Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nechci Ti do toho mluvit, ale ja bych od tech Omeg neutikal. Tva puvodni volba je proste takova "vyssi stredni trida" na solidni cenove hranici a urceni hodinek - tedy spolecenske, ale i k neformalnejsimu odevu, odpovida Tvym pozadavkum. Vlastne se snazim si tady trochu prihrat vlastni polivcicku a zkusit Te vratit do puvodnich koleji ;)

Takze, priblizne dva roky vlastnim a s potesenim nosim hodinky Omega - De Ville Co-Axial Power Reserve. TADY na strankach Omega.

Kremovy cifernik na cernem aligatorovi /nebo je to krokodyl, fakt ted nevim/. Ja vim, psal jsi, ze chces kovovy tah, a proto ty svetle vylucujes, ale zkusil jsi tyhle hodinky na kozenem remenu ? K obleku sednou skvele, ale nosim je i napr. k Polo-triku, nebo mnohem neformalnejsim kosilim a platenym kalhotam.

Cerny cifernik jsem chtel puvodne - na fotce vypadal skvele, ale na zivo na nem zaniknou okraje vterinovky a ukazatele rezervy chodu, a to dost vyrazne. Koukal jsem na to dlooooouhe minuty a nakonec zvitezila svetla/kremova. K presnosti tech svych "koaxialu" musim napsat, ze daji uspokojivych 5 vterin denne, ale verim, ze by to mohlo byt i lepsi. Nenosim je totiz denne, ale jen parkrat za mesic. Obcas tedy jen tak lezi a stoji /coz je myslim takova mila slovni hricka/.

Hodinky jsem koupil v Jordansku a dostal jsem naprosto neuveritelnou slevu. Pocitam, ze kdyz si zaletis napr. do Dubaje, tak se bez hodinek nevratis.

To co jsem tady napsal, je jen mym osobnim nazorem, ktery Ti nechci vnucovat. Mel jsem proste takovou svou chvilku. Ovsem na prijemnych pocitech z noseni a dosud nevyprchane naklonosti ke znacce a modelu TRVAM.

Rob

P.s.

K tem Raymondum nemam bohuzel co rict. Jejich modely nevypadaji spatne, ale jinak o nich vim uplne -CENSORED-. Pro me jako pro snoba /vola/, nemaji ten spravny zvuk ...

• Odpovědi 92
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

to P_P: nic si z toho nedelej, ze resis tyhle veci, jsme na tom uplne stejne... a mozna nejen my dva... puvodne jsem se te tloustky hodinek bal taky, ale po nekolika dnech smejdeni po obchodech a neustalem zkouseni jsem prisel na to, ze to vubec neni problem, ale jenom obrovsky nezvyk... nyni mam quartzove tissotky, ktere maji na vysku jen par milimetru a kdyz clovek poprve zkusi hodinky s vyskou cca 14 mm, trosku se lekne, ze to musi vypadat blbe, ale kdyz si clovek na tloustku zvykne, uvedomi si, ze i vyssi hodinky se daji v pohode nosit a pusobi efektne... navic kazdemu je pak jasne, ze tam musi byt kvalitni strojek a ne quartz, na jehoz schovani ti staci par milimetru...

co se tyce RW, zminene hodinky nevypadaji spatne, ale jak rikal bobika, Omega je vyssi stredni trida, RW pak stoji asi trosku nize v pomyslnem zebricku kvality a prestize... Ja jsem puvodne Omegy taky zvazoval, ale kdyz jsem si procetl tohle forum, nasel dalsi zajimave hodinky a znacky, sel jsem se kouknout do shopiku, kde jsem objevil novy model Zenithek, ktere jsem si nakonec objednal...

na zaklade teto vlastni zkusenosti bych doporucil si neco malo nastudovat o znackach a jejich kalibrech a pak se vydat vyzicky do obchodu, idealne, kde je vice znacek pohromade... tam se zavrit na par hodin a zkouset a zkouset a zkouset... sam uvidis, co se ti libi a co ne... kazdemu se libi neco jineho, nekdo te bude pushovat do Omegy, jiny do Rolexu, nekdo zase mozna do Tissotek, ale hodinky budes nosit sam a sam z nich musis mit radost a byt na ne svym zpusobem hrdy...

