Paleolit Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 (upraveno) Předstasv si, že 15-20 hrubého mají v průměru obyvatelé Znojma. Takže nástupní plat studenta má být jako 30, aby chudák neumřel hlady? Nemusíš nám vysvětlovat, že to jsou mizerné peníze, to víme všichni, ale každý jsme začínali podobně. Dcera mé přítelky nastoupila za 18 tisíc po VŠE, dnes po 5 letech má slušné postavení ve firmě a plat trojnásobný - proč?, protože tvrdě maká 11-12 hodin denně plus práce doma. Syn začínal po obchodní akademii s 15 tisíci, dnes po 9 letech má plat pětinásobný - proč?, protože tvrdě maká 12-14 denně i o víkendech. Kamaráda syn dělal 5 let práva, dnes dělá už druhý rok za 14 hrubého jako koncipient. Jakmile udělá adv. zkoušky, nabídli mu, že se součásným zaměstnavatelem dostane stejné podmínky, jako ostatní právníci a tedy několika násobný příjem, protože vidí že tvrdě pracuje. Já jsem kdysi nastupoval za 60% průměrné mzdy. Dělal jsem 9-10 hodin denně a 3 hodiny jsem dojížděl a nejhodnotnější věc kterou jsem měl byl moped za 500,- Kč. Každý má otevřené šance se prosadit, ale musí chtít. To že pomohou rodiče je přece normální a že to není jednoduché, to není, žijeme prostě ve špatném světě. S tím platem, co tu firmy dávají je fakt děs - začal jsem pracovat v Brně u jedné co dělá hydraulické prvky a ovladače, dělám průměrně 10h denně za 16tis. hrubého, u toho si dělám řidičák na kamion a profesní průkaz, který už jsem dodělal . Člověk je tak neuvěřitelně natahaný (ty hydraulické součásti jsou až na pár kousků všechny z litiny), pak se ještě doma šrotit logistiku, pracovní povinnosti řidiče, techniku nákladních aut a další. Když si já platím 25 tisíc za profesní průkaz řidiče z povolání v délce 140hodin (ojedinělá věc v EU, pouze potřebná na území ČR, v ostatních státech ani neví co to je), abych mohl dosáhnout na vyšší plat, tak proč by si nemohl vysokoškolák taky něco sypat na studia. Upraveno 4. března 2012 uživatelem Paleolit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisau Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 Jo, tak to je. Taky v dobe jejich studii meli maturanti na realce lepsi znalosti nez dnesni statnicujici bakalari . Mas pravdu, ale i na techto skolach bohuzel uroven hodne upada. Neni to sice k uvereni, ale i na matematickofyzikalnim oboru najdes lidi, kteri maji u tabule problem zkratit slozenej zlomek! Osobne nechapu, co tam takovi delaji, ale jsou tam. . Problém je ten, že vznikla umělá poptávka po lidech s titulem VŠ.. ne po lidech co něco dělají dobře nebo umí něco víc, ale s titulem z VŠ Současně si spousta lidí dala rovnítka "titul z VŠ" a "nemuset pracovat" ... Což jsou pak přesně ti co mají "nějakou , jedno jakou, hlavně že VŠ" a pak brečí "mám doktorát z historie literatury a musím se živit jako řidič" :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qvido Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 (upraveno) Když si já platím 25 tisíc za profesní průkaz řidiče z povolání v délce 140hodin (ojedinělá věc v EU, pouze potřebná na území ČR, Profesák se dá už dnes pořídit za cca. 4500,- V Praze třeba TADY Upraveno 4. března 2012 uživatelem Qvido Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisau Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 . Když si já platím 25 tisíc za profesní průkaz řidiče z povolání v délce 140hodin (ojedinělá věc v EU, pouze potřebná na území ČR, v ostatních státech ani neví co to je), abych mohl dosáhnout na vyšší plat, tak proč by si nemohl vysokoškolák taky něco sypat na studia. Přesně tak! Dělají to všichni. Vezmou svoje prachy (ať už hotově, nebo z pújčky) a jdou někam dát svou kůži na trh s vidinou, že se budou mít zase o trochu lépe. Je v tom kus odříkání, ale díky tomu, že nesou svojí kůži na trh je v to také kus pořádné rozvahy. Každý to zná, každý živnostník, podnikatel, ale i zaměstnanec jako si třeba ty. Tak proč by vysokoškolák měl být vyjímka? Navíc ta vyjímka by vedla jen k tomu, že tady bude spousta filosofů a žádný zemědělec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 S tím platem, co tu firmy dávají je fakt děs - začal jsem pracovat u jedné co dělá hydraulické prvky a ovladače, dělám průměrně 10h denně za 