Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, omlouvám se za nově založené vlákno.

Bohužel musím konstatovat, že jsem byl nakažen choronovirem.

Jsem nadšený z nových R.T., s quartzem co jsem měl doposud se to vůbec nedá srovnat, prostě mě to dostalo.

Ale tak nějak cítím, že k RT by to chtělo ještě jeden kousek.. Pro radost a tak..

Rád bych si vytičil nějaký cíl, na který bych mohl šetřit brigádami. (rád plánuju a těším se :suicide_anim:)

Celkem mě zaujaly tyto hodinky Fortis

a nebo zcela jiné BWC (lepší foto nemám, převzato z chornoshopu, prosím o prominutí)

Zajímaly by mě Vaše názory na tyto hodinky, jak po technické stránce, tak vlastní zkušenosti a dojem z hodinek.

Taky pokud máte nějaké vlastní fotky, byl bych moc rád.

Rád se taky podívám po jiných alternativách.

Rád bych černou kůži(není problém koupit něco jiného a vyměnit)

U BWC mě zaujala taková neotřelá jednoduchost, působí tak nějak elegantně ale ne nutně k obleku.

U Fortisu se mi zase líbí takový klasický design pilotek, dá-li se to tak říct.

Teď mám 7750 a jsem spokojen, ale jinému strojku se nebráním, pokud na něj tady načtu samou chválu :thumbsup_anim:

Nevím jak to mají ty BWC, ale ty bych přežil i bez automatu.

Ještě jednou se omlouvám za vlákno, RT byly láska na první pohled. Ale čím víc si to procházím tady, na ebay a tak, tak se do toho akorát motám, proto píšu tady :)

Odesláno

Simone, ty BWC jsou oblekovky, nebo alespon na me tak pusobily, celkove prima hodinky, rozumna velikost, vevnitr krasne nahlas tikajici Unitas 6498 (jestli se nepletu), proste pohoda, ale pro cloveka co toho v obleku moc nenachodi to neni asi ta prava volba.. Fotky bych tu nekde nejaky mel mit, zkusim ti je pak najit.

Ty Fortisy, konkretne tenhle model mi prijde jedno z toho slabsiho co Fortis nabizi, nelibi se mi pouzdro, provedeni ciferniku, tak nejak nic co by me na tech hodinkach lakalo, ale pokud se libi tobe, je to takovy pekny cil, ke kteremu muzes smerovat svoje usili ;)

U tech BWC zase tolik setrit nemusis, prodavaji se za hubicku a jsou tady dva putovni kousky, ktere se obcas ve vlakne prodej objevi - uz je znaji snad vsichni ;)

Odesláno

Moc díky za chotu.

Ono opravdu ty BWC na té první fotce dosti mátly.. Jsou to fakt hodinky ke košili.. Já raději kraťasy a tričko.. :)

Ty Fortis opravdu nejsou nejlepším kouskem, ale pro mě asi jediné trošičku snad dosažitelné :)

Odesláno

Tohle mě zajímá, protože sám si teď dávám cíl do budoucna...

Jak sis stanovil cenový strop? Nebo jdeš vysloveně po modelech? Ono na pěkné hodinky si jsem schopen a ochoten šetřit tak maximálně půl roku, což je samo o sobě dost limitující, zase si ale říkám, že když to tak budu dělat pořád, tak mám za pět let deset hodinek...a co s nima? prodávat? To by byla škoda... Abysme pak nezkončili jako ten ze slavností sněženek, jen místo Poustevníka od Bedřica Nikodéma budem čumět do vitríny s hodinkama.

PS: ae mám strach, že tak to stejně dopadne...viz staří mazáci na tomto fóru :withstupid: :thumbsup_anim: :worried_anim: :suicide_anim:

Odesláno
  Alessio napsal:
Tohle mě zajímá, protože sám si teď dávám cíl do budoucna...