ja se nakonec rozhodl pro ty Zenithky (Chronomater Grand Date XXT), ktere padnou perfektne k obleku a ani u lezernejsiho obleceni nejsou jako pest na oko... pro takovehle rozhodovani jsou asi nejlepsi Emiraty; v Dubaji i Abu Dhabi jsou obrovske shopping mally, kde jsou butiky snad vsech znacek od Casia az po Patek Philippe prakticky na jednom miste... ceny jsou tak o 20 az 40 procent nizsi nez v Cechach, jednak diky neexistenci DPH a primych dani a jednak mistni obchody prodavaji obrovske mnozstvi hodinek, takze muzou pohodlne drzet sve marze o dost nize nez ceske obchody a pritom pokryt sve naklady a dosahnout dobreho zisku... pro Arabase jsou hodinky spolecne s kvalitnim psacim perem jedinymi povolenymi panskymi doplnky, takze se taky podle toho chovaji a nakupuji jak pominuti...

Odesláno

Díky za Vaše názory. Samozřejmě chápu, že Omega je výš než RW. Nicméně Omega je pro mě velká firma, leader v dané oblasti, ale trochu neosobní. RW po přečtení článků beru jako malou rodinnou firmu. Dělá menší série, ruční práce, je svá, žádné fúze a pod. Ale to je jen pocit, reakce na články.

Protože se v tom moc nevyznám a ani na netu jsem určité informace nezjistil, stále nevím, oč je RW technicky horší. Ten strojek je jejich ?

A Omega - jde o jejich první strojek - popravdě, nevím, zda je to výhoda. Jak dlouho trvá, než se něco vyladí ? Je to opravdu "bomba"? A stále pořád nechápu tu hroznou tloušku. Nejsou tam žádné koplikace, proč je tedy tak tlustý tento model ? Není to právě tím, že to Omega zatím neumí - když je to její první strojek ? Proč RW je poloviční a má komplikaci (reserva chodu) navíc ? To prostě jako laik nechápu, snad mi to zde někdo může nějak jednoduše vysvětlit.

Rozhodnutí je samozřejmě na mě. Přiznám se, že u mě hraje hodně důležitou roli vzhled. Prostě pořád předpokládám, že ať Omega, nebo RW v této cenové kategorii musí být OK, bez chyb, perfektně fungující. Možná se tu členové fóra na to dívají trochu jinak, hodinky jsou jejich koníčkem a tak zvažují výběr i po technické stránce, ale já techniku řeším jen okrajově (bezporuchový chod mi stačí).

Design:

RW vidím jako více líbívější, ale nemusí být stálý, může podléhat času. Dokonce i prodejci Omeg mi dali za pravdu, že tento model je pěkný. A argumentují pouze značkou - což je pro mě trochu málo.

Omega - design Hour Vision mi přijde dost "všední, fádný", možná správnější vyjádření - decentní (kolega ho nazval důchodcovský - u bílého číselníku). Možná je to však to pravé, mám teď 42 let, blíží se padesátka, výstřelek asi není žádoucí.

Pokud Vás ještě něco napadne, proč se rozhodnout pro tu kterou značku, sem s tím. Určitě také uvítám odpovědi na vyřčené otázky. A prosím o pochopení naprostého laika.

Odesláno

Ahoj, nebudu Tě přesvědčovat, rozhodnout se musíš sám. Jenom několik argumentů pro Hour Vision: dva pérovníky a rezerva chodu 60 hod, velikost 41 mm je podle mne akorát, číselník není bílý ale stříbrný a nádherně plastický, osobně jsem se rozhodl po dlouhém váhání pro stříbrný, protože na černém mi připadala červená barva rušivá a rozhodně si myslím, že vypadají líp na kůži.

Odesláno

Díky za Vaše názory.

Do soboty mám čas to ještě promyslet, v sobotu se jdu podívat na oba modely. Pak budu mít asi pár dnů na rozmyšlenou, ale ne moc dlouho, chtěl bych se rozmyslet dřív, než ze mne vyprchají dojmy z prohlídky těchto hodinek.

Omega - číselník zatím plánuji černý. Bílý je opravdu super, líbí se mi možná více - ale na černém pásku. Mám obavu, že na kovovém tahu vše splyne a bude fádní. Takže ke kovovému tahu asi černý (trochu tam ruší červená, ale ne zas moc) - ale uvidím, budu mít snad připraveny oba modely.

