Jeronimo Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 Ahoj, budu mít brzy doma na regulaci Tissoty s kalibrem ETA C07.111 alias Powermatic 80. Stroj nemá klasické regulační zařízení jako regulační ručku a otočný držák vlásku na úpravu kulhání, ale podle toho co vidím na ramínku setrvačky tak závažové šrouby. Povolím tedy šrouby a podle logiky posunu ven - zpomalím. Posunu dovnitř zrychlím. Je to tak? Nebo úplně jinak a musím to udělat třeba přes nějakou aplikaci v ajfonu. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 (upraveno) Koukal jsem a našel jsem trochu jiný obrázek, ale asi to tak bude.Vidím jen páčku s ukotvením vlásku a možností seřízení kulhání.Ješte mě zajímá, proč mají ty regulační šrouby jednu stranu seřiznutou. edit - Tak jsem se zamyslel a vyšlo mi, že šrouby se posouvat nebudou.Stačí posunutí těžiště té "šišaté" hlavy šroubu.Takže pootočení proti směru hod. ruč. bude zpomalovat a po směru zrychlovat. Upraveno 30. září 2019 uživatelem orol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 30. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 Hm, tak držák vlásku je schovaný pod můstkem samonátahu. Vůbec se mi do toho nechce. Pan doktor je dostal k padesátinám, to bude ostuda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navros Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 Ano, reguluje se to těmi šroubky, hezké video je tady: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 30. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 Pěkné, škoda, že mu není vidět pod prsty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navros Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 No on to popisuje, ale je fakt, ze lepsi je to jednou videt nez desetkrat slyset.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navros Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 Jeste v diskuzi k tomu videu pisou, ze je dobre si jeden z tech sroubku nejak oznacit (treba mikroskrabanec), abys vedel, kterym uz jsi tocil. Teda pokud bys to delal jako on, bez rozebirani:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 30. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 Fajn, tak pak dám vědět jak to dopadlo a přidám nějakou fotku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 9. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2019 Tak pana doktora neodradil ani déšť byť byl na kole a chtěl hodinky nekompromisně vyregulovat. Chodily cca - 15s/24 h. po uklidnění na komparátoru -9/24 h. Vůbec, ale vůbec se do toho nechtělo. Vyladil jsem je na 0 až + 4s/24h. Toto celé trvalo asi patnáct minut. Nepočítám sundání tahu, otevření a zavření. Regulační šrouby jsem jen pootočil svou plnější částí dovnitř setrvačky. Opatrně asi jen o čtvrt otáčky každý šroub. Udělal jsem to takhle na poprvé. Před: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 9. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2019 Po: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2019 Dobrá práce. Zajímá mě, jestli ten strojek měl tuhle odchylku už jako nový, nebo se to postupem času zhoršovalo, nebo zhoršilo skokově a v tom případě proč. Jinak pět let je celkem krátká doba. Strojek jsi jen seřídil, nebo jsi prováděl kompletní servis? Nesehrála svou roli magnetizace a v tom případě bych volil postup demagnetizace, změření, seřízení. Jsem laik a tohle by mě zajímalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 9. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2019 (upraveno) Díky. Přesnost hodinek se začala zhoršovat postupně. Ptal jsem se jestli mu někdy neupadly, ap. Strojek jsem jen seřídil. Kam s tím vešel, tam mu řekli, že je to v pohodě a nebo se do toho nikomu nechtělo. Mám je do zítřka, pokud odchylka bude pořád stabilní jak jsem je seřídil, tak do nich vrtat už nebudu, ani demagnetizovat. Jinak Primky demagnetizuji docela běžně. Edit: Nevím jaký je servisní interval u tohoto kalibru, ale pokud se začnou brzy zase zpomalovat tak bych celkový servis doporučil. Upraveno 9. října 2019 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2019 Hmmm, postupně, tak to vypadá, že si řekly o servis, to bych tipoval, že vydrží dýl. Víc bych pochopil, kdyby skokově. Vlákno mám ve sledování a jsem moc zvědav, jak se budou chovat dál. Jestli budou stabilní a nebo se budou poostupně zase zhoršovat. Teoreticky by měly, jestli jak píšeš žádný servis, alespoň promazání, neproběhl.Díky za krásné téma Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 9. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2019 Také očekávám, že se začnou postupně zase zhoršovat. Regulace je jen dočasné a krátkodobé řešení. Pokud bude další vývoj, tak samozřejmě napíšu. Dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2019 Tenhle stroj má taky plastový krokovy kolo a kotvu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 10. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 (upraveno) Píšou silicon balance spring, asi je tím myšlen Si/siliciu/křemík. O plastovém kroku jsem nic nenašel. https://www.youtube.com/watch?v=9GdyxtkZIjU Upraveno 10. října 2019 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 10. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 (upraveno) Aha, já myslel, jestli to není ten samej strojek, co je v tý reedici Certina DS PH200, protože tam jsou výše zmiňovaný díly z plastu... Upraveno 10. října 2019 uživatelem villain83 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 10. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 Fakt nevím.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 10. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2019 Tak jestli Si, tak to by mela bejt vymakaná 80 s 25 kameny, bez plastu a v chronometru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moralles Odesláno 15. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2019 Jero, fajn report! prosim te co je komparator? to je na odmagnetizovani? btw kolik stoji vibrograf.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se