Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím o přátelskou radu.

Rád bych vybral další dámské automaty. Problém je, že se dosud žádné automaty neosvědčily dostatečnou odolnost, přesnost , dobu nátahu. začátky byly slibné, ale později se ukázalo, že i přes odbornou péči a údržbu končí na dně šuplíku. odzkoušeny byly Orient, Seiko, Tissot

Podmínka je automat, safírové sklíčko.

Odesláno
Prosím o přátelskou radu.

Rád bych vybral další dámské automaty. Problém je, že se dosud žádné automaty neosvědčily dostatečnou odolnost, přesnost , dobu nátahu. začátky byly slibné, ale později se ukázalo, že i přes odbornou péči a údržbu končí na dně šuplíku. odzkoušeny byly Orient, Seiko, Tissot

Podmínka je automat, safírové sklíčko.

Vyrobit dostatečně přesný automatický strojek, aby se vešel do pouzdra dámské velikost je docela umění a dobrých dámských automatů na trhu opravdu moc není.

Co si pamatuji tabulku přesnosti strojků, tak vedle běžných -5/+15 tam jeden přímo "svítil" s nějakými -15/+35, tak jsem se kouknul co to je zač, kam se montuje a ono ejhle - dámské hodinky :-)

Odesláno

Nepises jakou odolnost. Ja tipuju, ze spise neodolaly modnim vlnam/naladam - teda pokud jsou noseny zenou :-)

Podle me je automat pro zenskou naprosto zbytecna komplikace a odezva vyrobcu je taky dle toho radne nizka. Zenska ma vetsinou mrak quartzovych sracicek, ke kazde kabelce jedny.

Pokud se pokousis naucit fenku novym kouskum, tak drzim palce, pokud je sama vyhledava, tak to mas doma asi raritku, nebo jak se tu rika L.E.

Odesláno

Bývalý kolega pořídil svojí drahé polovičce automat RADO ORIGINAL velikost S pro dámy,ocelové pouzdro i náramek,šroubovací korunka,WR 100m.

Na místě indexů 3,6,9,12 diamanty.Dal za to asi 25k.Neměl jsem možnost si detailně prohlédnout,neb mi je do ruky nepůjčil,ale vypadali pěkně.

Odesláno
Bývalý kolega pořídil svojí drahé polovičce automat RADO ORIGINAL velikost S pro dámy,ocelové pouzdro i náramek,šroubovací korunka,WR 100m.

Na místě indexů 3,6,9,12 diamanty.Dal za to asi 25k.Neměl jsem možnost si detailně prohlédnout,neb mi je do ruky nepůjčil,ale vypadali pěkně.

Děkuji všem za sdělení názorů. Jak se zdá pohledy na dámské automaty i na nositelky samé se vzácně shodují. Já osobně jsem empiricky dospěl také k tomu, že bude nejlepší vylézt zpět na strom a zůstat nechat jí ty quarz. Po krachu všech možných automatů si volila ke kabelkám quarz Longines a k padáku Revue Thomen vždy v provedení Ladies. Mimochodem RADO ORIGINAL pokládám za moc dobrý typ.

Odesláno
Nepises jakou odolnost. Ja tipuju, ze spise neodolaly modnim vlnam/naladam - teda pokud jsou noseny zenou :-)

Podle me je automat pro zenskou naprosto zbytecna komplikace a odezva vyrobcu je taky dle toho radne nizka. Zenska ma vetsinou mrak quartzovych sracicek, ke kazde kabelce jedny.

Pokud se pokousis naucit fenku novym kouskum, tak drzim palce, pokud je sama vyhledava, tak to mas doma asi raritku, nebo jak se tu rika L.E.

Raritku doma teda nemám-výběry hodinek působí orgasticky spíš na mně

Odesláno
Děkuji všem za sdělení názorů. Jak se zdá pohledy na dámské automaty i na nositelky samé se vzácně shodují. Já osobně jsem empiricky dospěl také k tomu, že bude nejlepší vylézt zpět na strom a zůstat nechat jí ty quarz. Po krachu všech možných automatů si volila ke kabelkám quarz Longines a k padáku Revue Thomen vždy v provedení Ladies. Mimochodem RADO ORIGINAL pokládám za moc dobrý typ.

