Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Takže tabulka jak to vypadá k dnešku. Jestli jsem něco domrvil pište. Totiž někteří neposlali SZ a psali to různě, takže jsem se mohl někde seknout. Teď už nemám čas to znova celý znova kontrolovat

Já bych chtěl V5, jak jsem už dříve napsal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

lib: Líbí se mi tvá extatická ujetost na přesných statistikách i tvůj přístup k nim. :)

Mám návrh, co kdybychom využili dělby práce? hciq by se plně věnoval hodinkám a statistiky by vedl lib. Měli bychom tak mnohem větší přehled.

Vznáším toto jako návrh na hlasování a současně se ptám kdo se ujme statistiky tohoto hlasování? :)

Odkaz ke komentáři

Ach jo! :thumbsdown_anim:

Tak polopatě:

Systém odrážející pravděpodobnost úspěchu variant a zájem / preference členů mohl vypadat např. takto:

Člen XY:

Varianta A - Estetické / technické preference ... 40% ; pravděpodobnost, že zmobilizuje 20.000 +/-20% ... 98%

Výsledný hlas: 0,4 x 0,98 = 0,392 hlasu pro A

Varianta B - Estetické / technické preference ... 90%; pravděpodobnost, že zmobilizuje 40.000 +/-20% ... 70%

Výsledný hlas: 0,9 x 0,7 = 0,63 hlasu pro B

To jen zjednodušeně, protože by to samozřejmě mělo být dále rozvinuto do jednotlivých podvariant.

Howgh :crybaby:

Spolkni prášek!

Odkaz ke komentáři

K těm novým návrhům:

Líbí se mi: nápis Mobilis in Mobili umístěný nalevo mezi 9 a 11. Ale to je tak všechno.

Nelíbí se mi: zejména to, jak dírka :) pro ručky zasahuje do prostoru pro datum. To je vážně nutné?

Dále se mi nelíbí, jak je na tom jednom návrhu index 12 umístěn mimostředně.

Power reserve mi nevadí, ale provedení na prvních návrzích je mnohem hezčí. Více se mi hodí k Nautilu.

Celkově jsem zarmoucen, ale věřím, že se to zlepší a budu moci zase jásat :)

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

lib je statistický čaroděj.... věnujme se hodinkám a neřešmě jestli varianta B dostala 65% nebo 68 % podporu... to je pro hnidopichy .)

Hele, vždyť jsem psal, že se zdá, že hciq ví, co dělá; ha-há. :thumbsup_anim:

Tou statistikou jsem naznačoval, že nám jen dává příležitost se vykecat a pocit, že něco můžeme ovlivnit. To je důležitý, ne?

Mně je jasný, že statisticky by vznikly hodinky / kompromis, kterej nikomu nevadí, ale ani moc nenadchne.

Takže, hciq, jen tak dál na nás.

Jo, nejseš náhodou ženská? Dost mi to připomíná manželku. Ta mi taky někdy dává pocit, že mám na něco vliv. A když si to pak srovnám statisticky ..... :sad01_anim:

Odkaz ke komentáři

Osobní připomínka k dizajnu. Na Nautilu bylo všude mraky budíků. Technicistní dizajn se sendvičem může sice někomu chutnat módně (Hublot und Sone), ovšem v duchu technické revoluce k hodinkám spolu s ciferníčky patří. Otázkou je, jestli jít cestou retro dizajnu, nebo cestou inspirace. Pokud by měl mít Nemo v kapse jednoduché cibule, tak by byl asi dost vytočenej po prvním vejletu pod vodou. Imho se girlošování k humoláckým hodinkám spíš nehodí.

Odkaz ke komentáři

Osobně se mě nejvíc oslovuje varianta IV (2.řada vpravo) z hciqovo studií korunky na 4. Včera jsem si (primitivně) upravil sken kalibru a vyšlo mi z toho cosi podobného (viz přiložený obr.) - jen s korunkou až na půl páté, to abych dostal datovou stupnici do osy pouzdra a mohl využít překryt její osičky pro číslici 3. Stupnice rezervy pak vyjde vlevo od 6, ale dá se s ní dobře graficky spojit. Výhodou takových seskupení je značné odlehčení přetížené právé strany (datum, rezerva, korunka) do úhlopříčky pouzdra. Proto bych byl i pro další zvětšení poloměru datové stupnice směrem ke středu číselníku.

Ohledně celkového vzhledu hodinek - prvoplánově by podle mého názoru měl být výrazný základní hodinový/minutový číselník (a proto mi tam i víc sedí standardní orientační číslice). Ony dvě komplikace bych viděl jako záměrně méně nápadné, působící až jako druhá (zneklidňující :cool02: ) informace, že to na co se dívám, zas až tak běžné není...

To hciq: pokud by se Ti chtělo ještě do jedné vizualizace v černo-šedé mutaci, budu rád.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

...

Korunku bych na pozici 4 nedával, dal bych ji na 6.

...

To by mohlo být docela zajímavé řešení. Nápis Mobilis in Mobili by se potom posunul někam mezi desátou a druhou hodinu. Mohl by zůstat do oblouku (pak by předložka IN zaujímala pozici 12) nebo by se mohl umístit i vodorovně, třeba na nějakém "přinýtovaném" štítku do míst, kde obykle bývá značka hodinek. Tím by se dosáhlo asi nejvíce symetrického rozložení všech prvků. Já nevím jak vy, ale já mám symetrii na hodinkách docela rád...

Odkaz ke komentáři

Osobně se mě nejvíc oslovuje varianta IV (2.řada vpravo) z hciqovo studií korunky na 4. Včera jsem si (primitivně) upravil sken kalibru a vyšlo mi z toho cosi podobného (viz přiložený obr.) - jen s korunkou až na půl páté, to abych dostal datovou stupnici do osy pouzdra a mohl využít překryt její osičky pro číslici 3. Stupnice rezervy pak vyjde vlevo od 6, ale dá se s ní dobře graficky spojit. Výhodou takových seskupení je značné odlehčení přetížené právé strany (datum, rezerva, korunka) do úhlopříčky pouzdra. Proto bych byl i pro další zvětšení poloměru datové stupnice směrem ke středu číselníku.

Ohledně celkového vzhledu hodinek - prvoplánově by podle mého názoru měl být výrazný základní hodinový/minutový číselník (a proto mi tam i víc sedí standardní orientační číslice). Ony dvě komplikace bych viděl jako záměrně méně nápadné, působící až jako druhá (zneklidňující :cool02: ) informace, že to na co se dívám, zas až tak běžné není...

To hciq: pokud by se Ti chtělo ještě do jedné vizualizace v černo-šedé mutaci, budu rád.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Tak toto se mně osobně líbí víc než čísla 7, 9, 11.

Odkaz ke komentáři

Umístění korunky jsem neuměl posoudit. Líbila se mi ta symetrie.

Před chvílí jsem také propagoval symetrii, ale tahle symetrie čtyř číslic mi už trochu připomíná papírové školní hodiny pro prvňáčky...

Odkaz ke komentáři

Před chvílí jsem také propagoval symetrii, ale tahle symetrie čtyř číslic mi už trochu připomíná papírové školní hodiny pro prvňáčky...

Jak už jsem jenou nebo dvakrát uvedl: Neber to vážně. hciq už to vyřešil a nás tady nechává jen tak kecat. :thumbsup_anim:

Hurá!

Upraveno uživatelem lib
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...