16tis. hrubého, u toho si dělám řidičák na kamion a profesní průkaz, který už jsem dodělal . Člověk je tak neuvěřitelně natahaný (ty hydraulické součásti jsou až na pár kousků všechny z litiny), pak se ještě doma šrotit logistiku, pracovní povinnosti řidiče, techniku nákladních aut a další. Když si já platím 25 tisíc za profesní průkaz řidiče z povolání v délce 140hodin (ojedinělá věc v EU, pouze potřebná na území ČR, v ostatních státech ani neví co to je), abych mohl dosáhnout na vyšší plat, tak proč by si nemohl vysokoškolák taky něco sypat na studia. Víš jak vypadá klasická žádost vysokoškolačky o místo? A to ti na tvrdo napíšou bez sebemenšího studu. "Pracovat hodlám jen na pozici asistentky ředitele. Odmítám přesčasy. PLat v minimální výši 30 hrubého. Služební auto, telefon a jiné zaměstnanecké výhody". :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 Jeste me napada jeden dusledek celyho toho kolotoce. Jak ma bejt nase (o EU to plati uplne stejne) ekonomika uspesna a konkurenceschopna, kdyz cim dal vetsi procento populace odchazi na VS namisto toho, aby se zapojila do pracovniho procesu. Tihle lidi zacnou pracovat o 5 az 10 let pozdeji a celou tu dobu nejen, ze hodnoty nevytvareji, ale spotrebovavaji z toho, co vyprodukuji ostatni, kterych naopak ubyva. Nemam zadne statistiky, ale kdyz na VS nastoupi treba 50% dvacetiletych a 5 a vice let studuje treba tech 30%, tak to uz bude solidni vypadek. Spousta lidi, co vypadne po prvaku, tak nastoupi na druhou skolu, rodice to sice utahnou, ale je to o rok min, co ten clovek mohl pracovat. Nekteri takhle vystridaji tech skol i vic. Kdyby si to meli platit, tak by mnohem vic zvazovali svoje schopnosti i moznost uplatneni v budoucnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kdojinej Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 Mě na tom vadí pár věcí. Vůbec fakt, že vš je masové zařízení. Aby jím mohla být, musely se snížit požadavky, jak u přijímaček, tak v průběhu studia. Na vš je spousta lidí, kteří tam nemají co dělat, jak studentů, tak učitelů. Problém je, že vš není dávno prestižní zařízení, ale prostě další škola, která mnohdy frčí na systému základky. Zpoplatnit/nezpoplatnit není podle mě to pravé jediné a účinné řešení. Radši bych byl, kdyby na vš byli kvalitní učitelé, těžký přijímačky, těžký studium, který by zaručilo opravdové poznání oboru a systematické vybavení pro další praktickou/teoretickou činnost. Místo vemen v kabinetech, jejichž požadavky je nutno splnit i přes jejich absolutní nepřínosnost, a vemen v řadách studentů, který jsou blbý jak necky a chtěj mí jen ten papír. Opravdu nevím, proč bych si v téhle situaci měl ještě platit za to, aby mě šrotoval tenhle systém. Na vš mají být kompetentní lidi, nikoliv ti, kteří mají dostatek peněz. A to jde podle mého zcela jednoduše prosít a veselektovat. Bohužel o to nikdo nestojí, páč peníze jsou "až na prvním místě". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikhra Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 Profesák se dá už dnes pořídit za cca. 4500,- V Praze třeba TADY Těch 35 hodin neplatí pro nové řidiče. Změna zákona o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel Čl. IV 1. V § 48 se za odstavec 3 vkládají nové odstavce 4 a 5, které znějí: "(4) Řidič, který přestal vykonávat své povolání, vrací se k němu a neabsolvoval pravidelné školení předepsaným způsobem podle § 48, je povinen, pokud hodlá opět řídit vozidlo, na jehož řidiče se vztahuje povinnost zdokonalování odborné způsobilosti řidičů, zúčastnit se kurzu pravidelného školení v rozsahu 35 hodin; rozsah ročního kurzu podle odstavce 2 se neuplatní. (5) Ustanovení odstavce 4 platí obdobně i pro řidiče, kteří dosud nebyli držiteli průkazu profesní způsobilosti řidiče nebo dokladu osvědčujícího profesní způsobilost vydaného jiným členským státem Evropské unie podle předpisu Evropské unie6b), avšak řidičské oprávnění skupiny nebo podskupiny C1, C1+E, C a C+E jim bylo uděleno před 10. zářím 2009, a jde-li o řidičské oprávnění skupiny nebo podskupiny D1, D1+E, D nebo D+E, před 10. zářím 2008." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paleolit Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 Profesák se dá už dnes pořídit za cca. 4500,- V Praze třeba TADY To je pro ty co mají řidičák, C, D, C+E, D+E vydaný do roku 2008 a je to pro ně pak v rozsahu 40h a je to bez zkoušky. Jinak vstupní školení v rozsahu 140h je pro ty co získali řidičák po roce 2009, což se týká mě, získal jsem jej letos. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 Mám pochybnost o tom, jestli má smysl a přínos, že 50% absolventů SŠ pokračuje na VŠ. Jednak kvůli masovosti klesá úroveň studia na VŠ, a pak mám obavu, že takto velké množství absolventů VŠ nemá šanci najít adekvátní uplatnění, a stejně pracují na pozicích, kde VŠ není potřeba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 Mám pochybnost o tom, jestli má smysl a přínos, že 50% absolventů SŠ pokračuje na VŠ. Jednak kvůli masovosti klesá úroveň studia na VŠ, a pak mám obavu, že takto velké množství absolventů VŠ nemá šanci najít adekvátní uplatnění, a stejně pracují na pozicích, kde VŠ není potřeba. Jenže tenhle problém je širší a začíná již na stupni středních škol, kdy lidé chodí na všerůzné obchodní, podnikatelské, logistické a jiné, mnohdy soukromé, nesmyslné školy jen za tím účelem, aby měli maturitu, kterou dnes požadují už i na prodavače v Electro Worldu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jartop Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 Problém opět bude v tom, jak s penězi za školné naložit (kdo je dostane, co se z nich bude platit atd...). Úsměvný je titul Ing. - původně vycházející z technických oborů. Dnes ho má každý "hnojař", lampasák nebo ekonom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 Jenže tenhle problém je širší a začíná již na stupni středních škol, kdy lidé chodí na všerůzné obchodní, podnikatelské, logistické a jiné, mnohdy soukromé, nesmyslné školy jen za tím účelem, aby měli maturitu, kterou dnes požadují už i na prodavače v Electro Worldu. Je to tak. Zato dobrého řemeslníka, abys pohledal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 (upraveno) Víš jak vypadá klasická žádost vysokoškolačky o místo? A to ti na tvrdo napíšou bez sebemenšího studu. "Pracovat hodlám jen na pozici asistentky ředitele. Odmítám přesčasy. PLat v minimální výši 30 hrubého. Služební auto, telefon a jiné zaměstnanecké výhody". :-) No víš jak vypadá klasická nabídka místa_? Do prosperující firmy přijmeme Judr který má i VŠE, /MBA výhodou/ znalost alepoň 3 světových jazyků / portugalština vítána/ flexibilita kreativnost plné nasazení 5 let praxe věk do 26 let. Upraveno 4. března 2012 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 (upraveno) Je to tak. Zato dobrého řemeslníka, abys pohledal Uz vas vsechny vidim, az zjistite ze vase dite bohuzel neni zadny inteligent (urcite to radi samy uznate), jak ho hrde vedete do ucnaku treba na automechanika nebo remeslnika ... ;-) Upraveno 4. března 2012 uživatelem utrejch Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 Uz vas vsechny vidim, az zjistite ze vase dite bohuzel neni zadny inteligent (urcite to radi samy uznate), jak ho hrde vedete do ucnaku treba na automechanika nebo remeslnika ... ;-) Lepší automechanik, než aby seděl s pseudomaturitou v Tescu u kasy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locque Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 Uz vas vsechny vidim, az zjistite ze vase dite bohuzel neni zadny inteligent (urcite to radi samy uznate), jak ho hrde vedete do ucnaku treba na automechanika nebo remeslnika ... ;-) "Se svým vysvědčením se mezi škrabáky neuchytíš. Již jsem Tě zapsal do zemědělské školy s internátní výchovou. Budeš-li se dobře učit, staneš se kočím." :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 noo k těm automechanikum, slušnej a schopnej automechaniku si vydělá kolikrát i víc než manažer středně velký firmy.. a to zpravidla ještě půlku svých peněz nedaní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 Pred 30 min. .... -500,- a 2 body. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locque Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2012 Pred 30 min. .... -500,- a 2 body. Tak se zapoj Dane http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/47038-antiradar/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky