Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Jo, to se mi zase začíná líbit! To je přesně ono.

(Ale není ten věčný kalendář trochu sci-fi? Alespoň tedy za ty peníze, o kterých jsme se tu bavili?)

ano, ten věčný kalendář je to za tyto peníze sci-fi. Já to taky nabízel jako opravdu speciální možnost, když už jsme se začali bavit o vlastních nástavbách. Ten centrální datum je ale reálný, v té ceně, která je tu vyhozena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jasně. Kolik korun navíc by tedy znamenala tahla nástavba, přibližně?

prosím tě... to se takto vážně nedá říct, poradím ti jen..zprůměruj si ceny IWC Da Vinci a třeba Citizen Campanola, někde tady to asi bude.

Odkaz ke komentáři

.....

-nepouštěl bych se do žádných kalibrů s komplikací (možná příště)

-neuvažoval bych o chronografu

-vyladil bych do maxima něco z ověřených strojů (max. mikroregulace) centrální vteřinovka, je jedno jestli automat nebo manuál

....

-první pokusy s výrobou mohou stejně začít nejdřív v září (takže asi pod stromeček)

-máme tedy cca 2 měsíce na přípravu.....

Puvodni napad jsem povazoval za brilantni, originalita, kvalita a hlavne sance na to ze se to povede. Jsme na strane 40 a dovolil bych si podotknout ze od strany tri jsme se moc nepohnuli. Je mi jasne ze vytvorit neco takoveho jako je originalni limitovana serie hodinek neni zadna prdel a proto si myslim ze si to trochu komplikujes. Puvodni zadani se zdalo byt nejpruchodnejsi. Cim vic vyfikundaci tim spis tu budou lidi co jim urcite "vychytavky" nemusi sedet -viz slavna retrogradni data a podobne. Ted tu bylo hodne lidi naladenejch na ten Technotajm a kdyz to nevyslo tak je tu zklamani a ozyvaji se hlasy "pockame si napriste". Chceme-li aby se to opravdu nekam dohrabalo musi to byt co nejpruchodnejsi - cenove, esteticky i technologicky. Fantazmagorizovani o nejakejch vecnejch kalendarich, chlapi, je to nase prvni limitka od piky a neni zastitena nejakym vyrobcem kterej by na tom mel ekonomickej zajem aby se to dotahlo. Jsou tu lidi co maj opravdu prehled a vedi co se na jakym foru ve svete podarilo dotahnout a za jakech obtizi. Nechcete napred nazbirat zkusenosti na necem jednodussim? Podivejte ani nakupovat strojky neni takova sranda jak se puvodne myslelo, ze?

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři

Vyborne zodpovezeno hciq! Kam se hrabe Prim! :whistle:

chlapi, já fakt jinak nemohu a taky to vlastně nevím, a plácnout nějakou cenu vycucanou s prstu je trochu velká nezodpovědnost. Pokud bude mít někdo opravdu vážný zájem, tak je to možné vypočítat vcelku dost přesně. Jenže to vyžaduje navrhnout konstrukci té nástavby,určit počet dílů, technologický postup výroby,návrh ciferníku atd. atd. a následně to všechno nacenit. Myslím, že my máme hodně své práce+práci s touto limitkou. Takže věnovat tomu několik dní intenzivní práce, jen proto, že to někoho jen tak mezi řečí zajímá mi nepříjde zrovna moudré. Tím jsem se fakt nechtěl nikoho dotknout, jen ukazuji jaká je realita. A ještě na konec, určitě nepočítejte s tím, že by tato nástavba mohla stát podobně jako tyto naše hodinky. U centrální data už cenu máme....Unitas+nástavba+montáž se vejde do ceny Technotime.

