Přejít na obsah

Opravy LCD a LED digitálek

casiotron

Doporučené příspěvky

před 14 hodinami, t2 napsal:

Narazil jsem na limit svého otvíráku na screwbacky. Je prostě malý. Nedokáže dostatečně rozevřít úchopy. Je to laciná čína, ale zvládl jsem s ním zatím všechny svoje kousky. Až teď ne. Narazil jsem, když jsem chtěl otevřít Casio DEP 510. Budu muset koupit nový otvírák. Máte někdo nápad kde vybrat?

Omlouvám se, že přímo konkrétní neporadím.
Už se mi to taky stalo, tuším že u jedněch Pulsarů. Klasicky používám nějaký "tříchapadlový" čínský otvírák, něco jako tenhle, a už taky nešel dostatečně rozevřít.
Nakonec jsem někde v šuplících vyhrabal nějaký starý ošoupaný "dvouzubý", jen taková ta tyčka se dvěma hroty (takový, údajně max 42 mm). Ten nakonec šel rozevřít dostatečně, protože lze chytit do jakýchkoliv dvou zářezů dýnka. Sice ty dva zuby hrozí více vyskočením při větším krouťáku, ale v nouzi to nakonec pomohlo. Je ale potřeba dávat hodně bacha a je to prostě dost "na prasáka".

• Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mám obyč otvírák z Číny a taky se mi stalo, že mi nestačil. Vím, že je to hodně velká prasárna a snad se mi nebudete smát, ale pomohl jsem si už několikrát starou ocelovou šuplérou. Samozřejmě je při otevírání důležité vyvíjet dostatečný tlak, aby čelisti nesjely a nešlo k poškrábání dýnka, ba co víc, ke zranění. Tak třeba ti to pomůže.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Trapim sa s jednym Swiss modulom. Nedari sa mi ho rozchodit. Poznate ho niekto?  V akych modeloch by som ho nasiel, popripade ci sa niekomu nevala funkcny doma. Moze byt aj bez displeja.

Modul je zvlastny tym, ze ma zvukovu membranu naletovanu priamo na module.

IMG_7306.jpeg

IMG_7308.jpeg

IMG_7305.jpeg

Odkaz ke komentáři

Tyto me trosku zlobi.jeden segment nesviti kdyz ma a sviti kdyz nema...

Nekdy pri zmacknuti tlacitek zhasnou,ale pak nabehnou a ukazuji normalne.

Jeste je jednou rozeberu

No a nejakej napad cim nahradit cernou sedrenou barvu z tahu?

20240806_202118.jpg

20240806_202133.jpg

Odkaz ke komentáři

19 hours ago, Lisky said:

Neviem či to opraviš. Mne to robia jedny Casia. Našťastie len den v tyždni, čas ukazuju správne. Podla mňa chyba čipu.

Hm, rád by som sa na také hodinky pozrel.
Chcelo by sa ti zapožičať mi ich na inšpekciu? Samozrejme, pokiaľ nie sú pre teba príliš vzácne, že ich nechceš dať z ruky.

Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, MilanBAsk napsal:

Hm, rád by som sa na také hodinky pozrel.
Chcelo by sa ti zapožičať mi ich na inšpekciu? Samozrejme, pokiaľ nie sú pre teba príliš vzácne, že ich nechceš dať z ruky.

Vzacne nie su, ale mi to nevadí. Miesto SA a SU čo je sobota a nedela pišu 6A a 6U. Inak všetko ok. Dik za ponuku, podla mňa to nestoji za námahu.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Zdravim páni. Trochu som sa trápil s hodinkami Seiko a127. Klasika, odpadnutý nitovaný kontakt v priestore batérie. Vyriešene navrtanim dierky 0,6mm vrtakom a malou skrutkou asi z Casia. To ale nebolo všetko, síce kontakt bol ok, prenašal napätie na plošak, ale hodiny mŕtve. Tak som pátral ďalej. Svetlo bolo nefunkčné, čomu som nevenoval pozornosť. Chyba. Zrejme to svetlo (mala žiarovka) funguje aj ako malý odpor v obvode, alebo prepojenie nejakých kontaktov. Keď som to prepojil tenučkým drôtikom(ako vlas) hodinky nabehli. Tak možno som týmto pomohol😉. Fotky dám neskôr.

Odkaz ke komentáři

Asi mi umřely Radianty. Zobrazují běžící stopky a nejdou zastavit ani přehodit na zobrazení času. Zkusil jsem z nich odebrat baterky a dát je po chvíli znovu, ale bez úspěchu. Máte někdo takovou zkušenost?

w20241018_130209.jpg

Odkaz ke komentáři

Tlačítka se tváří mechanicky ok. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak to zkusím ještě jednou s modulem venku. To jsem si nějak neuvědomil.

Baterky jsem neměřil, ale můžu je změřit. Popřípadě je zkusit v jiných hodinkách, ale display se nezdál být slabý.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...