Alessio Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 Dobrý den! Projížděl jsem celý chronomag, ale většinou se řeší pouze spory, zda jsou lepší Archimede Pilot nebo B-Uhry, na oboje je tu zástup krásných recenzí... Jenže o Pilotkách ve chronu jsem nenašel nic :-(. Proto se obracím na vás, obec hodinkářskou, s prosbou o radu či postřehy z vašich zkušeností s těmito hodinkami (velikost, přesnost, odolnost, pocit z nich, srovnání s jinými (nemám zkušenosti a tak názor člověka s rozhledem velmi ocením) PS: není zakomponování chronografu něco "nepřístojného" , resp. něco, za co byste držitele těchto hodinek nepustili v hospodě vedle sebe? :-) PPS: obecně ještě doplňující dotaz a to na provedení v černé...to je nějaké nalakované nebo co? :-) PPPS: ono jich asi u nás moc prodaných nebude, že...pokud se prodávají vlastně jen přes internetové zastoupení u nás (k tomu dodatek - jak je to se srvisem a to i pozáručním?) děkuji moc, hodinkám zdar, leteckým zvláště! Alessio Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 (upraveno) Je to jedna z variací na letecké hodinky a když se podíváš třeba na IWC Spitfire, ty jsou hodně podobné (samozřejmě rozdíly jsou na druhý pohled více než patrné). Tenhle typ mám v současnosti jako primární na každodenní nošení a ještě mě kvůli nim z hospody nevyhodili. Není to černé provedení PVD? Servis tuším řeší prodejce, toť otázka pro Kubsona. Upraveno 9. července 2008 uživatelem CzechJoker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 9. července 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 Je to jedna z variací na letecké hodinky a když se podíváš třeba na IWC Spitfire, ty jsou hodně podobné (samozřejmě rozdíly jsou na druhý pohled více než patrné). Tenhle typ mám v současnosti jako primární na každodenní nošení a ještě mě kvůli nim z hospody nevyhodili. Není to černé provedení PVD? Servis tuším řeší prodejce, toť otázka pro Kubsona. Výborně, jsem rád že jsem narazil na někoho, kdo má zkušenost (což jsem čekal, tohle fórum překypuje informacemi). Mohu se tedy zeptat na takové ty maličkosti jako je kvalita pásku, jak sedí na ruce, co přesnost, kolik se v praxi zpoždují (natahují se samy, pomocí kyvadélka, že?) a jak dlouho vydrží na poličce "tikat" bez nošení, a zda byste si je koupil znovu ;-). Děkuji! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 (upraveno) zdravím, pilotky od archimede jsou moderní variací na téma Buhr, takže myslím že chrono vůbec nevadí, nejedná se o repliku ale moderní hodinky. PVD je technologie, která má k lakování daleko něco málo se o tom dá najít v chrono slovníku, nebo na netu.. chronoshop není zastoupení, ale jsem autorizovaný prodejce - archimede nemá systém výhradních zastoupení záruční i pozáruční servis se řeší u mne, nebo přímo u výrobce - s vyřízením čehokoli nikdy nebyl problém, v tomto ohledu se u Icklerů vždy snaží vyjít vstříc. ohledně kvality řemenu - vůbec není špatný, ale já archimede nosím na di-modell jumbo a je lepší - jinak alternativních řemenů jsou hromady... Chrona mají strojek ETA7750 - udávaná rezerva nátahu je 42hodin. ještě nějaké dotazy? jo na ruce sedí perfektně Upraveno 9. července 2008 uživatelem kubson Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 9. července 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 Ahoj S tím zastoupením jsem to myslel tak, že jste u nás (myslím) jediný, kdo tyto hodinky prodává a tak se veškeré opravy, reklamace atd. musí posílat směr havířov, což nevypadá moc pohodlně (nejlepší je osobní jednání...jedna facka, druhá a reklamace vyřešena , ne to je žert). Ten Jumbo pásek nevypadá špatně a je za dobrou cenu, rozhodně stojí za zvážení (podle toho, jak se bude jevit originál - s doobjednávkou snad není problém,ne?) To barvení načerno...máte někdo zkušenosti? Já vím, je to supr čupr technologie, ale přeci jen je to kov a na něm barva, člověk je jistější, když mu tu někdo řekne že to má x let a je to OK (což asi nemá, tuším že řada BB je asi relativní novinka). Koukal jsem, že i ostatní značky dělají černé (TH a tak) a možná by proto někdo mohl mít zkušenosti i dlouholeté. ETA 7750...hmm, 25 kamenů, vygooglil jsem že jsou osazovány i do mnohem dražších hodinek, i za tu cenu to vypadá jako dobrý nákup...je to opravdu dobrý (nadprůměrný) kalibr v cenovém pásmu +- do jedné výplaty? Koukal jsem, že mají i průhledné (minerální, tuším) sklíčko, takže se člověk může koukat jak to tam pracuje...fantastické! ještě otázka k Vám, kubsone...vy je tedy také nosíte a proto budete vědět - co spožďování? Hlasitost tikání? A případně i nějaká ta odolnost vůči neštastným pádům, poškrábání nebo tak? děkuji! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 (upraveno) Já mám klasický kartáčovaný nerez, líbí se mi víc než PVD (obecně, nejen zde). Hodinky tichají potichu, žádný rachot to není. Na obrázku jsou moc pěkné, na ruce ještě pěknější. Moje se nepatrně opožďují, což by šlo vyštelovat, kdyby se chtělo... Hodinky mám na hnědé kůži, zatím nemám žádnou fotku na ruce. Edit: fotky už mám Upraveno 9. července 2008 uživatelem CzechJoker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 9. července 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 Děkuji moc za čerstvé fotečky i s rukou!!! Všichni tady bádní o B-uhrech, jak je těch 47 mm super atd., ale z fotek je vidět, že i tyhle se na zápěstí opravdu neztratí, že 42 mm je důstojný průměr. I přes ukazatele chronografu jsou výborně čitelné (díky za fotografie v "civilním" světle). Tato barevná kombinace je mojí druhou v pořadí, nejvíce mě láká "all black" provedení - pásek i hodinky černé (ani nevím proč, ale prostě mi to k pilotkám sedne a navíc se mi to líbí). Nikde jsem nenašel údaj o váze, aby to nebyl moc velký nezvyk, nyní jsou nošeny titanové hodinky, co člověk ani necítí na ruce. nejsou moc těžké? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 Nikde jsem nenašel údaj o váze, aby to nebyl moc velký nezvyk, nyní jsou nošeny titanové hodinky, co člověk ani necítí na ruce. nejsou moc těžké? Bohužel nemám váhu... Přešel jsem ně ze Samurajů, tak mě váha nepřekvapila. Na druhou stranu jsem si na poměrně těžké Samuraje (přešel jsem na ně z lehoučkých Tissotek) zvykl velice rychle, stejně jako na větší průměr. Tady jsou ty mnou zmiňované IWC: http://www.thewatchquote.com/mesIMG/img600/21207.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 10. července 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2008 Takže Archimede Chrono docela pěkně probrány, ted ještě...nemá tedy někdo delší zkušenost s tou černou (třeba z jiných hodinek)? Dík! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 10. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2008 Přečti si ty odkazy oPVD...je úplně šumák jestli to PVD je černé, zlaté, nebo kdoví jaké... je to PVD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 10. července 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2008 Přečti si ty odkazy oPVD...je úplně šumák jestli to PVD je černé, zlaté, nebo kdoví jaké... je to PVD Dobře, přečtu, ale stačilo říct "Mám to už pět let a žádný škrábanec a to sem automechanik" nebo tak něco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 11. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2008 Stačilo si to přečíst... ona to není barva nanesená na povrchu Měl jsem to na jedněch hodinkách a ani škrábanec... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 11. července 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2008 Stačilo si to přečíst... ona to není barva nanesená na povrchu Měl jsem to na jedněch hodinkách a ani škrábanec... já bím, že to je probarvené víc do hloubky, ale moje zkušenost s probarvenými plasty na autě je taková, že tomu moc nevěřím. Poslední věta je naprosto výborná (pro mě :-) ), vypadá to že černá je zpátky a k pilotkám se krásně hodí. Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ctenar Odesláno 12. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2008 Ahoj S tím zastoupením jsem to myslel tak, že jste u nás (myslím) jediný, kdo tyto hodinky prodává a tak se veškeré opravy, reklamace atd. musí posílat směr havířov, což nevypadá moc pohodlně (nejlepší je osobní jednání...jedna facka, druhá a reklamace vyřešena , ne to je žert). Ten Jumbo pásek nevypadá špatně a je za dobrou cenu, rozhodně stojí za zvážení (podle toho, jak se bude jevit originál - s doobjednávkou snad není problém,ne?) To barvení načerno...máte někdo zkušenosti? Já vím, je to supr čupr technologie, ale přeci jen je to kov a na něm barva, člověk je jistější, když mu tu někdo řekne že to má x let a je to OK (což asi nemá, tuším že řada BB je asi relativní novinka). Koukal jsem, že i ostatní značky dělají černé (TH a tak) a možná by proto někdo mohl mít zkušenosti i dlouholeté. ETA 7750...hmm, 25 kamenů, vygooglil jsem že jsou osazovány i do mnohem dražších hodinek, i za tu cenu to vypadá jako dobrý nákup...je to opravdu dobrý (nadprůměrný) kalibr v cenovém pásmu +- do jedné výplaty? Koukal jsem, že mají i průhledné (minerální, tuším) sklíčko, takže se člověk může koukat jak to tam pracuje...fantastické! ještě otázka k Vám, kubsone...vy je tedy také nosíte a proto budete vědět - co spožďování? Hlasitost tikání? A případně i nějaká ta odolnost vůči neštastným pádům, poškrábání nebo tak? děkuji! Nemůžou tikat moc nahlas, protože 7750 nahlas netiká v žádných hodinkách, jen blízko ucha a tikají rychle.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
navi Odesláno 17. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2008 Zdravím, už bylo skoro všechno řečeno, ale přidám svoji zkušenost s provozem Archimede Pilot BB: SUPER,SUPER, SUPER. undefinedPS jen jsem je vylepšil voděodolným řemenem od kubsona. A sedí i na mé malé ručce (obvod17,5cm) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 17. července 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2008 Zdravím, už bylo skoro všechno řečeno, ale přidám svoji zkušenost s provozem Archimede Pilot BB: SUPER,SUPER, SUPER. undefinedPS jen jsem je vylepšil voděodolným řemenem od kubsona. A sedí i na mé malé ručce (obvod17,5cm) vezmu tě za slovo...Archimedky objednány Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 6. srpna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2008 Tak hodinky dorazily, zatím jsem tedy dal šanci sériovému tahu, ale časem to asi stejně vyhraje chronissimo. Než časem napíšu recenzi, tady je malá pozornost v podobě obrazku, na kterém je vidět, jak hodinky sedí na pacce na fotce s Di-Modellem od Kubsona PS: foto mázlé, packa se pořád hýbala Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 6. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2008 Krása krása krása! Mám Archimede Pilot Nechrono, zatím krátce, ale nadšení.. Gratuluju! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 6. srpna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2008 Krása krása krása! Mám Archimede Pilot Nechrono, zatím krátce, ale nadšení.. Gratuluju! Jsem poměrně mlád, takže jako hlavní hodinky na nošení a práci a zábavu a tak jsem chtěl něco s chronografem, protože se to k mladému člověku (no, mladému, jak se to veme :-) ) prostě a jednoduše hodí. A PVD se k tomu black/white číselníku leteckých hodinek také pěkně hodí, navíc je to dle Kubsona u nás rarita, takže člověka potěší i to, že jen ztěží narazí na někoho se stejným strojem na ruce. Jak to tak už bývá, přemýšlím hned o dalších, nejlépe IWC Portugese se sedmidenním nátahem, abych oba dva kousky unosil. IWC jednou týdně někam večer do společnosti nebo tak, Archimede na každodenní beobachtungování PS: dnes byla odchylka 6 sekund, což je ještě pořád myslím velmi dobré. PPS: ještě jednou se zeptám, snad někdo bude moci fundovaně odpovědět - když je odkládám na noc, jaká poloha se Etě/valjoux 7750 líbí nejvíce? díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 6. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2008 PS: dnes byla odchylka 6 sekund, což je ještě pořád myslím velmi dobré. Mě udělaly za 8 dnů cca minutu mínus. Ve dne na ruce, v noci na stole v poloze na zádech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se