silverbath Odesláno 28. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 Ahoj, mám hodinky Citizen AT4127-52H, mesto mám nastavené na Londýn a SMT som manuálne nastavil na ON aby mi ukazovali správny čas. Problém nastáva keď sa hodinky synchronizujú s rádiovým signálom, vtedy sa mi SMT prepne na OFF a tak mi ukazujú o hodinu menej a musím to vždy po synchronizácii manuálne prepínať. Viem mi s tým niekto pomôcť alebo ako sa to dá vyriešiť? Ďakujem vopred za odpovede.
Ace Odesláno 28. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 Nastavit město na město ve stejném časovém pásmu, jako místo kde bydlíš? Paříž, Praha, ... ?
silverbath Odesláno 28. ledna 2020 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 Jediné z európskych miest sa dá nastaviť Londýn, ostatné sú v USA. Jediná možnosť je asi použiť alternate time mode A-TM kde si nastavím čas manuálne ale rádiová synchronizácia v tomto móde negunguje
valjoux Odesláno 28. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 V podstatě máš kliku že se vůbec nařídí. Na světě jsou 2 nebo 3 frekvence na nařizování. Jednu má Evropa další Asie a USA má na každém pobřeží jednu. Takže se ti mohlo stát že by to v Evropě nefungovalo. Jedno pobřeží používá Evropskou a druhé Asijskou. Tak bych to asi nechal na ten Londýn a max to posunul.
Frostie Odesláno 28. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 V podstatě máš kliku že se vůbec nařídí. Na světě jsou 2 nebo 3 frekvence na nařizování. Jednu má Evropa další Asie a USA má na každém pobřeží jednu. Takže se ti mohlo stát že by to v Evropě nefungovalo. Jedno pobřeží používá Evropskou a druhé Asijskou. Tak bych to asi nechal na ten Londýn a max to posunul.Co to? Krapet v tom plaveš, asi...Evropa má frekvence 2, DCF 77 a MSF 60 z UK. Asie má 3 frekvence - JJY40, JJY 60 a čínské BPC a USA má pouze jednu, centrální WWV, Fort Collins. Spíše se obávám, že hodinky nejsou připraveny na příjem DCF
Xenomorfus Odesláno 28. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 To, že Ti ukazujou po synchronizaci o hodinu méně, je správně,, neboť máš nastavený Londýn a tam je o hodinu méně .A že se Ti to přitom přepne na SMT OFF je taky správně, neboť je to letní čas (Daylight saving time) a ten teď v Londýně neplatí.Takže všechno je tak, jak má být.
valjoux Odesláno 29. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2020 Co to? Krapet v tom plaveš, asi...Evropa má frekvence 2, DCF 77 a MSF 60 z UK. Asie má 3 frekvence - JJY40, JJY 60 a čínské BPC a USA má pouze jednu, centrální WWV, Fort Collins. Spíše se obávám, že hodinky nejsou připraveny na příjem DCFTuto věc jsem řešil zhruba před 10 lety, Přišel zákazník a byl na mrtvici protože si koupil na cestách hodinky a ty se mu nechtějí nařizovat. A když odjel do oblasti nákupu tak vše fungovalo. Už nevím zda to bylo Citizen nebo Casio a Amerika nebo Asie. Ale řešil jsem to v servisu a tam bylo mluveno o těch frekvencích a pásmech. A já prohodil USA a Asii.
silverbath Odesláno 31. ledna 2020 Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna 2020 Keď som ich kupoval tak ma nenapadlo, že tu u nás nebude fungovať správne synchronizácia. Docvaklo mi to až teraz, že prečo sa predávajú iba v USA a v Anglicku, lebo iba tam tá synchronizácia funguje správne. No čo už, budem sa s tým musieť zmieriť. Ďakujem za reakcie
husakmartin Odesláno 31. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2020 Je jen jediná možnost jak "nastavit" hodinky,ktere neumožňují seřízení na potřebné časové pásmo na domácí čas. Nulovou neboli referenční polohu nastavit o potřebnou diferenci, tj. +1h a tím "oklames" hodinky a budeš mít správný čas.Jak se nastavuje referenční pozice je v návodu k hodinkám. Jsem přesvědčen, že po takovémto nastavení budeš spokojen.
silverbath Odesláno 1. února 2020 Autor Nahlásit Odesláno 1. února 2020 Ďakujem veľmi pekne husakmartin za túto radu, nenapadlo by ma to a hneď som to aj vyskúšal a funguje to. Hodinky sa synchronizujú a čas sedí. Už som bol z toho zúfalý, rozmýšľal som už aj o ich predaji ale ty si to vyriešil. Super
husakmartin Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Odesláno 1. února 2020 Potěšil jsi mě.Věřím, že značka Citizen zůstane tvoji oblíbenou.A nezapomen občas dobít, mají to rady.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se