t2 Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2024 Tak baterky jsem obě proměřil a jsou kaput, takže budu muset dál bádat až seženu nové. Mám ale ještě jednu záležitost: Casio WV 58A. Koupil jsem je kdysy v bazaru a kupodivu šlapaly ok. Po výměně baterky už nechytaly signál. A teď přestaly pípat a svítit. Otevřel jsem je a udělal AC ale nepomohlo to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2024 Možná blbá otázka, ale měřil jsi napětí i u této baterky (CR1620)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2024 Tiež som to chcel napisať. Ja meriam aj nové batérie, aspoň na 100% vylučim túto chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2024 Je tam 2016 a ne neměřil. Když docházela minule tak toto se nestávalo. Používám je jako domácí stopky "na stole" jako měřič času jsou už pro mě mrtvé dávno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2024 Na proměření baterií používám kalkulačku Casio UC-100 battery checker. Rychlejší než vytahovat měřák. 5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2024 To šikovný vercajk, vůbec jsem netušil, že něco takového Casio vyrábělo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2024 Parádní kousek! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2024 Super Ani já jsem netušil, že Casio něco takového vyrábělo.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 23. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2024 Koupil jsem ji na buyee.jp před několika lety za 700 yenů. To bylo asi 5$ + pošta. Teď už jsem ji tam ale neviděl a na ebay je mnohem dražší. Ale sehnat se pořád dá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elde999 Odesláno 24. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2024 V 23. 10. 2024 v 7:51, Hantronix napsal: Koupil jsem ji na buyee.jp před několika lety za 700 yenů. To bylo asi 5$ + pošta. Teď už jsem ji tam ale neviděl a na ebay je mnohem dražší. Ale sehnat se pořád dá. Ty jo, šikovná věcička . No a protože mi v těchto dnech na Buyee končí bezplatné uskladnění a jedna byla zrovna v nabídce, tak to byl ideální adept k doplnění balíčku . @Hantronix díky za tip! 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 29. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2024 Není za co. A teď jsem se díval, že jsou tam další dvě na prodej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 8. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2024 tiez musim mat vsetko:) dik za tip troska negativum je, ze postovne z JP vyslo na 13.5 EUR 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elde999 Odesláno 8. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2024 A my jsme k tomu ještě ve spolupráci s @akai přidali teploměr, ať je to komplet 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 8. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2024 Presne tak, kduz uz merit tak proc ne i teplotu... -nedelali jeste nejake meridlo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 9. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2024 UC-100 – battery tester UC-110 – teploměr UC-120 – měřák ultrafialového záření UC-300/360/365... - univerzální kalendář UC – 500 – s měřákem "kvality vzduchu" UC-700 - tenká karta s kalendářem atd. zdroj: https://casio.ledudu.com/pockets.asp?menu=1&lg=eng Tam toho je, to by jeden nevěřil... A nebo pak i tady: http://www.calcuseum.com/LISTINGS/CALCUSEUM_Listing_U_Calcs.htm 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 19. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2024 Stale resim,jak opravovat poskozene mikro dratky k ledkam.Ruzny vodivy laky uz jsem zavrhnul,to napacha vis skody jak uzitku.Ted jsem nasel na netu manika co to dela pravdepodobne original metodou.Je to "bodovany".No jeste je co se ucit. http://www.newdwf.com/viewtopic.php?f=82&t=8988 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 20. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2024 Zajímavé. Pochopil jsi z toho, čím ty tenké vodiče "boduje"? LED moduly lepí na desku stříbrným epoxyden ("silver epoxy"). Ale vodiče následně asi normálně připájí pájkou? Je to tak titěrné a spoje jsou tak "placaté", že mi to úplně nepřijde jako pájené nějakou běžnou páječkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 20. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2024 Pajkou to rozhodne mozne neni.Jak to dela tam nepise,jen ze ma na to vybaveni,no to bych chlel prave videt.Musi pouzivat original technologii.Neco jako Tig svareni,ale mikroskopicky.Osobne si to predstavuju jako trubicku skrz kterou je protazeny ten dratek,bodne to na misto,potom prejede tim trubickovim hrotem na druhy konec spoje,tukne znova a dratek se upali.Protoze neni ani mozny si ty dratky pripravit dopredu. .Bodovacku na elktroniku mam,ale to jsou dva hroty,mezi kterymi skoci oblouk,to je na plisky k baterkam a tak.To by mozna slo pouzit na pribodovani dratku na plosak,jeden hrot dat vedle jako zem a druhym tuknout prez ten dratek. Ale na led cipu to nejde,by to dioda ten proud nedala.Hlavne i technicky je to narocny ,trefit ten pritlak hrotu. Sice tam pise ze na prilepeni cipu pouziva stribrny epoxi,ale myslim ze je to obyc vodiva barva.Ten cip ma spolecny (tusim) minus vsech diod od segmentu vyvedeny prave na plochu dole. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 20. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2024 Dík za info. Taky mi ty jeho pájené spoje přijdou dost nestandardní. Skoro jako by byly spíš dělané nějak za studena či co. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2024 Pustil jsem se do boje s vyteklým displejem u Casio A201. Po hodině a půl urputného boje se mi podařilo dosáhnout celkem uspokojivého výsledku. Vím, že se to tu již řešilo, přesto zde je několik poznatků: 1) Lépe se pracuje s menšími útvary, proto je dobré ty velké rozmělnit tisknutím do jejich středu. 2) Menší útvary pak tlačit rovnoměrně ke všem okrajům displeje, hlavně k hornímu a spodnímu. 3) Je dobré se vyvarovat přílišnému rozptýlení do "mlhy", s tou se mi pracovalo nejhůř, zejména pokud je v rohu displeje. 4) Pokud se mlha vytvoří, že dobré k ní dotlačit celistvý útvar, který by jí měl pohltit. 5) Snažit se vše směrovat k hornímu nebo spodnímu kraji displeje. 6) Hlavně dostatek času a trpělivosti, protože občas je to o nervy. Několikrát se mi stalo, že jsem měl již téměř hotovo a když jsem se snažil zbavit těch nejmenších hajzlíků, najednou se mi na opačném konci objevily nové leaky... Jinak jako podklad pod displej jsem použil kousek toaleťáku, samozřejmě jemného a vytlačování jsem prováděl přes bavlněnou látku (ze starých spoďárů je ideální ). Když odhlédnu od nároku na psychickou vyváženost, jedná se o poměrně fyzicky náročnou činnost, zejména pokud jste po operaci ramene... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se