Přejít na obsah

Hodinky PROVOKE

Doporučené příspěvky

Velkej respekt, držím palce a pak nasdílej i odkaz na tu HitHit kampaň, tohle stojí za to podpořit. Věřím že to klapne, je totiž krásně vidět, že máš i ten marketing a komunikaci kolem toho zvládnutý na jedničku - hezky postupně navnadit lidi, zvýšit napětí a očekávání a nakonec krásný vyústění příběhu.

Šikovný lidi je potřeba podporovat, fakt parádní práce ne jen na hodinkách, jseš dobrej multitalent.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Lamiczka napsal:

Velkej respekt, držím palce a pak nasdílej i odkaz na tu HitHit kampaň, tohle stojí za to podpořit. Věřím že to klapne, je totiž krásně vidět, že máš i ten marketing a komunikaci kolem toho zvládnutý na jedničku - hezky postupně navnadit lidi, zvýšit napětí a očekávání a nakonec krásný vyústění příběhu.

Šikovný lidi je potřeba podporovat, fakt parádní práce ne jen na hodinkách, jseš dobrej multitalent.

Děkuji, myslím že zrovna v marketingu mám fakt velké mezery. Původní myšlenka nebyla postupně navnadit ale reálně ukázat co takový projekt obnáší. Tak jako dělám věci abych si je sám koupil tak i takhle přistupuji k tomuhle vláknu. Samotného by mě někdy zajímalo jak vznikají jiné projekty. To co podstupuji já musí řešit i jiní výrobci a myslím si že je velká škoda že se o to nepodělí. Vždy je úžasné vidět jak vznikne hotový výrobek od prvního nákresu. Hodinky jsou můj první výrobek o kterém se dá takhle psát. I moje ostatní projekty mají zajímavý příběh vzniku ale nejsou tak "divácky atraktivní". A taky si někdy v budoucnu rád tohle vlákno přečtu. A to když se mi povede uspět nebo i v případě neúspěchu. 

Odkaz ke komentáři

Ciferník, jeden z nejnáročnějších dílů na výrobu. Abych mohl dělat v budoucnu hodinky podle zadání zákazníka musel jsem zvolit takovou technologii která mi to umožní. Indexy a čísla nejsou jen natištěné ale vystupují o 0,3 až 0,4 milimetru do prostoru. Výroba ciferníku zabere od začátku až do konce několik hodin ale výsledek za to stojí. I malý text na spodku ciferníku je dokonalý a celý výsledek podtrhuje zrnitá struktura na podkladu. K ciferníku se ještě vrátím v dalším příspěvku protože na něm musí být velmi přesně umístěné nožičky o průměru 0,75 mm které slouží pro usazení na strojek. Jaký styl ciferníku se líbí vám? Já osobně mám rád rád trochu "přeplácaný" styl kdy je ciferník zaplněný velkými čísly a textem.

cifr.jpg

Odkaz ke komentáři

ahoj, pár dotazů.

Neplánuješ vyrazit na některý ze srazů (např. v rámci Redbaru, který pořádá HondzaX ), kde bychom si mohli hodinky osahat ... ?

Jaký máš časový horizont "ostré" výroby vč. olejové verze, která jistě bude potřebovat delší testování ?

Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, Lukyn77 napsal:

ahoj, pár dotazů.

Neplánuješ vyrazit na některý ze srazů (např. v rámci Redbaru, který pořádá HondzaX ), kde bychom si mohli hodinky osahat ... ?

Jaký máš časový horizont "ostré" výroby vč. olejové verze, která jistě bude potřebovat delší testování ?

Ahoj na sraz se plánuji vydat až bude někdy v květnu nebo červnu. Už to mám delší dobu v plánu ale protože teď dělám dva projekty a mám taky rodinu jsem rád když mám večer chvilku volného času. 

Časový horizont mám teď takový. Do konce dubna bych chtěl spustit kampaň na HitHit a pokud bude úspěšná už během ní spustím výrobu abych pak mohl případně hodinky brzy poslat lidem co kampaň podpoří. 

Verzi s olejem budu muset během té doby otestovat. Jediné co může dělat problém je kompenzace roztažnosti oleje. A tam za měsíc spolehlivě poznám jestli funguje. Ono je to poznat hned po prvním vytažení korunky. 

Ať je příspěvek zajímavější přidám jednu fotku. Zjistil jsem že mě víc baví varianta s černými ručičkami. 

IMG_0699.jpeg

Odkaz ke komentáři

Ahoj, je tu někdo kdo by pomohl s nastavením Facebook reklamy ? Rád bych už před HitHit kampaní spustil reklamu ale nechci vyhazovat peníze kvůli špatnému nastavení. Pokud zde někdo je prosím napište mi zprávu. 

Odkaz ke komentáři

Jak někdy vypadá vývoj nebo výroba hodinek v realitě. Někdy je to i špinavá a hnusná práce. Zde právě testuji hodně zjednodušenou verzi “kompenzaci roztažnosti oleje”. A vypadá to že konečně funguje. Ano vypadá to hrozně ale účel to splní. Tyhle hodinky teď budu týden nosit a když se neobjeví bublinka mám vyhráno. Finální kompenzátor už bude jen lepší. Držte mi palce 🙂

IMG_0708.jpeg

Odkaz ke komentáři

Tak to vypadá že jsem našel řešení s nechtěnou bublinou v oleji. Opravdu to dělal "kompenzátor roztažnosti". Korunku jsem vytáhl asi milionkrát a to o dost víc než se pak bude v reálu moct vytahovat. Hodinky jsem měl jak v lednici tak na topení a bublina žádná. Už řeším jak udělat kompenzátor sériově. Vtipné je to že mi každý řekl že je to s bublinou vlastně lepší že je alespoň vidět že tam ten olej je. A protože vím jak tam malou bublinku případně udělat bude verze s olejem s možností bez bubliny nebo s malou bublinkou. 

