Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@Jajánek ještě si mi pořád neodpověděl jestli si na hodinky přispěl anebo jen remcáš.…

Koukal sem na tvůj profil a vypadá to spíše na variantu číslo dvě. Z tvých příspěvků je však jedno jasné. Ty sem nechodíš radit, ale plivat a vysmívat se Jirkově práci. Navíc si ještě ke všemu takovej Jajánek, že místnímu správci a člověku co to fórum vlastní říkáš hochu. Ta oblíbenost ti značí, že každej tvůj příspěvek je místními lidmi hodnocen jako stupidní a konverzaci neposouvá. Poslední věc, najdi si definici konstruktivní kritiky, Jajánku. 

• Dát hlas 2
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

@Jajánek Tvé příspěvky jsem pečlivě přečetl. Zjevně máš problém s výrobkem, nebo výrobcem. Tento problém nevznikl na Chronomagu. Prosím, běž jej tedy řešit tam, kde započal.

Nyní cituji z Whatsapp porady moderátorů Chronomagu z dnešního rána: "Shnilá jablka by se měla odstraňovat dokud se nákaza nerozšíří. Za mne odstřihnout.".

Tento názor přijímám za svůj. Tedy: za flame a trolling ban na týden a povinné schvalování příspěvků (prozatím) bez časového omezení.

• Like 4
  • Díky 1
  • Dát hlas 8
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Dnes se opět podíváme na dílnu jak pokračuje práce na celém projektu. Kalibrujeme průměr ciferníků a celá tahle hromada půjde konečně na tampontisk a to znamená že budu moct ukázat v realitě jak jednotlivé varianty vypadají. Cifernik nám dal celkově zabrat. Nová dýnka jsou ve výrobě a nás čeká nedělní směna. 

Už se přesouváme do čisté dílny. Asi tam pak hodináře zamknu a zahodím klíč 😀

20250925_112430.jpg

20250925_112350.jpg

• Like 3
Odesláno
před 11 minutami, Beardedscape napsal:

Chudák hodinář. To mi připomíná Commissioning, to na nás z DCS taky vždycky tlačili, že to 4 leté zpoždění stavby musíme dohnat 😂

Takhle špatně na tom naštěstí nejsme 😄 ale mohlo by to být i lepší.  

Odesláno

Problém s přenosem energie je vyřešen  na kontaktech máme stejné napětí jako na baterce 🙂 

O víkendu přidám shrnutí toho co se dělo na dílně byl to náročný týden. 

• Like 5
  • Dát hlas 3
Odesláno (upraveno)

Po náročném týdnu mi tenhle "dopis" ve schránce zlepšil náladu 🙂

20250926_203433.jpg

20250926_203424.jpg

Upraveno uživatelem Czechgun
  • Like 8
Odesláno

Vítězství – o tom je dnešní příspěvek.

Přenos napětí z dýnka do strojku mi poslední týdny dělal pěkné vrásky na čele. Už prostě nebyl čas ani prostor na další chyby. Dnes jsem šel do dílny s jasným úkolem: dokud to nebude fungovat, nejdu domů.

A samozřejmě se to hned od začátku nedařilo. Nervozita rostla, začal jsem mít pocit, že je někde zásadní problém. Do toho jsem ještě zničil kontakty na strojku a v hlavě se mi honilo: „To je v háji, nedám to.“

Ale za ty roky, co dělám vlastní projekty, jsem se naučil jednu věc – když se fakt nedaří, je nejlepší zastavit, dát si pauzu a uklidnit se. A jako obvykle to zabralo. 😊

Po pauze si všechno krásně sedlo, celý systém funguje a přesně odpovídá tomu, co jsem měl v hlavě. A není to jen o samotném přenosu proudu – šlo taky o správné utěsnění průchozích kontaktů. Ten malý kolík pod nimi je klíčový detail.

Teď už můžeme rozjet sériovou výrobu. Kontakty budou samozřejmě pozlacené, i to už máme vyřešené. Myslím, že jsme si minulý týden vybrali všechnu smůlu. 😅

20250929_112208.jpg

20250929_100429.jpg

• Like 2
Odesláno
Právě teď, shaggy napsal:

@Czechgun
Uvidime rozne farebne kombinacie ruciciek s cifernikom, prosim? Do kedy treba poslat finalny vyber?

Ahoj , ještě je čas. Jakmile nám přijde náhradní díl na tampontisk potisku ciferniky a ještě pošlu fotky. Chápu že to bude lepší. 

• Like 1
Odesláno

Co všechno je potřeba k ohnutí jediného kontaktu na baterii? Není to vůbec málo – a dnes vám ukážu vývoj jednoho z přípravků určeného právě pro tuto operaci. Tento konkrétní přípravek ohýbá „nožičky“ kontaktu směrem nahoru. Ručně by to nebylo možné udělat přesně, každý kus by byl jiný.

Přípravek je téměř celý vyrobený pomocí 3D tisku. Ten je pro nás obrovským pomocníkem – nedokážu si představit podobný projekt realizovat bez nekonečných možností, které tato technologie nabízí. 

Ale ještě důležitější je to že tento týden přijde kroužek který nám chybí na tampontisk. 

20251001_105115.jpg

20251001_120037.jpg

20251001_131613.jpg

• Like 1
Odesláno

Musím smeknout před hodinářem.  Lakování mu jde skvěle a nechci to zakriknout ale vypadá to že bude možnost i jiné barvy vteřinové ručičky. Už nám schnou první pokusy a vypadá to nadějně. 

20251001_150051 (1).jpg

• Dát hlas 3
Odesláno
Před hodinou, Czechgun napsal:

Musím smeknout před hodinářem.  Lakování mu jde skvěle a nechci to zakriknout ale vypadá to že bude možnost i jiné barvy vteřinové ručičky. Už nám schnou první pokusy a vypadá to nadějně. 

20251001_150051 (1).jpg

To ovšem mění situaci 😂, děkujeme pane hodináři 👏 

• Like 1
Odesláno

Je to zhruba dva měsíce co jsem říkal že nám jedna tiskárna stačí...  Vůbec nechápu jak se tam vzali další dvě 😀

20251001_180131.jpg

Odesláno
před 1 hodinou, Beardedscape napsal:

To ovšem mění situaci 😂, děkujeme pane hodináři 👏 

Vyřídím mu to 🙂. Celkově obdivuji jak mu to v osmnácti letech hned po škole jde a jsem vážně rád že se mi povedlo sehnat tak šikovného kolegu. 

• Dát hlas 4

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...