Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No je to asi jen funkční vzorek, ale podle mé zkušenosti Seiko Kinetic něco podobného na natahování potřebují, běžný winder je není schopen nabít, protože má pomalé otáčky a hodinky systému Kinetic potřebují, aby natahovací závaží hodinek mělo pokud možno velké zrychlení, díky čemuž dává generátor do kapacitoru velké proudové impulsy.

Odesláno

Já jsem zkoušel dvě indukční nabíječky, jednu od zubního kartáčku a druhou určenou pro mobilní telefony a u mých Seiko Kinetic se nestalo vůbec nic, ačkoliv dle videí na YouTube to někomu fungovalo. Ale potom jsem našel video, kde autor měl dvoje hodinky s pohonem kinetic a ukazoval, že jedny se ochotně a rychle nabily a druhé na stejný indukční nabíječ vůbec nereagovaly. Asi záleží na provedení mechaniky, pouzdru nebo na čem...

Mechanické nabíjení bude určitě fungovat na všechna provedení hodinek...

• Po letech...
Odesláno

Oživím po letech toto téma. Pořídil jsem si své první Kinetic a samozřejmě přišly nenabité. A klasický natahovač neměl nabíjecí efekt, tak jsem je musel houpat, aby se rozběhly jak mají. Přišel už někdo na spolehlivé řešení čím je nabíjet, když je nebudu pravidelně nosit? Nevím jak moc jim škodí, když jsou ve vybitém stavu, a hlavně bych je rád měl kdykoliv k dispozici i bez mávání rukou.

Odesláno

Díky, navíc asi není nikde ke koupi, což mě až tak nemrzí za tu cenu 🙂  Našel jsem ale tip, že spolehlivě funguje bezpečně hodinky zabalit do ručníku a nechat točit v sušičce, samozřejmě jen se studeným vzduchem. 

• Haha 1
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Už to z Ali dorazilo,tak jsem vyzkoušel a jsem spokojený. Večer jsem na to dal úplně vybité kinetiky, a ráno jsou plně nabité na půl roku. Běžné automaty to samozřejmě natahuje také. Je dobré tam dát vždy dvoje hodinky kvůli lepšímu vyvážení.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...