Přejít na obsah

PAM111, fotky jen s bleskem

lolohh

Doporučené příspěvky

Po dlouhém a celkem bolestivém hledání jsem pro sebe našel ty pravé hodinky. Včera jsem v Carollinu koupil PAM111 a před chvíli jsem si našel čas, abych udělal pár fotek. Bohužel už není světlo, takže fota jen s bleskem a lustrem. A jsem línej jít si do auta pro stativ, takže vše z ruky.

Pokud by fota byla opravdu moc velká (jsme sice v galerii, ale vím, že zabírají datově dost prostoru), tak nahraju menší. Ale už teď jsem zmenšoval jen nerad...

Jsem nemile překvapen jednou věcí. Že Panerai v rámci jedné série (tedy v mém případě J série) dává různá dýnka a drobně změnil i systém utěsnění korunky (oproti prvním kusům série přibyl na páčce "kluzný váleček" nebo jak to nazvat). Myslel jsem, že celou sérii dělá naprosto stejnou a že dle toho lze aspoň trochu poznat, jestli jsou hodinky pravé. Ale vzhledem ke zmíněné zkušenosti lze poznat leda velký prdlajs.

Ale jinak panuje velké nadšení.

Edit: ano, vím to, měl jsem ty hodinky před focením lépe vyčistit, jsem blb.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem lolohh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přijmi mou velikou gratulaci, a vítej v klubu italských instalatérů :lol: Myslím, že tahle volba je o moc lepší než od překupníka z Panský.

Měli bychom udělat někdy Panerai sraz v Praze. Myslím, že už je nás dost. Jinak věř, že čistší a nepoškrábanější než teď na fotkách už tyhle hodinky nikdy nebudou, ale to k nim patří. Nejsou to žádné přiteplalé Pashové ani zlaťoučké kýčovité DaVinci nebo UN. Tak si je užívej !

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři

Přijmi mou velikou gratulaci, a vítej v klubu italských instalatérů :lol: Myslím, že tahle volba je o moc lepší než od překupníka z Panský.

Měli bychom udělat někdy Panerai sraz v Praze. Myslím, že už je nás dost.

Díky ti. Je velni příjemné býti italským instalatérem :D

Ty jsi o tom věděl, že mění dýnka v rámci jedné série? Porovnávali jsme si je s Ondrajem a ten si toho všimnul. Jinak ryté nápisy. On má taky J sérii a nemá ten váleček.

Odkaz ke komentáři

Díky ti. Je velni příjemné býti italským instalatérem :D

Ty jsi o tom věděl, že mění dýnka v rámci jedné série? Porovnávali jsme si je s Ondrajem a ten si toho všimnul. Jinak ryté nápisy. On má taky J sérii a nemá ten váleček.

Jo, všímám si toho už delší dobu, a nejde jen o Panerai. Třeba v tuto chvíli mé nejčastěji nošené Herculesy jsou v mnoha variantách. Číslice lehce prohnuté, nebo naopak ploché, vteřinovky červené, nebo jen s barevnými konci, různé barevnosti subdialů, atd... Zajímavé je třeba u B1 že se dělaly s velkým B na korunce i bez, ale nezáleží ani na roku výroby, nebo barevném typu, ale jen na seriovém čísle. Dokonce jsem o tom našel na webu zajímavé pojednání. Holt výrobci stále hledají tu nejideálnější formu,

Odkaz ke komentáři

Kluzný váleček je docela prima vynález. Neškrábe to korunku, a je to další fíčurovina, na už tak vymazlených mazlících. Škoda jen, že do těchto nových sérií už nedávají ty dokonale dekorované strojky. Ty ženevské pruhy jsou slabý odvar toho, co dříve s povrchem můstků vyváděli. Ale i tak to je pecka.

