Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Dobry vecer vsem. Doufam, ze projekt dotahnete do konce, ja se ho bohuzel nezucastnim ackoli bych mooooc chtel, ale bohuzel veskere finance mi ted odcerpava rekonstrukce (nekonecna) bytu. Jinak jsem rad ze tady opet vidim stare dobre (ted jsem chtel rict tvare, ale to asi ne) nicky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Cybere občas by to chtělo trochu číst a přemýšlet než něco napíšeš.

1) pouzdra z Číny nebudou

2) pískovaný pouzdro ti nikdo asi nevyrobí bez toho aby se na tebe díval jako na naprostýho magora. Na pískovanej povrch nerezu kejchneš a je poškrábanej

3) průměr jsem upravil na 44 mm už na začátku

atd. atd. ani mne to už nebaví dál pokračovat. Takže mi nezbejvá než ti popřát vše nejlepší s tvejma brutál černejma Phantomama. Jen až se budeš chlubit a bude určitě s čím, tak se pochlub taky s cenou.

Četl a přemýšlel jsem celý týden. Myslím, že je šumafuk jestli budete dělat hodinek 99, nebo s mými 100. Dokonce je i jedno jaké by měly mít čísílko vyškrábnuté na dýnku. Chci zajímavé hodinky třeba i bez čísílka, ne zajímavé čísílko na nudných hodinkách. Nenapsal jsem že budou z Číny, ale že já osobně ,nechci pouzdro z Číny u hodinek za dvacku. Kartáčovaný pouzdro je ta nejobyčejnější úprava, a tu nechci. Podobných nudných kartáčovaných nebo leštěných pouzder je na netu spousty. Pískovaný chci právě pro tu exkluzivitu, a jak jsem psal, u hodinek "brutal" mi bude buřt, jestli chytnou nějaký škrábanec. Nevím proč by se na mě někdo měl dívat jak na magora. Díváš se Ty na klienty Fortisu jako na magory? Jinak díky za přání, ale myslím, že po přečtení tohoto příspěvku se chlubit nebudu i kdybych ty Phantomy dotáhnul do finale ( neudělal jsem to doteď ani u jedněch hodinek, a po Tvém příspěvku to neudělám ani tentokrát ). O ceně má cenu diskutovat, až nad konkrétním výrobkem. Alespoň podle mě. Zatím jsem na začátku, takže uvidím. Limity mám pružné, tak uvidím.

Každopádně Vám držím palce, a myslím to tak jak to říkám. Myslím, že obrovským úspěchem bude už to, když se zájemci sjednotí, a nebudou prosazovat jenom svoje názory ( korunka je vždycky vpravo, a basta tak to bude...), a pokud se to podaří vyrobit tak to bude úspěch dvojnásobný. Držím palce!

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři

Pro ostatní, účast v hlasování je podmíněna zasláním SZ s nějakým vaším emailem. na ten posílám 3d pouzdra a vy hlasujete. Je mi jedno jestli do vlákna nebo SZ. Což třeba Cyber do té doby než odstoupil z projektu ani neudělal. Ještě mi chybí email od mnovace, HonzaS, a Onion. Takže pokud chcete zaslat data, tak mi ten email hoďte do SZ. Jinak znova pro ostatní, směrodatné je to co přijde na váš email. Ty obrázky na začátku jsou jen takový iniciační.

No SZ jsem neposlal, protože jsem o tom celou dobu přemýšlel. Nejsem z lidí, kteří by půlroku o něčem diskutovali, aby pak na poslední chvíli ucukli. Chtěl jsem mít jasno už od začátku, čekal jsem týden kam se to posune. Po týdnu už jasno mám. Nikdy jsem o ničem nehlasoval, tak nevím proč Tě tak pohoršilo to, že jsem neposílal SZ. No nic, to jen tak na okraj.

Odkaz ke komentáři

Tak to je doufám samozřejmé, že pokud se dohodneme např. na tom PVD Unitasu, tak že bude dýnko s průhledem. Jinak by to byly vyhozené peníze. Může se ale stát, že se PVD upravený či jinak zdobený kalibr ukáže jako příliš drahý, a potom bych v rámci úspor hlasoval pro kalibr neupravený a dýnko ocelové. Ale tu myšlenku PVD kalibru bych nerad opouštěl...

Technicky vzato, je PVD kalibr k něčemu v reálu dobrý? Pokud ne, osobně bych na to raději zapomněl. Esteticky mi to žádnou přidanou hodnotu nedává.

Ještě bude celkem dost příležitostí zvyšovat náklady.

Odkaz ke komentáři

Samozřejmě, že technicky vzato, PVD kalibr užitnou hodnotu hodinek nijak nezvyšuje. Ale tu estetickou ano. Vypadá to dobře a je to něco nového, co se běžně nevidí. A myslím, že o to nám tady většinou jde - mít hodinky, jaké se prostě běžně nevidí a nekoupí...

