Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 17. 4. 2025 v 11:53, PBone napsal:

Ahoj, asi jsem chyběl ve škole 😃 z jakého materiálu, případně s jakou povrchovou úpravou, budou lunety, také karbon ? Díky

Rozšířit  

Ahoj stejný materiál jako pouzdro. Barvy ještě upřesním. 

Odesláno

Tohle je prostě M A S A K R 😲

Držím palce, toto je fakt neskutečný projekt a ta dokumentace - prostě luxus. Vždy, když se sem podívám, tak opět velký pokrok. 

Pro mne zcela neuvěřitelný - jsi borec 👍

• Like 1
Odesláno
  V 23. 4. 2025 v 0:53, DarylVanHorne napsal:

Tohle je prostě M A S A K R 😲

Držím palce, toto je fakt neskutečný projekt a ta dokumentace - prostě luxus. Vždy, když se sem podívám, tak opět velký pokrok. 

Pro mne zcela neuvěřitelný - jsi borec 👍

Rozšířit  

Díky 🙂 Slíbil jsem že ukážu celou svoji cestu a co vše to reálně obnáší. Myslím že to teprve bude zajímavé, vůbec poprvé v životě se chystám posunout čistě můj projekt z garážové one man show do regulérní firmy. 

Odesláno

Tamponovačka je skoro hotová a vypadá fakt skvěle. Postupně doháním zpoždění po nemoci, takže mám dvojnásobnou radost. Do konce týdne se zavřu k montáži zbývajících zakázek na první model a příští týden musím dodělat komplet střižný nástroj na ručičky.
Takže zůstaňte naladění – reality show „Rozhodl jsem se dělat hodinky“ pokračuje a teprve teď to začíná být napínavé! 😊

• Like 1
  • Dát hlas 2
Odesláno
  V 23. 4. 2025 v 19:13, Beardedscape napsal:

Líbí se mi tvůj styl. 👍 jak dlouho ti to trvalo namodelovat v tom Solidu? 

Rozšířit  

Ahoj , modelování je na chvilku tohle je primitivní věc a je to nakreslené jen částečně bez detailů. Daleko víc času zabere vše vymyslet, najít na netu správné komponenty atd... Samotné kreslení je jednoduché. V CADu dělám už patnáct let. 

Odesláno

Občas vidím na netu nějakou blbost kterou musím nutně mít a přesně tohle je ten případ. Už patnáct let mám na stole tohle cool těžítko. 

• Like 1
Odesláno

Jen pro zajímavost, v pekingské manufaktuře jsem kdysi viděl jak takhle dremelkou v ruce strouhají podobné 3 kuličky v sobě z jediného kusu jadeitu...

Odesláno
  V 25. 4. 2025 v 13:36, Radek124 napsal:

Jen pro zajímavost, v pekingské manufaktuře jsem kdysi viděl jak takhle dremelkou v ruce strouhají podobné 3 kuličky v sobě z jediného kusu jadeitu...

Rozšířit  

Tak to už je hodně vysoký level dremelovani 😀

Odesláno

Dnes přidávám ukázku toho, jak moc dokážu přizpůsobit hodinky na míru.

Před nějakou dobou mě oslovil zákazník s přáním větších hodinek, ideálně o průměru 50 mm. Souhlasil s cenou a abych rozložil vysoké výrobní náklady, vyrobil jsem několik kusů navíc.

Tady je jeden z nich.

Design je přesně podle požadavků zákazníka, včetně úpravy prostoru pro 26mm řemínek. Zajímavostí je leštěná luneta, dýnko, korunka a dokonce i karbonové pouzdro.

V tomhle rozměru vypadá ciferník s olejovou náplní opravdu skvěle.

Těším se, až budu moct ukázat další kousky z této série. Také to jsou jedny z posledních zakázkových hodinek pro tento rok. Kvůli nemoci a problémům s výrobou tato zakázka trvala přes čtyři měsíce. 

20250327_090529.jpg

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno

Tahle stavebnice má naprosto zásadní problém. Stále toho máme málo 😀 poslední dobou už to řeším 3D tiskem na netu je nekonečné množství různých vychytávek. 

Přeji hezkou neděli. 

20250427_082113.jpg

• Like 1
  • Dát hlas 2
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Ručičky jsou díky své velikosti jednoznačně nejnáročnějším dílem na výrobu. V tomto případě to navíc výrazně komplikuje fakt, že na nich jsou tritiové trubice. Další výzvou je olejová náplň. U běžných hodinek s tritiem je trubička jednoduše přilepená na lepicí pásku umístěnou na spodní straně ručičky (ano, je to opravdu takhle primitivně řešené).

U výroby těchto ručiček jsem zvolil úplně jinou technologii než u prvního modelu – je přesnější a rychlejší. Musel jsem také vyvinout spolehlivý způsob uchycení tritiové trubice. A tady je výsledek: první pár ručiček. Tak malé díly – a taková radost! 🙂

Ještě je čeká lakování, ale to už je ta jednodušší část. Příjemným bonusem navíc je možnost výběru z několika barevných variant ručiček.

Další zajímavou částí výroby nového modelu bude ciferník – ale o tom zase příště. Teď se musím zavřít do dílny a pořádně máknout. Zase mě totiž skolila nemoc, kterou si už přes dva měsíce doma neustále dokola předáváme. A když jsem z posledních dvou měsíců strávil víc než měsíc marod, už je to fakt znát. 😞 
Náš nejmenší syn měl s největší pravděpodobností černý kašel, který nám s úspěchem předával. Díky očkování jsme měli 'slabší průběh', ale i tak to bylo peklo. Kdo má děti tak asi moc dobře chápe co to znamená marodit. Odpočinek a klid moc neexistuje. 

1000012797.jpg

• Like 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...