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři

Tez se pridavam ke gratulaci. To jsou teda ty posledni na cely zivot ? :D

Díky. No, jak bych to napsal, aby se mi to někdy nevymstilo... :) Myslím si, že tyto hodinky neprodám hodně dlouho, pokud vůbec. Nemůžu úplně vyloučit, že jim časem nepořídím lepšího kolegu k obleku (kdybych je kupoval teď, tak by to byly tyto Longines, ale to vidím za hodně dlouho, pokud vůbec někdy, Archimede Arcadia totiž slouží skvěle. A z těch OP jsem teď opravdu nadšenej. Opravdu si myslím, že jako takové hlavní hodinky to jsou moje ... jak to napsat, aby se z toho šlo případně vykecat ... pravděpodobně poslední ;)

Odkaz ke komentáři

Díky. No, jak bych to napsal, aby se mi to někdy nevymstilo... :) Myslím si, že tyto hodinky neprodám hodně dlouho, pokud vůbec. Nemůžu úplně vyloučit, že jim časem nepořídím lepšího kolegu k obleku (kdybych je kupoval teď, tak by to byly tyto Longines, ale to vidím za hodně dlouho, pokud vůbec někdy, Archimede Arcadia totiž slouží skvěle. A z těch OP jsem teď opravdu nadšenej. Opravdu si myslím, že jako takové hlavní hodinky to jsou moje ... jak to napsat, aby se z toho šlo případně vykecat ... pravděpodobně poslední ;)

Stačí napsat....pravděpodobně teď poslední :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Velka gratulace! Krasavice a muj maly sen pro obdobi, kdy z nasi domacnosti zmizi embargo na cokoliv tikaciho :).

Urcite udelej jeste par fotek, potrebuju novy wallpaper :).

Díky ti. Koupě OP má jednu velkou výhodu. A to tu, že manželky (aspoň ta moje a pravděpodobně všechny baby (a většina chlapů) co znám) ty hodinky neznají a nemají tušení, kolik stojí. Třeba ty moje stály 14 tisíc :lol2:

Ještě něco můžu nacvakat, ale nemám moc nápad, jak je fotit a na co se soustředit. Ale dopíjím čtvrtý rum, možná mě za chvíli něco napadne :)

Odkaz ke komentáři

Taky gratuluju ke skvělé volbě. Jinak fake poznáte snadno právě díky dekoracím strojku (hlavně tomu perličkování, které vykukuje mezi můstky) :-)

Nicméně zepředu fakt ne, pokud je fake "kvalitní".

Kluznej váleček mě taky příjemně překvapil.

Odkaz ke komentáři

Jo, všímám si toho už delší dobu, a nejde jen o Panerai. Třeba v tuto chvíli mé nejčastěji nošené Herculesy jsou v mnoha variantách. Číslice lehce prohnuté, nebo naopak ploché, vteřinovky červené, nebo jen s barevnými konci, různé barevnosti subdialů, atd... Zajímavé je třeba u B1 že se dělaly s velkým B na korunce i bez, ale nezáleží ani na roku výroby, nebo barevném typu, ale jen na seriovém čísle. Dokonce jsem o tom našel na webu zajímavé pojednání. Holt výrobci stále hledají tu nejideálnější formu,

Ať si hledají nejideálnější formu, ale ať ty změny udělají až v další sérii. Pokud tomu tak není, tak mi zcela uniká smysl těch sérií. Mluvím samozřejmě o OP. U toho Br. je to podle mě něco jiného, ty si snad nehrají na nějakou limitovanou edici nebo sérii, tam je to podle mě v pořádku.

Odkaz ke komentáři

Taky gratuluju ke skvělé volbě. Jinak fake poznáte snadno právě díky dekoracím strojku (hlavně tomu perličkování, které vykukuje mezi můstky) :-)

Nicméně zepředu fakt ne, pokud je fake "kvalitní".

Kluznej váleček mě taky příjemně překvapil.

Díky. Je to i tvoje zásluha! ;) Vysvětlíš prosím neznalému, co to je "perličkování, které vykukuje mezi můstky"? Jsem buď blbej nebo slepej.

Pan Městka mi v Carolinu říkal, že tam viděl faky, které musely mít snad ukradený ciferník z OP, protože i když je porovnávali s originálem, tak nenašli rozdíly.

kibi, kulix, simon: díky moc.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...