Přiznám se, že jsem úplně nepochopil "zadání" myslím, že parametrem nutně musí být velikost hodinej a s tím spojené rozměry limutující kalibr. Tím chci říct, že je spousta hodinej s normálními rozměry a osvědčenými kalibry, které mají pro ženu nositelný rozměr.

Odesláno
Raritku doma teda nemám-výběry hodinek působí orgasticky spíš na mně

Takze jsem to odhadl dobre - ty bys rad, ale proste zenska je zenska...

A neni to o zadne velikosti, maly nebo velky, proste automat je na ji ... pokud ma 8 hodinek, nejaky natahovani a serizovani je mozna tak orgac pro nas, ale baba tohle nechape, chce nasadit a jit shopovat, comprende?

A bacha, moje se ted domakla, ze letej velky chronografy, co nejvetsi, stribrny, na kovovym tahu s milionem naranku kolem. Takze bacha, at vam z winderu nezmizi a nevrati se doskrabany od cetek... :)

Odesláno
Přiznám se, že jsem úplně nepochopil "zadání" myslím, že parametrem nutně musí být velikost hodinej a s tím spojené rozměry limutující kalibr. Tím chci říct, že je spousta hodinej s normálními rozměry a osvědčenými kalibry, které mají pro ženu nositelný rozměr.

To je bezva otázka. Jenže nositel=dáma se neřídí kalibrem leč pocitem. Aby to taky chtěla tak má představy poněkud iracionální. Maximum, které by tak snesla co do rozměru jsou dámské myslím do 30mm. Už rozmýšlí Omegy Constellation nebo Seamaster Aqua Terra a nějaké TAGy-vše Quarz. Tady je rada asi docela drahá....

Odesláno
To je bezva otázka. Jenže nositel=dáma se neřídí kalibrem leč pocitem. Aby to taky chtěla tak má představy poněkud iracionální. Maximum, které by tak snesla co do rozměru jsou dámské myslím do 30mm. Už rozmýšlí Omegy Constellation nebo Seamaster Aqua Terra a nějaké TAGy-vše Quarz. Tady je rada asi docela drahá....

Jo tak tomu rozumím, holt pocity se různí... moje drahá zase nesnese hodinky menší než 34-35 mm ... to už pak ale není problém v osvědčených kalibrech....

Odesláno

Zdravím! Plně chápu chápu problém. Pokud se jedná o hodinky jako dárek, tak jedině automaty, protože quartz skončí v šuplíku po vybití první baterie. Já bych si pro sebe quartz nekupoval. Ale k věci, mé skromné zkušenosti potvrzují, co zde bylo řečeno, čím menší automat, tím větší problémy s rezervou chodu, což se projeví v zastavování strojku, pokud hodinky nejsou delší dobu v pohybu. Uvítám jakékoli zkušenosti s dámskými automaty! Já bych uvažoval o Tissot PR50, Tissot Le Locle, taky jsem viděl pěkné automaty MIDO, asi za 18K. Dámská Evidenza od Longines je trochu víc stylová.

Hanus

Odesláno

Zdravim vsechny.

Ja tu nedavno taky zadal radu a diky Jakubovi jsem sve pritelkyni poridil jeji prvni automaty.

Musim priznat, ze jsem chtel koupit automaty, protoze se libi me ;) a tusil jsem, ze to nebude

lehke. Ovsem nalezl jsem reseni v podobe "vrtichvostu".

Totiz, ma pritelkyne, asi jako vetsina zen, argumentovala tim, ze ma hodinek mraky a ze je rotuje

a ze nez na ty Omegy zase prijde rada, tak nepujdou a bude je muset natahovat /povazte !/ ...

Jeeenze, ja ji prozradil, ze existuji masinky simulujici pohyb paze /nebo stimulujici hodinky .../

a ma pritelkyne je tou ideou nadsena.

Takze, ted mi jen zbyva nejaky solidni poridit a pak muzu vesele zakoupit dalsi automaty ........

Tak jen tolik pro inspiraci v presvedcovacim procesu, treba to zabere i u vas doma panove.

Hezky den

bob

Odesláno

To Hanus: najdi si devce, pak pochopis. Quartz sice skonci v supliku za 2 roky, ale automat za 2 dny. Radsi koupim moji 3x quartz, nez 1x automat -a budu mit 3x vic bodu...