Dostal jsem vyfocené hodinky na ruce - je pravda, že tam se ta velká výška ztrácí, průměr na focenou ruku sice byl velký, ale já mám silnou ruku, takže průměru 41 mm se nebojím. Opravdu na ruce vypadají mnohem lépe než sundané.

RW - zatím se nikdo nevyjádřil k technickým kvalitám. Vzhled je asi také pěkný, soudě dle odezvy. Určitě se RW vzhledově líbí více lidem než Omega, ale má také silnější odpůrce - někdo třeba nedokáže rozchodit římské číslice. Omega nevyvolává takové silné reakce - je asi univerzálnější vzhledem, nenadchne a ani neurazí, nebo jak to vyjádřit.

Musím se přiznat, že jsme čekal, že mě nějaký model tak osloví, že bych bez něj už nemohl být. To se bohužel nestalo. Vzhledově se kloním k RW, po technické stránce a z důvodu prestiže k hodinkám Omega.

Takže to asi bude jen nějaký impuls v obchodě, názor manželky nebo prodavačky tím, co pohne s jazýčkem na váhách. Pokud do té doby nenajdu něco, co nějaký model vyřadí, nebo naopak upřednostní (třeba Omega má záruku 3 roky, RW jen dva, ...)

Zkusím se znovu ješte zeptat, je tu někdo, kdo má stejný nebo podobný model od RW. K Hour Vision mám dost komentářů, hodně názorů jsem našel na webu, reference apod (naštěstí je více těch kladných). K RW toho ale moc nemám, žádná zkušenost, nikdo se zde k nim nevyjádřil. Je to trochu divné, RW patří mezi 5 největších výrobců - a přesto nemá vlastní zastoupení ve fóru. Buď se u níás tak moc neprodává, nebo nevím ("nelíbí se adminovi, ???").

Budu doufat, že se během pátku zde ještě neco dozvím, sobota je pak den D.

Pak určitě dám vědět, jak to vypadá.

Zatím díky za trpělivost a pomoc.

PS: zkuste ještě nekdo ten RW okomentovat, prosím, prosím.

Odesláno

Po¨dle mě neuděláš chybu, ať se rozhodneš jakkoliv.

To, že RW nemá na netu dost ohlasů, je tím, že RW kupují konzumenti přes design, protože u RW je dobrý kvalitativní standard samozřejmostí (vlastní kalibry nedělají), Omegy konzumenti i fandové, protože ti si tam v některých kouscích najdou ještě něco navíc - příběh, vlastní kalibr atd.).

Radil bych rozhodnout se podle okamžitého pocitu.

Já patřím mezi "impulse buyers" a ještě nikdy jsem nelitoval (alespoň ne moc). Když to čtu, snad bych Ti i poradil počkat, až natrefíš na něco, co Tě okamžitě chytne a impilzivně koupíš. Prostě na něco, bez čeho domů prostě nemůžeš jít.

Jako rada nic moc, co? :bangin:

Odesláno

Ještě bych se chtěl zeptat na jednu možnost. Od 1. října má být v Praze výstava Hodiky a klenoty 2008.

Myslíte si, že mám počkat na tuto výstavu a podívat se, co tam bude nového ? Nebo to nemá smysl a prezentované novinky se na pultech objeví až za rok ?

Bude se tam na co dívat, jde o světovou výstavu, nebo jen jednu z menších a moc k vidění tam nebude ? Jde mi hlavně o nové modely, to, co není k vidění na netu.

Prosím o info, kdo už tam byl, jak to asi vypadá.

Díky.

Odesláno

Tak jsem byl na prohlídce hodinek už dneska. Moje nerozhodnost je stále velká, ale pomalu se mi ukazuje správný směr.

RW jsou opravdu moc pěkné, ale s rezervou už nejsou tak "čisté" jak model bez tohoto ukazatele. Jsou celé nablýskané. Ovšem můj první dojem byl lepší, teď mi pomalu začínají některé věci vadit (velké římské číslice, malá čitelnost ručiček, ..). Mám strach, že se brzo okoukají.

Omega - je to opravdu jiná třída. Jsou elegantní, jednoduché, ale přesto je na nich stále co objevovat (např. zkjosení na konci ručiček a u indexů, ...). Hodně mi vadila výška - 13 mm je opravdu dost, ale zjistil jsem, že na ruce se to naprosto ztratí. Také mám dojem, že na ruce vypadají mnohem lépe, než když jsem si je jenom prohlížel na stole. Samozřejmě o technické stránce se asi nemá cenu ve spojení s RW vůbec bavit, je to o pár tříd asi výš, jak jsem to navnímal.