Jak sis stanovil cenový strop? Nebo jdeš vysloveně po modelech? Ono na pěkné hodinky si jsem schopen a ochoten šetřit tak maximálně půl roku, což je samo o sobě dost limitující, zase si ale říkám, že když to tak budu dělat pořád, tak mám za pět let deset hodinek...a co s nima? prodávat? To by byla škoda... Abysme pak nezkončili jako ten ze slavností sněženek, jen místo Poustevníka od Bedřica Nikodéma budem čumět do vitríny s hodinkama.

PS: ae mám strach, že tak to stejně dopadne...viz staří mazáci na tomto fóru :withstupid: :thumbsup_anim: :worried_anim: :suicide_anim:

Já nemám časové limity :)) Budu šetřit tak dlouho, dokud na to nebudu mít :wheelchair:

Poprvé co jsem spatřil ty moje nové RT, tak jsem věděl že je chcu.. Sice mi dalo hodně námahy abych si nekoupil dřívě něco jiného za míň peněz, ale vydržel jsem.

Teď jdu dá se říct vyloženě po Fortisu, po nějakých B42...

Cenový strop je koupit co nejlevněji :thumbsup_anim:

Už mám na účtu 250CZK :)) Takže zase beru každou brigádu zn. otrocké práce všeho druhu...

Doma se na mě dívají jako na šílence..

• po 2 týdnech...
Odesláno

Nevím jestli ti pomůže můj názor, ale já bych se rozhodl pro Fortis. Jedny Fliegery mám, a zamiloval jsem si je. Pokud máš rád funkční design a technickou přímočarost , těžko najdeš hodinky s takovým kouzlem. Asi s nimi neohromíš majitele Raymond Weil nebo Frederique Constant. Ty budeš ale moc dobře vědět o čem jsou.

• po měsících...
Odesláno

Ahoj, Šimone!

Chceš vypsat zkušenosti, pokusím se zformulovat ty moje s fliegrama.

Je to Tvoje láska, tak si do ní nenech kecat .-) (Jsou i moje láska, tak ten popis asi zrovna objektivní nebude .-) Jsou to moje jediné hodinky na volný čas, a další vlastně ani nechci.) Ale fakt je, že bys měl vědět, proč ze všech fortisů chtít zrovna tyhle.

Jednak co se zevnějšku týče: vpodstatě si vybíráš mezi několika variantami, co do velikosti (42 vs 40 mm), co do detailů designu (rovné ručky vs ty zkosené, co sis vybral). Měl by sis je zkusit na ruce, v Koscomu si určitě užiješ. Mně B42ky přišly příliš veliké... Tyhle zase mají - vlastně skoro nemají lunetu. Taky nemají ten frajersky zakulacený řemínek, který obepíná pouzdro (který tě ale limituje, pokud bys chtěl řemínek měnit).

Druhak co se strojku týče. Píšeš, že Valjoux 7750 máš. Tak ještě jednou kriticky posuď, jestli potřebuješ (další) chronograf - jestli vlastně neplatíš prémii za nevyužívanou vlastnost, která navíc trochu znepřehledňuje ciferník.

Teď ty zkušenosti. Svoje fliegry nosím jen o víkendech, a je to další důvod, proč se na víkend těšit .-)) Nosí se velice příjemně. Fakt ale je, že pouzdro je hodně vysoké, já naměřil 15,4 mm, ještě teď s nimi občas do něčeho uhodím... luneta mi dlouho v nepoškozeném stavu nezůstala, je na ní pár ťuků, a na tom kartáčovaném povrchu je to vidět. Fortisy (fliegry nebo B42ky, vlastně je to jedno) jsem viděl i u lidí v obleku - ti asi mají individuálně prodlužovaný obvod košilové manžety .-)) Mně se pod normální košili nevejdou. Na druhou stranu, jak jsou vysoké, tak nikdy netlačí tlačítkem chronografu do kotníku vřetenní kosti. (To mi občas vadí u chronografu u mých oblekovek.)

Podle mne se jedná o jeden z nejpřehlednějších chronografů. Na určení, kolik je hodin, stačí jediný oka mrk. (Odečítání času ze stopek je jiná záležitost, hlavně když jdeš přes půl hodiny.) V noci si s nimi můžeš svítit na cestu .-) Mezi mými hodinkami s luminiscencí jednoznačně vedou: výborně jsou provedeny obě hlavní složky, ručičky i tečky na ciferníku; číslice svítí trochu méně výrazně.

Co se týče sklíčka, moje zkušenost není relevantní, mám je ještě s minerálním... už je ozdobené nějakým škrábancem... Někde se tu diskutovalo, co dělat s poškrábaným antireflexem na safíru, jedno doporučení je sleštit celý antireflex, v praxi by měl stačit ten vnitřní. Opakuju, osobní zkušenost nemám.

Ta 7750ka uvnitř je asi docela obyčejná, není třeba nijak extra kompenzovaná vůči teplotním rozdílům (zkušenost z běžek), není nijak zdobená... (Eta je vyrábí myslím ve 4 kvalitativních třídách.) Na druhou stranu by to měl být držák. Servis v Česku je pozitivum všech fortisů, jak díky panu Městkovi, tak díky tomu, že si Nest drží skladem nejčastěji používané náhradní díly, takže na případnou opravu při troše štěstí není třeba objednávat až ze Švýcar. (Můj kus šel v garanci na výměnu prasklého šroubu u upevnění rotoru.) Ovládací prvky mají chod tak akorát, ani moc volný, ani příliš tuhý, zkrátka vše v pořádku, není co komentovat.

No a konečně, tyhle fliegry jsou vodotěsné do 100m. Když jsem je kupoval, představoval jsem si, že je budu využívat na plavání při tréninku: nad vodou pustíš chronograf, aby ti běžela velká vteřinovak, startuješ na celou, jen si kontroluješ tu velkou vteřinovku při obrátce. Tak tohle zrovna moc nefunguje, přes mokré brýle ta červená vteřinovka moc zřetelná není, jeden mrk mi rozhodně nestačí... (Pro tenhle účel by byly lepší třeba orisy BC3 s velkou centrální bílou vteřinovkou (ne chronograf).)

Do vody jsem je vybavil přírodní gumou od Stowy s překlápěcí sponou, obojí za 29 euro:

http://stowa.de/shop/cgi-bin/lshop.cgi?act...howrub--ab.22mm (20mm je schováno pod 22mm)

Ani fortis by nevymyslel lepší .-)) Jediná nevýhoda tohoto řešení je, že na rozdíl od řemínku nejde operativně měnit délku o jednu dírku, podle toho, jak se během dne a podle teploty a tělesné aktivity mění obvod zápěstí. Originální černý řemínek: první dojem byl, že je příliš tuhý, ale zvykl jsem si na něj celkem rychle, kůže na vnitřní straně působí příjemně. Kdyby sis vybral variantu s překlápěcí sponou, mohu doporučit, fortis používá systém, kdy je překlápěčka položená asymetricky, neklouže tolik po zápěstí, stabilizuje ji víc zakulacený konec, který leží na vřetenní (?) kosti.

Kdyby Tě zajímalo něco dalšího, zeptej se, mne už víc nenapadá.

Zdary a dobré rozhodování. Mne docela potěšilo, že se tu na tyhle fliegry někdo ptá, mám je opravdu rád .-)

petr

Odesláno
  Šimon Stoklasa napsal:
Ahoj, omlouvám se za nově založené vlákno.

Bohužel musím konstatovat, že jsem byl nakažen choronovirem.

Jsem nadšený z nových R.T., s quartzem co jsem měl doposud se to vůbec nedá srovnat, prostě mě to dostalo.

Ale tak nějak cítím, že k RT by to chtělo ještě jeden kousek.. Pro radost a tak..

Rád bych si vytičil nějaký cíl, na který bych mohl šetřit brigádami. (rád plánuju a těším se :suicide_anim:)

Celkem mě zaujaly tyto hodinky Fortis

a nebo zcela jiné BWC (lepší foto nemám, převzato z chornoshopu, prosím o prominutí)

Zajímaly by mě Vaše názory na tyto hodinky, jak po technické stránce, tak vlastní zkušenosti a dojem z hodinek.

