodu - snad mi čtete myšlenky ! Je to automat?

Takže:

Zvětšil bych datum na úkor rezervy chodu

Co zkusit jednoručky? Nejlépe 24 hodinový? - na nautilu by se hodily.

Asi bych nějak doplnil čísla hodin, aby to bylo čitelnější - nejlépe těch 7,9,11, ale dopnil bych 40 a 50. Klidně římsky, ale nejlepší arabsky a svisle, jak to má hciq, ale ne ten ozdobný font. ta prázdná strana na 9 chce vyplnit - a otvor bych fakt zamáznul.

ale určitě bych otočil 20, 30, 40 a power reserve, tak , jak čteme - luneta není otočná.

moc se mi nelíbí směs jazyků - co na to jít latinsky?

Ještě něco - co to znamená mobilis in mobili? Pohyblibé v pohyblivém? To je pro tenhle statický kus velmi prázdný slogan, buď ať se to opravdu pohybuje, nebo změňme název.

Upraveno uživatelem cigi

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...