A protože stárnu, tak asi budu více tíhnout k jednoduché eleganci než nějakému módnímu stylu. Ale popravdě, je mi těch RW docela líto, opravdu si zaslouží pochvalu, design je na jedničku.

Řekl bych, že si vybírám zrovna ve špatné oblasti. Našel jsem mnoho velice krásných sportovních hodinek. Také oblekovky jsou pěkné. Ale já chtěl něco k obleku, trochu drsnější, ne sportovní - prostě kategorie a požadavky, kde jsem mnoho hodinek nenašel.

Co vy na to - přikládám pro názornost fotky. Přikloníte se na stranu Omeg, nebo RW ? Já stále vnitřně bojuji. Jak to vidíte na mé ruce (vhodná velikost, Váš dojem, ...).

Díky za názory, rady a připomínky. Do pondělka mám dát v obchodech vědět, snad se rozhodnu.

Odesláno

Co blbneš?

Z toho, co jsem četl, tak Ty vlastně už nebojuješ. Jen obhajuješ dřívější myšlenky. Takže je to jasný: OMEGA :thumbsup_anim:

Gratuluju k rozhodnutí ! Správná volba a vítej do klubu hodninkářů: Upřímnou soustrast!

Odesláno

Jdi do OMEGA!

Já jakmile jsem si pořídil OMEGY, tak už předchozí hodinky nenosím. Koupil jsem si lepší, kvalitnější, stály mne dost peněz, zvučnější značku - prostě udělal jsem si radost. No a ty předchozí jsou v podstatě vyhozený peníze, leží mi v krabičce.

Dopadl bys asi stejně. Teď bys koupil RW a časem stejně něco lepšího.

Odesláno
Jdi do OMEGA!

Já jakmile jsem si pořídil OMEGY, tak už předchozí hodinky nenosím. Koupil jsem si lepší, kvalitnější, stály mne dost peněz, zvučnější značku - prostě udělal jsem si radost. No a ty předchozí jsou v podstatě vyhozený peníze, leží mi v krabičce.

Dopadl bys asi stejně. Teď bys koupil RW a časem stejně něco lepšího.

P.S.: Nemůžeš-li koupit "za mořem" za podstatně nižší ceny (myslím, že letenka směr New York apod. + cena hodinek tam stále vyjde méně, než u nás) tak zkus vyjednávat. V Carolinu mi to moc nešlo, ale u Dušáků ANO (bacha, s ženskou NE, ale starší pán Na Příkopech byl jednatelný....Zkus nejprve slevu kvůli kursu Kč, pak řekni cosi o ceně ve Vídni či jinde, no a pak chtěj ca 5% za platbu hotově..... :thumbsup_anim: )

Odesláno

Z techto dvou modelu, za mne zcela jednoznacne Omega. Ma podstatne cistsi a elegantnejsi design, ktery neomrzi...

Pro zajimave slevy neni potreba vyrazet "za more", staci do nejblizsiho mesta se zastoupenim dane znacky a ktere lezi v Nemecku ci Rakousku.

Predpokladam ale, ze je Ti jasne, ze at se v tomto pripade rozhodnes jakkoliv a koupis "ty prave", ze tim Tve "utrpeni" nekonci...to je jenom zacatek... :evil:

Odesláno

Díky za názory, koukám stále a Omega se mi opravdu líbí čím dál více.

Sorry za velikost fotek, originál 5 MB jsem snížil na cca 1 MB, víc už jsem měl strach o kvalitu.

Cena: oficiální jsem viděl dvě: 125 400 Kč a 128 700 Kč. Já si domluvil zatím 20% slevu z té nižší částky - tedy na 100 320 Kč.

Mám ještě tlačit, nebo je to strop a níž se s cenou nedostanu.

Koupím ve Vídni v kamenném obchodě ještě levněji ? Máte někdo konkrétní doporučení na nějaký obchod - Vídeň a její okolí ?

Trochu mě straší ta Vaše jistota, že tímto to nekončí. Já opravdu pak už nic na dlouhou dobu neplánuji. Jen možná ... NE, ....

Odesláno
.................................

Cena: oficiální jsem viděl dvě: 125 400 Kč a 128 700 Kč. Já si domluvil zatím 20% slevu z té nižší částky - tedy na 100 320 Kč.