Zajima me, z jakych pohnutek kupujete svym drahym zenam automaty? Abyste ospravedlnili svoje silene nakupni eskapady, nebo jen proto, ze kdyz ja tak i ona? Vazne me to zajima, protoze si uprimne nedovedu predstavit, jak babovka zadoni o automat...

Odesláno (upraveno)
To Hanus: najdi si devce, pak pochopis. Quartz sice skonci v supliku za 2 roky, ale automat za 2 dny. Radsi koupim moji 3x quartz, nez 1x automat -a budu mit 3x vic bodu...

Zajima me, z jakych pohnutek kupujete svym drahym zenam automaty? Abyste ospravedlnili svoje silene nakupni eskapady, nebo jen proto, ze kdyz ja tak i ona? Vazne me to zajima, protoze si uprimne nedovedu predstavit, jak babovka zadoni o automat...

Pro ženský jedině quartz!

Už jste někdy viděli ženskou, jak v konkrétní hodinu čeká na signál přesného času na Radiožurnálu, aby si pak do diáře zapsala zkratkovitě značku hodinek a kolik sekund jdou odlišně od přesného času a toto v konkrétní hodinu opakovala několik dnů po sobě, dbala na to, aby na noc hodinky odložila po sledované období vždy ve stejné poloze, pak si denní odchylky zprůměrovala a spočítala průměrnou denní odchylku dosahovanou třeba za období pondělí až pátek, pak toto v dalším týdnu opakovala, ale ve změněné poloze při odložení přes noc? A taky je potřeba zjistit, jak se hodinky chovají přes víkend, kdy je režim střídání s víkendovkami, dotahování, odkládání atd. přece jen odlišný od pracovních dnů, kde už však představu z předchozích měření máme, že ano? Tato žena ovšem hodinky střídá, proto si po několikadenním odložení alespoň zjednodušeně samozřejmě ověří, že původně dosahované odchylky zůstávají stejné. Pokud ne, tato žena se přestává řádně koncentrovat na práci a celý den přemýšlí, co se uvnitř toho složitého mechazmu mohlo asi stát. Odpoledne to už nevydrží a ač je uprostřed pracovní doby, sedá do auta a jede k hodináři, kde se domáhá kontroly a zásahu na počkání. Každý matka přece ví, že nechávat děti přes noc v nemocnici takovéto děti extrémně stresuje.

Upraveno uživatelem lib
Odesláno

To: Seamaster

Tak jsem se neovládl, abych ti na to neodpověděl. Odpovídám na obě otázky ANO. Někdy tak, jindy onak-vždy však A i B je správně. Automat se vždy nadělil, nikdy se nežadonilo. Podle toho to taky tak dopadalo.

Odesláno

Pánové, pánové, všechno je věcí "soustředěné nabídky" :thumbsup_anim: , moje manželka nosí omega seamaster vintage ve zlatém plaku, s automatem, neb ví, že jsem do tikacích hodinek magor a veškeré její argumenty proti, hravě srazím se stolu :guiltysmiley:

Takže jednou týdně je mám ráno vedle kávy, seřídím a předám zpět. (Teď jsem pořídil ještě Omega constelation v nerezu, kdyby se náhodou zlato nehodilo.) A je to ! :angel:

Odesláno

Hele, zadnej flame, jsem rad, ze jsi odpovedel. Zatim teda me to vychazi na variantu kdyz ja, tak i ona. Je mezi nami vubec nejaka fanyanka do mechanickych hodinek? Tedy ne pouhy spotrebitel, ale vazne fanda?

Odesláno
Hele, zadnej flame, jsem rad, ze jsi odpovedel. Zatim teda me to vychazi na variantu kdyz ja, tak i ona. Je mezi nami vubec nejaka fanyanka do mechanickych hodinek? Tedy ne pouhy spotrebitel, ale vazne fanda?

nevím jak moc fanda, ale když dostala moje lepší polovička první mechanický hodinky, byly to věkovitý fortisky od Spiderera a nosila je tak ráda, že je nedala z ruky na dodělání vteřinovky a seřízení strojku. Teď má zálusk si z první vejplaty po studiích koupit Steinhart Estella, ale bohužel nejsou v nabídce... Důvodem bylo pěkné zpracování a tikání mechanického strojku. Takže myslím, že přestože já jsem i nadále blázen a moula, ona se bezděky chytla taky...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...