Přejít na obsah

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Sleduji z povzdálí a přemýšlím, jestli se zúčastnit. Zpočátku jsem o tom uvažoval, ale čím dál víc se to odvrací od původního záměru. Pokud měl kapitán Nemo na Nautilu nějaké hodinky, tak to byl především jednoduchý, spolehlivý a přesný chronometr, použitelný k navigaci. Jiný smysl hodinky na jeho ponorce neměly. Takže by měl maximálně kapesní hodinky. Navíc nesymetrické umístění ciferníčků by mě štvalo. Pokud jde o heslo Mobilis in mobili, tak to kapitán Nemo taky vysvětlil jasně a jednoznačně. Znamená Pohyblivý (Nautilus, stroj s nevyčerpatelným zdrojem energie) v pohyblivém živlu (vodě, moři). Rozhodně to nemělo žádný vztah k hodinkám. Nemo se vzdal jakéhokoliv styku s lidmi, nepodléhal žádnému admirálovi a byl neomezeným pánem na své ponorce, takže určitě nepotřeboval výstřední hodinky vhodné k machrování. :) Pokud Hciq navrhne kapesní chronometr s Unitasem, tož to ja. Ale to by asi nesehnal dostatek zájemců. Tak uvidím, co z toho nakonec bude.

Hodinky ze Star Treku nejsou špatný nápad, akorát nevím, jak by měly vypadat. Trikodér nechci a jediné hodinky, na které si pamatuji, měla cpt Janeway na Voyageru a to byly nějaké zreplikované historické cibule. Ale pěkné. Ve Star Treku nekoukali na hodiny, ale ptali se "Počítači, kolik je hodin?". A takový kalibr zatím nikdo nevymyslel :)

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já také razil teorii o tom, že retrograde date tam nepatří.... bral jsem power reserve, protože i ten stroj (jakýkoliv z knih Verna..nebazíruju na ponorce cap. Nemo... jde mi o designovku ala Verne) potřeboval ukazatel energie...:) retrograde date mi tam nesedí... ale mám pocit, že se tam líbí většině... sám bych ho oželel... :)

Odesláno (upraveno)

Kdyby bylo po mém, tak ciferník bude mít nesoustředné šrafofování (technologií libovolnou), ručky ve stylu které již HCIQ ukázal, power reserve bez nápisů "power reserve", celková barva šedivá, jediný nápis Mibilis in Mobili a je to :)

prostě to by dle mého skromného názoru zapadalo do designu ala Verne ... jediná odlišná barvička by bylo to červené políčko u power reserve...

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno

Vidím to podobně. Power Reserve je užitečná funkce, kterou uvítám. Retrograde Date tam můžu mít, ale mohu se bez něj i obejít. Na druhou stranu, pokud ten kalibr tuhle funkci má, tak by bylo škoda ji zazdít...

Odesláno
  Onion napsal:
Kdyby bylo po mém, tak ciferník bude mít nesoustředné šrafofování (technologií libovolnou), ručky ve stylu které již HCIQ ukázal, power reserve bez nápisů "power reserve", celková barva šedivá, jediný nápis Mibilis in Mobili a je to :)

prostě to by dle mého skromného názoru zapadalo do designu ala Verne ... jediná odlišná barvička by bylo to červené políčko u power reserve...

To nezní zle ... Zvládnul by někdo vytvořit rychlej grafickej návrh?!?
Odesláno

Poprosme HCIQ... to je zdejší "tvořitel" :) Máme tady jednu myšlenku... když jí HVIQ udělá a jako kontra návrh představí svou.... bude co porovnávat,bude o čem diskutovat :)

Návštěvník Kamil
Odesláno
  Onion napsal:
... když jí HVIQ udělá a jako kontra návrh představí svou....

A kdy se nakazil?

Odesláno
  Onion napsal:
Poprosme HCIQ... to je zdejší "tvořitel" :) Máme tady jednu myšlenku... když jí HVIQ udělá a jako kontra návrh představí svou.... bude co porovnávat,bude o čem diskutovat :)

Tak, tak, chce to videt vedle sebe.

Odesláno
  Baker napsal:
Tak, tak, chce to videt vedle sebe.

Přesně tak. Chtělo by to dva nebo tři alternativní návrhy a pak je možno konstruktivně diskutovat nebo hlasovat.

Odesláno

Tak jeden jsme tady dali dohromady společně.... ciferník bude mít nesoustředné šrafofování (technologií libovolnou), ručky ve stylu které již HCIQ ukázal, power reserve bez nápisů "power reserve", celková barva šedivá, jediný nápis Mibilis in Mobili, jediná odlišná barvička by bylo to červené políčko u power reserve...

Jaké jsou další dva? .)

Odesláno
  Onion napsal:
Jaké jsou další dva? .)

Tak rozhodně bych jeden nechal zcela v režii HCIQ a ten třetí může být jakási syntéza či kompromis...

Odesláno
  Baker napsal:
Moje slova Onione.

Tak to já se za retrograde datumovku rozhodně stavím. Když to ten stroj umí, ať to tam je! Určitě hezčí než okýnko. Nemusí být přece vůbec nápadná. V normálním životě datumovku využiju. A na dovolené většinou i den v týdnu.

Odesláno

Ja som tiež za ten dátum. Retrográde mám rád. On sa dá určite spraviť aj nejako nenápadnejšie, aby tak nedráždil odporcov. Ale mne sa kľudne páči aj v tej podobe, ako ju predstavil Hciq v prvom návrhu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...