V mezičase pomalu připravuji kampaň na HitHit a kamarád dělá webové stránky. Na příští víkend jsem taky domluvený s fotografem, konečně budu mít pořádné fotky 🙂 

Další věc ze které mám radost jsou řemínky. Objednal jsem spoustu různých druhů řemínků. Nějaké byli hrozné, další celkem OK, něco předražené a několik jich šlo rovnou do koše. Kožený jsem zatím neřešil ale asi nechám u brašnáře se kterým spolupracuji nějaký vyrobit. To z čeho mám tu největší radost je řemínek od firmy armyproduct.cz (snad neporušuji pravidla když sem dám odkaz), dělají řemínky přímo na míru a dá se vybrat jak barva nebo vzor tak i barva prošití nebo různé vlaječky atd. Už od nich jeden řemínek mám a je rozhodně nejlepší. Další velké plus je pro mě v tom že je to česká firma. Jak už jsem říkal pro mě není vyrobeno v České Republice jen prázdné slovo, ale je to součást mé filozofie. Na cestě mám dva řemínky s nášivkou snad je pošta rychle doručí. 

Tenhle týden považuji za úspěšný. Vypadá to že se povedlo vyřešit problém s olejem a na cestě je skvělý řemínek který mi fakt chyběl k celkové spokojenosti. Jsou to další malé krůčky k tomu dělat naplno vlastní hodinky. Teď už není cesty zpět. Tenhle týden už jsem musel rozhodnout jaké produkty vyřadím z mé nabídky protože mám celkem problém vše časově a kapacitně skloubit. S tím také roste moje nervozita jestli jsou moje rozhodnutí správná. Myslím že teprve teď přijde ta náročnější část. 

Na závěr ještě přidám fotku kdy jsou vedle sebe hodinky s nožem kterýma tohle vlákno začíná a vedle toho současný model. Ten rozdíl je fakt velký. 

stare a nové.jpg

434115946_749050870536214_6351238339389716756_n.jpg

Odkaz ke komentáři

Sleduji to tu od začátku a fandím ti. Je to opravdu velký progres. Jako tool kousek si je dokážu u sebe představit. Opravdu pěkná práce.

Možná hloupá otázka, ale jaká je výhoda strojku v oleji? A jakou předpokládáš životnost baterie?

Odkaz ke komentáři

před 11 minutami, Shane001 napsal:

Sleduji to tu od začátku a fandím ti. Je to opravdu velký progres. Jako tool kousek si je dokážu u sebe představit. Opravdu pěkná práce.

Možná hloupá otázka, ale jaká je výhoda strojku v oleji? A jakou předpokládáš životnost baterie?

Výhoda oleje není v tom že je strojek v oleji ale já hlavní plus vidím v čitelnosti hodinek. Ta je pak vážně skvělá. Také to zvyšuje voděodolnost ale to v mém případě není nijak zajímavé. Nedělám potápky. A jeden z důvodů proč to dělám je samozřejmě moje ego. Vždy se snažím u svých výrobků udělat něco navíc co mě odliší od konkurence. A pokud se nepletu budu u nás první kdo udělal hodinky s olejem, nepočítám že si doma někdo rozebere hodinky a naleje do nich olej. Takhle budu moct říct jsem první kdo je u nás udělal. A mám rád výzvy. S každým projektem se musím posunout dál. A hodinky jsou pro mě vrchol toho co chci dělat. Když jsem se rozhodl je dělat naplno musím také něčím zaujmout. V hodinkách je konkurence opravdu velká. 

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Ještě doplním informaci ohledně životnosti baterie. Podle toho co jsem se dočetl na internetu je to cca dva roky. U verze s olejem zákazník bude mít nárok na tři výměny baterky zdarma .  Zaplatí pouze baterii a dopravu. A i pak to nebude nic drahého. 

Odkaz ke komentáři

před 32 minutami, ponorka9 napsal:

Za mě doufám, že bude i jiná (decentnější) varianta. Jinak pořád držím palce, ať se dílo podaří!

Samozřejmě. Zde jsem chtěl vyzkoušet co výrobce dovede a chtěl jsem na fotky něco “přehnaného “. 

Odkaz ke komentáři

před 27 minutami, OndraPod napsal:

Ty už jsou s olejem uvnitř?

Za mně paráda, ocenil bych oboustraný antireflex, ale je mi jasný že jsem v menšině ;)

Jsou bez oleje. Olej stále řeším. Jsem na dobré cestě. Jen čekám až mi přijdou objednané věci. Pak napíšu krátké povídání jak jsem to celé vyřešil. 

Oboustranný antireflex jsem nepoužil schválně. Mají to být odolné hodinky a z mé zkušenosti venkovní moc dlouho nevydrží. Měl jsem pak na hodinkách na skle okraje kde byl ošoupaný a dost mi to vadilo. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...