Taky pokud máte nějaké vlastní fotky, byl bych moc rád.

Rád se taky podívám po jiných alternativách.

Rád bych černou kůži(není problém koupit něco jiné** a vyměnit)

U BWC mě zaujala taková neotřelá jednoduchost, působí tak nějak elegantně ale ne nutně k obleku.

U Fortisu se mi zase líbí takový klasický design pilotek, dá-li se to tak říct.

Teď mám 7750 a jsem spokojen, ale jinému strojku se nebráním, pokud na něj tady načtu samou chválu :thumbsup_anim:

Nevím jak to mají ty BWC, ale ty bych přežil i bez automatu.

Ještě jednou se omlouvám za vlákno, RT byly láska na první pohled. Ale čím víc si to procházím tady, na ebay a tak, tak se do toho akorát motám, proto píšu tady :)

Taky na ně koukám jako blázen,už jsem byl rozhodnutý pro Archimede Pilot Chronograph, ale tyto mi úplně zamotaly hlavu :jawdrop:

Odesláno (upraveno)
  Diamondking napsal:
fa.jpg

Tak nevím, byla by to těžká volba. Ale vzhledem k ceně...určitě Archimede..a navíc jsou jednodušší:-), prostá černá a bílá..moje barvy.

Tak ta cena většinou zvítězí,že,alespoň u mě, manželka by mě asi hnala za ty Fortisy :bangin: , ale mě inponují více :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem jiriskopal68
Odesláno (upraveno)
  jiriskopal68 napsal:
Tak ta cena většinou zvítězí,že,alespoň u mě, manželka by mě asi hnala za ty Fortisy :bangin: , ale mě inponují více :thumbsup_anim:

zkušenost praví, že svatý grál je jen jeden... ostatní jsou misky na vodu. Pokud chceš fortisky, kup si fortisky, ušetříš za nákupy kompromisních hodinek. Ty archimede se podle toho ,co píšeš, vlastně líbí tvojí paní, protože jsou levnější. Pokud si je pořídíš, budeš za chvíli nasraně pokukovat po těch fortisech. A čím víc na ně budeš čumět, tím víc budeš nasraný, protože se ti vzdálily o min. 7000,- finanční ztráty z případné** prodeje Archimede, protože dvoje podobné mít doma je blbost.

doma mám fortisy. Ušetřil jsem

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno
  ELDA76 napsal:
No já v nich vidím POLJOTY

zkus se na to podívat zrcadlově. Co v čem vidíš. Někde jsem slyšel, že poljot měl zrovna kvůli těmto hodinkám nepříjemnosti.

Odesláno
  Roman I. napsal:
zkušenost praví, že svatý grál je jen jeden... ostatní jsou misky na vodu. Pokud chceš fortisky, kup si fortisky, ušetříš za nákupy kompromisních hodinek. Ty archimede se podle toho ,co píšeš, vlastně líbí tvojí paní, protože jsou levnější. Pokud si je pořídíš, budeš za chvíli nasraně pokukovat po těch fortisech. A čím víc na ně budeš čumět, tím víc budeš nasraný, protože se ti vzdálily o min. 7000,- finanční ztráty z případné** prodeje Archimede, protože dvoje podobné mít doma je blbost.

doma mám fortisy. Ušetřil jsem

Svatá pravda,žádné kompromisy a manželka mě v tom podporuje,jen si budu muset nějakou chvíli ještě počkat. :whistling:

Odesláno
  Roman I. napsal:
zkus se na to podívat zrcadlově. Co v čem vidíš. Někde jsem slyšel, že poljot měl zrovna kvůli těmto hodinkám nepříjemnosti.

No myslím tu (samozřejmě náhodnou) podobnost.

Mám je doma a jsem s nima hodně spokojený.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...