Koupím ve Vídni v kamenném obchodě ještě levněji ? Máte někdo konkrétní doporučení na nějaký obchod - Vídeň a její okolí ?

Trochu mě straší ta Vaše jistota, že tímto to nekončí. Já opravdu pak už nic na dlouhou dobu neplánuji. Jen možná ... NE, ....

Tlacit muzes vzdy, ale osobne si myslim, ze uz vic dolu nepujdou...

Z videnskych obchodu muzu doporucit napr. Haban, ale hlavne doporucuji, jich obvolat vice (napr. Koeck, Theuerer, Ellert, Wagner, ) a zjistit si cenu a slevu a take podminku slevy u nich. Obvykle pres email se o slevach moc bavit nechteji, ale kdyz jim zavolas, tak se da neco domluvit a napr. pomuze nabidka platby v hotovosti a ne kartou... (zakladni cenu budou mit asi vsechny ty zminovane obchody stejnou ci velmi podobnou, takze to je potom o te sleve...)

No a jak pises "Já opravdu pak už nic na dlouhou dobu neplánuji...." to prave normalne neplanuje nikdo, akorat ta "dlouha doba" byva u kazdeho ruzne kratka... ;)

Odesláno

Ha ha, aano, jsi v pruseru. Koupis jedny - OMEGY samozrejme - a jsi v tom. Je Ti 42, to jsi jeste mladik, spousta

casu koupit jeste jedny a pak jeste a ...

Zazil jsem to samy, co vetsina tady, ale dela mi to radost. Mam zatim patery, vsechny NUTNE POTREBUJI, na

ceste jsou dalsi a vim prinejmensim jeste o jednech, ktere MUSIM mit ...

Vubec se toho neboj, ale na rovinu, zastavit Te muze jen Tva penezenka ;)

Rob

Odesláno

Je to tvoja voloba čo si kúpiš a kde. Ani auto si nevyberieš na obchodné jednanie aj na Sport!!! ja mám Omega Speedmaster Date. Ref: 3212.80.00, cal: Omega 1164 (base: ETA/Valjoux 7750), Power Reserve: 44h, size: 40mm už som sim ich vybral pred 3.rokmi ale vtedy som si kúpil Poljotki Sturmanskije chronograf. Omegi som pozeral v Prahe vo Viedni aj v Moskve a nakoniec som ich kúpil v Budapešti. a dostal som slušnú zlavu. V kamenom obchode. A viem že keď tam prídem najblišie určite sa dohodnem. :thumbsup_anim:

Odesláno
Je to tvoja voloba čo si kúpiš a kde. Ani auto si nevyberieš na obchodné jednanie aj na Sport!!! ja mám Omega Speedmaster Date. Ref: 3212.80.00, cal: Omega 1164 (base: ETA/Valjoux 7750), Power Reserve: 44h, size: 40mm už som sim ich vybral pred 3.rokmi ale vtedy som si kúpil Poljotki Sturmanskije chronograf. Omegi som pozeral v Prahe vo Viedni aj v Moskve a nakoniec som ich kúpil v Budapešti. a dostal som slušnú zlavu. V kamenom obchode. A viem že keď tam prídem najblišie určite sa dohodnem. :thumbsup_anim:
No vidiš, takže jestli to je dobrej kšeft a přístupnej obchodu, sem s adresou, je jedno, jestli jet do Budapešti nebo Vídně ... B)
Odesláno
Díky za názory, koukám stále a Omega se mi opravdu líbí čím dál více.

Sorry za velikost fotek, originál 5 MB jsem snížil na cca 1 MB, víc už jsem měl strach o kvalitu.

V Cechach se uz asi niz nedostanes, 20 % dolu uz se mi zda jako maximum... Kdyz jsem se zajimal o uvedene Omegy v Dubaji, ukecal jsem je na 20.900 Dhs, coz je pri soucasnem kurzu nejakych 84.000, coz je o dalsich 20 % dolu... :thumbsup_anim: Takze pokud si muzes udelat nejakou, idealne pracovni, cestu do US nebo Emiratu, rozhodne bych doporucoval s nakupem pockat tam; na druhou stranu to vypada, ze se dolar zacina vzpamatovavat, takze tato vyhoda muze trvat uz jenom par mesicu...

Jinak Omega je dobra volba... Stejne u jednech neskoncis, to uz jsem taky pochopil... ;-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...