Mimochodem, když už se hlasovalo o tom dýnku, tak bych možná dal ještě jednou, transparentně, hlasovat o pouzdru. Většina lidí, včetně mne, zde původně odmítala soudek, ale možná by stálo zato, to ještě jednou zvážit a odhlasovat. Čím déle si totiž prohlížím návrhy , tím více se mi zamlouvá varianta V3. Pro odolné, užitkové a neobvyklé hodinky se mi začíná jevit jako ideální.

A vůbec, myslím, že by to chtělo postupovat systematicky, a každý krok nechat odhlasovat. Tím se dle mého názoru nejlépe předejde planým a nikam nevedoucím diskusím.

Odkaz ke komentáři

Poslal jsem včera SZ i s mailem a nic... Rád bych si prohlédnul pouzdro a eventuelně se přidal. Prozatím se mi to líbí. Zatím nehlasuji o pouzdru, protože nevím, jestli se přidám, ale Unitas si zaslouží aby na něho bylo vidět.

odesláno dnes :D

Odkaz ke komentáři

Tak to je doufám samozřejmé, že pokud se dohodneme např. na tom PVD Unitasu, tak že bude dýnko s průhledem. Jinak by to byly vyhozené peníze. Může se ale stát, že se PVD upravený či jinak zdobený kalibr ukáže jako příliš drahý, a potom bych v rámci úspor hlasoval pro kalibr neupravený a dýnko ocelové. Ale tu myšlenku PVD kalibru bych nerad opouštěl...

No, toď otázka, jestli Unitas nestojí za to, aby byl vidět i nezdobený... Ale dýnko je asi možné mít ve dvou alternativních verzí. Myslím, že v téhle fázi vývoje to není podstatné.

Odkaz ke komentáři

takže zatím předběžné výsledky (Honzu49 jsem už nestihl)

prosím o případné korekce

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Mám dotazy, než budu hlasovat.

1. Je vroubkovaná luneta otáčecí?

2. Jakou funkci kromě indexů hodin mají šroubky v lunetě?

3. Jsou ty nožky u V5 tuším kloubové, nebo je to vybrání pro ochranu korunky?

Omlouvám se, ale musím bohužel trvat na čísle 11. Na rozdíl od cybera je mi vlastně buřt, co to bude, jen když se mi to bude líbit, budu na to mít a když to bude jedenáctka !! :D :D Musím ovšem připustit, že cyber má kromě té 11 zatím naprosto přesvědčivé argumenty, ví, o čem mluví, odvedl poctivou práci, já bych mu naslouchal.

Odkaz ke komentáři

Mám dotazy, než budu hlasovat.

1. Je vroubkovaná luneta otáčecí?

2. Jakou funkci kromě indexů hodin mají šroubky v lunetě?

3. Jsou ty nožky u V5 tuším kloubové, nebo je to vybrání pro ochranu korunky?

Omlouvám se, ale musím bohužel trvat na čísle 11. Na rozdíl od cybera je mi vlastně buřt, co to bude, jen když se mi to bude líbit, budu na to mít a když to bude jedenáctka !! :D :D Musím ovšem připustit, že cyber má kromě té 11 zatím naprosto přesvědčivé argumenty, ví, o čem mluví, odvedl poctivou práci, já bych mu naslouchal.

1. není, ale může být. Obávám se však vzrůstajících výrobních kroku a také nárůstu ceny (možno nacenit)

2. drží ji, ...pokud bude výsledek bez šroubů bude luneta šroubovací. Oddělení vlastního pouzdra od lunety je dáno zvolenou technologií výroby.

3. vybrání pro ochranu korunky a taková malá frajeřinka

Jasně cyber vymyslel MOiMO klobouk dolů trefil do černýho (já se s tím trápil a prdlajs vymyslel), jenže to taky pěkně zkomplikoval tím černým strojem a já nejsem pro cyberpunkový černý monstra s modře svítícíma indexama. Takovejch úletů je na netu mraky. Já mám rád 20 000 mil pod mořem a to je hlavně o Mobilis in Mobili. Chci udělat moderní, podstivě kvalitní hodinky s nádechem nostalgie retofuturistických představ kapitána Nema. Tak a je to venku. Jsem zvědavej kolik lidí hodí zpátečku. :wacko:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
Chci udělat moderní, podstivě kvalitní hodinky s nádechem nostalgie retofuturistických představ kapitána Nema.

....začínáš mě trochu děsit :), ale počkám si na víc než jenom pouzdro

Odkaz ke komentáři

Myslím, že luneta by měla být otáčecí. Jinak je to pouhá nefunkční manýra. A když tím pádem zmizí ty šrouby, tím lépe.

lunetou tady myslím to co drží sklo, jako ta naklapávací obroučka u starejch hodinek v který je vsazený plastový sklo, žádná manýra jen jiný tech. řešení

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...