Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

ovšem tenkrát ta vrstva lidí co by měli v přepočtu přes dnesšních 100tis./ měs. byla řekl bych o hodně širší než dnes - desítku minimálně měl každý zelinář, řezník, kuchař... :smile_anim:

já nevim, školy nemám, ale podel ČSÚ průměrná hrubá mzda v roce 1989 3 170 korun...

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/historie/krach-komunismu/ceny-z-roku-1989-maslo-75-kure-225-korun_122416.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já nevim, školy nemám, ale podel ČSÚ průměrná hrubá mzda v roce 1989 3 170 korun...

http://www.tyden.cz/...run_122416.html

Alespon částečně vypovídající hodnotu má spotřebitelský koš,ne porovnání cen varhan nebo křepelčích vajec :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Mě dneska kolem poledne naštval jeden pán ve stříbrným Porsche s brněnskou značkou se zlatýma žlutýma Daytonama na ruce. Už mu asi nezbylo na handsfree a protože jednou rukou řídit moc neuměl, tak než dojel od Hornbachu na křižovatku (cca. 500m), tak asi 5krát přejel z jednohu pruhu do druhýho.

Pokud Chronomag náhodou čte, tak ať se chytne za nos, protože příště mu neuhnu a moje služební auto nějak ten škrábanec klidně unese.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Mě dneska kolem poledne naštval jeden pán ve stříbrným Porsche s brněnskou značkou se zlatýma žlutýma Daytonama na ruce. Už mu asi nezbylo na handsfree a protože jednou rukou řídit moc neuměl, tak než dojel od Hornbachu na křižovatku (cca. 500m), tak asi 5krát přejel z jednohu pruhu do druhýho.

Pokud Chronomag náhodou čte, tak ať se chytne za nos, protože příště mu neuhnu a moje služební auto nějak ten škrábanec klidně unese.

Nemáš bejt furt takovej dobrák, ale zase to za to zdržení nestojí x třeba si ještě o něm dneska na seznamu přečtem.

Odkaz ke komentáři

To mi povídej, dnes jsem měl nějaké ježdění po Praze a byl jsem naprdnutý, protože snad každý pátý řidič za jízdy telefonoval. Nebliká se, protože chybí ruka, přejíždí se pruhy, pomalu se rozjíždí, atd. A to ještě poslanci odsouhlasí snížení trestných bodů za tento přestupek. Jsme národ magorů, žádná sebekázeň a to mně docela dost štve.
Odkaz ke komentáři

Ale zase pán držel ruku s telefonem tak, že ty Daytony byly krásně vidět. No, žlutej full gold jim teda moc nesluší. Alespoň s tím stříbrným Porschem se to trošku tlouklo.

Jinak pán nejel vůbec rychle, on jen nedovedl jet rovně.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

to mate vsade. tu v irsku sa kedysi vodicak nerobil ale kupoval. vela takych soferov tu este je (ako bonus v uz dochodkovom veku...). okrem toho tu donedavna fungoval system docasneho vodicaku kedy sa stacilo prihlasit do "kurzu" a clovek proste jazdil bez ohladu na to, ci uz vodicak robil alebo nie. takychto "polovodicov" sa tu v irsku odhaduje priblizne 300 tisic.

Odkaz ke komentáři

No jo, ale Porsche je docela tvrdý auto. :sad01_anim:
Odkaz ke komentáři

No jo, ale Porsche je docela tvrdý auto. :sad01_anim:

to můžu potvrdit, kolega nabuřil se služební Oktávou do Porsche Cayenne a měl odrovnanej předek (oprava za 180K) a Cayene jenom prasklej nárazník a odřenej lak. I když myslím, že tam ta oprava taky stála majlant:-) A ty dvě kočky, co v tom autě seděly...

Dodnes ho podezírám, že v tom byl úmysl a chtěl se seznámit:-)

Odkaz ke komentáři

Skoro bych rekl ze to nebylo telefonovanim :)
Odkaz ke komentáři

Takovéhle statistiky mám tuze rád, nikdy v nich ale nenajdu nájemné, služby, energie apod... Proč?

Alespon částečně vypovídající hodnotu má spotřebitelský koš,ne porovnání cen varhan nebo křepelčích vajec :smile_anim:

ach jo, to mělo ukázat, že průměrná mzda nebyla 10 000 tehdy...nic víc, nic míň, žádný koše

varhan ani ceny nájemných vražd tam opravdu nejsou

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...