Odkaz ke komentáři

Puvodni napad jsem povazoval za brilantni, originalita, kvalita a hlavne sance na to ze se to povede. Jsme na strane 40 a dovolil bych si podotknout ze od strany tri jsme se moc nepohnuli. Je mi jasne ze vytvorit neco takoveho jako je originalni limitovana serie hodinek neni zadna prdel a proto si myslim ze si to trochu komplikujes. Puvodni zadani se zdalo byt nejpruchodnejsi. Cim vic vyfikundaci tim spis tu budou lidi co jim urcite "vychytavky" nemusi sedet -viz slavna retrogradni data a podobne. Ted tu bylo hodne lidi naladenejch na ten Technotajm a kdyz to nevyslo tak je tu zklamani a ozyvaji se hlasy "pockame si napriste". Chceme-li aby se to opravdu nekam dohrabalo musi to byt co nejpruchodnejsi - cenove, esteticky i technologicky. Fantazmagorizovani o nejakejch vecnejch kalendarich, chlapi, je to nase prvni limitka od piky a neni zastitena nejakym vyrobcem kterej by na tom mel ekonomickej zajem aby se to dotahlo. Jsou tu lidi co maj opravdu prehled a vedi co se na jakym foru ve svete podarilo dotahnout a za jakech obtizi. Nechcete napred nazbirat zkusenosti na necem jednodussim? Podivejte ani nakupovat strojky neni takova sranda jak se puvodne myslelo, ze?

Prosím tě, toto je přirozený vývoj, např. Technotime s datumem a resrvou jsem fakt nechtěl, nabízel jsem jen ten pětidenní chod. Možná jsem si nestál důsledně za svým názorem...chyba. S Technotime komunikuji už od loňského roku, netušil jsem, že během pár měsíců upraví takto drasticky své obchodní podmínky...možná taky chyba, měl jsem to ověřit dřív než jsem to sem pustil. Ve Švýcarsku máme člověka z oboru co nám pomáhá s realizací. 14 dní jsme řešili jen alternaci za ten prokletej Technotime. Takové informace o nynějším hodinářském průmyslu ve Švýcarsku jako mám nyní já, jen tak někdo asi nesežene. Ano vrátili jsme se zase k Unitas, jenže o jednu otočku na spirále vejš. Vysvětlím...já prostě už nechci a ani nemohu udělat obyčejný hodinky do 20 tisic. Levné vlastní hodinky si v podstatě každý může udělat sám. Od překupníků nakoupí různý standardní komponenty, nechá si natisknout ciferník, odnese to všechno k hodináři a do desítky má nějaký puzzle. Do dvacky k tomu přidáme ještě vlastní pouzdro a máme vymalováno= trochu lepší puzzle. V kategorii okolo těch 40 tisíc si mohu již dovolit udělat tento projekt více méně vyváženej design+kvalita zpracování+zajímavá úprava strojku a jsem hodně rád, že to na tomto serveru chápe čím dál tím víc lidí. Já mám velkou možnost vyrobit opravdu precizní pouzdro. Viděl jsem výsledky pro naše stojací hodiny a fakt to nechci zabít nějakým voplácaným Unitas strojkem uvnitř a seriovejma doplňkama.

Všechny projekty co takto vznikají se nikdy nestihnou v předpokládaných termínech. Myslím tím tu přípravu, ne pak vlastní realizaci, tam je to procento termínové úspěšnosti daleko vyšší. Moje dlouholetá zkušenost v tomto a podobných oborech.Takže jsme nyní překonali první problém, a to je dodávka a výběr strojků. Ještě počkám do začátku příštího týdne na poslední info ze Švýcarska, tuto kapitolu definitivně uzavřu a uděláme z toho finální závěr.A jedeme dál co?

Ještě závěrem, za tímto projektem stojí pár kvalitních lidí, tudíž se nemusíme držet při zdi a jsme schopni se pustit do odvážnějších věcí než je jen skládání komponentů

P.S. věčný datum s touto limitkou nemá nic společného !!!!! Prostě jsme se o tom bavili jako o možnosti, že to taky jde a já to tady jen ventiloval.Takže sry za případný matení

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Diky za vysvetleni. Takze jestli jsem to spravne pochopil kategorie okolo dvacky padla. V tom pripade musim bohuzel odvolat svou ucast na projektu, ale preji vsem zucastnenym uspesne zavrseni. Nazdar!

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři

...

Já mám velkou možnost vyrobit opravdu precizní pouzdro. Viděl jsem výsledky pro naše stojací hodiny a fakt to nechci zabít nějakým voplácaným Unitas strojkem uvnitř a seriovejma doplňkama.

...

Takže jsme nyní překonali první problém, a to je dodávka a výběr strojků. Ještě počkám do začátku příštího týdne na poslední info ze Švýcarska, tuto kapitolu definitivně uzavřu a uděláme z toho finální závěr.A jedeme dál co?

P.S. věčný datum s touto limitkou nemá nic společného !!!!! Prostě jsme se o tom bavili jako o možnosti, že to taky jde a já to tady jen ventiloval.Takže sry za případný matení

OK. Příště bychom tedy měli raději mluvit velmi pragmaticky jen o tom, co je skutečně reálné, aby si nikdo nedělal zbytečné iluze. Mimochodem, jak jsme tedy vlastně překonali ten "první problém - výběr a dodávku strojků"? Máme tomu tedy rozumět tak, že Unitas nechceš a je ve hře ještě něco jiného? Trochu se v tom ztrácím...

Odkaz ke komentáři

já prostě už nechci a ani nemohu udělat obyčejný hodinky do 20 tisic. ........to nechci zabít nějakým voplácaným Unitas strojkem uvnitř a seriovejma doplňkama.

Naprosto souhlasím. Když už musíme někde přistoupit na kompromis (a vzdát se Technotime), kompenzujme to jinde zkvalitněním.

Upraveno uživatelem Bobr
Odkaz ke komentáři

Vysvětlím...já prostě už nechci a ani nemohu udělat obyčejný hodinky do 20 tisic.

No, já zase nemohu více akceptovat. Takže ačkoliv je mi to líto a těšil jsem se, po téhle jasné větě musím zamáčkonout slzu a z projektu vystoupit. Nicméně všem přeji hodně štěstí s realizací...

Odkaz ke komentáři

Když tam bude ciferník provedený ala xylografie tak je mi jedno jaký UNITAs tam bude... hlavně ať to není automat... u automatu ihned odcházím....

Onione, nic ve zlém, ale odcházíš pomalu každou chvíli....když se bude muset shánět strojek, o par dní později když to bude "bordel na kolečkách", o pár týdnů později, když to bude automat....člověče ty pořád někam odcházíš :argue: Mě tohle vlákno fakt baví, obzvláště když si člověk pročte znovu první tři stránky, a pak poslední dvě. Ten posun je báječný, po více jak sedmistech postech je zase na začátku. Akorát už ty hodinky nestojí 15k ale 48k. A to je ještě nikdo neviděl :thumbsup_anim: Držím Vám palce, a těším se na výsledek, pokud k němu kdy dojde. A pokud se skutečně podaří realizace, tak si na oslavu této události, koupím nový Rolexy GMT od překupníků z Pařížský. :speak_cool: Cenově jsou někde mezi Da Vinci a Seikama, takže budu na podobný lodi....

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři

Hale cybere kup si ty tvý přitroublý Rolexy a mě dej svátek. A pro ostatní, jestli by tady měla nastat taková atmosféra, jakou se snaží importovat Cyber, tak se na to fakt můžeme rovnou vysrat. Tento projekt dělám bez jakejchkoliv ambicí na nějakej výdělek a nejsem ani žádnej superman, abych postupoval neomylně krok za krokem přímo k cíli. Jedinou odměnou pro mne bude, a v to pevně doufám, že zdárným zakončením zavřu hubu takovejm vyvoněnejm frajérům jako jsi právě ty cybere.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Možná by nebylo od věci aktualizovat stav skutečných zájemců, abychom viděli, nakolik je tenhle projekt z tohoto hlediska stále ještě reálný. Pokud jde o mne, já ještě setrvávám na pozici trpělivého čekatele. A potom, co nejdříve to půjde, sem hodit nějaké nové návrhy a aktuální parametry. Jinak se obávám, že by se to fakt mohlo celé rozpadnout...

Odkaz ke komentáři

Hale cybere kup si ty tvý přitroublý Rolexy a mě dej svátek. A pro ostatní, jestli by tady měla nastat taková atmosféra, jakou se snaží importovat Cyber, tak se na to fakt můžeme rovnou vysrat. Tento projekt dělám bez jakejchkoliv ambicí na nějakej výdělek a nejsem ani žádnej superman, abych postupoval neomylně krok za krokem přímo k cíli. Jedinou odměnou pro mne bude, a v to pevně doufám, že zdárným zakončením zavřu hubu takovejm vyvoněnejm frajérům jako jsi právě ty cybere.

Klid, klid....

Já osobně se těším a čekám na výsledek - ne na to jestli to bude letos (nebo za dva roky ) pod stromeček. Předpokládám, že takových je nás tady většina.

Jak říká Z. - rekapitulujme návrhy o podobě strojku a aktuální stav zájmu mezi účastníky fóra. Pak se pojďme bavit o podobě pouzdra, atd. .....

Dále doporučuju, aby ten, kdo chce odejít, tak učinil bez dramatického ohlašování anebral elán ostatním.

Upraveno uživatelem Bobr
Odkaz ke komentáři

Možná by nebylo od věci aktualizovat stav skutečných zájemců, abychom viděli, nakolik je tenhle projekt z tohoto hlediska stále ještě reálný. Pokud jde o mne, já ještě setrvávám na pozici trpělivého čekatele. A potom, co nejdříve to půjde, sem hodit nějaké nové návrhy a aktuální parametry. Jinak se obávám, že by se to fakt mohlo celé rozpadnout...

Cenový vývoj je pro mě, zatím, akceptovatelný.

Unitas rovněž. Velikost hodinek také.

A těším se na ukázku ciferníku.

Je pro mě důležité, abych si v hodinkách našel odkaz na své klukovské sny. Abych na nějakém detailu viděl, že si hodinky název MiM zaslouží. Pokud ho tam nenajdu, koupě pro mě ztrácí smysl.

(Třeba dávné Ned Land splňovaly to, co chci, perfektně. Ty bych si koupil okamžitě.)

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Takže pánové budu pokračova už bez emocí:

1) v tuto chvíli nejsou vybrány žádné zálohy, nejsou učiněny žádné závazné objednávky na dodávky nebo výrobu, tudíž nikdo zatím není na nic a nikoho vázán. Pokud se tedy někomu na vývoji tohoto projektu něco nelíbí, má nyní jedinečnou možnost se k tomu vyjádřit a nadále setrvat, nebo zcela svobodně odstoupit.

2) takže rekapitulace:

2.1. nerez. pouzdro 44 mm (ne bicolor) v designu jenž bude sledovat směr naposled publikovaných návrhů

2.2. safírové sklo cca 39 mm tl.2-2.5 mm (nejraději ploché s antireflexem) nebude deformovat pohled na ciferník

2.3. spodní plné, nebo prosklené dýnko, pouzdro s min. odolností 5 ATM

2.4. vlastní lim. ciferník, ručky, korunka a to vše Swiss made (výroba je přislíbena, ale termíny zatím ne) po problému se strojky jsem již opatrný cokoliv slibovat co není předem ověřeno.

2.5. strojek Unitas 16/5 linek mechanem upravený o centrální datum

2.6. na zakázku zhotovený řemen

2.7. cena..jediné co v tuto chvíli vím určitě je to, že cena pro toto fórum nepřekročí oněch slibovaných +- 40 000,- a budu se snažit v této ceně zajistit tu nejvyšší kvalitu jaká bude možná, případně dle aktuálních nabídek upravovat výslednou částku směrem dolů, tak aby zůstala navíc jen rezerva na nákup a držení náhradních dílu pro případné opravy.

Takže...vymazal jsem znova schránku. Prosím piště SZ a to takto:

do kolonky Název zprávy napište x) odstupuji

y) pokračuji

Všechny ty kteří neodpoví do konce týdne (14.9) budu brát tak, že se rozhodli pro var. x). Tento oddechový čas mi dá prostor, abych si všechno pořádně promyslel a ujasnil si co vlastně vůbec chci. Myslím, že to nešikovné cyberovo prohlášení se dotklo nejenom mě, ale i lidí co se na tomto projektu také podílí, nevyjadřují se zde, ale čtou toto vlákno.

Takže to je zatím vše.

pánové díky

=MS=

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...