Czechgun Odesláno 24. května Autor Nahlásit Odesláno 24. května Po fakt dlouhé době se mi konečně podařilo úplně vypnout a užil jsem si skvělý den — bez práce a bez hodinek. V poslední době jsem zase začal porušovat své pravidlo, že o víkendech nepracuji, a byla to chyba. Co mě teď fakt začalo bavit, je střelba z kuše. Nejvíc mě baví, že nemusím jezdit na střelnici. Přesnost je super — na fotce je nástřel na 70 metrů — a k tomu ten klid a ticho na louce… paráda. Za necelých 14 dní vyrážím na dovolenou a tam úplně vypnu telefon. A proč tohle vlastně píšu? Je to jednoduché — slíbil jsem, že budu sdílet všechno, co takový projekt obnáší. A tohle je ta stinná stránka. Neměl jsem ani pořádně čas a energii na rodinu a tento týden jsem nad tim dost přemýšlel. Užijte si víkend, přátelé — a příští týden už to zase bude o hodinkách. 4
Czechgun Odesláno 26. května Autor Nahlásit Odesláno 26. května Finální design lunety a jedna z variant ciferníku. Těch bude víc. Na lunetě jsem nakonec odebral nulu před pětkou, protože to bylo pořád moc blízko u indexů – prostě to nebylo ono. Jsem celkem napjatý, jak to bude vypadat v reálu. Ciferník je v pohodě, a když se mi to nakonec nebude líbit, udělám nový škotček a je to. Tohle je čistě technický nákres, takže se nenechte zmást velkou mezerou mezi ciferníkem a lunetou. V reálu tam samozřejmě bude pouzdro a sklo – proporčně to bude jako u prvního modelu. Zítra budu odesílat balíčky, takže kdo čekáte na nový model, hodinky vyrážejí směrem k vám! Postupně se mi povedlo dohnat zpoždění kvůli nemoci a jsem z nejhoršího venku. 3
Beardedscape Odesláno 26. května Nahlásit Odesláno 26. května (upraveno) Bez té nuly to vypadá fakt lépe… už se těším na vizualizace všech dostupných cifrů. Upraveno 26. května uživatelem Beardedscape 1
Czechgun Odesláno 27. května Autor Nahlásit Odesláno 27. května Výroba designu lunety do měděné elektrody na finální obrábění kaleného jádra formy. 3
Czechgun Odesláno 27. května Autor Nahlásit Odesláno 27. května Výsledek deseti hodin práce – čísla na elektrodě. I když to na první pohled nevypadá, je to docela věda a musel jsem zohlednit spoustu věcí, aby vše dopadlo dobře. Problém, a opravdu matoucí, je možnost nekonečného zvětšování na PC. Člověk tím občas ztratí odhad, jak to bude vypadat v reálu, a to, co vypadá jako velká mezera, je ve skutečnosti stěna silná jen 0,05 mm. A to znamená několik problémů. Měď je měkká a laserem nejde udělat tak tenká stěna. Při finálním obrábění se slabá stěna prostě spálí a jádro formy bude špatně (škoda v řádu desítek tisíc). Také je nutné brát v potaz materiál pro vstřikování, který obsahuje cca 40 % karbonových vláken. To je další problém, protože hůře „zatéká“ do malých mezer. Další komplikace je samotné laserování. Není možné pustit laser na velký výkon, protože pak vznikne velký otřep, který se musí odstranit, což je zase problém. Takže se musí jet na malý výkon a to trvá dlouho – zde konkrétně přes čtyři hodiny. A ještě musím odhadnout správnou hloubku. A v této fázi stále nevíme, jestli vše bude fungovat. Je to napínavé. 2 2
Radek124 Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května Aniž bych chtěl rejpat do už hotového, neuvažovals s ohledem na poměrně široký použitý font o vysázení těch čísel na křivku/kružnici (pro inspiraci viz Rolex GMT+Yachtmaster; SUBy ne - ty používají kulatý a užší font)? Nemůžu si pomoct, ale ty ploché základny čísel nad kružnicí mi typograficky rvou oko... 1
Czechgun Odesláno 28. května Autor Nahlásit Odesláno 28. května před 13 hodinami, Radek124 napsal: Aniž bych chtěl rejpat do už hotového, neuvažovals s ohledem na poměrně široký použitý font o vysázení těch čísel na křivku/kružnici (pro inspiraci viz Rolex GMT+Yachtmaster; SUBy ne - ty používají kulatý a užší font)? Nemůžu si pomoct, ale ty ploché základny čísel nad kružnicí mi typograficky rvou oko... Ahoj neuvažoval protože to je v reálu za mě v pohodě.
Czechgun Odesláno 28. května Autor Nahlásit Odesláno 28. května První zkoušky tisku. Sice to vypadá hrozně ale už asi vím co a jak má být. Nejhorší je odhadnout hloubku štočku a hustotu barvy. Hloubku už mám a hustotu barvy +- taky. Po dovolené se na to vrhnu naplno. 2
Ombrero Odesláno 28. května Nahlásit Odesláno 28. května V 27. 5. 2025 v 14:44, Czechgun napsal: Výsledek deseti hodin práce – čísla na elektrodě. I když to na první pohled nevypadá, je to docela věda a musel jsem zohlednit spoustu věcí, aby vše dopadlo dobře. Problém, a opravdu matoucí, je možnost nekonečného zvětšování na PC. Člověk tím občas ztratí odhad, jak to bude vypadat v reálu, a to, co vypadá jako velká mezera, je ve skutečnosti stěna silná jen 0,05 mm. A to znamená několik problémů. Měď je měkká a laserem nejde udělat tak tenká stěna. Při finálním obrábění se slabá stěna prostě spálí a jádro formy bude špatně (škoda v řádu desítek tisíc). Také je nutné brát v potaz materiál pro vstřikování, který obsahuje cca 40 % karbonových vláken. To je další problém, protože hůře „zatéká“ do malých mezer. Další komplikace je samotné laserování. Není možné pustit laser na velký výkon, protože pak vznikne velký otřep, který se musí odstranit, což je zase problém. Takže se musí jet na malý výkon a to trvá dlouho – zde konkrétně přes čtyři hodiny. A ještě musím odhadnout správnou hloubku. A v této fázi stále nevíme, jestli vše bude fungovat. Je to napínavé. Verejne a zavazne tady prohlasuju ve svym uplne prvnim prispevku v zivote, ze ty hodinky pripadne beru i nefunkcni a ze se klidne s ostatnima slozim na novou formu
Beardedscape Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května před 13 hodinami, Ombrero napsal: Verejne a zavazne tady prohlasuju ve svym uplne prvnim prispevku v zivote, ze ty hodinky pripadne beru i nefunkcni a ze se klidne s ostatnima slozim na novou formu Na formy jsme se skládali na HitHitu
Czechgun Odesláno 29. května Autor Nahlásit Odesláno 29. května před 13 hodinami, Ombrero napsal: Verejne a zavazne tady prohlasuju ve svym uplne prvnim prispevku v zivote, ze ty hodinky pripadne beru i nefunkcni a ze se klidne s ostatnima slozim na novou formu Pokud by se to nepovedlo mám na to rezervu. Tohle se nedá dělat "na krev" a musím počítat že se něco takového může stát. Ale dělám vše aby to dopadlo dobře před 22 minutami, Beardedscape napsal: Na formy jsme se skládali na HitHitu Přesně tak 1
Czechgun Odesláno 29. května Autor Nahlásit Odesláno 29. května Ahoj protože neštěstí nechodí po horách ale po lidech musel zákazník zrušit rezervaci na hodinky a tak zde mám zcela výjimečně jedny volné hodinky ihned k odběru. Je to zřejmě poslední možnost koupit první model. V případě zájmu mi napište zprávu na 603 876 32 pět.
Ombrero Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května před 11 hodinami, Beardedscape napsal: Na formy jsme se skládali na HitHitu Ja vim. Byl jsem mezi prvnima, ale pisu "na novou" formu 1
Czechgun Odesláno středa v 11:27 Autor Nahlásit Odesláno středa v 11:27 Na dovolenou jsem si vzal něco na čtení a ta kniha je vážně dobrá. Měla by to být povinná četba pro všechny co chtějí podnikat a budovat vlastní značku.
Czechgun Odesláno pátek v 15:37 Autor Nahlásit Odesláno pátek v 15:37 Čitelnost olejovek je pod vodou opravdu skvělá. Žádný stříbrný tunel jako u běžných hodinek, když je člověk trochu nakloní. 4 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se